På pinnene/ heklenåla

1/28/2009


Jeg har begynt på ei ny Fanakofte til meg selv, på pinne 3. Bruker mange ulike garntyper, Duo fra Design Club DK (sort), ukjent shetlandsull (rosa, gul, lilla), Tvinni fra Isager (fersken) pluss en del fuksia/mørk fuksia fra 123knit samt noe Askeladden Merino i guloransje. Vurdere å kjøpe et hespel med mørk lilla Duo i tillegg, jeg har bare litt igjen av shetlandsullen etter Nøstebarntunikaen. Men vi får se hvordan det ser ut etterhvert. Holder på å strikke ermene nå,og så begynner jeg på bolen med shetlandsrestene- garnvinde og nøstemaskin ligger i Stavanger, så jeg må bruke det jeg har foreløpig.Har lenge hatt lyst på et hekleprosjekt, så etter litt knoting med mønsteret fant jeg frem til hvordan det skulle gjøres. Mønsteret heter Half Granny Square, og skal egentlig hekles med tykkere garn og heklenål, men jeg tenkte at Noro strømpegarn nok egner seg til et fint sjal til en gave eller til meg selv. Jeg hadde egentlig andre farger i tankene, og skal en tur på Spar Kjøp for å finne det jeg trenger til nok et trekantsjal.

Ellers har jeg MANGE prosjekter på gang; Central Park Hoodie og Damask ligger og hviler foreløpig, jeg er ferdig med det ene Shetland Triangle til sjefen og det andre er på pinnene, i tillegg har jeg et par Dashingvotter i Silke-Alpaca på gang, og et par ragger til lillebror.Samt noen babyluer som mamma skal få med seg til Kenya i februar. Puh. Ingen fritidsproblemer her i gården!

Nå skal jeg til byen og treffe en kamerat på kafé før vi labber ei runde langs elvebredden, så er det hjem igjen og prøve å klore ned noe fornuftig om metodebruk og kildeinnsamling...

Ha en god kveld alle sammen!

Utfordring

1/27/2009

Jeg har blitt utfordret av Merete fra Monstermønster, og dette er hva jeg skal gjøre: Åpne den sjette bildemappa på PC (Mac i mitt tilfelle) eller på nettlagring (Flickr her) og post det i bloggen og fortell om det, deretter skal du utfordre noen andre. Sjette bildemappa mi på Flickr heter "2008 roundup: Hats" og oppsummerer luene jeg strikket i fjor. Sjette bildet får dere her:Av uviss grunn er det bare 12 kb, jeg fikk ikke til å lage det større heller....men det er iallefall undertegnede på verandaen, med første versjon av "Turn a square"-lua, designet av den irriterende begavede Jared Flood fra Brooklyntweed. Lua fikk noen til jul, husker i farten ikke hvem....

Jeg utfordrer herved Ida!

...og i farten takker jeg samtlige som har gitt meg bloggawarden "Kreativ blogger" og sier unnskyld fordi jeg ikke har postet den eller skrevet om den tidligere...livet har forandret seg en del siden nyttår, og jeg har jo blogget litt, men kanskje noe halvhjertet. Men tusen takk for utmerkelsene til dere....


Nøstebarntunika og sokker

Nok et bilde av rabarbrasokkene i bruk, jeg digger disse fargene og kommer nok til å kjøpe mer om jeg kommer over det....deilige myke er de også, med aloevera i.

Nøstebarntunikaen min er ferdig, oppskrift finnes i boken "Strikk til Nøstebarn". Jeg har strikket str M med pinne 6, og den ble ALT for stor, så jeg blokket den ganske kraftig til den ble på lengde med en kort kjole som kan brukes over tights....veldig fornøyd, den er god og varm. Garnet er noe shetlandsull jeg har kjøpt og blogget om tidligere, Kallerin heter hun som selger det - hun har nettbutikk og en egen Etsybutikk og holder til i Stavanger.Fargen kommer ikke til sin rett her, den er klarere, mørkere og mye dypere lilla.

Rabarbra og lakris

1/23/2009


Her får dere et mobilbilde av mine nye blueberry waffle-socks, de ble veldig gode å ha på, men den ene er kortere enn den andre. Dermed beholder jeg dem selv....=P
Mønsteret finnes her, men jeg har strikket denne hælen i stedet for den som står i mønsteret. Mønsteret i seg selv kommer aller best frem på ensfarget garn, men jeg liker det godt fordi sokkene sitter så godt på foten, og så er det enkelt å strikke, man trenger ikke tenke noe videre (bare når man måler skaftet, tydeligvis...)

Sitter på min venninnes nye kjøkken og legger siste finish på teorikapittelet, og siden jeg likevel hadde sokkene på og det var dagslys, tenkte jeg at et dårlig bilde er bedre enn ikke noe bilde....
Ha en god helg alle sammen!

Shetland Triangle #10 og lat fotograf

1/13/2009

Jeg strikket nok et sjal i helgen som var, Shetland Triangle går superfort på pinne 5. Brukte 90 gram av shetlandsullen jeg har kjøpt via denne dama , hun er nemlig kona til en av veilederne mine, så da fikk jeg kjøpe garn direkte fra henne. Veldig fornøyd, det var godt å strikke med og ble mykt etter vask. Bildene måtte jeg tukle litt med for å få frem gulfargen riktig, siden jeg ikke gadd å gå ut på den kalde verandaen og rigge meg til med ordentlig kamera....så her får dere en porsjon Photoboothbilder, med vått hår og trøtt tryne und alles:
Alt i alt er jeg meget fornøyd med sjalet mitt, men lurer på en ting; spissene er alltid fine de første dagene etter at jeg har blokket sjalet, men så er de akkurat som de kryper sammen....noen gode tips? Jeg har tenkt å bestille meg et blokkesett, men ikke kommet så langt ennå....

Litt ferdig strikk

1/09/2009

Jeg har strikket litt småprosjekter til meg selv nå i starten av året, og er veldig fornøyd med resultatet:


Thermis modifisert, uten knapper og med en kort ribbekant nede. God og varm, strikket i Drops Merino Extra Fine. Den er allerede i bruk, har ikke fått vasket den en gang. Bildet er fiksa på, da jeg ikke tenkte på å ta av den sorte jakka før fotografering.....Nok et nydelig bilde, jeg trenger sårt litt sol på kroppen ser det ut til, og her stikker det ut en liten garnstump. Men lua, den er jeg veldig fornøyd med. Mønster hos Garnstudio, to tråder Drops Alpaca, ca 100 gramBlek, men fattet og fornøyd med hodepryden
Fotografvotter- mønsteret finnes hos Bea, og på Ravelry- der heter hun MyNameisBea. 65 gram Malabrigo merino worsted i fargen lettuce. Herlige votter, dem bruker jeg hver dag!

På pinnene

1/05/2009


Etter mitt nye forsett om å strikke fra lageret, bestemte jeg meg for å strikke meg et par fotografvotter,
som Bea har vært så snill og legge ut oppskrift på. Garnet er nyervervet, fra Pinnsvin Design, og det er selvfølgelig Malabrigo Worsted Merino i fargen Lettuce. Liker fargen, men den er mørkere enn jeg trodde, så jeg holder en knapp på at den er finere i sollys.

Fremgangen på Central Park Hoodie er ganske formidabel, da jeg bare fikk knotet meg gjennom den kjedelige vrangborden gikk det som en lek- den måler nå nesten 10", jeg trenger 14.5" før jeg kan begynne på fellinger til ermene. Jeg strikker den i ett stykke, frem og tilbake, men på to ulike pinner fordi jeg strikker så løse vrangmasker. Tror det var Virtuella som kom på den geniale idéen å strikke rettsiden på pinne 3 og vrangsiden på pinne 2, og jammen funka det ikke! Det blir jevnt og fint, og jeg koser meg med flettene. Nå har jeg funnet en fin teknikk på å strikke dem uten flettepinne, så jeg øyner et håp om å ferdigstille denne i løpet av januar. Spørsmålet er bare om jeg har nok garn....den blir iallefall kjempefin og utrolig myk og deilig, som alt annet strikket i Sisik.

Aloe Veragarnet fra Online kjøpte jeg av noen (Maja?) på Gardermotreffet, og nå har jeg tatt det i bruk- selv om jeg alltid sier jeg er lei av å strikke sokker, må jeg liksom ha et par på pinnene til bilstrikking og strikkekafé. Dessuten er det gått så langt at jeg kun bruker håndstrikkede (og kjøpte, men da må det være ull) sokker, så jeg trenger jo flere. Og- jeg bruker dem hele sommeren også. Mønsteret er fritt adoptert etter Blueberry Waffle, som egentlig gjør seg best med ensfarget garn, men sokkene sitter så godt og så er det enkelt og kjapt å strikke.

Nå skal jeg straks komme meg avgårde til galleriet- denne uka skal jeg ramme inn et par dager/kvelder, og det passer utmerket. Jeg kan arbeide i eget tempo, og være der om ettermiddagen eller kvelden om det passer meg. Det skal bli godt å komme i gang igjen, kjenner jeg- sola skinner, det er kaldt og jeg har ny iPod full av musikk. Ha en flott uke alle dere som titter innom!

Garntelling

1/04/2009

Jeg har nettopp veid garnet mitt, det var ikke ille syns jeg- 8370 gram, i tillegg har jeg det som er på pinnene og diverse rester. Jeg anslår at jeg har ca 10 kg liggende, det er jo en dråpe i havet! Altså ingen kjøpestopp =P
Men det skal sies at selv om jeg ikke har så mye garn liggende - iallefall ikke i forhold til andre jeg kjenner- er det jo en fordel å kunne bruke opp noe av det man har før man kjøper nytt...så fra og med nå skal jeg kjøpe kun til planlagte prosjekter, og ellers forsøke å bruke mer enn jeg kjøper!

Planlagte prosjekter er Mariusgenser til meg selv, i første omgang en blå en, og kanskje hvis jeg gidder- en rød en, og så vil Christian ha en Star Trek-genser, det må han selvfølgelig få. I tillegg har Anki ytret ønske om Fanasett til Oliver, så det skal jeg også kjøpe til.

Syns jeg har vært veldig flink!