Mother of pearls!

3/14/2009

Bildet er lånt fra Gift Stylish på eBay
Perlemorsknapper er kjempefine og passer til de fleste strikkede plagg, men de koster litt å kjøpe....etter gode tips fra andre strikkevenner har jeg falt for fristelsen å handle noen *kremt* hos Gift Stylish på eBay. Utvalget er godt, og prisen likner ingenting i forhold til å handle lokalt. Jeg får litt dårlig samvittighet nå, man skal jo støtte de lokale nisjeforretninger, men i et i akkurat dette tilfellet holder jeg en knapp- høh- på et løft for den globale økonomien. Sjekk ut butikken hennes her.
Jeg gleder meg til 1200 knapper daler ned i postkassa....

Award og fredag.....

3/13/2009

Først; jeg har fått award av Muffin for bruk av farger i strikkingen min, det var gøy- tusen takk =)
Det er fredag, og jeg er i Stavanger for jobb og veiledning. Vi fikk mast oss til en arbeidsplass på deling (tre pulter m/stol på ca 5 kvadratmeter) på UiS, så da bør jeg vel bruke den når jeg er her. Litt arbeid med masteroppgave sånn på slutten av uka gir belønning i form av middag på restaurant i ettermiddag!
Nu skal det bare skrives litt om metode før jeg tar helg!


WIPs & FO!

3/12/2009


Uklart bilde, men Fanakofta er nesten ferdig. Etter at dette bildet er tatt har jeg sydd på ermene og strikket noen omganger på halskanten. Den blir veldig bra!Etter mitt dårlige møte med Fionakjolen rekket jeg opp hele stasen og begynte på denne i stedet. Mønsteret heter Latte Baby Sweater, designet av Liselotte Weller. Kjapp og fin å strikke med dobbelt garn.


Vinterbjørka mi er ferdig, mønsteret heter Bottom-Up Birch og kommer fra Soozaz Knitting Stuff. Jeg forstod ikke helt hvordan man unngår spisser i nakken, men det gjør ingenting. Kanskje må man ha hele mønsteret, jeg har bare fulgt diagrammet og håpt på det beste.
Garn: Sandnes Alpaca, 150 gram/3 nøster
Pinner: 6 mm
Ca 140 masker totalt før avfelling.

Til sist et turbilde; kusina og jeg gikk en fin tur langs kysten i går, her er et utsnitt fra barndommens badebukt Blomsbukta.

Luetid

3/09/2009

Først; tusen takk for alle kommentarene til A for Alfa-innlegget mitt, moro med så mye respons på ett innlegg. Jeg skal forsøke å ta turen innom alle som kommenterer etterhvert. Enn så lenge er det masteroppgaven som regjererer, men nå har jeg bevilget meg en bloggepause for å vise frem de siste luene jeg har strikket:


Lue inspirert av Felicity-mønsteret, strikket i dobbel alpakka fra Drops. Jeg har brukt omtrent 2.5 nøster på pinne 3. Skulle strikket ribbingen noe strammere, men pytt. Den vamer godt og fargen er fin, noe varmere enn på bildet.


Blek vinterhud bes oversees. Snart er det vår!


Lue i ribbestrikk, ca 1.5 nøster Alfa fra Sandnesgarn på pinne 6. Fargen er ennå mer neonrosa i virkeligheten, så her må det både solpudder og rouge til så ingen blir snøblinde av å treffe meg....Jeg er veldig fornøyd med passformen, den er god og varm og sitter fint.

Bottom-up Birch er et enkelt og greit hullmønster, det lærer man utenat etter å ha strikket de to-tre første repetisjonene. Jeg begynte med 5 masker, nå er jeg oppe i 110 og har strikket opp 1.5 nøster Sandnes Alpakka. Jeg har tenkt å bruke tre nøster totalt, så får vi se om det blir stort nok. Kanhende faller jeg for fristelsen til å strikke det enda større, så deilig som dette garnet er.

Nå skal jeg tilbake til skrivinga, her er det empirisk materiale som gjelder...ha en fin uke, dere som er innom!

Startitis

3/05/2009

Når jeg nærmer meg slutten på større prosjekter klarer jeg ikke å strikke dem ferdige før jeg må begynne på noe nytt, for eksempel noe mindre og mer portabelt. Sisslesola og jeg snakka om det i går da vi var ute og gjorde Kristiansand utrygg- jeg tror ikke folk er vant til å se strikkere på kafé på kveldstid her, for å si det sånn.
Iallefall, når man nesten er ferdig med et prosjekt, MÅ man bare begynne på et nytt eller ti, og sånn har jeg hatt det nå. Fanakofta mangler stjernemønster på den ene armen, og så er det bare å montere den (og feste ti millioner tråder). Uglegenseren likedan, den skal bli jakke, så jeg må strikke kragen og klippe opp foran og lage stolper, og så sy på de 38 perlene til øyne, sammen med knapper....jeg aner et mønster her.
I forfjor strikket jeg Hourglass sweater, og den er for kort, så den hadde jeg tenkt skulle bli ei jakke, når jeg bare finner noen fine kantebånd og knapper...I tillegg har jeg kjøpt meg en fin topp som trenger litt fiksing på ermene.

Jeg som har ny symaskin og alt burde vel klare å sette meg ned en kveld og gjøre noe av forarbeidet iallefall?
Den gang ei. Det som skjer, er at jeg begynner på nye prosjekter en masse, for å slippe å sy og feste tråder ferdigstille jakkene og genserne som jeg egentlig gleder meg til å bruke!
Hvorfor er det sånn? Kan noen slå meg i haue med ei nålepute eller liknende?

Her er iallefall de håpefulle, påbegynte:

Øverst fra venstre: Raggsokker til lillebror i en tråd Silja og en tråd Regia Kaffe Fassett, selbuvotter til meg selv i mønster fra Sandnes Klassikerhefte nr 15 i PT2, Felicitylue med ribbekant i dobbel Drops Alpaca til meg selv, Fanakofte fra Strikk til Nøstebarn (som skal bytte mønster, Lerke er for tykt til oppskriften) i Lerke til Oliver, og til sist Silk Kerchief i gul Nøstebarnull og rosa shetlandsull som kanskje blir en julegave.

Sokkene strikkes på innimellom, selbuvottene er togstrikk, Felicity kan strikkes på hvor som helst og når som helst, Fanakofta ligger i skammekroken og Silk Kerchief kan også strikkes på hvor som helst og når som helst.

Enn så lenge skal jeg ikke slippe opp for noe å ta meg til!