St.Hanskompis på Uformelt.net

6/23/2010


På strikkeforumet Uformelt.net avholdes det med jevne mellomrom hemmelig venn, der man får tildelt en venn og skal sende pakke i posten. Denne gangen var temaet kos og St.Hans. Jeg har sendt avgårde min pakke, men så langt har mottaker ikke meldt seg. Håper den er kommet trygt i havn! 
Min pakke derimot, kom på mandag- og jeg måtte holde meg kraftig i skinnet for å ikke åpne den allerede da (meningen er at alle deltagerne skulle vente med å åpne pakken til i dag, St.Hansaften). I dag morges kunne jeg endelig flekke av gaffateipen og åpne den fine pakken som kommer fra Tittei. Det var ikke så hemmelig, ettersom avsendernavn stod på pakken.
Og for en pakke! Deilig Royal Alpakka fra Dale, en fin rød knapp, god te, teklype, kopp og matchende brett. En perfekt kombinasjon for meg. Et sånt lite brett har jeg hatt lyst på lenge, så det var nesten det beste med pakken. Teen er allerede i koppen og garnet straks på pinnene!

Ha en fin St.Hans

Flere luer til SuS

6/22/2010


Jeg har strikket flere luer til Margots innsamling, klikk på linken så kan du lese mer om den. Luene er strikket i babymerino fra Gjestal (de grønne) og Alpakka som jeg ikke husker navnet på. Den blå nede til venstre er til meg selv, men jeg har en til på pinnene som ikke er ferdig ennå.

Nå er jeg inne i en lueperiode, det går fort å strikke dem og jeg får brukt opp mange enkeltnøster jeg har liggende. Dessuten blir de forhåpentligvis satt pris på der de havner!

Pinnene er ikke ledige selv om jeg bare strikker luer, lista er sånn omtrent halvfull:

Still light-tunikaen har snart to ferdige ermer, og jeg kan begynne på bolen etter ermegapene. Min versjon er uten lommer og med strammere og lengre ribb på ermene.

Estelle-jakka mangler ermer, bolen ble ferdigstrikket på Fjøløy. Jeg må også klippe den opp foran og strikke knappestolper. Den er kjekk å holde på med, men garnet lukter så kraftig at jeg må ha pauser innimellom. 
Fanakofta til baby ligger pent i korven....jeg har strikket halvveis opp på stjernemønsteret, ermene mangler. Den blir supersøt!

Space Invaded mini-Marius ligger også og hviler. Bolen er ferdig opp til mønsteret, og så mangler jeg halvannet erme. Ergo er det noen mil med marineblå glattstrikk igjen på denne. 

Oldemorruteteppet ligger pent og hviler, jeg har heklet sammen alle lappene til 12 større lapper, og mangler nå å hekle kanter rundt dem før jeg monterer dem. Så har jeg tenkt å se hvor stort teppet blir, og eventuelt fortsette å hekle rundt og rundt til jeg syns det er stort nok. Definitivt et av-og-på-prosjekt!

Nøstebarnteppet venter på rosa rester fra Estelle når den er ferdig.


I morgen er det St.Hans, jeg har ingen planer bortsett fra en gallerirunde med en venninne og ellers avslapning. Ha en fin uke!


Masteroppgaven er ferdig!

6/15/2010


Dere får et uklart mobilbilde, men innholdet er viktigst- jeg har levert masteroppgaven min og kan kalle meg lektor!

Intervju om masteroppgaven

6/13/2010

NRK har intervjuet meg om masteroppgaven min, dere kan lese saken på NRK sine sider her, og høre intervjuet i Kulturnytt fra fredag 11.06.10 her. Jeg er ganske stolt, og overrasket over at saken ligger på forsiden! Oppgaven er helt ferdig, den skal trykkes i morgen og leveres på tirsdag. Endelig!!

Underveis...

6/09/2010

Jeg nærmer meg slutten på masteroppgaven, nå er det bare litt småplukk igjen før den skal trykkes og leveres. Forhåpentligvis får jeg det til innen fredag!

I mellomtiden har jeg lyst til å vise dere hva som er på pinnene for tida:Still light tunic, denne strikkes i NZ Lammeuld fra Filcolana. Mønsteret har en stor lomme foran som er ganske fin, men på meg tror jeg den vil ha en slags pingvin-effekt. Så jeg dropper lomma, og strikker en enkel tunika fra toppen og ned. Jeg har bare 200 gram Lammeuld, og er ikke sikker på hvor langt det rekker. Vi får se, denne trenger ikke være ferdig før til høsten, så jeg har god tid. 
Fanamønsteret blir jeg aldri lei. Denne gangen har jeg brukt mønsteret fra Strikk til Nøstebarn, den minste størrelsen. Garnet er Gjestals Baby Merino, supermykt og fine farger. Jeg skal snart begynne på stjernemønsteret, det går ganske fort når det er så få masker. 
Her kommer favoritten. Malsen og mor har begynt å selge Shetland Soft på spoler, og jeg måtte bare ha noen gram i fargen Erteblomst. Jeg har begynt på Estelle, et finfint mønster som strikkes fra toppen og ned. Når du kjøper (det oppdaterte) mønsteret, får du med oppskrift både på jakke og genser. Jeg tror nok at genseren skal få ligge i køen min på Ravelry en stund, men den er veldig fin den også. 


Ha en fin dag i sola!

Shoppingløfte- oppdatering

6/03/2010


Nå er det gått litt over en måned siden jeg avga shoppingløftet mitt. Jeg skal forsøke å oppdatere hver måned for å se hvordan jeg klarer meg....Det har gått strålende så langt, jeg har ikke kjøpt et eneste nytt plagg eller noe nytt tilbehør. Til gjengjeld har jeg kjøpt meg en espressomaskin, som belønning for (snart) avsluttet masterstudium og ny jobb fra august. Det kan tenkes at jeg vil få problemer med å holde meg fra å handle noe i London i sommer, men jeg skal klare det!

På strikkefronten er det flere prosjekter på gang, men foreløpig ingen ferdige prosjekter å vise frem. Det mest spennende jeg holder på med er Still light tunic, designet av finske Veera Välimäki. Den strikker jeg i NZ Lammeuld fra Filcolana, på tynne pinner. Men den vokser likevel, jeg rekker noen pinner på vei til jobb hver morgen. 
Ei lita Fanakofte er også påbegynt, jeg er nesten kommet til stjernemønsteret på bolen.