Pulsvarmere i en fei!

5/30/2007


Ante ikke hva jeg skulle gjøre med det ene nøstet i gammelrosa, men til slutt ble det noen søte og raskt strikkede pulsvarmere...

Naturbildealong uke 22

Her er mitt bidrag,- min finfine klatreplante Ipomoea Grandpa Ott, med en skarve selvlysende blomst. Til gjengjeld gjør den mye av seg....blomstene varer bare en dag, men de kommer igjen og igjen....

Nye sokker...

5/28/2007


Her er sokkene jeg strikket i det andre bambusgarnet fra Sokkeklubben. Det var mye bedre å strikke med enn det første, og supermykt! Kommer nok til å bestille mer av dette... det gikk med to nøster. Hadde en liten rest igjen, den går i restekurva som skal bli resteteppe en gang jeg gidder å begynne...Her er Tajmahalgarnet jeg bestilte på tilbud fra Strikk Innom- merinoull, silke og litt kashmir..


Her er etiketten, bare speilvendt *fnis*


...og dette er resultatet av ett nøste(=25 g): Babystrømper til en ung kvinne som snart får baby i Kenya. Mamma reiste ned til Majiwa i Kenya rett over nyttår og besøkte ARO-senteret : http://www.arc-kenya.org. Hun hjalp blant annet til med å trene en gutt med cerebral parese, bygge bakerovn og litt av hvert annet... Ta gjerne en titt innom siden og se!

Solei igjen...


Her er serviset jeg etterlyser. Det heter "Solei" og er designet av Inger Waage for Stavangerflint.

Sokker i bambus!

5/26/2007

Dette garnet har jeg aldri prøvd før, det er utrolig mykt og fint- det gikk nokså fort å strikke sokker på pinne 2 også, faktisk. Sokkene ble litt slappe i vrangborden, så jeg skal lage snorer så de kan knytes =)

Solei

5/25/2007Dette serviset samler jeg på. Det vekker minner fra barndommen, jeg har fått mange av delene fra mamma, men mangler en del ennå...Det heter "Solei" og er designet av Inger Waage for Stavangerflint. Hvis noen som er innom har deler, eller kjenner noen som vil selge, legg gjerne igjen en kommentar eller send mail: piagoul@gmail.com

Nytt etui til heklenåler

Mitt heklenåletui er ferdig! Det ble litt annerledes enn oppskriften,-som jeg fant hos Daphne´s bags (link lenger ned på siden). Hadde ingen trykknapper, så det ble en rosa andrik i stedet =)


Her er etuiet sånn det ser ut inni:Her er baksida av etuiet, med anda på:


Sånn ser etuiet ut når det er lukket. Syns det ble ganske fiffig med den spirallåsen:


Og her er den søte andrik-knappen, kjøpt hos Karmin garn og gaver i Kristiansand:

Vintagestrikk

5/24/2007

har lyst å strikke noe liknende...

Den spede begynnelse...

I går kveld måtte jeg bare begynne på sokker med Onlinegarnet jeg fikk fra Sokkegarnklubben hos Strikk Innom...har aldri brukt garn med bambus i før, det blir spennende. Garnet var utrolig mykt og fint, og fargene er skjønne...tror jeg skal beholde disse sokkene selv *fnis*

Har begynt på vrangbord som forskyves etter hver 4.pinne, syns det blir et fint mønster. Strikker med pinnestr. 2,5. Er usikker på om jeg skal ha forskjøvet vrangbord på hele sokken, eller bare på leggen? Synspunkter? Det er jo fint å se fargespillet i glattstrikk også, da...Når eksamen er over -i dag, 11.40- skal jeg ha meg en stor, god mocca i kaffebaren på HiA og bare strikke og skravle...

Jippi-pakker i posten og garnshopping!

5/23/2007

I dag kom disse pakkene i posten, pluss boka jeg har bestilt fra Bokklubben:Den ene pakka var en søt liten kopp i lusterglasur som jeg har kjøpt via en antikkforhandler, -min nye favoritt-tekopp!


Den andre pakka var Sokkegarnklubben fra Strikk Innom, spennende og fint garn-gleder meg til å begynne...Må bare bli ferdig med vognteppet først...


..som jeg handlet litt mer garn til i dag. Er usikker på om jeg skal ta bort de rosa rutene....


...eller om jeg skal beholde "sukkertøypreget". Syns egentlig det er finest uten, men det kan bli litt kjedelig også?

Et lite utvalg ferdige ting...

Har strikket sokker og pulsvarmere i Fabelgarn(litt Regia også), veldig mykt og godt å strikke med. I tillegg fikk jeg heklet en bitteliten pynteblomst av garnrestene, og babysokker og ei bittelita lue som kanskje passer best til ei dukke er også ferdig.
Etui til heklenåler og annet

Sånn ble det ferdige etuiet...litt annerledes enn jeg hadde tenkt, og sydd raskt og greit, uten måling og flis *fnis* . Men god plass ble det iallefall. Her må det fylles opp med nåler....


Frøslanking

5/22/2007

Siden jeg reiser til Kristiansand i morra for å ha muntlig eksamen, måtte jeg få frøene i jorda nå...har ennå en del igjen, men nå gjenstår mest stauder og urter, og noen får vente til neste år, mens andre skal rett i urtepotta jeg skal kjøpe seinere...De har noen veldig fine på Ikea, nemlig- i tre etasjer..

Her er iallefall sommerblomstene sådd:
Under ser dere (liggende) bilde av henholdsvis vindelen min, Ipomoea Grandpa Ott-den får dyplilla blomster med nærmest lysende sentrum, veldig flott...og blomkarsen med vindel i bakgrunnen. Blomkarsen er satt sammen av to ulike sorter, "Milkmaid" som er fløtefarget, sånn omtrent, og "Day and Night" som er dyp lilla og hvit i blanding! Gleder meg til de blomstrer skikkelig!

Eksamenslesing og ferdigstillelse av UFOer...

Dette er altså min hverdag for tiden:


Det betyr at jeg har veldig dårlig samvittighet når jeg sitter med nesa fordypet i strikkepinnene fremfor å plassere den god nedi pensumbøkene... men, det er aldri så galt at det ikke er godt for noe-for i nattens mulm og mørke i går fikk jeg gjort ferdig tre av UFOene mine!

Vel. Denne er neste ferdig, iallefall....etui til heklenålene og stoppenålene mine...mangler for og lukkemekanisme.


Her er juleskjerfet mitt *fnis*. Det er klart til neste jul iallefall, skal blokkes først.


Og her er et heklet babyteppe, det må jeg iallefall gjøre noe med...vet ikke om det går å blokke det, får finne på noe annet lurt. "Bølgene" i kanten dukket opp da jeg heklet sammen lappene.


Sånn er det nå engang å lese til eksamen. Jeg tilhører dem som jobber best under press-det vil si at jeg jobber BARE under press. Og nå er det under tre uker igjen, -presset bør komme veldig snart!

Branntøfler

5/16/2007

I disse eksamenstider har jeg mange UFOer på gang, og etter å ha sluppet opp for garn til babyteppe i oldemorruter (bilde kommer når det er ferdig), har jeg fortsatt på firkanttøflene i Brann-fargene rødt og hvitt. Det skulle jo selvfølgelig vært gult og svart (I.K START te æ dør), men det hadde jeg ikke i garnlageret. Dermed blir det dansketøfler denne gangen =) Perfekt fotball-på-tv-strikkeri.

"Et år i farger" og ferdige sløyfer

5/14/2007

Mitt andre bidrag til "Et år i farger" i maifargen grønn ble disse lysegrønne babystrømpene. Mer grønt er på gang, jeg skal forsøke meg på hakking- kanskje blir det et babyteppe?Sløyfene er ferdige- de med smale bånd er til pigane, og de med brede bånd er til gudane =)

Mer 17maifløyferier

5/10/2007

Forsøkte meg på slindring, det ble sådär...finere med garn, tror jeg. Sløyfene blir nok penest uten =PHer er første "utkast" : Til venstre er manneutgaven, til høyre er dameutgaven. Tenker at jeg skal flette noe, og kanskje sette på en knapp og ei sikkerhetsnål til å feste bak...men vil holde det enkelt, ikke noe dilldall =)

17.maisløyfer

Jeg har alltid tenkt at 17.maisløyfene man får kjøpt er så stygge...derfor bestemte jeg meg for å lage min egne av silkebånd i år!
Dagen skal feires i Stavanger sammen med kjæresten og foreldrene hans, så jeg lager sløyfer til dem også =)
Bilder av ferdige sløyfer kommer etterhvert...

5/07/2007

Et lite bidrag til maifargen...solbrilleetui til en venninne..

Min første lommetøffel

Den ser litt stor ut...må nok bytte pinnestørrelse neste gang =DOppskrift på lommetøfler fant jeg i Hedvigs blogg (se link til venstre på sida)

5/06/2007

Her er første bidrag til "Et år i farger" - grønne babysokker! Mer kommer etterhvert....