Snart 17.mai

5/13/2011

Det nærmer seg 17.mai, og jeg gleder meg som en unge til å vise frem bunaden jeg har arvet etter farmor. Her er lomma, her må festet sys fast litt bedre. Bunadskjorta ligger i bøtta si og venter på skylling, og skoene må visst gås inn. Men ellers er jeg klar!

På strikkefronten går det sakte, men sikkert fremover. Jeg fortsetter på denne jakka til kjæresten: 

Jakka strikkes i Debbie Bliss Cashmerino DK, etter kjærestens ønske om "noe skikkelig garn, som itj klør". Han fikk velge (og lete) selv, og ender dermed opp med en relativt luksuriøs cardigan. Matchende lue skal jeg visstnok også strikke ;)

 Ellers strikker jeg videre på farmors jakke i 3tråds Strikkegarn fra Rauma, jeg har tatt utgangspunkt i en oppskrift beregnet for dette garnet, alternativt Istra Kamgarn. Jakka blir til underveis, jeg har bestemt meg for raglan og glattstrikk med bare noen få mønsterdetaljer nederst på bol og ermer. Så får vi se om det blir sjalskrage eller vanlig ribbestrikk med knapper.

I køen ligger en liten Marius som har blitt utsatt alt for lenge, jeg skal ut og kjøpe garn i dag, da har jeg ingen unnskyldning. Men først litt kaffe, strikkeblogger og et par pinner på luksusjakka. Ha en fin helg og en strålende 17.mai!

3 kommentarer:

 1. jeg har kjøpt meg bunad i år jeg også og har de samme følesene som deg om den,det gledes:)

  SvarSlett
 2. Nydelige farger på broderiet på veska. Har blå nordlandsbunad, men den var jammen blitt for trang siden sist... Så det blir ikke bunad på meg i år.

  SvarSlett
 3. Heldiggris som har arvet bunad. Bilde?
  Ellers strikker du optimistisk til kjæreste igjen.... he,he.... lekker jakke!

  SvarSlett