Noen ferdige småprosjekter/Small FOs

11/28/2009


Først ut er mine nesten-Veyla-votter, jeg strikket nemlig to høyrekanter, og lagde min egen vri på dem for å slippe å strikke to venstrekanter også...garnet er Eco Babyull fra Marks and Kattens.
Neste lille prosjekt er enkle sokker i glattstrikk til kjæresten, han valgte garnet selv og det gikk med nesten tre nøster til str 42 med langt skaft. Garnet er Viking Sportsragg.
Siden jeg ble ferdig med Damaskjakken syns jeg at jeg kunne begynne på Mariusgenseren til kjæresten-han vil ha Space Invaders-versjonen, og det skal han få. Jeg har strikket det ene ermet opp til der hvor mønsteret skal begynne, og er godt i gang med det andre. Garnet er Safir fra Spar Kjøp, og jeg bruker SandnesGarns Klassikere-hefte som utgangspunkt for mønsteret. Strikker på pinne 3.5 og 4.0 mm.

Damaskjakken endelig ferdig!/Damask coat FOEndelig ferdig! Denne jakka har vært en stor jobb å strikke, men det er verdt hver maske...det er strengt tatt mer en kåpe, bolen måler omtrent en meter fra skulderen og ned.
Det gikk med omtrent 700 gram garn, jeg brukte Kauni EQ (regnbue) og Kauni W-EL og W-EK, samt en liten rest Duo Merino på ermene. Knappene er fra Kreaktiv, og jeg mangler fem stykker. Jakka er til mamma, og hun skal få den til helgen- da kommer også bilder med modell, om vi får nok dagslys. Bildene her er nokså uklare siden de er tatt uten blits, men de viser fargene nokså nøyaktig.
Jakken er strikket på pinne 3.0 og 3.5 mm.


My mothers´s Kauni Damask is finally done! Modeled photos will come when she receives it. I used almost 700 grams of Kauni and the coat is knitted on needles 3.0 and 3.5mm.

UFO-oppdatering/ UFO update

11/27/2009

Vel. Jeg er endelig ferdig med Damaskjakken til mamma, men mangler noen få knapper og vil gjerne ha bilde med modell i dagslys, så den posten får dere seinere. Ellers har jeg begynt å sortere UFOer, og lista så sånn ut før jeg begynte:

* Curlicue i Falk-halvferdig, gikk lei fordi jeg strikka feil hele tida
* Dalek-votter i strømpegarn og alpakka- gikk lei fordi jeg glemte å strikke inn tommeltråd. De er rekket opp et stykke, og tommeltråd er strikket inn.
* Mohairsjal i diverse mohair- virket som en god idé da jeg startet, men jeg har strikket mange feil og det er kjedelig...
* Blå sokker i Viking Sportsragg- bare kjedelige...
*Bestemorteppe i Østlandsgarn-mangler garn...

Nå er lista oppdatert, og den ser sånn ut:

*Curlicue- rekket opp, med påminnelse om å ikke begynne på flere tepper da jeg aldri ser ut til å gidde å strikke dem ferdige
* Dalek-votter- strikket noen få omganger, på pinne 2 går det seint, og jeg vurderer å rekke dem opp
* Mohairsjal- på vent inntil videre
* Blå sokker i Viking Sportsragg- ferdige! De skal vaskes og så skal kjæresten få dem =)
*Bestemorteppe i Østlandsgarn-Får ligge til over nyttår, da Nille (som forhandler Østlandsgarnet) plukker vekk julepynten og gir plass til garn i butikken igjen


Ikke så galt- UFOlista teller totalt 3 prosjekter, noe som må sies å være den korteste lista over UFOer jeg noensinne har hatt!

Det eneste prosjektet som teller som WIP (Work In Progress) er Fanakofta, og den er med på Strik

My UFOlist is updated, so far I´ve frogged my Curlicue, knitted a few more rows on the Dalek mittens, finished a pair of blue socks for my boyfriend, and are now stuck with only 3 UFOs: The Grannysquare blanket where I need more yarn, the Dalek mittens which are growing veeeery slowly, and the love/hate-80ies mohairshawl with lots of mistakes....not too bad? Can I start something new now? Yes I can!


Nøstebarndress med mer

11/20/2009


Med hilsen fra Gjøkeredet kommer dette sjalet- nr 19 i rekken, det er fremdeles Shetland Triangle, og dette er til veilederen min-hun skal få det når jeg leverer masteroppgaven. Ikke vet jeg hva som skjedde på dette bildet, men jeg ser definitivt ikke ut som jeg er i vadder. Sjalet er strikket i DSA Tynn Alpakka, ca 100 gram på pinne nr 6.00.Første Nøstebarndress er ferdig- og det blir ikke den siste! Den var kjekk å strikke, bortsett fra det lange stykket med glattstrikk på midten. Oppskriften finnes i Strikk til Nøstebarn. Jeg har brukt Shetland Lammeuld fra 123knit.com, det gikk med ca 150 gram. Dressen er strikket i str 2 år, mottakeren fyller 1 år om noen uker, så den passer nok ikke med det samme-men det går an å brette den opp på armer og ben =)

Jeg hadde en liten rest til overs av garnet fra dressen, så en matchende hals ble strikket, også den fra Strikk til Nøstebarn. Det er bare to størrelser- barn og voksen. Dette er barnestørrelsen, og den er ganske stor-men unger vokser jo, så det gjør ingenting.Til slutt- ammeinnlegg fra Myk Start, og babyundertrøye fra Strikk til Nøstebarn- begge i Duo Silke/ull. Trøyen er for liten til ettåringen, så den spares- mens ammeinnleggene er ferdige lovlig seint- kanskje mottakeren må spare dem til neste omgang?

Etter lang tids hvile har Damaskjakka til mamma omsider kommet på pinnene igjen-målet er å bli ferdig til jul. Jeg har bare ermene igjen, og har plukket opp masker på det ene og strikket omtrent 10 omganger-men det går seint og krever full oppmerksomhet, mønsteret er intrikat-men det blir kjempefint!

Jeg har ikke helt funnet ut hvordan jeg skal felle, men det kommer etterhvert.

Ønsker alle som er innom en god helg-her er det host, hark og masteroppgave som gjelder!

Piratvotter/Pirate Mittens

11/18/2009Jeg har strikket piratvotter til de tidligere sjefene mine, de er et ektepar- og de liker å gå tur. I håndflaten på venstrevotten har jeg strikket inn initialene deres. De fikk vottene i dag da jeg var innom min tidligere arbeidsplass, og jeg håper og tror at de vil bli godt brukt.

Fakta:

Mønster: Pirate Mittens av Hello Yarn
Garn: Rauma Vamsegarn og Cascade 220
Pinner: 3.00, 3.5, 4.00 og 4.5 mm strømpepinner
Modifikasjoner: Jeg byttet ut årstallet i den ene håndflaten med initialene til hver mottaker, og droppet årstall på tomlene. Begge votteparene ble strikket noe lengre enn mønsteret før jeg strikket inn tråd til tommelkile

The pirate mittens are done, and the receivers were happy with their gift!

Varmeflasketrekk/ Hot Water Bottle Cosy

11/12/2009


Julegaver til bestemødre som har alt er ikke like enkelt å finne på, men til slutt tror jeg at jeg har landet på en god en- varmeflasker med mykt, strikket ulltrekk som ikke klør. Attpåtil går det superfort å strikke!

FrkSnupps varmeflasketrekk
 
Materialer: 1 varmeflaske 2L (fås kjøpt hos Jernia, på apotek, SparKjøp el.l)
100 gram Eskimo fra Garnstudio/Drops Design eller liknende garn
Rundpinne eller strømpepinner nr 15 mm (på banderolen står det anbefalt pinne 10 mm til Eskimo, men jeg syns det blir altfor stramt. Prøv deg frem ifht strikkefasthet. Jeg strikker løst, men liker at trekket er litt luftig).

 
Legg opp 40 masker på pinne 15 mm (eller den som passer din strikkefasthet). Strikk rundt og rundt i glattstrikk til arbeidet måler omtrent 26 cm, eller til toppen av flaska (ikke toppen av tuten!). Prøv trekket på varmeflaska underveis for å se at størrelsen stemmer. Mitt trekk sitter ganske stramt på flaska. 
Neste omgang strikker du hullrad slik: *2rett sammen, kast* hele omgangen
Neste omgang: Strikk
Neste omgang: *2 rett sammen* hele omgangen. Nå har du 20 masker igjen på pinnen.
Strikk 10 omganger til og fell LØST av-du skal kunne trekke varmeflaska ut gjennom denne åpningen. Sy sammen bunnen på trekket, tvinn en snor eller bruk et bånd og tre det gjennom hullraden. Fyll flaska med varmt vann og kos deg!

I needed a quick and suitable Christmas present for my grandmothers, and came up with this simple hot water bottle cosy. You can use a bulky or super bulky yarn for this pattern.
 
Frk Snupps Hot Water Bottle Cosy

Materials: One hot water bottle 2L, 100 grams of Eskimo by Garnstudio/Drops Design, 15 mm needles
 
CO 40 sts and join for knitting in the round. Knit stockinette until piece measures approximately 26 cm or until the cosy reaches the top of the hot water bottle (you should try the cosy on the bottle while you knit to see that your gauge fits). 
Next round: *k2tog, yo*
Next round: Knit
Next round: *k2tog*. You will now have 20 sts on your needle.
Knit 10 more rounds and cast off LOOSELY, so that you can pull the hot water bottle through the opening. Stitch the bottom of the cosy together, make a ribbon and pull it through the holes and voila- you have a brand new hot water bottle cosy!

Shetland Triangle #20

11/06/2009Enda et Shetland Triangle er ferdig- denne gangen til meg selv, og nummer 20 i rekken!  Mønsteret er blitt en favoritt, og det er lett å lære seg utenat- dessuten kan det varieres i garntype, pinnetykkelse og antall repetisjoner. Mønsteret finner du for ordens skyld i boken Wrap Style av Evelyn Clark. Jeg har ønsket meg et stort og varmt sjal lenge, så da jeg fant frem til Little Knits var det ikke vanskelig å finne et passende garn.

Malabrigo Worsted Merino er en favoritt det også, det gikk med to hespler (200 gram) på dette sjalet. Jeg strikket 9 repetisjoner av mønsteret selv om det egentlig bare skal være 8- og resultatet ble at jeg ikke hadde nok garn til hele kanten med spissene. Det er ikke så farlig når sjalet er til meg selv, dessuten syns jeg ikke så store og tykke sjal trenger å ha veldig definerte spisser.Å ta bilde av seg selv er ikke så lett, men her ser dere hvor fornøyd jeg er med mitt ferdige sjal! Gulfargen er varmere og mørkere i virkeligheten, og heter Cadmium. Den fargen jeg EGENTLIG var på jakt etter er mer ren gul og heter Sauterne, men den er visst utsolgt overalt.

På pinnene ellers har jeg fremdeles Fanakofta, bolen er ferdig og jeg skal begynne på ermene, og så vil jeg lage rundfelling på samme måte som Margot har gjort (hun har ikke blogget fremgangsmåten ennå, men de av dere som er på Ravelry finner genseren hennes der). Ellers ligger Curlicue og sutrer i bagen sin, jeg er på 7.repetisjon og det går saaaaakte-men jeg tenker på at jeg bør strikke det ferdig hver kveld, da jeg bare har ett pledd i sofaen, og det okkuperes av kjæresten ;)
Damaskjakka til mamma er den tredje dårlige samvittigheten, men den krever mye tankearbeid og konsentrasjon, så den får foreløpig ligge litt. Kun ermene mangler....

Snart er det jul også, så det blir ikke mye nye ting å vise frem, men jeg har en del umontert/ublokket som ligger og støver, hvis jeg får tatt meg sammen kommer det plutselig en bønsj med bilder her inne. Følg med, følg med!

Helgen skal tilbringes på UiS for det meste, ellers satser jeg på søndagstur i finværet.

Ha en god helg, dere som er innom!

Piratvirksomhet

11/03/2009


Mye har skjedd i året som har gått i livet mitt-jeg har fått ny jobb, ny kjæreste og ny leilighet- og så har jeg sluttet i den gamle jobben- en jobb ved siden av masterstudiet var mer enn nok. Det er en liten bedrift med få ansatte, og dermed får man et nært forhold til dem man jobber sammen med, og det var ikke en enkel beslutning å ta da jeg bestemte meg for å slutte. Ekteparet som driver stedet går mye tur- så som en avskjedspresang fra meg til dem strikker jeg piratvotter, et hvitt par til henne og et svart par til han. I tillegg skal initialene deres strikkes i håndflaten, og årstallet 2009 på hver tommel. Forhåpentligvis blir de godt brukt på tur her i forblåste Rogaland.

Fakta:

Mønster: Pirate Mittens fra Adrian Bizilia/Hello Yarn
Garn: Cascade 220 100% ull, en hespel hvit og en hespel svart til damevotter, Alaska fra Garnstudio i samme farger til herrevotter
Pinner: 3.00 og 3.5 til dame, 4.00 og 4.5 til herre

Det skal sies at damestørrelsen ikke blir større enn de må være, litt damping må til for at de ikke skal bli trange. Men de sitter godt på hånda og er vindtette. Jeg ville ikke ha strikket dette mønsteret med tynnere garn og tynnere pinner hvis de skal være til en voksen, da må en i såfall tilpasse mønsteret

Lots have happened in my life the last year- I have a new boyfriend, a new apartment and now a new job. Leaving the old one was hard, but necessary. It´s a small work environment, and the owners are married- and they love to hike, so I´m knitting them a pair of Pirate mittens (see link above) each, with their initials in the palm of one of the mittens, and the year 2009 on the thumb.
The ladies mittens are knitted with Cascade 220, and almost a little tight-but washing them will help. The mans´mittens will be knitted using Alaska from Drops Design and larger needles.