Forest Canopy

2/28/2010


Nok et sjal er ferdig, denne gangen Forest Canopy strikket med nesten 200 gram Malabrigo merino worsted i fargen Molly. På bildet er fargen kaldere enn i virkeligheten, jeg vil si at den ligger et sted mellom lakserosa og varm korall. Sjalet var kjedelig å strikke, men veldig enkelt. Jeg har bare dampet det litt, mest fordi jeg ikke gadd å blokke det, og fordi blokkingen pleier å reversere når en er ute i litt fuktig luft. Sjalet er strikket på pinne 6.


Nye prosjekter

2/23/2010

Etter all OL-strikkingen er det tid for litt luksusstrikk til meg selv, denne gangen et Forest Canopy-sjal i Malabrigo Worsted, fargen heter Molly og er mye varmere i virkeligheten. Den minner om en blanding av lakserosa og korall. Gleder meg til det blir ferdig! Mønsteret er ganske enkelt, men jeg har ikke fått det helt inn i fingrene ennå. Jeg har tre nøster Malabrigo i samme fargen, men tenker at det holder å bruke to, da blir sjalet omtrent samme størrelse som det gule Shetland Trianglesjalet mitt, og det har vært i bruk nesten hver dag hele vinteren.En annen liten ferdig sak er denne Pixieluen til Oliver. Den forrige jeg strikket var for liten, denne er strikket i str 2 år og skal passe fint tenker jeg. Garnet er Raumas 3tråds strikkegarn, ikke godt å strikke med, men det ble supermykt etter en omgang i vaskemaskinen.Ei ribbebukse fra Strikk til Nøstebarn er det også blitt, denne skal også til Oliver. Den er strikket med større pinner og litt flere masker enn oppskriften sier, så den passer til en 1-2åring. Garnet er ukjent, det fikk jeg da vi var hos vis2vas for et par uker siden-det holdt akkurat til ei bukse, med litt supplering av Kaunirester. Kauni er et merkelig garn, det tar aldri slutt ;) buksa er myk og god og veldig fin, Oliver blir sannsynligvis en Steinerunge, så det passer fint med litt hjemmestrikka retroklær.

Nå skal jeg avgårde til universitetet og skrive-ønsker alle lesere en fin dag i sol og snø!

Vancouver 2010along-i mål!

2/22/2010

Da er jeg ferdig med mine tre øvelser i OL-alongen på Uformelt.net:Aking- sitteunderlag
Jeg har lagd to sitteunderlag av den mislykkede og tovede Mariusgenseren til kjæresten (den første). Ikke mitt vakreste prosjekt så langt, men desto mer praktisk og godt og varmt i fua på turer i kulda!
Jeg har brukt Safir på pinne 3.5 og 4.

Kunstløp-par: Noe i par, sokker, votter eller liknende
I Kunstløp-par-øvelsen har jeg strikket et par tynne sokker i str 44 til lillebror, som gjerne vil ha ullsokker som passer i Converseskoene om vinteren ;) 
Det får han, de er strikket på pinne 2.5 og var en sann pine å ferdigstille. Men de er veldig gode på foten, så jeg håper de blir godt brukt.

 
Klassisk langrenn-et klassisk, norsk mønster
Dette er nok øvelsen jeg er mest fornøyd med. Jeg valgte å strikke ei Sondrelue, jeg har brukt lilla Falk og rosa Smart som jeg har farget selv, begge deler er opprekksgarn. Lua er strikket på pinne 2.5 og 3.5, men jeg ville nok ha strikket mønsterdelen på pinne 4 neste gang- foretrekker baggy luer, og denne ble litt trang. Men den har allerede vært i bruk, se bare her:
 

Ganske fin, ikke sant? I bakgrunnen ser dere busskuret hvor jeg står hver morgen. Det er fullstendig dekket med tagging, og er en kjærkommen fargeklatt midt i alt det hvite.
Ha en strålende uke-skolene har vinterferie, så jeg skal skrive på masteroppgaven min =)

I´ve finished my Vancouver 2010 knitalong projects and I´m very pleased with them! More details over at my Ravelrypage

Fanakofte #4 er ferdig/ Fana cardigan #4 finished

2/17/2010

Fanakofte nr 4 er endelig ferdig! Denne har jeg kost meg med. Den er strikket i Kauni EQ og diverse smårester av Kauni, og det hvite garnet er Raumas 2tråds Gammelserie. Finull hadde også være et godt alternativ til å kombinere med Kaunien, men jeg hadde så mye Gammelserie igjen, og det ble vel så fint. Herligheten er strikket på pinne 3, og mønsteret er Fana-smal modell fra Sandnes´Klassikerhefte. Den veier 280 gram og sitter støpt!

Til nå har jeg strukket fire Fanakofter til meg selv, men ennå har jeg ikke strikket en med tradisjonelt fargevalg. Jeg har lyst på en rød og hvit, men kjenner at mønsteret må få ligge litt nå, selv om jeg på ingen måte er lei!

Her er de fire koftene samlet:


Øverst fra venstre; Fanakofte i Kauni(både brun og regnbue) med raglanfelling, Fanakofte i NZ Lammeull(rosa)/Askeladden merino(gul) og Rauma Gammelserie(hvit).
Nederst fra venstre; Fanakofte i NZ Lammeuld(rosa), Duo Merino(sort og gult) og Isager Spinni eller Tvinni (nissehudfarge), og til sist Fanakofte i Kauni(regnbue) og Rauma Gammelserie (hvit).
Slå den!

Vancouver-2010-along: Aking-Sitteunderlag

2/16/2010

 
 

Da er Fanakofta ferdig og ligger til tørk, bilder kommer seinere. Den ble helt perfekt!
Første gren i Vancouver-2010-alongen er aking, og det er den tovede Mariusgenseren som skal til pers. Jeg har klippet delene her, etter bildet er tatt ble delene finklippet og vasket så ikke klippekantene skal gå opp. Nå ligger de til tørk og venter på at jeg skal sy langs kantene. Lurer på om jeg skal klippe vekk ribben nede eller bare la det være....spesielt fine blir de uansett ikke, men de fyller sin funksjon. Sitteunderlag er undervurdert!

Mens de tørker har jeg startet på gren nr 2, nemlig Kunstløp, par- det er et par sokker til lillebror som er på pinnene, Sisu på pinne 2.5. Kjedelig, men kjekk tv-strikking.

My Fana cardigan is finished, now I´m knitting away on my olympic project nr 2, socks for my brother in Sisu. The two pieces of felted sweater leftovers are to be finished when dry.

Stripete Nøstebarndress/Stripy jumpsuitNok en Nøstebarndress er ferdig, denne er strikket i NZ Shetland Lammeuld i isblått, med striper av Kaunirester og noe håndspunnet restegarn i grått. Jeg har strikket den minste størrelsen, og denne gangen strikket jeg rundt og rundt og klippet opp til knappestolpe etterpå, ved hjelp av Eunny Jang sin crocheted steek-metode.
Resultatet er finfint, det eneste dumme er at forhøyningen bak ikke går opp når en strikker striper, derfor er den ensfarget. Men det går an å lage en monsterbukse /nøstebarndresshybrid på denne måten. Det er planen, jeg må bare lære meg å sy fine maskesting først...Dressen er strikket på pinne 3 og 3.5 mm.

OL-strikk på vent.../Olympic Knitting awaits..

2/15/2010

 
Jeg er nesten ferdig med Fanakofta mi, i skrivende stund feller jeg av knappestolpen og skal strikke knapphuller og halskant. Før jeg setter igang med OL-prosjektene mine, kan jeg vise frem et lite sjal som har vært ferdig en stund- det er strikket av en hespel Malabrigo Worsted i fargen Sauterne. Da jeg skulle nøste opp hespelen var den bare en eneste stor tust, så jeg putta den langt ned i strikkekurva. Tusten gravde jeg opp igjen noen uker senere da vi var hos Margot og strikka, og ei ung venninne brukte flere timer på å nøste opp makkverket for meg. Resultatet var en fin, gul garnball som ble døpt Per. Nå er Per forvandlet til et Shetland Triangle med rillekant, og mottakeren er selvfølgelig min unge hjelper. Hun har ikke fått det ennå, men jeg tror og håper at det faller i smak. 

I´ve knit a small Shetland Trianglefor a young friend of mine-hope she´ll like it! I used one whole skein of Malabrigo Worsted in Sauterne.

Vancouver 2010-along i gang!

2/12/2010

 

Da er Vancouver-2010-alongen på Uformelt  i gang! Knappen har jeg laget med utgangspunkt i de offisielle OL-maskotene. Vi kan velge mellom disse grenene:

Curling - spinne garn selv.

Alpint:
Slalom - noe med fletter. Valgfritt prosjekt.
Utfor – hals.

Nordiske øvelser:
Kombinert – kombinasjon mellom to teknikker. For eksempel strikking og hekling, eller strikking og brodering (maskesting)
Skihopp – her prøver vi noe vi ikke kan (Kiwa gjør ting hun ikke kan) men som man har hatt lyst til å prøve lenge. Vi hopper i det!
Skiskyting - noe med hullmønster. Valgfritt prosjekt.
Jaktstart - alle skal strikke det samme, og den som kommer først i mål vinner (heder og ære). Prosjektet er lite, lue, votter, pulsvarmere, hals. *hint*
Klassisk langrenn - tradisjonelle, norske mønstre.
Lagrenn, sprint – diverse småprodukter som er kjappe og kjekke.
Langrenn, 5-milen - seige UFO'er. Alle typer håndarbeid er kvalifisert.
Stafett – fire etapper – fire ferdige ting. (parprodukter går som to ting)

Skøyter:
Kunstløp, program – brodering etter mønster.
Kunstløp, par – noe i par. Sokker, votter, leggingser, pulsvarmere.
Skøyter - søm.
10000 - sy noe stort
5000 - sy noe litt mindre
1000 - sy noe enda litt mindre
500 - sy noe smått

Aking – sitteunderlag.

Ishockey - bolero, sjelevarmer, kort jakke.

Snowboard,
halfpipe – baggy lue
Snowboardcross – skjerf
Parallell storslalom – skjerf og lue

Freestyle – strikk noe uten mønster.


Jeg er påmeldt i følgende grener:


Aking: Lage sitteunderlag av en tovet Mariusgenser

Klassisk langrenn: Strikke noe i klassisk mønster, det blir Sondrelue med åttebladsroser(rosa Smart og lilla Falk)

Kunstløp-par: Strikke et par mørkeblå sokker i Sisu til lillebror på pinne 2.5


Selvfølgelig må det litt doping til, og jeg er parat! Blender til smoothies, masse frukt, nok vin, fastelavnsboller, kaffe, te og vann er klart-all sjokoladen forsvant på mystisk vis i går-men vi kjøper da bare ny =)


I´ve joined my knitting forum´s Vancouver-2010-along and I will participate in three different activities- , bobsleigh (make a felted sitteunderlag from an old sweater), classic skiing(knit something with a classical, norwegian pattern-I´m going to finish my rainbow Fana cardigan)and knit a Sondre hat, with the Nordic Star pattern,  and iceskating (no idea what this is called in english hehe)- knit a pair of socks for my brother. Also, I´m well prepared with food and drink =)


Mini-Strikkefestival i Værkstedet/Mini-KnittingFestival at Værkstedet

Forrige helg ble tilbrakt hos vis2vas sammen med gode venner-noen nye og noen vi kjente fra før. Helgen bestod i ulike workshops som flinke Heidi stod for, assistert av Gitte.
I ekte Foreningsånd ble det servert både mat og strikkeutstyr som imponerte- Vigdis er den fødte Forenings-strikkefestival-kardang-sjef! Jeg lar bildene tale for seg-vi har kost oss masse!

I spent last weekend at Værkstedet, together with some good old and new friends, knitting, learning new techniques and enjoying eachothers company-the photos speak for themselves!


Noen av de innlagte er samlet første kvelden. Kardangen ligger i lufta!
Fra venstre; Senna, Karine, Halaisa, Margot, Sissle, Gro og Vis2vasFørste workshop- to sokker samtidig, tå-opp, på en rundpinne! Full ponsentrasjon.
Fra venstre: Senna, Margot og GroHeidi(byBeckmann) demonstrerer moebius-opplegg. En riktig kardangteknikk!


Både innlagte og utlagte/dagpasienter samlet i Værkstedet. Fra venstre: Gitte, Heidi, Marie, Helga, vis2vas, Karine, Halaisa og Tireb


En sped begynnelse, men jeg har iallefall forstått gangen i det!


Foreningsmat nr.1: Kabaret! 


Foreningsmat nr 2: Swissrull! Pluss mange deilige kaker og gode lefser


En kjær venn som det var trist å reise fra. Selv om jeg nok ikke har et baristagen innebygd. Riktig god kardangkaffe ble det likevel! Med mye melk i....


Karine og Halaisa ponsentrerer seg om moebius.


Vækstedet i all sin praktWorkshop er slitsomt! Iallefall når en har feber.


Siste dag på workshop- horisontalstrikk fungerer utmerket. Helga og Margot spøder.
En halv horisontal-kardang her. Gro.


Sissle hekler gnomehus!


Inspirasjon å hente i VærkstedshylleneEn storfornøyd Tireb takker for seg......mens andre har adoptert Heidis dobbelstrikkede vidunder. 
Karine i farta-helgen gikk alt for fort!


Foreningspåsen-staselig med navn og eget kompendium, pluss notatbok med informasjon!Snurring må til. Altså garnsnurring, ikke død mann på boks-varianten.


Vår fantastiske vertinne ser ut til å ha kost seg denne helgen! =)


Marimekko desktopkalender

2/04/2010

 

Marimekko har egen blogg , og de legger ut bakgrunnsbilder med motiver fra designet for 2010 som man kan laste ned i ønsket størrelse. Januarmotivet var litt kjedelig, men februar syns jeg var kjempefint! 
Finnish Marimekko has got their own blog and they´re posting desktop wallpapers for every month of the year. I love them!

Cheese Attack/Mariusgenser

2/01/2010

 
Endelig er Mariusgenseren ferdig! Denne har jeg knota litt med, men til slutt ble den veldig bra. 
Genseren er strikket i Safir på pinne 3.5 og 4 mm, jeg har glemt å veie den...Mønsteret er hentet fra Arne og Carlos´Cheese Attack (google det, så kommer du rett til pdf-filen med mønsteret) og Sandnesgarns Klassikerhefte. Jeg har strikket den minste størrelsen, og brukt noen andre Space Invadersmønstre jeg fant ved å google litt i tillegg til Cheese Attack. 

Mottakeren er veldig fornøyd og har allerede flyttet inn i sin nye genser =)

Nå er det sjalstrikking som står for tur, en knallgul Malabrigodrøm flyr snart av pinnene, det er en gave til ei jente som har hatt noen tøffe dager. 

I´ve finally finished the Marius/Cheese Attack sweater for my boyfriend. I used Safir yarn from SparKjøp, 100% wool and needles 3.5 and 4 mm. The pattern is adapted from Arne&Carlos´Cheese Attack, some Space Invaders charts found with Google and SandnesGarn´s Marius pattern from their Classics pamphlet.