Spinnetrøbbel

3/26/2008

Jeg er godt i gang med spinninga, holder på med andre omgang merino- skal snart tvinne dem sammen, men toppen på håndteina er sprukket! Den skal da ikke det? Vel har jeg mistet den et par ganger, men den skal tåle mer enn et par dagers nybegynneruflaks- og denne ble spesielt anbefalt for nybegynnere...har sendt mail til Spinnvilt, så vi får se hva som skjer...tør ikke bruke den mer før jeg får svar. Men det er noe dritt- jeg som hadde så lyst til å forsøke å tvinne sammen trådene, og nøste opp mitt første egenproduserte garnnøste!

I´ve been spinning a lot the two last days, but my spindle got a small crack in the top- and it´s not supposed to have that? At least not already? Or ever? So I´ve sent an email til the manufacturer and I hope they´ll provide me with a new one soon, because I want to ply my yarn....

...og der- etter noen knappe minutter fikk jeg svar-ny håndtein er på vei i posten. Det kaller jeg knallgod service =)

Min første håndtein

3/25/2008


Endelig kom varene jeg har bestilt fra Spinnvilt - en Louet håndtein med dingsen på toppen (det var visst den beste å starte med), merinoull, nylon og brunt og rosa fargestoff. Bildene viser forarbeidet til spinninga- predrafting heter det på engelsk, jeg aner ikke hva det heter på norsk- noen som vet? Jeg fikk dreisen på det etterhvert, men det er tungt i skuldrene! Flere bilder kommer når garnet vokser litt. Kjempegøy var det iallefall! Jeg tør ikke farge ull riktig ennå- venter til garnet er ferdig, og så må jeg nok testfarge litt-jeg har aldri farget med syrefarge før, så litt prøving og feiling må nok til.

I finally got my hand spindle from Spinnvilt- from Louet. I´ve predrafted som fiber, and I´ve started to spin a little bit-more photos will follow later. I bought
some acid dye as well, but I´ve only used KoolAid before, so I´ll have to test-dye som before I start to dye my own fibre.

Ugler/ Owlets

3/18/2008

Mønsteret fins her /The pattern is here

---og en liten påskekylling!.......and a tiny easter chicken....

Fremgang på Fanakofta/ Progress on my Fanakofte


Jeg vet det er mange like bilder, men jeg klarte ikke la være - SE på de fargene! Sukk....I know I´ve posted many similar photos, but just LOOK at those colours...

Spinning

3/16/2008


Jeg har lenge hatt lyst til å spinne mitt eget garn, og nå greide jeg ikke motstå fristelsen lengre...har bestilt meg en enkel håndtein fra Spinnvilt, samt merinoull og litt nylon og fargestoff-håper å få til noe strømpegarn.

Jeg har farget ull tidligere, da jeg gikk på kunst og håndverk, men aldri meg syrefarge, og jeg har også forsøkt meg på spinning,- men husker ikke hvordan det fungerte =)

Gleder meg veldig til å prøve meg frem! Hvis noen har tips til meg, mottas disse med stor takk...

Sokkeblokkere, min første veske og babyluer!

3/03/2008Etter et mønster jeg fant på Ravelry har jeg lagd noen provisoriske sokkeblokkere, som brukes til jeg får tak i noen i tre...disse er skåret ut av en tynn skjærefjøl i plast som ikke ble brukt. De er ikke så fine, men veldig praktiske. Tror jeg må lage et sett til større sokker også.
I´ve made my own sockblockers from a pattern found in Ravelry-I´l use these until I get some of the nice wooden ones.
Her er første Froggy ferdig (fra sokkeboken til vis2vas, den får du tak i her ) og prøver ut den nye sokkeblokkeren. Det går akkurat med et par sokker str. 40, men den kunne vært litt lengre i foten.


Hagenissen min er modell for to babyluer som skal til Kenya- hagenissen skal forøvrig få et strøk med spraylakk når jeg bare finner rette fargen...
Her er min første store kreasjon på den nye symaskinen min- ei strandveske sydd i stoff fra Åhlens, med rødrutete for (et skjerf kjøpt på tilbud på Indiska) og babushka-knapper. Jeg er veldig fornøyd- på tross av skjeve sømmer her og der, syns jeg den ble veldig fin tatt i betraktning at jeg ikke har sydd noe særlig på mange år!
Onsdag reiser til til Gran Canaria- og den blir et fint reisefølge =)


My garden gnome is modelling two baby hats I´ve knitted for some homeless children in Kenya, more to come! I´ve also sown my first bigger project- a beach tote made from some retro fabric from Åhlens, lined with a scarf from Indiska. I´m quite satisfied with it, although it´s got some flaws her and there...My boyfriend and I are going to Gran Canaria on wednesday, and this tote bage will join us =)