Vancouver-2010-along

1/26/2010
Nå som jeg sitter og river meg i håret over innspurten av masteroppgaven trenger jeg en gulrot som gjør det enklere å ferdigstille (makk)verket....jeg var med på Ravelympics for et par år siden(?) og i år har jeg meldt meg på Vancouver-2010-alongUformelt.

  For dere blogglesere som ikke er aktive på strikkefora, er Uformelt et strikkeforum, og Vancouver-alongen handler om samstrikk under OL-perioden fra 12.-28.februar.
De ulike idrettsgrenene betegner ulike strikkeoppgaver eller prosjekter. Så langt har jeg meldt meg på i to grener, Aking, der en skal lage sitteunderlag (og den mislykkede, ihjeltovede Mariusgenseren passer perfekt til dette), og Halfpipe, der en skal strikke ei baggy lue. Erfaringsmessig er det veldig fristende å melde seg på i mange grener, men ferdigstillelse av prosjektene hører til sjeldenhetene for min del. Derfor syns jeg at jeg er ganske flink når jeg nå "bare" forplikter meg til to grener. Det hele er bare for gøy, og den sosiale biten som foregår på nett er vel så moro som å strikke og se på OL. Så følg med, følg med- plutselig dukker det opp noen ferdig prosjekter.

Shetland Triangle #23

1/24/2010


Nok et Shetland Triangle har flydd av pinnene. Dette er til ei lita venninne av meg som fyller 7 år på torsdag, og jeg håper det faller i smak. Ho er ei skikkelig pyntedukke, så jeg tror det kan passe frøkna med et blondesjal i myk alpakka.

Fakta:
Mønster: Shetland Triangle av Evelyn Clark, fra boka Wrap Style
Garn: Drops Alpakka, ca 50 gram
Pinner: 4 mm
Modifikasjoner: 6 repetisjoner, fremfor 8, som mønsteret sier

Another Shetland Triangle flew off my needles the other day. This small version is for a little friend of mine who turns 7 in a few days. She is a little princess, so hopefully the shawlette will suit her. I´ve used Drops Alpaca for the shawl, knit 6 repeats with needle 4.0 mm, used app. 50 grams(one skein).


Masteroppgave/Masters thesis

1/16/2010


Dette er grunnen til få oppdateringer på bloggen....jeg er i innspurten av masterstudiet, og skriver som en gal for å rekke innleveringsfristen jeg har satt for meg selv. Denne helgen tilbringer jeg store deler av tiden på universitetet, men det blir litt tid til strikking hjemme likevel. Jeg har ikke noe ferdig å vise frem, men det er flere prosjekter som bare mangler montering og litt finpuss.

This is why I´m not updating as frequently as I used to...I´m almost at the end of my masters degree, and I´m writing this whole weekend to make room for other activities in the following week. In between writing and sleeping, I knit a little, but I don´t have anything finished to show off, though a few projects just needs finishing and blocking.

Sjal i Kauni

1/11/2010


Et lite sjal er ferdig, det er til mamma som på mystisk vis krympet det forrige hun fikk. Hun ønsket seg et lite sjal til å ha i halsen, så jeg tenkte at Ishbel kunne være noe. Sjalet er strikket etter oppskriften frem til hullmønsteret, men så sa det stopp. Det er et forholdsvis enkelt mønster, men det er ikke logisk oppbygd i det hele tatt...så etter å ha rekket opp flere ganger ga jeg opp og strikket en enkel, bølgete kant i stedet. Igrunnen syns jeg det ble ganske fint.

Fakta:

Mønster: Ishbel-ish
Garn: 40 gram Kauni 8/2 farge W-EL (tror jeg, det er den mørkeblå/mørklilla)
Pinner: 4