Shoppingløfte OG garnløfte?

1/31/2011


Klarer jeg det tro? Å ikke kjøpe garn fra 1.februar til 1.september 2011? Det må prøves! Jeg har nok garn i hyllene, masse fint garn, til å strikke mange plagg, og siden jeg likevel har kjøpestopp på andre fronter så kan jeg vel forsøke meg med dette også? Noen unntak må det likevel være lov til å gjøre, for eksempel til den planlagte Mariusgenseren til nabogutten, der må jeg ha noe garn. Strikketreffet i Bergen må også få være et unntak. Men ut over de to tingene, er det stopp. Ønsk meg lykke til!

FO: Stripete nøstebarnbukser

Denne skjønnasen er sønnen til kollegaen min, og han er på besøk på jobb med jevne mellomrom. Her har han fått seg nye ribbestrikka ullbukser, strikket av undertegnede. For ordens skyld; jeg har fått tillatelse av mor til å publisere bildene. Nettopp våkna etter en lang formiddagslur, men smilet var ikke langt borte. Buksa er strikket i str. 2-4 år, men i litt tynnere garn enn vanlig (eller så er det jeg som strikker litt strammere enn før), det er rester av Bånsull/NZ Lammeuld og Finull som er brukt. Den fine Mariusgenseren er det kollegaen min som har strikket, og mønsteret på buksa fins i boks "Strikk til nøstebarn".

Nytt i Eplabutikken

1/30/2011

Et par nye produkter er lagt til i Eplabutikken, en babyjakke og to luer til voksne. Ta en titt om du har lyst!

Vårinspirasjon

1/29/2011

Siden jeg ikke skal handle klær og sko på et halvt år, trenger jeg litt strikkeinspirasjon så jeg kan lage meg noen fine gensere og jakker. Denne genseren fra Vila (bildet er lånt fra samme sted) er kjempefin, men jeg akter ikke å strikke dne i mohair. Ser for meg at en alpakkavariant vil være lekkert!

Shoppingløfte revisited


I fjor prøvde jeg meg på et shoppingløfte, der jeg ikke skulle handle nye klær på et år. Det gikk så til de grader i vasken at jeg har latt det forbigå i stillhet....men nå er jeg klar igjen, jeg  begynner forsiktig- denne gangen i 6 måneder, så får jeg gjøre opp status om et halvt år. Et unntak jeg har satt for meg selv, er tilbehør til bunaden. Jeg må ha bunadsko, og muligens noe sølv. Ut over det skal jeg følge reglene under:

S H O P P I N G L Ø F T E T

Fra 1.februar 2011 til 1. september 2011 skal jeg ikke kjøpe nye klær, sko eller tilbehør.

Jeg kan ønske meg klær, sko og tilbehør i bursdags- og julegave.
Jeg kan strikke og sy klær.
Dersom jeg til en anledning er nødt til å ha noe spesifikt skal det kjøpes brukt eller lages.
Undertøy og strømpebukser som er utslitt kan erstattes.

Vil du være med og avlegge ditt shoppingløfte kan du gjøre det hos Ane. 
En kollega har klart å holde shoppingløftet sitt i to år, her kan du følge henne (Twitter).

FO: Mini

1/23/2011


Mini av Else Schellerup er ferdig, jeg har forlenget den litt og fulgte oppskriften bare frem til før jeg delte av for ermer. Den er strikket på pinne 3 og 3.5 mm, i Drops Baby Merino. Garnet er mykt og deilig, men det siger litt i vask. Ren ull er nok å foretrekke, men denne kjolen blir likevel supermyk og fin. Knappene er fra lageret, enkle firkantede perlemorsknapper festet med fuchsiafarget garn gir en fin effekt. De er naturlige i fargen, her har de imidlertid skiftet farge av uviss grunn. 

En annen liten sak er også ferdig, den har ligget en stund uten å bli fotografert. Samme garn som kjolen over, og mønsteret er Hals fra Strikk til nøstebarn. Den skal sendes avgårde til Sørlandet sammen med disse:

Kragejakken i Duo (også fra Strikk til nøstebarn), med gjenbruksknapper....

Liten lue i samme garn som jakken, her har jeg ikke brukt noe mønster....

...og til siste et par små babytøfler, sterkt inspirert av Knitgirls Babysokker som sitter på foten.

Siste lille ferdige sak er denne:
Bildet er litt uklart, men stripene viser godt likevel. Ei ribbestrikka bukse i størrelse 2-4 år fra Strikk til nøstebarn, jeg har fulgt mønsteret nesten nøyaktig, men strikket de siste 10 cm nederst på buksebeina på tynnere pinner (brukte pinne 2.5 og 3.5 mm) for å få dem til å sitte bedre inntil anklene. Satser på at beina kan brettes opp nå i starten så mottaker kan få bruk for den de siste vintermånedene. Buksa er til en kollega sin ett år gamle sønn, hun skal ut i permisjon igjen og jeg blir ensom på kontoret. Hulk. Heldigvis kommer hun og mottaker innom på besøk innimellom ;)
Januar ble visst en effektiv strikkemåned, jeg jobber fremdeles med det siste prosjektet på lista, nemlig Mariusermet. Det er så kjedelig at jeg gidder ikke skrive mer om det nå. I stedet har jeg begynt på litt nytt til Eplabutikken, og noen bursdagsgaver.
Fortsatt fin søndag!

God morgen

1/22/2011

Bildet er lånt herfra

Jeg tror at min neste duppedittinvestering må bli en slik fidus. En Philips Wake Up Light med dockingstasjon for iPod og iPhone. Ideen kommer fra Liselotte, 
som fikk en i gave etter endt operasjon. Jeg tror at denne vil være midt i blinken nå i vintermånedene...så kan jeg våkne til fin musikk, badet i dagslys. Eventuelt trekke dyna over hodet og stappe fingrene i ørene. 
God lørdag! 

FO: Vaffellue

1/21/2011


Vaffellua fra Pickles har stått i Ravelrykøen min lenge, og endelig fikk jeg strikket den. Jeg har brukt i underkant av tre nøster Misti alpakka fra Rauma, og jeg har strikka lua på pinne 5 mm for å være sikker på at den sitter godt rundt ørene. Det gjør den, fargen er litt mørkere i virkeligheten. Jeg er veldig fornøyd, mønsteret er superenkelt og passformen er god. Imidlertid la jeg opp en del færre masker enn hva oppskriften anbefalte (tror det var 96 maser eller deromkring) og det er jeg glad for, den hadde blitt altfor løs og luftig hvis jeg hadde fulgt anbefalingen. Min versjon sitter klistra på hodet, så om du er ute etter en baggy versjon er det lurt å legge ut noen masker etter vrangborden og strikke en eller to ekstra mønsterrapporter. 
Her er det fred i heimen, jeg strikker småplagg til småtroll og ser frem til pigebesøk i morgen. Ha en riktig fin helg!

FO: Voksejakke

1/19/2011


Voksejakken som var et av prosjektene på januarlisten min, er ferdig. Den er strikket i Duo merino fra Design Club DK på pinne 3.5 mm. Jeg hadde nok garn igjen på hespelet til en lue og et par små sokker, så en får mye ut av 100 gram. Knappene er gjenbrukte fra en utslitt H&M-cardigan, de har jeg hatt lenge. Fargene på bilet stemmer ikke med virkeligheten, som sagt har jeg ikke fått dreisen på lysteltet ennå (men så har jeg heller ikke prøvd så hardt, foretrekker absolutt dagslyset). Måtte trikse litt med tonene, fargen på jakken kan best beskrives som støvete, kald lys rosa. Voksejakken finnes i Strikk til Nøstebarn.Ei lita lue ble improvisert frem, den har jeg strikket på pinne 2.5 mm. For å pynte den litt fikk den musetagger på kanten, og en heklet blomst. Den vordende mor er nemlig glad i blonder og rysjer (mer enn undertegnede, men det ble nå søtt da) så derfor har jeg slått til med glitrende knapper og heklekanter. Satser på å få fotografert mottaker iført herligheten når hun ankommer om et par måneder. 

FO: Lue og sokker

1/18/2011


Et par småplagg har kommet av pinnene, og jeg har fått et nytt lystelt til å fotografere i. Imidlertid mangler jeg gode lyskilder, og må snarest en tur på Ikea for å hamstre. Bildene blir ok, jeg trenger visst å stryke bakgrunnen også...Noe bedre lys i dette bildet, men langt fra perfekt. Jeg eksperimenterer videre, snart er det jo dagslys nok til å ta fine bilder utendørs igjen også. 

Fakta:
Mønster: Lue, sterkt inspirert av den lettstrikka lua fra boka Strikk til nøstebarn, men med egne modifikasjoner. Sokkene er strikket fritt etter Knitgirls babysokker som sitter på foten.
Garn: Rauma Finull (beige) og Drops Babymerino (natur)
Pinner: Luen er strikket på pinne 3.5 og sokkene på pinne 2.5 mm. 
Dette lille settet blir nok en gave til en av de tre kommende babyene, jeg går visst aldri lei små sokker og luer!

Januarlisten

1/17/2011

Sokkene har jeg strikket for lenge siden, i Järbo Mellanraggi som var en gave fra Zilie til bursdagen min i fjor. Tærne måtte suppleres med litt Opal Flamingo. De er velbrukte, men ikke fotografert før nå. 
Januarlisten min er nesten ferdig, selv om det siste prosjektet drøyer godt. Mariusermer er bare ikke morsomme å strikke før en kommer til mønsteret! Men jeg nærmer meg. Noen cm til, så kan jeg starte på det hvite. 
Jeg har også hatt litt babystrikk på pinnene, noe tilbehør til voksejakken og en liten kjole, pluss noe bittesmått til flere småtasser som ankommer verden i vinter. Nevnte småplagg ligger pent til tørk, inntil videre får dere nøye dere med velbrukte strømper i sukkertøyfarger. God mandag!

test

Follow my blog with bloglovin

Søndagssysler langt ute i skogen

1/16/2011

 Forrige søndag var jeg på tur langt ute i skogen på Sølvberget galleri, opprinnelig kommer skogen fra Brandts i Odense. Her var det lamper i trærne....


 .....skumle vinkekatter....


 ...et kjempestort rede som man kunne klatre opp i...lurer på hvem som bor her...


 ...tekoppfontene, med fugleburlamper over som lyste i skumringen.....


 ...nipsfugler i fuglekasser....


 ...og min personlige favoritt, den enorme kaninen....søt i dagslys, skummel i skumring....


 ....neongarnnøsteegg i trærne (dette er tross alt en strikkeblogg)....


 ...tekoppfontene i skumring, med store kaninegg i bakgrunnen....


 ...nå begynner det å mørkne....


...her er det nesten natt!
Utstillingen anbefales på det varmeste for store og små barn, den står til 10.april og det er gratis inngang. Man får utdelt lommelykt når man går inn, og på 20 minutter har man vært gjennom et helt døgn i eventyrskogen, med fine lyder, lyseffekter og finurlige detaljer. 
God søndag!

FO: Raglangenser

1/09/2011

 Et raskt prosjekt kan strykes fra januar-lista: Raglangenseren er ferdig! Det har den vært siden tirsdag, og jeg har hatt den på siden. Genseren er strikket med utgangspunkt i Kragejakken fra Strikk til nøstebarn, og jeg har brukt Pickles´Abuelita Tjukk merino i lys grått. Mener at det har gått nærmere 500 gram, men er litt usikker. En ny favoritt, både genseren og garnet. Det minner om Malabrigo sin worsted, men er bittelitt tynnere og mye jevnere spunnet. Dessuten ser det ut til at det ikke nupper fullt så mye som Malabrigo gjør. Mønsteret er enkelt nok, jeg brukte tallene fra Kragejakken og har strikket en mellomting mellom størrelse small og medium, med færre økninger på ermene og litt innsving (men ikke utsving) på bolen. Strikket raglan til jeg syns halsåpningen så passelig ut, erfaringsmessig pleier jeg å få for vid hals, så jeg tok litt i. Et par short rows på baksiden hjalp, og nå sitter den perfekt. Skulle jeg strikket den en gang til, ville jeg tatt med et par runder til med short rows på baksiden. Fins det forresten noe godt uttrykk for short rows på norsk? Jeg syns forkortede rekker er litt krøkkete....I skrivende stund er jeg godt i gang med å stryke prosjekter fra tidligere nevnte liste, raglangenseren er ferdig og voksejakken ligger til tørk. Knapper har jeg også funnet frem, i løpet av uka skal jeg få sydd dem på og fotografert jakka. Jeg strikker noen små sokker og ei lue som tilbehør, så bilder kommer ikke før de er ferdige. Det betyr vel at jeg må ta meg sammen og strikke ferdig ermet på Marius. Sukk, hjerte, men brist ikke. Det er jo bare et erme. 
Her er iallefall den oppdaterte januarlista:

  • Strikke ferdig voksejakken til Marsbabyen
  • Strikke ferdig raglangenseren min
  • Strikke ferdig det andre ermet på Mariusgenseren
Slett ikke verst! God søndag til alle sammen.

Nyttårsløfter del II

1/07/2011


Jeg er godt i gang med å gjennomføre nyttårsløftelisten for januar , i skrivende stund er jeg ferdig med raglangenseren og den ble helt perfekt! Jeg har ikke engang vasket den, den måtte på med en gang. Da jeg oppdaget at jeg hadde glemt å feste trådene ytterst på ermet, fant jeg frem nål og saks og festet i vei uten å ta den av. En ny favoritt, med andre ord. Jeg skal få noen til å ta bilde av meg i den i løpet av helgen. Voksejakken til baby er blitt litt større, men det er et stykke igjen, og Marius-ermet ligger der det lå sist.

Strikkelisten har -ikke overraskende- fått et nytt tilskudd; Sweet Vanilla, designet av Veera Välimäki, er på pinnene. Jeg strikker den i Blackhill Højlandsuld fra Garnudsalg.dk, nærmere bestemt Kenneth Wellers garnbutikk. Kenneth er mannen til Liselotte bak bloggen Slagt en hellig ko. Sweet Vanilla strikkes fra halsen og ned, og fargen jeg har valgt heter Blommetomat, men jeg syns den ser mer ut som sure kirsebær. Det må imidlertid påpekes at jeg ikke har noen intensjoner om å bli ferdig med tunikaen denne måneden, men siden jeg er ferdig med raglangenseren syns jeg at jeg kunne starte på noe nytt i januarmørket! 

Fredagskveld er ensbetydende med en durabelig Linus (vin, strikketøy og krim på NRK for de uinnvidde), og så har jeg prøvd meg på noen yogaøvelser i regi Stavanger Aftenblad. Det var ikke akkurat i går at jeg trente yoga sist, men gamle kunster er slett ikke glemt. Deilig!
PS: WIP-knappen har jeg lagd ved hjelp av Picknik , den er til bruk i Ravelry. Stjel den gjerne om du vil!

Nyttårsløfter

1/03/2011

Jeg er ikke så glad i nyttårsløfter, men her kommer et jeg kan klare å holde: Inspirert av Olava skal jeg lage en liste over strikkeprosjektene mine hver måned, og forsøke å følge listen. Om jeg når målene mine er noe helt annet....så her er første liste:

JANUAR
  • Strikke ferdig voksejakken til Marsbabyen
  • Strikke ferdig raglangenseren min
  • Strikke ferdig det andre ermet på Mariusgenseren
Det burde være mer enn nok for denne måneden. Hvis jeg klarer alle målene, kan jeg lage en slags premiering for meg selv i slutten av januar, ser jeg for meg. I skrivende stund er voksejakka halvferdig, raglangenseren er på vei over de første, tunge rundene med felling, og Mariusermet er omtrent 10 cm langt.
Ha en god strikkevinter (helst ville jeg sagt vår...)


Statistikk for 2010

1/02/2011


Jeg er ikke så opptatt av statistikk, men det er gøy å se hvor mange besøk jeg har hatt i år. Bloggen hadde en liten pause, og ble åpnet igjen i mai. Etter bloggpausen krøkket det seg litt med RSS-feeden min som var registrert på Bloglines, jeg har forsøkt å endre det uten hell. Det ser likevel ut som at mange av leserne har fulgt med videre, for siden jeg åpnet bloggen igjen har det vært 15739 besøk, det er et ganske overveldende tall for meg, selv om jeg vet at det ikke er så mange sett i forhold til andre blogger. Nå har jeg satt inn ny teller, som registrerer besøk fra og med i dag. Et av nyttårsforsettene mine er å blogge strikkerelaterte ting litt oftere. Det blir spennende å se hvordan 2011 blir på bloggfronten!

Godt nytt år!

1/01/2011


Da var 2010 over og et nytt år kan begynne. Nyttårsaften feiret jeg sammen med nye og gamle venner, jeg tør påstå at det var den beste nyttårsfeiringen jeg har vært med på. Vi var seks stykker som koste oss storveis med god mat, god drikke og nyttårsraketter i stiv kuling, eller veldig frisk bris, som optimistene kaller det. Ønsker alle dere som leser bloggen et riktig godt nytt år, måtte 2011 bli et fantastisk år! Tusen takk for at dere leser med her inne =)
Nu; tilbake til kaffekopp, strikketøy og noen nye produkter i Eplabutikken.