Veske ala "Sex og singelliv" og Tigerstrikk

10/31/2007

I sesong 5 av " Sex og singelliv" så jeg ei utrolig fin strikket veske, og her er mitt forsøk på å kopiere den. Originalen var nok større, og på den var det perlepynt, men jeg har ikke helt bestemt meg for hvordan jeg skal gjøre det. Den skal iallefall fores, med restestoff fra strikkemappene som Felisi sydde til meg.

Veska er også inspirert av ei strikkeveske fra Knitting Daily (link i overskriften). Min skal ikke ha skulderrem.

In season 5 of "Sex and the City", Carrie carries -haha- around a beautiful, knitted, chunky clutchbag. This is my attempt to copy it-almost. I´ve used one skein of Rondo, and I´m going to line it with some lavender-coloured fabric. It´s going to get some pearls or some decoration of some kind, but I haven´t decided what yet. I´m keeping mine as a clutch, I don´t want a shoulderstrap on it, though this sweet , and a little similar, bag has one...
Jeg har begynt på knestrømper til å ha inni støvler og støvletter, strikket av Tigergarn fra Fleece Artist. Så langt har jeg strikket dette:

I´ve started some kneehighs in the Tigeryarn from Fleece Artist, and this is my progress so far:

Har også begynt på en kjole i sort vamsegarn, den strikkes ut fra en genseroppskrift der jeg forlenger og utvider bolen litt. Bilder kommer når det begynner å se ut som noe =)

God helg til dere som er innom bloggen!

Have also started a knitted, black dress for myself, inspired by a pattern from Rauma. Have a nice weekend =)

Garnfarging igjen

Jeg har farget litt tykkere garn denne gangen- Iglo fra Europris, fire nøster. Er fornøyd med fargene, men skulle nok ha droppet den røde fargen og latt garnet være lilla og kremhvitt med sjatteringer..Jaja. Neste gang.I´ve dyed some yarn- Iglo from Europris- with the rest of my Kool-Aidstash. The yarn is chunky and needed much more colour than I´ve used earlier. I think the colours came out well, but I should have kept the darker yarn cleaner, and used the red colour on something else.

Biscotti

10/30/2007


Jeg holder på å lage biscotti for første gang- oppskriften fant jeg i bloggen "Sannas verden"- trykk på overskriften så kommer du dit. Nå står de i ovnen- er veldig spent på hvordan de blir! (Bildet er lånt fra dkimages.com).

Ellers har jeg vært hjemme fra jobb i dag med vond hals-prøver å kurere den før betennelsen eventuelt setter inn ordentlig. Jeg har en usedvanlig kranglevoren hals når det gjelder sånt, så jeg vet at det vanligvis hjelper med ro og varm drikke...Får strikket litt, men er litt susete i hodet, så jeg har brukt mesteparten av dagen på å halvsove på sofaen. Satser på det gir seg snart!

Jeg fikk to nøster Rondo av min hemmelige venn, og prøvde meg frem med både votter og sokker, men ble ikke fornøyd. Nå har jeg imidlertid begynt på ei veske, inspirert av ei jeg så i serien "Sex og singelliv". Veska er grovstrikket, i konvoluttfasong og har to strikkepinner som lukkemekanisme. Veldig stilig! Hvis den blir bra, får den et lekkert for og glidelås også.

I´m making biscotti for the first time in my life, and I´m really looking forward to eating them...I found the recipe in a blog, the link is in the title. I´m home from work today, my throat is sore and I´m hoping to cure the illness before I get really sick. I´ve knit a little bit on a purse inspired by the one that Carrie Bradshaw carries around in "Sex and the City". I hope it turns out the way I´m planning! Mostly though, I´ve slumbered on the sofa. Hoping to get better soon....

Litt babystrikk/ Some babyknitting

10/26/2007

Her er mine første par Dainty babybooties ferdige (link til oppskrift lengre ned på sida), de skal en kollega av kjæresten få, han blir pappa i november. De ble ganske små, men passer nok til en nyfødt. Neste gang jeg strikker disse blir det med dobbelt garn og større pinner...men de er superenkle og superraske å lage-perfekt hvis man mangler en liten gave, og har dårlig tid. Å strikke dem samt å sy dem sammen tok meg ca 1 time!


Her har jeg strikket mine første Baby Booties fra Dansk Mohair. Oppskriften kan kjøpes viaa Dansk Mohairs hjemmeside. Syns de er utrolig søte, men kan tenke meg å lage noen i mindre sukkersøt utgave også, kanskje litt mørkere farger?
Disse er også raske å strikke, men krever noe mer tid til montering, og det var litt plundrete før jeg skjønte prinsippet med sammensnøring foran.

Men nå er de iallefall ferdig monterte og klare til å pakkes inn- kjenner nemlig ei som har termin i morra, og hun skal få dem etterhvert.

Leggvarmere og Tigergarnet!

10/24/2007

Jeg ELSKER dette garnet. Har funnet en ypperlig og superrask metode hva skjerfstrikking angår:


Hihi. Minus strikking!

Ellers ble jeg ferdig med leggvarmerne mine, de er sterkt inspirert av en oppskrift jeg så på Knitty.com. Disse er ment å brukes til høyhælte sko, det eneste dumme er at de glir litt utenpå strømpebuksa. Men det overlever jeg! Bildene er ikke så gode, det var vanskelig å ta bilde av sine egne legger....
Her er oppskriften på dem:

Leggvarmere inspirert av Knitty

Garn: Drops Alpakka fra Garnstudio 50 gram og Multi Mohair fra Løvegarn 50 gram
Strømpepinner: 7-8, alt ettersom hvor fast du strikker
Silkebånd/fløyelsbånd i ønsket farge og lengde.

32 m = ca 30 cm i omkrets, men leggvarmerne strekker seg litt. Dessuten sklir de fortere ned hvis man bruker dem utenpå glatte strømpebukser, derfor er det bedre å strikke dem litt for stramme enn litt for vide. Alternativt kan de strammes til med båndet.


-Legg opp 32 m fordelt på 4 p.
Strikk 5 pinner rillestrikk: *1 r, 1 vr*

Strikk hullrad: *1 kast, 2 sm* pinnen ut. Strikk neste pinne rett.
Strikk glattstrikk til leggvarmerne måler ønsket lengde. Mine målte 35 cm da jeg økte noen m (se under)

Hvis du ønsker en liten ”sleng” på dem så de ligger pent over f.eks høyhælte sko, kan du øke en maske på hver pinne til du er fornøyd med slengen. Dette gjøres sånn:

* Øk ved å strikke to m. i én,- en m i fremre og en i bakre maskeledd. Strikk pinnen ut. Gjenta dette på alle fire pinner. Strikk en omgang rett*

Fell av. Tre silkebånd/fløyelsbånd gjennom hullraden og knytt en søt sløyfe bak på leggen.
Voila!

(jeg hadde til og med garn igjen da jeg var ferdig!)


Har strikket et par Baby booties fra Dansk Mohair i kveld, og et par Dainty Baby Booties fra Madeline Tosh (link lenger ned på siden til oppskriften hennes), men de er ikke montert ennå. Litt søm og sløyferier så er de klare til innpakning og overrekkelse til ei som har termin førstkommende lørdag!

Strikkemapper og nytt garn

I dag kom noe jeg har gleda meg til- begge pakkene på ei gang! Jeg greide ikke la være å bestille en hespe med sokkegarn fra Fleece Artist, Tiger heter garnet- bildet ble litt lyst, men fargene er varmgul, rød, brun, sort og kremhvit-utrolig kult! Dette skal bli lange sokker til meg selv, så jeg kan flashe det flotte garnet over støvlettkanten i høstkulda....Garnet er forresten bestilt hos Strikk Innom.

My new yarn arrived today- Tiger from Fleece Artist. It´s sockyarn, with red, yellow, brown, black and creme white blended together. I´m going to make knee stockings for myself ot wear under my boots this winter. The yarn is from Strikk Innom.

Ellers bestilte jeg strikkemapper-en liten og en stor- hos Felisi for leeeeenge siden,- jeg var bare utrolig treg med å få sendt stoffet til henne. I dag kom de, og jeg er strålende fornøyd! Utenpå er det et sølvgrått brokadestoff, og inni et rosa blomsterstoff. Egentlig er kanskje de stoffene litt "mye" sammen, men jeg ville så gjerne bruke begge deler, og syns resultatet ble upåklagelig. Tusen takk, Felisi! Trykk på overskriften, så kommer du til bloggen og butikken hennes.
Strikketøymappene har eget "avlukke" til garnet, med en malje i så man garnnøstet holdes på plass inni.

I ordered some totes for my knitting from Felisi some time ago, but I never got to send her the fabrics- or, eventually I did- so they´ve finally arrived, and I love them! My Paradoxical Mittens-in-progress now lives in the big one, and I haven´t decided what knitting I´m going to put in the small tote.

Under ser dere mappene, med og uten innhold/ Here they are- with and without contents:
Ronille har utfordra meg!

10/23/2007

Jeg har blitt utfordret av Ronille ( trykk på overskriften), og denne utfordringen er på engelsk.

I´ve been tagged by Ronille!YOUR ROCK STAR NAME: (first pet & current car) = Jonas Mazda/ Jonas Mazda

YOUR GANGSTA NAME: (fav ice cream flavor, favorite cookie = Sjokoladekaramellkjeks / Chocolatecaramelcookie- very gangsta!

YOUR “FLY Girl” NAME: (first initial of first name, first three letters of your last name = Poul (Well allright. Fly "girl" name)

YOUR DETECTIVE NAME: (favorite color, favorite animal = Burgunderkatt/ BurgundyCat

YOUR SOAP OPERA NAME: (middle name, city where you were born = Elise Kristiansand

YOUR STAR WARS NAME: (the first 3 letters of your last name, first 2 letters of your first = GouPi (...)

SUPERHERO NAME: (2nd favorite color, favorite drink put “The” first = The Pink Mocca

STRIPPER NAME: (the name of your favorite perfume/cologne, favorite candy = True Star Melkesjokolade / True Star Milk Chocolate

WITNESS PROTECTION NAME: (mother’s & father’s middle names = they don´t have any middle names..


Egentlig skulle jeg utfordret seks stykker- men jeg klarer ikke velge, så alle som leser dette er herved utfordret! =D
I wasn´t able to choose who to tag, so if you read this- consider yourself tagged! =)

Gi det videre- Pay it forward!

Etter et besøk hos Virtuella har jeg meldt meg på en Pay it forward utveksling her i bloggland.

Ved å melde meg på har jeg satt meg villig til å gjennomføre følgende:

"Jeg vil sende en håndlaget gave til de 3 første personene som legger igjen en kommentar med ønske om å delta i PIF utvekslingen. Jeg vet ikke hva gaven vil bli enda og du får den kanskje ikke i morgen eller uken etter.. men du vil motta den innen 364 dager, det lover jeg! Det eneste du trenger å gjøre i retur, er å "Gi det videre" ved å love det samme på din blogg".

Vil du være med?


After visiting Virtuella I joined the Pay it forward exchange.

I agreed to participate and committed to the following:

"I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my blog requesting to join this PIF exchange. I don't know what that gift will be yet and you may not receive it tomorrow or next week.. but you will receive it within 365 days, that is my promise! The only thing you have to do in return is pay it forward by making the same promise on your blog."

Do you want to play along?

Mer som strikkes skal...

10/21/2007


Denne var knallfin, og perfekt utenpå mine kalde skuldre...har funnet oppskriften hos Paton Yarns, man må registrere seg som medlem for å få lastet ned gratis oppskrifter.

Mange prosjekter er planlagt nå...

Supersøte babybooties fra DENNE bloggen
Disse utrolig søte babybootiesene har jeg lyst til å strikke-oppskrift finnes hos Madeline Tosh. Skal bare gjøre ferdig mitt første par Baby Booties fra Dansk Mohair, og så skal je begynne på disse også.

Lauren PorterLauren Porter, kunststudent, har strikket en Ferrari i normal størrelse!
Lauren Porter has knitted this Ferrari!

Ny podcast

10/20/2007


Vickie Howell starter en ny podcast 1. november- Craft.Rock.Listen- heter den. Gleder meg! Trykk på overskriften så kommer du til bloggen hennes.

Vickie Howell is starting up a new podcast at november 1st- Craft.Rock.Listen- and I´m looking forward to it! The link to her blog is in the title of this post.

Garnmysteriet del 5 av 5- nesten ferdig! The Yarn Mystery part 5 of 5-almost done!

10/19/2007

I kveld fikk vi siste del av Garnmysteriet. Jeg hadde gjetta riktig-det ble ei veske! Ei veske til strikketøy og småtterier man tar med seg hvis man skal på besøk el.l

Vi fikk instruksjoner om å strikke hullrad på toppen av veska, og deretter tvinne garn til snørebånd. Jeg hadde imidlertid lyst til å forsøke meg på en annen vri, og for å gjøre veska mer elegant, brukte jeg litt av det brune fløyelsbåndet jeg brukte til Jaywarmerne mine.

Vi strikket også to små hjerter i den første delen av mysteriet, og disse skulle sys sammen og festes på snøret. Jeg sydde mitt hjerte fast foran på veska, og det ble veldig fint.

Hanker måtte veska også ha, og jeg så mitt snitt til å få brukt noen enkle, kjedelige metallringer jeg hadde liggende. Jeg heklet rundt dem med hovedgarnet, og deretter heklet jeg dem fast til veska på hver side. Jeg kan ikke bære veska over armen, men det gjør ingenting.

Det som gjenstår, er å fore veska samt å pynte den litt. Så neste uke skal jeg på perle- og ullstoffjakt =)


We finally got the last hint of the Yarn Mystery, and I had guessed that we were making a bag of some kind-and I was right!
The bag is meant for "take-away"-knitting, for carrying my knitting and my stash (at least some of it...) around. We were instructed to make handles and to decorate the bag. I need some pearls and some fabric for the decoration, but other than that, I´ve finished my first Yarn Mystery KAL! *proud and happy*


Endelig helg....finally Friday!

Endelig er helgen her-uka har gått så fort! Dessverre betyr det at det kun er en måned igjen til eksamen *gulp*. Vel, panikken har ikke kommet helt enda, så jeg slapper av så lenge det varer...

It´s finally Friday, and my week flew away just like that. This means that my exams starts in about a month- but I´m not panicking. Yet...
I går var jeg på Kvadrat med kjæresten, og måtte innom KreaKtiv for å få fatt i bånd til pulsvarmere, og garn og sløyfer til Baby Booties som jeg har planlagt å prøve meg på i løpet av helgen.

I went to the mall with my boyfriend yesterday, and I just had to buy some sweet ribbons for my wristwarmers, and also some yarn and ribbon for some Baby Booties I´m planning to start knitting during the weekend.Disse ble på mystisk vis med hjem fra butikken i dag...og de smakte himmelsk! Merkelig hvordan ting og tang på mystisk vis tenderer til å hoppe opp i handlekurven. Noen andre som har det sånn? =P

These mysteriously followed us home, and they were delicious! Isn´t it strange how particular things and items always manage to find their way to my shopping bag? =P


Her skulle jeg gjerne tilbrakt helgen...men slik blir det ikke, for jeg skal på jobb. Det er igrunnen ikke så farlig, for jobben er knall! Likevel hadde jeg ikke sagt nei til denne stolen med et strikketøy og en kopp te...

I´d love to spend my weekend here...but that´s not going to happen, because I´m going to work this weekend. I do love my job, though, so it´s not that bad. I just felt like cuddling up in this chair with my knitting and acup of tea...


Have a nice weekend, everybody! Ha en fin helg =)

Jaywarmers with ribbons-Secret Pal- and more ribbons...

10/18/2007

My Jaywalker-inspired wristwarmers are renewed- now with brown ribbons. Maybe I should put a pearl on them too? I never seem to be quite finished with these...

I also got my gift from my secret pal at Hobbyboden today- and look what I got! Yarn, yarn and more yarn. I also got some nice tea and some chocolate, but they have mysteriously disappeared...wonder who ate them...


Last, but not least-I ordered some "Merry Christmas" (it says "God Jul" in Norwegian)-ribbons from Panduro.com, and they arrived today as well. I´m prepared for december!

Jaywarmers-modified Jaywalkers

Endelig ferdige! Lurer på om jeg skal ha i et fløyelsbånd på toppen for å kunne stramme dem litt, de er nemlig litt store.
De er kjempegode og varme, og jeg elsker fargen =) .

They´re finished! I wonder if I should use a ribbon to tighten them up a bit on the top.....They´re warm and cozy, and I love the colour!
Garnmysteriet 2- Del 4 av 5

10/17/2007

Nå er jeg nesten ferdig med del 4 av garnmysteriet- mangler bare for til prosjektet, så er det klart for neste og siste del som kommer på fredag. Jeg har bestemt meg for et tynt ullstoff, men vet ikke helt om jeg skal kjøpe noe eller bruke noe jeg allerede har- en gammel genser f.eks.

I´ve almost finished part 4 of the Yarn Mystery- the final part will be posted on Friday. I have to put some fabric inside the project, but I haven´t quite decided what colour, but I guess I will buy some wool fabric, or use an old sweater for the purpose.


Detaljbilder av mysteriet:
Details of the mystery:Garnmysteriet 2-Del 3

10/15/2007Her er mitt garnmysterie, sammensydd og velduftende - jeg har brukt to ulike nøster med Kool-Aidfarget garn, så det lukter sukkertøy og e-stoffer av prosjektet mitt =)

Så langt syns jeg ikke det er spesielt fint, men det kan jo endres. Er spent på hjertene som vi har strikket også.

Jaywarmers-modified JaywalkersJeg satte i gang med et prosjekt før helga, og egentlig skulle det bli sokker- det var bare det at da jeg hadde forminsket maskeantallet noen ganger, fikk jeg ikke sokken over hælen...

Jeg gadd ikke rekke opp, så dermed ble det pulsvarmere i Jaywalker-stil. Syns de ble ganske snasne. Er egentlig ferdig med begge, det mangler bare litt heklekanter og felling på den andre.
Nå skal kjæresten og jeg ut på tur, og jeg skal gjøre dem ferdig i bilen på vei dit så de kan få luftet seg litt =)


I started knitting Jaywalkers on friday, but as I had modified the size a bit too much, they suddenly became Jaywarmers instead! I´m quite satisfied with the result though-I really needed some long warmers for my 3/4-sleeved jackets.
The only thing left to do is to crochet a little bit, and some off-binding (is that what it´s called? To bind off), before they´re going with me and my boyfriend on a little walk in the afternoon sun