Garn fra Pink Fluff/ mormorsokker

8/29/2007

Har strikket ferdig et par nattsokker til mormors julegave. Garnet har jeg farget med Kool-Aid (alpakka fra Drops) og sokkene er strikket med pinne nr.2. Er veldig fornøyd med fargene- satser på at mormor også blir det. Skulle bare ønske jeg hadde farget litt mer i samme slengen....

I´ve finished a pair of socks for my grandmothers christmaspresent. The yarn is alpaca, and I´ve dyed it with Kool-Aid. I´m really satisfied with the colours here, I just wish I´d dyed some more of it when I was at it...
I dag kom pakke fra Australia- jeg bestilte garn fra Pink Fluff på Etsy.com! Kjempesøt pakke med en liten hilsen inni. Nå holder jeg på å nøste det opp, det skal bli pulsvarmere tenkte jeg. Jeg kan anbefale en titt på siden til selgeren (link ligger i bloggtittel), hun selger masse fint garn.

I got my yarn from Pink Fluff today (from Etsy.com-the link to her store is in the blogtitle), and I´ve cast on for a pair of wristwarmers now. I recommend her yarn- ir´s really soft, and the colours are fantastic! The yarn I bought is called "Party Princess".
Her ser dere resultatet av garnet, jeg har ennå bittelitt igjen...

Here´s what I made from the PinkFluffyarn, and I´ve still got some left...

Elefantsmekke og herresokker

8/26/2007

Overskriftene min er visst ikke så spennende, men de er iallefall beskrivende nok!
Denne smekken heklet jeg etter et mønster jeg fant tilfeldig på netten (klikk på overskriften) , og den var så søt at jeg bare måtte lage den...smokken henger i elefantens snabel, og ved hjelp av en trykknapp kan man enkelt bytte ut smokken. Dermed henger smokken på plass også når den er i bruk =)
Jeg har foret smekken på baksiden med bomullsjersey. Denne skal sendes avgårde til Tina (mamma) og Aron (den heldige vinner) i Farsund.


I´ve crocheted this sweet little thing for a friends baby boy. I found the pattern at crochetcafepatterns.com, click on the title of the post and you´ll find it. I didn´t follow the pattern (as usual) all the way, but I still think this is a nice and personal gift. I hope Tina and Aron will enjoy it =)

Har strikket herrestrømper etter Regiamønster fra "Gøyale sokker" av garnet jeg vant i Krabbeloftsutfordringen. Garnet er tysk og en ullblanding av noe slag-veldig godt å arbeide med, og mønsteret ble sabla fint! Sokkene er strikket i str. 44-45 og enda har jeg nok garn igjen til noen (små) ankelsokker. Drøyt garn! Disse skal svigerfar få til jul. Han er heller ikke av de ivrigste på nettet, så jeg kan røpe det også =)I won last months challenge at Krabbeloftet (the knitting community/café I´m in/at...I didn´t quite know how to write that in English, but you know what I mean. The place where one stitch and bitch, so to speak..). Anyway, because I won, I got two skeins of german, beautiful sockyarn, and the result are these socks knitted after a Regiapattern. The socks are size 44-45, and I still have quite a lot of yarn left! The socks are for my father-in-law for christmas. He doesn´t use the internet very much, so I can write that here without him knowing about it =)

OktoberRosa og andre votter

I går ble jeg ferdig med vottene som skal selges til inntekt for Oktoberrosa-aksjonen i år. Pengene går til FFB- Foreningen for Brystkreftopererte.

Vottene er strikket etter egen oppskrift, og garnet som er brukt er henholdsvis Lana Grossa Mellenweit ull/polyamid (tror jeg) i den mørkerøde fargen, og Opal i bomull og merinoblanding (den lyserosa fargen i mønsteret og foret). Vottene er foret med bomullsjersey og passer til dame, omtrent str. M.

I finished my OKtoberRosa-mittens yesterday. These mittens are going to be sold, and the money goes to FFB- in Norwegian that´s short for the organisation for people that survived (or has had surgery) breast cancer. Go to Oktoberrosa.com to read more about this!

Jeg har også forsøkt meg på selbuvotter- disse ble imidlertid litt blanda. Mønsteret på vrista er fra et oppskriftshefte, men det var så vanskelig å se etterhvert med fargene jeg hadde valgt at jeg ga opp og lagde et enkelt stripemønster i stedet. Disse vottene skal noen få til jul.

I´ve tried to knit traditional Norwegian selbumittens as well. The pattern was difficult to see (I picked the wrong colours for this particular pattern) so I made my own twist. These are for someone not yet decided for christmas.
(I realize that my English is awful in this post...but I´m sure you understand what I mean =P ).


Mer Kool-Aid!

8/24/2007

Nå har jeg kjøpt mer Kool-Aid fra ei dame på HB, og gleder meg til å farge garn igjen! Har også fått låne et utrolig fint, gammelt hespetre av ei venninne som har arvet det etter sin oldemor. Det er støvete og henger ikke helt sammen, men jeg trenger bare å skifte noen tråder og tørke over det litt, så blir det fint!

Det blir nok ei stund til garnfarging, for nå har jeg så mye garn jeg ikke har begynt å strikke på at jeg bare må prøve å komme til bunns i noe av det. Skulle gjerne hatt et svært garnlager, men jeg har rett og slett ikke plass...kanskje like greit =)

Ønsker alle som er innom en riktig god helg!

Garn bestilt og ny podcast!

8/21/2007

Jeg har oppdaget Etsy.com - der selges utrolig mye flott garn! Har nettopp bestilt Harry Potter sokkegarn ( Slytherin) som skal bli sokker til ei venninne- kanskje prøver jeg meg på Jaywalkers. Hvis hun leser dette (Hei Kari!) aner hun nok hvem den heldige vinneren blir =)

Det rosa, sorte og hvite garnet heter "Party princess" og det skal jeg strikke noe til meg selv (for en gangs skyld) av! Tipper det blir lue, votter eller sokker.

Ellers har jeg begynt å høre på enda en podcast- i tillegg til "Damknit" (link i blogglista mi) kom jeg over "Socks in the CIty" som handler om å strikke sokker. Begge bloggene er amerikanske, og perfekte å lytte til når man strikker. De finnes enten som mp3-filer på de respektive bloggene, eller i iTunes Store der man kan laste dem ned gratis. Nye episoder kommer ca annenhver uke eller sjeldnere. Anbefales! Mange tips til flott garn, idéer til hva man kan strikke osv.

Og i tillegg (fy!) har jeg vært hos Strikk Innom og kjøpt meeeeer garn...bilder kommer, garnet ble sendt i dag morges, så jeg regner med å ha det her før helga er over iallefall. Sokker og julegaver skal det bli!

Stoff til strikketøymapper(sydd av Felisi)Nå har endelig stoffet kommet fra StoffImport, og Felisi skal sy strikketøymappe for meg =D (klikk på overskriften for å komme til bloggen hennes)..
Er det ikke fint?....
Skal finne noe ensfarget stoff til å fore med, men så langt har jeg ikke kommet ennå

Krabbeloftsutfordringen!

8/15/2007

Tidligere denne uka la jeg ut bilde av utkastet til denne:


Den måtte imidlertid modereres for å fungere, men Ingvild gjetta riktig- det ble et bananetui, og jeg vant utfordringen! Hurra for meg =). Premien var to nøster fint strømpegarn fra Tyskland. Blir nok snart noe av dem, ja...

Lite trekantsjal i alpakka

8/13/2007

Etter inspirasjon fra Virtuella på StrikkInnom-treff forrige torsdag, har jeg strikket dette lille sjalet i Drops Alpakka. Brukte omtrent ett nøste ( rester) . Sjalet skal mormor få til jul, og jeg er i gang med nattsokker i samme garn og farge som skal høre til... Takk Virtuella for inspirasjon =)Klaus og selbuvottene

8/12/2007

Dette er vårt "nye" familiemedlem i Kristiansand! Det vil si, kusina mi har flytta inn på hybelen som mamma leier ut, og Klaus (utt. Klaaos, som på dansk) er selvfølgelig med. Kusina er på Oslotur i helga, og dermed har Klaus og jeg fått litt kvalitetstid. Heldigvis har han latt strikkeriene være i fred, men han har en tendens til å sitte på skuldra og holde seg godt fast med klørne- der følger han med på det som skjer. Her koser han seg imidlertid i sofaen:
Her er begynnelsen på selbuvottene...fryktelig vanskelig å se mønsteret med disse fargene, det var ikke så lurt likevel. Men de er jo så fine sammen, så jeg gir det et forsøk. Er stygt redd for at hånda og tommelen blir egenkomponert skal det fortsette i dette tempoet....

Her lurer jeg bak strikketøyet. Foret og hullborden er på plass. Så er det bare å strikke en til da...sukk...
På fredag og i dag har vi hatt lange, fine ettermiddager i Blomma, eller Blomsbukta som det egentlig heter, på Lund i Kristiansand. Verdens vakreste bukt, tør jeg påstå! 20 grader på fredag, 19 i dag. Her er herligheden:

Krabbeloftsutfordring!

8/11/2007

Jeg har begynt å gå på strikkekafé i Tananger (Krabbeloftet), og i august har vi fått en utfordring som lyder "Noe til å ha noe i". Vi skal altså lage noe til å ha noe i, eller en beholder av dertil egnet slag. Jeg har begynt, og her er det foreløpige resultatet:

Kan noen gjette hva det skal bli?

Kool-Aidnøstene mine er ferdige! My Kool-Aid-dyed yarn is finally finished!

Tenkte jeg skulle prøve å skrive på engelsk igjen også, det bare rant ut i sanda...Men ettersom jeg står i kø på Ravelry, kan jeg jo venne meg til det først som sist =)

Her er iallefall resultatene av garnfargingen, er mektig fornøyd denne gangen. Tror det blir sokker av dette garnet, selv om jeg sannsynligvis må spe på med litt alpakka uansett for å få nok. Brukte 100 gram alpakka på hver farge, og to restenøster med noe mohairaktig som merkelig nok fikk litt farge..bildene er ikke så gode på akkurat disse nøstene, men fargene kan best beskrives som bringebærdrops og lavendel. Det nederste bildet er av alle mine vakre ranunkler som jeg har satt selv! Er så stolt over at jeg fikk dem til....innimellom ser dere noen hvite liljer som ble litt lange og stranglete ute i vinden.

I thought I should get back to writing in English again,- I tried for a while and then I just forgot...but now I´m back, awaiting to get my Ravelry!
What you see in these photos are the results of my dyeing process with Kool-Aid and Flavor-Aid. I am very pleased with the colours, though the alpacka yarn became nicer colourways than the mohair-lik leftover yarns. I´ll probably use the alpacka for socks, and I´m not quite sure about the leftovers yet...I had to show off my beautiful ranunculus (? ) and some lilies from my garden..I´m so proud of them (and myself!) =P

Rockin girl blogger!

8/08/2007Mrs Darcy har nominert meg =D dermed sender jeg stafettpinnen videre til fem andre!
Disse fem bloggene er inspirerende på hver sin måte. Har mange flere jeg skulle nominert, men i dag ble det disse fem:


Linus
Hege (Kronborgkroken)
Halaisa
Ronille
Vis2vas

For å komme til bloggene, se i blogglista lengre ned på sida =D

Oppdatering på Sommerprosjektlista

8/03/2007

Dette er hva jeg skrev forrige gang jeg skulle lage en liste for meg selv (liker å lage lister...). Nå er jeg spent på hva jeg faktisk har fullført elelr iallefall startet på av disse prosjektene....:

"I mangel på orden og system i flyttekaoset, følte jeg trang til å lage en liste over UFOer og planlagte prosjekter i sommer. Jeg er veldig glad i lister, selv om jeg sjelden følger dem. Det føles godt å ha skrevet listen, for da har jeg iallefall gjort NOE =D. Men her er altså det jeg planlegger å ferdigstille i sommer:

UFOer: (UFerdige Objekter)

* Babyteppe i oldemorruter - FERDIG!
* Tubesokker i alpakkagarn-FERDIG
* Babysokker i Fabelgarn- ......disse ble aldri noe fine, så jeg rakk dem opp og nå finner jeg ikke garnet....
* Kjøkkenklut i bomullsgarn-FERDIG!

Planlagte prosjekter:

* Mystery Stole 3-meldte meg av dette fordi det ble altfor vanskelig for ei som aldri har strikket kunststrikk før....
* Heklet bikini -husker ikke hva garnet heter, men fargen er fuchsia- ikke fristende å begynne på etter denne sommeren!
* Filosofsokker (Filosofens Venner-intern forening for båtlivets gleder...man må jo ha varme fødder på ruskete sørlandskvelder!)-ETT PAR FERDIG, TO IGJEN
* Restegarnteppe:-nåja. Ble et Fisketeppe av restegarnet..har likevel begynt på dette, men om jeg slipper opp for fiskegarn, blir det nok rukket opp dette også...

Men sommeren er jo ikke over ennå, er ganske fornøyd med at jeg har ferdigstilt det meste...og det eneste jeg har begynt på som en UFO, er resteteppet.

En helt annen sak er jo at jeg nå har nye UFOer og prosjekter på gang...her er de:

*Svettebånd til lillebror (lange, fordi han spiller gitar...) i sort bomullsgarn
*Selbuvotter
*Sokker i rester av Opal og alpakka med pinne 2...
*Heklet slumreteppe i Trysilgarn
*Fisketeppet

Hm. Det var vel det tror jeg...i tillegg har jeg noen planlagte prosjekter, men de tør jeg ikke skrive her (kanskje jeg glemmer dem så jeg ikke begynner på enda mer før jeg blir ferdig med de 5- 5! prosjektene jeg allerede er i gang med...

8/02/2007What kind of yarn are you?You are Shetland Wool. You are a traditional sort who can sometimes be a little on the harsh side. Though you look delicate you are tough as nails and prone to intricacies. Despite your acerbic ways you are widely respected and even revered.
Take this quiz!
Quizilla |
Join

| Make A Quiz | More Quizzes | Grab Code