FO helg

11/29/2008

Jeg ble ferdig med siste ermet på February Lady Sweater i går, den blir en julegave som jeg håper mottakeren vil sette pris på. Er ganske sikker på det, hun har ønsket seg den i en dyp lilla, så nå håper jeg den passer. Ingen bilder ennå, den må tørke først, og så må det- som kjent- være litt dagslys, noe det bare blir mindre og mindre av...

Ellers er julekransen min ferdig, og den ble lekker! Mangler et bredt bånd til å henge den opp i, så bilder kommer når jeg har fått tak i det. Et tips: hvis du vil lage en slik krans, bruk en myk ståltråd når du monterer, så sparer du deg selv (og omgivelsene) for mye tenners gnissel.

Nå har jeg nettopp felt av en ny Knud, og har planer om å strikke noen til...

Jeg hadde store planer om å ferdigstille de fire UFOene mine (se tidligere innlegg), men det har endt opp med at to er frogget og en er blitt transformert fra babygenser til lue...den siste var en heklet versjon av Bender Bedning Rodriguez fra Futurama, men nå da jeg fant frem posen igjen, vet jeg hvorfor det ble en UFO- jeg er tom for det ene garnet som skulle brukes. Da blir det opprekk her og....

Formen er ikke helt på topp, hodet dundrer så en skulle tro jeg hadde vært på fest tre dager til ende, men det har jeg jo ikke- bare stresset litt og sovet litt lite i det siste. Sofaen er min venn i dag.

11/24/2008

Firkanttøfler (her illustrert med Tone M sine, jeg bruker samme fremgangsmåte)- en ferdig
Felted slippers (example from Tone M's blog), one done

Nok en UFO er "ferdig", i mangetydig forstand. Ferdig strikkede var tøflene, og ferdig monterte så de ikke ut. Så dermed havna de i søpla, tross Malabrigoresteinnhold. Sukk.....Jeg merker at han den Bending Bender sitter langt inne, det spørs om det står til liv i grunnen....men! Jeg har strikka ferdig et erme på en julegave, kun ett igjen og så kan gaven blokkes og pakkes inn. Bilder kommer etter jul, forhåpentligvis med ny eier inni.

Jeg har rydda i garn, klesskap og skuffer i dag- ordnung ble det i alle kriker og kroker, men selvfølgelig dessverre dukket det opp flere UFOer....jeg nevner i fleng:

Oldemorruter i restegarn (mangler en hel haug med lapper, men dette er egentlig et underveis-prosjekt)

Dalek-votter (ferdig med en....)

Julekrans
(tråder festet, perler funnet frem...mangler bare sølvfarget ståltråd, så er jeg der)

Så jeg har nok å gjøre fremover. Dessuten har jeg funnet ut - av forrige innlegg- at jeg definitivt ikke gidder å skrive på engelsk mer. De som eventuelt måtte stikke innom får bruke oversettelsesknappen fra Google, selv om den noenganger produserer merksnodige oversettelser =P

Nå skal jeg straks legge meg, Agnes kaller...

Two down, two to go....

11/23/2008Latte Baby Sweater til en liten babygutt, raglanen gikk galt to ganger.
Latte Baby Sweater for a baby boy, messed up the raglan twice.Sokker i glattstrikk til Christian-en ferdig
Stockinette socks in Regia for Christian- one sock done


UFO #1: Latte Baby Sweater

Ha! Babygenseren ble feil i fasongen, den ble kort og bred (strikkefastheten min stemte nok ikke helt), så jeg rakk opp ermene igjen og strikket en lue til Christian i stedet, den ble knallfin og i morgen kommer det sannsynligvis bilder av den også.
The baby sweater became a boyfriend hat instead, photos will come, I´ve decreased as in the "Turn a square"-hat.

Jeg har brukt fellinga til b r o o k l y n t w e e d på samme måte som i "Turn a square"-lua.UFO #2: Sokker i Regia Design Line/socks in Regia Design Line

Disse gidder jeg ikke strikke ferdige. Den ene er klar, uten hæl og ikke spesielt fin, verken i farge, mønster eller strikking...så den rekkes opp, og så spares garnet til en bedre anledning. Jeg leker med tanken om å stripe noe sammen med et ensfarget garn, dtte Kaffe Fassett-nøstet er relativt moderat i mønsteret, men likevel travel nok til at jeg blir halvsvimmel av å se på det lenge nok.
The one sock I knit is fugly, so I´ll frog it and save the yarn for something stripy, I think.

To UFOer ferdige, to igjen....men de begynner jeg ikke på i kveld....derimot skal jeg fortsette på noe mye morsommere, nemlig SexyVesty, designet av CanarySanctuary- gratis mønster på Ravelry og i bloggen hennes. Se linker under. Min strikkes i Cascade 220 Heathers, den mørkebrune som opprinnelig var en (for liten) Cobblestone. Jeg er ferdig med bolen, har strikket den nokså mye lengre enn mønsteret tilsier (min er 19", mønsteret sier 11"), så jeg håper den blir god og varm.

Two UFO´s done! Two more to go.....but not tonight. Now for something far more interesting to knit; the SexyVesty by CanarySanctuary, pattern in Ravelry and here
I´m knitting mine with Cascade 220 Heathers in a dark brown shade, originally used for the Cobblestone that turned out too small. I´ve finished the body, but knit it 19" instead of 11" to make it loooong and warm.

UFO-uker/UFO Weeks

Jeg har bestemt meg for å få ferdig minst en UFO i uka frem til jul....her er lista:
I've decided to finish at least one UFO each week until Christmas, and this is the list:

Sokker i glattstrikk til Christian-en ferdig
Stockinette socks in Regia for Christian- one sock done

Latte Baby Sweater til en liten babygutt, raglanen gikk galt to ganger.Latte Baby Sweater for a baby boy, messed up the raglan twice.

Bender bending Rodriguez til noen til jul, armer og bein er ferdige...
Bender bending Rodriguez for someone for Christmas, arms and legs done

Firkanttøfler (her illustrert med Tone M sine, jeg bruker samme fremgangsmåte)- en ferdig
Felted slippers (example from Tone M's blog), one done

Disse fire tingene må jeg da klare å ferdigstille.....ellers har jeg litt av hvert på pinnene, nok et
Shetland Triangle i Regia Silk, en vest med mønster herfra, Duckies i grått Viking Sportsragg, butikken er utsolgt så jeg venter på mer.... og så er det Central Park Hoodien, der er jeg nesten ferdig med begge ermer, og så er det mammas Damask.

I WILL finish these four little knits...also I'm knitting on another Shetland Triangle in Regia Silk, some Duckies socks in a gray yarn, Viking Sportsragg, my Central Park Hoodie and Damask for Mom is both going slow, but steady.
Damask fremgang/Damask progress

11/19/2008


Damaskjakka til mamma vokser sakte, men sikkert. Kanten nede var veldig drøy, men den ble ferdig til slutt-20 cm lang, og nå har jeg fullført første rappport, over 49 pinner- det tar tid, men det er lettere å lese mønsteret, og det hjelper. Dessuten er det gøy å sette sammen fargene, jeg må trikse litt siden bunnfargen er så mørk, og noen steder blir overgangene litt mindre duse enn jeg liker....men, jeg tror det blir veldig bra til slutt. Bildet er forøvrig tatt med mobilen, i dårlig innelys, med blitz-så fargene stemmer ikke helt. Bruker Kauni EQ og to ulike nyanser av grønn/gul/lime vekselvis som mønsterfarge, og marine/mørk lilla/blå som bunnfarge. Mamma ville ha en lang jakke, så jeg tipper at jeg repeterer mønsteret 4 ganger til før jeg syr sammen skuldrene, da skal den bli god og lang.

Shetland Triangle!

11/18/2008

Det første sjalet jeg strikket i lace var Shetland Triangle fra boken Wrap Style. Det ble omsider ferdig, med mange feil, bannskap og frustrasjoner- helt til jeg plutselig forstod diagrammene og lærte å "lese" strikkingen min. Etter det har jeg strikket 6 sjal i samme mønster, nr 7 er nesten ferdig, og nr 8 hviler seg litt mens andre prosjekter prioriteres....jeg har allerede planer for to til, ett i Malabrigo Merino Worsted, i en gultonet farge som heter Cadmium (tre nøster er på vei fra Yarnzilla), og ett i Malabrigo Lace
i en finfin fuksiafarge. Så er det jo noen bursdager fremover, og jul...kanskje jeg runder titallet før nyttår? Hvem vet? Her er iallefall de 6 jeg har strikket til nå, i kronologisk rekkefølge:


Sjal nr 1, strikket i Tynn Alpakka fra Du Store Alpakka, mener jeg brukte omtrent 3.5 nøster. Dette fikk farmor i februar.


Sjal nr 2 er strikket i deilige Malabrigo Silky Merino, to nøster i fargen Velvet Grapes. Dette bruker jeg hver dag, brukte det om sommeren som skuldervarmer, og nå tulles det rundt halsen til enhver anledning. Skulle bare ønske jeg hadde strikket noen ekstra repetisjoner...Sjal nr 3 er strikket i Uld/Silke fra Henrichsens, et lite sjal til mamma til å ha i halsen på jobb, hun bruker det mye vet jeg. Det kommer ikke godt frem på bildet, men garnet er litt tweedaktig i fargen, og lukter deilig av silke.Sjal nr 4 er strikket av ull/silke fra Zen Yarn Garden, også et nokså lite sjal, til en bitteliten mormor som nylig fylte halvfems. Rette fargen, og så kradser det slet ik´, som hun sier.Sjal nr 5 er en julegave til Christians bestemor, hun leser ikke bloggen min, det vet jeg helt sikkert- strikket i fire nøster Alpaka Fashion fra Schachenmayr Nomotta, dette hadde jeg fryktelig lyst til å beholde, men Malabrigoen ropte i det fjerne...
Sist, men ikke minst (forøvrig et dustete bilde, innendørs belysning, soveromsrot og meg i pysj...) et florlett sjal til noen til jul (vet ikke om denne noen leser bloggen, men jeg tar ingen sjanser) til å varme kalde skuldre nattestid. Enough said.

Sjal nr 8 strikkes i Regia Silk og er et resultat av at jeg ikke orket å pelle opp igjen pinne 2 og fortsette på de akk, så elegante, men urkjedelige herrestrømpene jeg strikket på Gardermotreffet . Rettelse: Strømpen jeg strikket. Nr 2 kom aldri lengre enn 1 cm inn i vrangborden. Har ikke nok garn til et stort sjal, kun 2 nøster, så vi får se hvor langt det rekker, eller om det ikke blir noe av.


Julestrikk?

11/05/2008


Denne var bare helt skjønn, og i og med at det ventes både en og to babyer i familie/vennekrets kan det så menn godt hende at denne får en plass på pinnene før jul....oppskriften fins hos Garnstudio, og er gratis.