FO: Baggy lue

11/28/2010

 Innimellom går det jo an å blogge noe av det som skal selges på julemarked eller på Epla. I dag ble denne lua ferdig, enkel og ren i formen uten noe dilldall. Den er strikket i ukjent ullgarn (dobbel tråd) fra Sandnesgarn, fra en spole som har vart i det uendelige. Nå begynner jeg å se slutten på den, men det var et drøyt og godt garn. Grovt å strikke med, men mykt og luftig etter vask. Lua er baggy og passer til voksne, egentlig har jeg lyst på den selv. Får vel heller strikke en til....


Halvkuttet bilde, men dere ser poenget. Deilig lue å trekke ned over ørene i kulda!
Ha en fin første søndag i advent- jeg strikker videre under pleddet.

Adventstid

11/27/2010

Bildet er lånt herfra

Bildet måtte med, i anledning julebordsesongen som er sparket kraftig i gang her. I går hadde vi et særdeles vellykket julebord med jobben- vi er konsolidert med en større organisasjon, og plutselig har jeg mange flere kolleger enn tidligere. Det var en kjempehyggelig kveld, og neste helg er det nytt julebord, med "bare" vår avdeling. Samme helg er det julemarked og helga etter kommer det julebordet jeg har gleda meg til siden i fjor- nemlig Gro sitt beryktede strikkejulebord. Lørdagen skal noen venninner og jeg til Egersund og vitja julebyen, og på kvelden lage venninnejulemiddag. Travle, men koselige tider kommer.

Plutselig nærmer det seg første søndag i advent! Denne høsten har flydd av gårde, og jeg hadde intensjoner om å blogge jevnt og trutt. Sånn har det visst ikke blitt helt, iallefall ikke med alle strikkeprosjektene som var planlagt. Jeg strikker riktignok, men i det siste har jeg brukt tida på å produsere ting til Eplabutikken,  julemarkedet på Tou scene og julegavene. Jeg er på langt nær ferdig, men venter på noen nye garnforsyninger før jeg kan fortsette.
I tillegg har jeg endelig begynt å komme i orden på hobbyrommet, og startet med friskt mot på sortering av strikkeoppskrifter. Jeg trodde ikke jeg hadde SÅ mange i papirversjon, tross alt bruker jeg aller mest epost og Dropbox som lagringsmedier, og pleier sjelden å ha med oppskriften på papir. Men dertok jeg feil, gitt! Så nå hersker det anarki og kaos der inne, jeg har slått av lyset og lukka døra og later som det snør. I morgen kan en jo begynne å pynte til jul, så da hjelper det litt på kaoset i det minste.

På pinnene befinner det seg derfor ikke så mye spennende, på jobb har de fått snusen i at jeg strikker mye varmt og godt, så jeg har tatt i mot et par bestillinger på sjal. Det er kjekt å strikke til dem jeg treffer hver dag- særlig når den ene mottakeren allerede har flyttet inn i sitt, og skryter hemningsløst av det (og meg) til alle og enhver. Men samtidig kjenner jeg at strikking på bestilling, markedsstrikking og produsering til Epla blir litt i meste laget- det er jo ikke for å tjene penger at jeg strikker! Foreløpig har jeg det gøy, men jeg merker at det går ut over kreativiteten og strikkelysten. Hva er da løsningen? Et trøstestrikketøy til meg selv! Så nå trenger jeg noen gode forslag. Jeg har lyst til å strikke Audrey in Unst av Gudrun Johnston, mønsteret er kjøpt, men ikke garnet...har dere noen gode forslag?


Selvangivelse III

11/18/2010


Etter tidligere oppfordringer fra Glamourbibliotekaren (og uten noe ferdig strikket å vise dere) oppfordrer jeg igjen de som vil til å svare på spørsmålene under i sin egen blogg. Her er iallefall min selvangivelse:


Dagens leppestift/lipgloss: Blistex

Dagens duft (parfyme/lotion/shampoo/hva enn du dufter av): Daisy by Marc Jacobs

Dagens sko: Converse sølv

Dagens smykker: Ingen

Dagens bok (altså den du leser nå): Den fjerde hånden av John Irving

Siste avis du leste: Dagbladet

Siste cd du hørte på: Curtis Mayfield samle-CD

Siste film du så: Twilight Eclipse

Siste reise du var på (innenlands/utenlands): Kristiansand

Siste nettsted du var innom før denne bloggen: Flickr

Siste te/kaffe du drakk: Peppermynte-te

Siste setning du sa: Ha det bra

List opp tre ting fra veska di: Lommebok, kalender, kvitteringer

frksnupps Eplabutikk!

11/14/2010

Da har jeg endelig fått starta min egen Eplabutikk! Den finner du her. Foreløpig har jeg ikke fått lagt ut så mange produkter, men det kommer etterhvert. Følg med, følg med =)

FO: Gult er kult!

11/06/2010

Det nærmer seg jul, og det strikkes julepresanger. Innimellom får jeg ferdig litt småstrikk til julemarkedet som trygt kan vises frem på bloggen uten fare for avsløringer før 24.desember...


Knallgul ribbebukse sterkt inspirert av mønsteret i Nøstebarnboka (men ikke helt), strikket i Istra Kamgarn fra Rauma, omtrent 150 gram på pinne 4 mm. Str. 2-4 år, jeg mangler buksestrikk i en kul farge, og tips for hvor en finner sånt mottas med takk.


Lange bein så buksa kan brukes lenge


Bildet er tatt mens det fremdeles er dagslys, nå skal den få en runde i Milo før den gjøres klar til julemarkedet. På pinnene har jeg en til, i restene fra denne og grå ull. Finfine striper!


Jeg har hatt en liten tove-ulykke, og derfor måtte jeg improvisere litt. Jeg strikket en kjempefin, stor og luftig hals i garnet jeg kjøpte hos Kenneth, og så vasket jeg den på 40 grader. Vips. Nå er den redusert til to lange stykker tovet varme i ull og kasjmir, og de skal bli til tette og gode halser med knapper på, tiltenkt julemarkedet. Men sukk altså...den var helt fantastisk nydelig! Knappene på bildet skal brukes, de har jeg kjøpt av Tessa Ann på Etsy. Det samme gjelder regnbueknappene på bildet under, de har jeg ingen konkrete planer for, men ser for meg at noe babydilldall må kunne prydes med sånne fargeglade små.


Jeg strikker videre, og ønsker dere en fortsatt fin helg!