Juleblogg og hemmelig venn HB

11/30/2007

Nå er det desember, og dermed måtte bloggen bli rød! Venter spent på "Et år i farger"-tipper rød blir desemberfargen også.
I forgårs fikk jeg julegave fra min hemmelige venn på Hobbyboden, og jeg klarte selvfølgelig ikke å vente med å åpne pakka...her er alt det flotte jeg fikk:Troika, sjokoladekaffe, Regia Journal mønsterhefte med sokkeoppskrifter, tre nøster Fagstrikk fra Rauma og et kjempekoselig, hjemmelagd kort. Nå må jeg bare snoke rundt litt og gjette på hvem det kan være som har sendt meg denne flotte pakka. Tusen, tusen takk =)

Garnet er allerede brukt (to av nøstene, nesten) til et par dame/jentesokker i enkel glattstrikk. Bilde kommer etterhvert, de skal bare vaskes først.

Helga skal brukes på skolearbeid, vi har muntlig "føreksamen" med gruppearbeid, og det er på mandag. Deretter er det ei uke med lesing, og siste muntlige eksamen! Jeg er SÅ klar for juleferie...
Samboeren og jeg skal også en tur på kino i morra kveld, "1408" eller noe sånt, en grøsser som visstnok skulle få blodet til å fryse til is et par ganger, ifølge Dagbladet. Huff. Godt jeg har ei hånd å skvise når det blir for skummelt...

På pinnene er det flere sokker, har nettopp begynt på Razorshells, mønsteret finnes her.
Jeg bruker garnet vi fikk i Sokkegarnklubben hos Strikk Innom forrige gang, det har jeg brukt mange ganger...blir liksom aldri fornøyd. Denne gangen syns jeg både mønsteret og garnet kommer til sin rett, det er nemlig et litt rotete garn, sånn fargemessig, men nydelig å strikke med. Blir nok atter en julegave, dette.

God helg til dere som titter innom =)

My blog have mysteriously turned Christmas-red this month =)
I received a great gift from my Secret pal at Hobbyboden, and I am knitting socks and more socks with yarn from my sockyarnclub. This time we got some Claudias Handpainted. I do not really like the colors very much, but I know someone who does, so the socks will be a perfect gift.

Cherry fra Amimono

11/26/2007


Cherryskjerfet mitt er ferdig, og jeg tror nok jeg kommer til å strikke flere av disse! Det gikk raskt og greit på pinne 3 og 5,5. Har lyst til å strikke et mørkere også. Nå skal det imidlertid leses...

Ive finished my danish "Cherry" scarf, the design is by Amimono/Isager. I really enjoyed knitting this, and I will probably make more of these.

Helgestrikking

11/25/2007


Forrige helg var vi på hyttetur til Fjøløy, der ble blant annet disse sokkene strikket.


Ellers har jeg lært kontestrikk på strikkekaféen, og selvfølgelig måtte jeg prøve meg-resultatet ble denne lille lappen som skal bli ei lita veske til noen til jul. Den er myntet på et spesielt innhold, men det kan ikke røpes her, for da skjønner leseren at det er til han/henne.


Dette skjerfet er resultatet av to nøster Noro Silk Garden , og skal gå til samme mottaker som får den mystiske veskesaken. Neste gang skal jeg imidlertid bruke Kureyon og strikke med litt mindre pinnestørrelse.

Her lufter skjerfet seg litt i "finværet" vi har her i Rogaland.


Uka skal brukes til eksamenslesing-førstkommende onsdag er den store dagen-deretter blir det pause til mandag, da har vi gruppeoppgave som skal legges frem, og så er det ei uke igjen til muntlig eksamen 10.desember. Deretter har jeg juleferie! Jeg skal jobbe på noen dager, og vi skal på pinnekjøttkveld hos et vennepar, men ellers skal jeg bare (trene litt), pynte til jul, strikke MASSE og kose meg før jeg reiser sørover til mamma.

Ha ei god uke, alle sammen!

I went to Fjøløy with some friends from the knittingcafe, and I knit socks (as usual). Ive learned some entrelac as well, and I knit a scarf in Noro Silk Garden for my mother-in-law.

Garn og mer garn

Disse vottene har jeg strikket på forelesning (så spennende er det faktisk ikke med kvalitativ metode), de gikk superraskt og jeg tror jeg kanskje har blogget dem før?? Huff. Jaja. Jeg gidder ikke redigere akkurat nå. Det jeg egentlig skulle vise, var mine nye garninnkjøp-jeg har handlet litt hos Strikkinnom , og litt på eBay:
Sulka fra Mirasol måtte jeg bare prøve, og det er utrolig mykt og herlig! Fargene kommer ikke helt til sin rett på bildene, dessverre. Strikker på et skjerf til meg selv med dette, et enkelt mønster med uglemotiv .
Uglene skal få perler til øyne når skjerfet er ferdig. Løpelengden på Sulka er bare 50 m per 50 g, så det blir ikke det rimeligste skjerfet jeg har strikket, men det er det verdt!


Tre nøster Noro Silk Garden kjøpte jeg på eBay, har allerede strikket disse opp og har bestilt mer, denne gangen Kureyon. Disse tre nøstene ble til et stripeskjert og en liten veske som skal gis bort til jul. Bilder lengre opp på bloggen =)
Likte godt å strikke med Silk Garden, men jeg syns det var litt ujevnt spunnet. Liker bedre glattere garnkvaliteter.


Mer Sulka...jeg bestilte disse fire først, og så gikk jeg tom for den vinrøde da jeg strikket ugleskjerfet. Den andre fargen heter truffle, og de to nøstene er blitt til et par votter som ligger til blokking for øyeblikket.


Jeg har begynt på Cherry fra Amimono (se lengre ned på bloggen), og dermed måtte jeg ha litt alpakka likevel..hadde en del, men fargene passet ikke så godt sammen. Cherryskjerfet er nesten ferdig, mangler ca 40 cm (det skal måle 160 cm i alt)

Nwe yarn....I love Sulka from Mirasol, its so soft and shiny....I had to get some more Noro, and some alpaca as well.

Bursdag og Norodilla

11/22/2007

Denne finfine mobiltelefonen fikk jeg av samboeren min til bursdagen. Måtte bare skryte litt av den, den er fra Nokias Amour Collection, og akkurat den jeg hadde tenkt på å kjøpe selv, men ikke hadde råd til...er kjempefornøyd =)

Har strikka en del i det siste, og akkurat nå holder jeg på med dette:

* Skjerf i Noro Silk Garden (julepresang)/ Scarf
* Skjerf i Sulka fra Mirasol med uglemønster /Scarf
* Cherryskjerfet fra Amimono/Isager/Scarf
* Opalsokker til samboeren/Socks
* Kjolen i vamsegarn (har kommet til midjen, og skal dele fronten og baksiden nå, og det er jo litt tiltak å få begynt med...)/Dress for myself

Skal legge ut bilder av dette etterhvert som det ferdigstilles, og kanskje noen underveis-bilder av kjolen.

Ellers planlegges flere Noroskjerf, det ligger utrolig mange flotte ute på nettet som inspirerer. For dere som ikke er informert, er Noro et japansk garn i ulike varianter og materialer, men det spesielle er de utrolig flott fargene. Se bare her:

(tilfeldig utvalgte bilder fra Flickr)Ive stolen these photos from Flickr-I just love alle the beautiful things people have made from Noro!
Need I say more??

Hyttestrikk og pannebånd

11/19/2007

I helga var jeg på hyttestrikketur på en herlig plass i Ryfylke-vi var ti strikkegale som koste oss glugg ihjel! Strikka litt og skravla mest, men jeg fikk da produsert et par sokker i ymse strømpegarn, samt et par små juletrestrømper som skal på treet til svigers.

Lørdagens høydepunkt var pakkeleken, det var julaften og ville tilstander. Jeg fikk nydelig, sjokoladebrun Baby Alpaca fra Lana Grossa, og et herlig nøste med knall oransje Silketweed som ble nøsta opp ganske radig. Siden jeg er midt i eksamensperioden og syns jeg fortjener en premie når jeg er ferdig (10.desember er datoen jeg lengter etter akkurat nå), har jeg bestilt en nøstemaskin på eBay. Den er kjempesøt, og rød! Gleder meg til den kommer. Da skal den få selskap av det fine, gamle hespetreet jeg låner av en venninne.

Babyalpakkaen har allerede fått bein å gå på, jeg har strikket et pannebånd fra en Dropsoppskrift som Virtuella tipset meg om. Takk for det =)
Jeg tror pannebåndet blir en julegave i år, men jeg har lyst til å strikke flere...

Bilder fra hytteturen har Vibbedille tatt, og de ligger i bloggen hennes!

FO!

11/11/2007

Enda en FO (Fo=Ferdig Objekt) er ferdig! De gule knestrømpene mine strikket jeg ferdig på fredag, og jeg har brukt en del ulike garntyper på foten for å gjøre dem litt mer spennende. Tigergarnet skuffet meg nemlig litt hva mønster angikk, så jeg følte for å sprite sokkene opp litt. Jeg har brukt Vikinggarn (Frøya), Lana Grossa Mellenweit Bosco, litt fra Lorna´s laces og hovedfargen som er Tiger fra Fleece Artist. Jeg er veldig fornøyd med dem- de er gode og varme og gikk overraskende raskt å strikke..

Another FO! I finished these kneehighs on Friday, and I´ve used Tiger from Fleece Artist, together with different sockyarns.

Kalenderstrikking i desember/ Knitting in december

11/10/2007(Dette bildet er hentet fra allfreeknitting.com)


Denne linken måtte jeg bare ha med meg på bloggen så jeg ikke glemmer den. Finfin julesyssel, og flott resultat.

Se bare her og her og her !

Forslag til garn og farger mottas med takk =)

Knitting in december- this blog has a KAL where you can knit a little bit of a sweet scarf everyday from the 1st of December and until Christmas Eve. I think I´ll join this years KAL; if she plans to start another one. The KAL is in swedish, but I guess you can follow the instructions by looking at the photos. Great holidayknitting!

Nam..yummy

11/09/2007Disse utrolig søte(og sikkert utrolig kvalmende) marshmallowene fant jeg her
Tror de er beregnet på barneselskap, men jeg har en viss anelse om at ymse kusiner av meg kunne tenkt seg denne versjonen til grillinga i sommer, eller hva Anne Marit og Kristin? Kan tenke meg at de hadde vært kjempegode dyppa i mørk, smelta sjokolade og deretter rullet i hakkede nøtter, for eksempel..


God helg!

I found these sweet marshmallowthingies here. I think they were ment for children, but I can see myself eating some of these with dark chocolate and almonds, f.ex...

UFO-oppdatering/UFO update

11/07/2007

Nå er det på tide med en oppdatering av UFOlista mi. Forrige liste jeg la ut så slik ut:

(1. Harry Potter-overraskelse til venninne i England)
Denne har jeg gitt opp, fordi da jeg hadde strikket den nesten ferdig -det skulle bli en kjempelang Jaywalker, fasongstrikket og greier- prøvde jeg den på, og fikk den ikke over foten...av ren frustrasjon rakk jeg opp hele driten, og nå har jeg ikke lyst til å strikke mer med det garnet. Synd, for det er veldig godt og mykt, og kjempefine farger. Sorry, Kari. Skal heller strikke noe annet til deg seinere =)

Ergo begynner UFO/FO-lista mi her:


2. FO:
Overraskelse nr. 2
Garn: Sandnes Alpakka, petroleumsblått
Pinner: Rundpinne 40 cm, str. 2,5
Mønster: Eget

Dette skulle bli ei lue til sjefen min til jul. Den er ferdig, men ble altfor stor, så jeg har tovet den en gang, og må tove den igjen. Den ble imidlertid nokså feminin, så jeg beholder den selv.


3. UFO:
Paradoxical Mittens
Garn: Regia 4-tråds, farge Crazy Chris
Pinner: Strømpepinner str.2
Mønster: Paradoxical Mittens

Jeg har strikket en vott ferdig, men ikke festet tråder og strikket tommel. Håper jeg blir ferdig med dem før jul...


4. UFO:
Slumreteppe
Garn: Artic fra Europris, farger: Brun, burgunder, rød, fuchsia
Heklenål: Str. 5, fra www.fjellrosa.com
Mønster: Oldemorruter/eget

Dette har jeg ikke gjort noe med siden forrige oppdatering..Det skal frogges. Er drittlei...


5.UFO:
Fisketeppe
Garn: Restegarn i alle varianter
Pinner: Rundpinne 40 cm, str. 2,5
Mønster: Fisketeppemønster fra HB

...ikke dette heller....
Kanskje jeg kan tove det og bruke det som sitteunderlag?

De planlagte prosjektene fra forrige UFO-innlegg er imidlertid ferdige, og blogget =)

Resterende UFOer (altså de som er påbegynte nå i det siste):

* Votter i Onlinegarn (en ferdig, en igjen)
* Forlengelse av vrangbord på Bamboozle-sokker (en ferdig, en igjen)
* Knestrømper i Tigergarn ( en mangler kun fot, den andre er ved hælen)
* Kjole i vamsegarn- er kommet til midten av rumpa og forsøker nå å fasongstrikke den, det går greit, men det er stress å prøve den hele tida...

Alt i alt ender jeg opp med 8 UFOer- ikke verst!

Planlagte prosjekter må selvfølgelig med denne gangen også:

- Cherry av Helga Isager (se lenger ned på sida) i flere varianter
- Sjal i tykt garn (se lenger ned på sida)
- Genser til meg selv (vi får se hvordan kjolen går) i noe supermykt garn

I tillegg kommer diverse julegaver, de strikkes fortløpende. Nå skal jeg strikke videre på kjolen =)

Here´s my UFOlist:

1. Harry Potter-surprise - FROGGED! (only 9 more UFO´s to go...)

2.Hat in alpaca for my boss (it´s finished, but turned out slightly feminine and too big...so I´m going to felt it a little bit, and maybe keep it myself. But that means I have to make him another one...)

3. Paradoxical Mittens (one finished)

4.Slumber Afghan (will frog....hate it. Soon.)

5.Fish Afghan ( a KAL from Hobbyboden, mine turned out absolutely ugly. Can´t be frogged either, due to different yarns an a bunch of other ughs.) Maybe I can felt it and use it for something else?

6. Mittens in On-Line (one finished, will finish the other at school next week)

7. New ribbing on Bamboozlesocks (too short and won´t stay on my ancle)

8.Kneehighs in Tigeryarn from Fleece Artist (love these, they´re just a little....yellow. But I will finish them quite soon, because I need them. It´s cold in Norway!)

9.Black knitted dress (I´ve knit up to my belly, and will start decreasing for waist soon. It´s just a bit boring knitting stockinette in black yarn...)

That´s about it.

Et år i farger- November/A year in Colours-November

11/05/2007
Novemberfargen på HB-alongen er lilla, så jeg har strikket disse sokkene til meg selv. Strikket et hjerte foran på hver sokk, men det er ikke så tydelig. Garnet er Lana Grossa Mellenweit og Frøya.

The novembercolour at Hobbyboden is purple, so I made myself these socks. They´re knit in Lana Grossa Mellenweit Bosco and Vikingyarn, "Frøya" from Gjestal yarns.

Ønskeliste/ Wishlist

Frem til 10.desember er det lesing og atter lesing som står på menyen hos meg- jeg har tre eksamener og et gruppefremlegg mellom 22.november og 10.desember...når siste eksamen er vel overstått planlegger jeg å skjemme bort meg selv med en eksamenspresang eller ti, og her er noen av alternativene:

My exams is coming up, and between the 22.of november and the 10th of december, I´m in hell. Examhell, that is. But hey, it´s only three weeks, and when it´s over I´m going to treat myself with some of these goodies here: (I´ve already ordered the books, and I´m planning on ordering the Cherrypattern and some nice alpaca the minute after I leave the examroom)Dette skjerfet har jeg veldig lyst til å strikke...det heter "Cherry" og oppskriften fins hos Isagerstrik/Amimono. Ser for meg en variant i tynn alpakka...
This beautiful scarf, Cherry from Helga Isager (danish designer) is going to warm my neck this winter.


Denne boka har jeg lenge hatt lyst til å lese, så etter eksamen en gang skal jeg ta en titt på Amazon etter den.


Denne boka er også på ønskelista.
I´ve ordered this book...


Disse pinnene har jeg så lyst til å prøve, er litt lei av bambus og syns at ibenholtpinnene blir vel harde av og til. Dessuten er de så fine å se på!
I want to try these needles, I´m a bit tired of bamboo, and my ebonyneedles are a little hard, so I think these will match my Cherryknitting perfectly!


Nok et pinnealternativ. Another pair of needles I´d love to buy...

Litt helgestrikk/ Some weekend-knitting

11/04/2007


Denne boka kom i posten forrige uke- og jeg gleder meg til å lage julepynt i papir. Spesielt var det noen fine lykter og fugler man kunne brette, de skal nok få pryde vinduer og juletre i år.
This book came in the mail yesterday, it´s about how to make christmas-ornaments out of paper. I found some nice birds and some lights I want to make.Av det ene garnnøstet jeg farget med Kool-Aid fikk jeg akkurat nok garn til et par gode votter. Har tovet dem lett også, så de ble ekstra ulne =) Disse har Ingvild fått, hun kom nemlig innom med masse perler og garn til meg som hun ikke hadde bruk for. Tusen takk, Ingvild.

I made a pair of mittens (slightly felted) for a friend, Ingvild, who gave me lots and lots of pearls and some soft alpaca. Thank you, Ingvild!Konvoluttveska mi har fått pynt- strassnåler på 70 % tilbud på H&M. Nå gjenstår det å fore dem og sy i glidelås, men det er jo kjempekjedelig når man ikke har symaskin....
My Carrie-clutchbag finally got its decorations- sweet strassneedles from H&M, at a 70% discount! Not bad. I haven´t done the lining yet, but I don´t have a a sowing machine (that´s my lame excuse)Så langt har jeg kommet på kjolen min- oppskriften er fra Raumagarn, hefte 061R Voksen og barn. Jeg tar utgangspunkt i en genser med vrangbord og flettemønster, og strikker bolen lengre og videre. Planen er at kjolen skal sitte nokså tett, men være innsvingt i livet. Så får vi se hvor mye fletter jeg gidder å ha med, kan hende den blir like fin med litt mindre mønster også. Det enkle er ofte det beste, osv. Tatt i betraktning at jeg aldri har strikket genser før i hele mitt liv, er det jo noe å vurdere å gjøre den så enkel som mulig for meg selv. Den skal iallefall rekke til midt på låret, hadde jeg tenkt.
Den strikkes i svart vamsegarn- det blir varmt og godt, og så liker jeg glansen garnet får når det strikkes glattstrikk.

This is the progress of my black dress-not som exciting yet. I want to knit it fitted, and to show off my waist a little bit =) . I really like the slightly shinyness in the yarn when I knit in stockinette. The dress is ment to be a little longer than thigh-high, and there will eventually be some patterning on it...more to come.


Avslutter med denne søte buketten, den kom kjæresten hjem med på fredag. Vel er den sidelengs, men den er jo fin likevel. Tusen takk =)

My sweet boyfriend brought me these beautiful roses on friday-he´s really good at bringing me little gifts, especially flowers and chocolate. So thank you very much, Christian!

Inspirerende blogger

11/03/2007Ronille og Netta har nominert bloggen min på følgende måte: "Dette er en pris for koslige, gøyale,
inspirerende blogger og blogger du liker ekstra godt!"
Tusen takk, begge to- det er kjempekoselig å vite at noen setter pris på det man gjør =)

Nå er det min tur til å gi prisen videre til fem blogger, og jeg nominerer herved: (egentlig hele blogglista mi, og flere til, men fem skulle det være, så da...)

Gurin
Kronborg
Mrs Darcy
Hedvig
Lilleduck

Link til bloggene finner du lengre ned på sida, i blogglista mi.

Etterlyser også flere deltagere på "Pay it forward"- mangler to, Muffin har allerede meldt seg på. Se lengre nede på sida =)


I´ve been nominated for the "you make me smile"-award by Ronille and Netta. Thank you so much =)