FO: Bjørnebærsokker

7/26/2010


Ett stykk ferdige sokker, strikket på under en uke! De er til meg, og jeg har brukt Zauberballnøstet jeg kjøpte i London. Deilig garn, men det splitter seg litt når en strikker med det. Sokkene er lune og gode, og jeg liker mønsteret på dem. Sokkene er strikket tå-opp, jeg legger opp 32 masker og fordeler 16 masker på to pinner slik at en slipper å sy sammen tåen etterpå, og så øker jeg til jeg har 18 masker på fire strømpepinner. Så er det bare glattstrikk til ønsket lengde, 10 omganger ribbestrikk før avfelling, og etterpå-hæl. Enkelt og greit, og de sitter som et skudd! Jeg veide garnet underveis, det er omtrent 10 gram garn igjen av nøstet som veide 100 gram.

FO: Mara

7/22/2010


Endelig er Mara ferdig. Det gikk raskt å strikke, men den siste kanten var drøy...etter den korte ribbekanten etter alle rillene dobles maskene, og en strikker ribbestrikk i 4" (10 cm). Det var kjedelig, og tungt! Pinnen jeg brukte var nemlig ikke lang nok. Bortsett fra det er jeg superfornøyd, sjalet ble akkurat så tungt og deilig som jeg hadde sett for meg. Det gikk med nesten 300 gram Cascade 220 i svart, og jeg kan godt tenke meg å strikke flere av dette sjalet, men i et noe tynnere garn. Jeg ser for meg at Finull kan være et godt alternativ? Jeg ser også at jeg må smile mer når jeg tar bilder av meg selv....


Her sere dere overgangen fra rillene til ribbestrikk, og så dobbelt så mange masker. Et slit å holde på med, men en veldig fin og enkel effekt. Madeline Tosh sine mønstre skal definitivt prøves ut flere ganger!

FO: Estelle

7/21/2010


Estelle har vært ferdig en stund, jeg har bare ikke fått fotografert den før nå. Bildene har jeg tatt på jobb, der er det nemlig fint lys. Selvutløser og behjelpelig skulptur (av Bård Breivik) gjorde susen!
Jakka er strikket i Shetland Soft (dobbel) på pinne 4.5 mm og 4 mm, jeg har strikket den rundt og rundt og klippet opp etterpå. Knappene er fra Etsy. Jeg har ikke veid jakka ennå, men jeg har en god del garn igjen på spolen som veide 500 gram da jeg startet. 
 Fargen på bildet over er litt mørkere enn i virkeligheten. Jeg lar resten av bildene tale for seg:


Her ble jeg litt flad i haue, som vi sier på Sørlandet. Pytt sann.


Fargen nærmer seg virkeligheten på dette bildet. 
Skulpturen står midt i foajeen på jobb og er lagd av Bård Breivik i 2008.


Jeg valgte ribbestrikkede ermer fremfor rillestrikkede, som oppskriften sa. Selv om jeg strikket ermene lengre enn det stod, holder de akkurat på lengden. Enten har jeg sjimpansearmer, eller så er det noe med alle strikkeoppskrifter. Humre.

Sakset fra Glamourbibliotekaren

7/20/2010

Mens jeg strikker iherdig på Mara , leser jeg blogger i Google Reader. 
En favoritt er Glamourbibliotekaren, som i dag har lagt ut en poll. Siden jeg ikke har noen ferdig strikkede prosjekter å vise dere, kopierer jeg den fra henne og oppfordrer alle som har lyst, til å svare på den. Selvangivelsen, kaller hun den.


 • Dagens leppestift/lipgloss: Korallfarget fra Marks & Spencer

 • Dagens duft (parfyme/lotion/shampoo/hva enn du dufter av): Cocoa butter fra Body Shop

 • Dagens sko: Ballerinasko med strikk fra Kangaroos

 • Dagens smykker: Ingen!

 • Dagens bok (altså den du leser nå): Tordengudens sønn av Arto Paasilinna

 • Siste avis du leste: Dagens Stavanger Aftenblad

 • Siste cd du hørte på: Robyn´s Body Talk part 1

 • Siste film du så: Fargo

 • Siste reise du var på (innenlands/utenlands): Innenlands reiste jeg til Sandnes, utenlands til London

 • Siste nettsted du var innom før denne bloggen: Ravelry

 • Siste te/kaffe du drakk: Nespresso Lungo, Indriya from India

 • Siste setning du sa: Snakkes i morgen
 • List opp tre ting fra veska di: iPod, matboks og nøkler 
 •  
   
  Sånn! Værsågod neste. Sjalet nærmer seg slutten, jeg er begynt på den avsluttende borden, som skal måle 4 inches ferdig. Nå er den en knpp inch, men med intensiv strikking de neste dagene klarer jeg det kanskje før jeg drar på ferie?


  London!

  7/17/2010


  Tidligere i sommer var mamma og jeg i London for å feire at jeg er ferdig med studiene. Planen var å tråle byens kunstmuseer og å handle litt nye klær til høsten. Vi fikk både handlet og sett mye kunst! På Tate Modern fantes spor av strikking, spinning og vev i samtidskunsten....bildet over viser et ensomt, hjemmestrikket skjerf i en haug av klær som er en del av en installasjon på samme museum. Jeg lar bildene tale for seg selv.
  Etter endt museumsturné sammen med en kollega og hennes mor, dro vi for å finne iKnit London. Lykken var stor da den lille butikken endelig dukket opp!

  To fornøyde strikkejenter på vei til å ruinere seg hos iKnit London. Malabrigo Sock, Zauberball og litt Habu fikk bli med meg hjem i bagasjen.

  God sommer!

  7/14/2010

  (fotografert av Guro Inderberg)

  Endelig har jeg fått tak i et bilde av bruden med heklet bryllupsbolero! Jeg syns den ble strålende vakker, om jeg må få si det selv. Den ble brukt gjennom hele bryllupet, kjekt at den kom til nytte. Jeg har heklet den med utgangspunkt i en oppskrift fra Ravelry (se link til forrige innlegg om boleroen), og brukte omtrent 40 gram Sesia Plumet kjøpt hos Husfliden, i hvitt. 

  Jeg har flere prosjekter på pinnene, Estelle er ferdig, men foreløpig har det vært for varmt til å bruke den (og til å fotografere den, ser det ut til). Mange ting er på gang, men det er sommer og sol så ting går seinere enn vanlig. Jeg kommer sterkere tilbake!