Bruktkupp og Linnea enda en gang

3/25/2010


Her får dere et litt bedre, modellert bilde av Linneajakken fra forrige innlegg- for anledningen avbildet i prøverommet på Fretex i Østervåg. Det er nesten varmt nok til å gå i shorts ute, iallefall hvis man har strømpebukse og ulljakke til. I dag har jeg heklet kjedemasker langs hele innsiden av halsen, og nå sitter jakken akkurat som jeg vil. På Fretex i Østervåg pleier de ha godt kjoleutvalg, men det er ikke alltid jeg finner rette størrelsen. I går var jeg der sammen med en venninne, og butikken var stappfull-og da mener jeg STAPPFULL av kjoler, nesten så det ikke gikk an å "bla" gjennom dem. Himmelrike for en kjoleelsker som meg, og denne herligheten satt som støpt. Til en hundrings! Med et belte i livet blir den ennå finere. Nå må jeg bare strikke meg en matchende cardigan....det får planlegges i påsken.

Fra i morgen har jeg påskeferie, en hel uke i strekk- og det skal bli utrolig deilig. Kjæresten og jeg reiser til Bergen på lørdag for å besøke venner, og søndag flyr vi til Stockholm for noen dagers byferie. Men viktigst av alt- vi skal på Opeth på tirsdagen, de feirer 20årsjubileum (og jeg har vært fan i mer enn 10 av de årene....) og vi har VIP-billetter. Dermed får vi treffe dem *gisp* og får en haug av merchandise i tillegg til at vi får være med på soundchecken. En perfekt påske, spør du meg!

g o d   p å s k e  =)


Linnea som voksen/Linnea, all grown-up

3/24/2010

Det er vanskelig å ta bilder av seg selv i dagslys nå som våren har kommet i Stavanger. For det første har jeg ikke noe stativ, men bruker søppelkassene som har et litt ujevnt underlag. For det andre er 7 grader og regn ikke verdens enkleste vær å fotografere i (mellom 7-12 grader og regn definerer vår, sommer og høst i Rogaland etter mitt skjønn. Egentlig vinter også, men det er en annen historie). Derfor får dere dette middelmådige bildet av meg uten hode, med ferdig jakke. Når det er sagt, er jeg kjempefornøyd med resultatet! Fargen er vanskelig å avbilde, den heter Coral og endrer seg alt ettersom hvilket lys som faller på den, og hva slags farger man har på klærne. Jeg vil si at den er mer rød enn på bildet, kanskje mer rosa.

Fakta:
Mønster: Linnea, all grown-up  (str M) fra Rasmilla
Garn: Shetland Soft i farge Coral fra Malsen og Mor, 8 nøster
Pinner: 4 mm Addi Lace

Jeg har ikke veid herligheten ennå, men brukte akkurat 8 nøster på jakka. Knappene har jeg kjøpt av Ranveig på Krabbeloftet for et par år siden, endelig kom de til sin rett. Jeg strikker løst, så  medium passer meg fint når jeg egentlig bruker large til vanlig. Jeg var redd halsen skulle bli for vid og ryggen for bred, men etter vask legger jakka seg veldig fint om skuldrene. Kanskje jeg hekler noen luftmasker langs halsen inni hvis den strekker seg.

Jeg vil anbefale både Rasmilla og Malsen og Mor! Man kan kjøpe det samme garnet hos Rasmilla også (SuperSoft), men jeg hadde allerede disse 8 nøstene liggende fra Malsen. Begge forhandlerne leverer super service, og det er kjapp levering i posten. I tillegg har de masse flott garn, og Rasmillas oppskrifter er velskrevne og enkle å forstå. Linnea

3/11/2010

Linnea er på pinnene, og det suser avgårde! Oppskriften er velskrevet og god å følge. I tillegg er garnet godt å strikke med, selv om det går med en god del håndkrem underveis. Mønsteret heter Linnea som voksen, og fås kjøpt hos Rasmilla, som yter utmerket service. Det går an å kjøpe jakken som kit med garn og oppskrift, eller du kan kjøpe garn og oppskrift hver for seg. Jeg hadde garn fra før, det er samme shetlandsull som Rasmilla fører, men jeg har kjøpt mitt hos Malsen og Mor. Jeg strikker i Shetland Soft, og fargen heter Coral. Den er litt mørkere enn bildet viser. Jeg strikker str medium på pinne 4, siden vrangmaskene mine blir litt løse. Jakken er prøvd på, og ser ut til å passe fint. 

Ellers går det i hekling, bomullsrestene skal til pers så det blir mange grytekluter i fine farger. Har også et par selbuvotter på pinnene, fra Selbuvotter-boka til Terri Shea. De blir nok liggende en stund...våren er her jo (nesten)! Paperdollsgenseren ligger også på vent, det samme gjør piratlua til kjæresten.