DUSS, DUFA og OSLO 2011

2/26/2011

På Uformelt.net er det flere knitalonger (samstrikking, altså flere som strikker det samme), og jeg er blant annet med på DUSS 2011, DUFA 2011 og OSLO 2011. DUSS står for De Uformelle SokkeStrikkerne. Hver måned får vi et nytt sokkemønster som skal strikkes og vises frem. Jeg ble med litt seint, derfor har jeg bare fått strikket januarmønsteret til nå. Sokkene ble ikke helt like, jeg tulla det til litt med den ene hælen. Likevel ble de kule, og sitter godt på foten. De er litt for store til meg, så naboen skal få dem.
Mønsteret heter Stashbuster spirals og er fra Hipknitism.com. Stashbusting= å bruke opp rester fra garnlageret. Jeg fikk brukt opp en god del, men har nok rester igjen til enda et par. Det får imidlertid vente, februarsokkene skal også strikkes, det er nydelige Paraphernalia (Ravelrylenke) og jeg har ikke helt bestemt meg for garn ennå.

Her er sokkene pakket inn, klare til overlevering til naboen.

I mellomtiden strikkes det på A hat fit for a boyfriend fra Stephanie likes to knit, i dobbel svart Finull fra Rauma på pinne 5. Jeg følger mønsteret slavisk, og den ser ut til å bli perfekt. Mottakeren får den etter hjemkomst fra ski-VM i Oslo denne helga, jeg er litt misunnelig på han kjenner jeg. Men en får klare seg som best en kan....

...derfor deltar jeg i ski-VM på min egen måte! DUFA 2011 står for Den Uformelle FullføringsAlongen, og den gårt enkelt og greit ut på å fullføre UFOer (Uferdige Objekter) og vise dem frem. En av mine er Mariusgenseren jeg starta på i fjor, jeg mangler mønsteret på det ene ermet og mønsteret på bolen. Et mål har vært å bli ferdig med ermet i februar, og det skal jeg klare denne helga! OSLO2011 er nemlig ski-VM-samstrikkealongen, og jeg deltar i Klassisk langrenn (klassiske strikkemønstre) med Mariusermet mitt. Her slås mange fluer i en smekk! Jeg kunne gjort et forsøk på å bli ferdig med hele genseren, men erfaringen tilsier at skuffelsen blir så stor når jeg ikke orker å strikke mer marineblått. Derfor; kun et erme. Godt nok.

Som tilhørende bensin har jeg selvfølgelig Kvikklunsj, og kaffe fra vinter-Mummikoppen.
Ha en strålende helg!

DUSS 2011- De Uformelle SokkeStrikkerne

2/09/2011

Jeg har lenge prøvd å unngå det, men fristelsen ble for stor: Jeg har meldt meg på DUSS 2011, en knitalong (fritt oversatt til samstrikk) på hobbyforumet Uformelt. DUSS står for De Uformelle SokkeStrikkerne, og det går ut på at man strikker ett sokkemønster i måneden. Det fins ulike typer samstrikk med ulike regler, denne syns jeg er grei fordi man kan melde seg inn (eller ut) når man ønsker, man trenger ikke strikke ferdig mønsteret for januar i januar (men det er helt klart en fordel), og man velger fritt om man vil delta i alle 12 månedene. Jeg meldte meg inn i går, og ligger derfor etter de andre deltakerne med to mønstre: Januarmønsteret (Stashbuster Spirals av Janine Hempy) og Februarmønsteret (Paraphernalia av Taina Anttila). Jeg er godt i gang med januarsokkene, her skal man bruke restegarn, og det har jeg nok av:

Sokkene er ment å passe en stor damestørrelse/liten herrestørrelse, jeg trodde først at de ville passe en størrelse danskebåt, men da jeg prøvde dem på, tror jeg nok heller at de passer en snill nabo som har hakket større poter enn meg selv. Så Halaisa, du får nok et par nydelige sokker snart ;)


Her er restegarnet jeg bruker. Glemte å ta bilde av det blå garnet som er på tåa (det har jeg tenkt å bruke øverst på ribben også, hvis det er nok igjen), det er Viking Sportsragg i blåspraglete nyanser. De andre garntypene er, fra venstre: Noe lilla jeg ikke kan huske hva er, men det er strømpegarn. Det i midten er noe jeg har farget med Kool-Aid, mener å huske at det er Sisu, og den siste er et strømpegarn jeg vant i lotteriet på Strikk i Ørska i fjor. Når en ser dem sammen sånn, lover det ikke godt for resultatet...men sammen, i striper, ble det faktisk ikke så aller verst. Den blå fargen ødelegger riktignok en del av harmonien, men det er litt av sjarmen ved restegarnssokker. Mønsteret heter Stashbuster spirals, og stashbusting betyr å bruke opp garn fra lageret (i mitt tilfelle, strømpegarnsrester som bare blir liggende). Disse er kjekke å strikke!

FO: Bursdagslue

2/05/2011Noen jeg kjenner har bursdag snart (tror ikke mottaker lese bloggen, men man kan aldri vite) og jeg har begått en gråstripete, varm og fin lue til han. Denne ble så varm og deilig at jeg hadde mest lyst til å beholde den, men jeg tror den er midt i blinken for bursdagsbarnet. Jeg har brukt rester av 3tråds strikkegarn fra Rauma (den lysgrå) og det evinnelige grå, entrådsgarnet (strikket dobbelt) fra Sandnesgarn som aldri tar slutt. Misforstå meg rett- jeg likte garnet veldig godt, men nå har jeg strikket og strikket og strikket på det, og det virker nesten som at det formerer seg i skuffene. 

Oppskriften er min egen, jeg la opp 120 masker på pinne 3 og strikket ribbestrikk 2r, 2vr noen omganger. Deretter skifta jeg til pinne 3.5 og strikka striper- 3 omg med hver farge- til jeg syns lua ble lang nok. Det er lurt å prøve underveis, det gjorde jeg. Denne sitter tett og godt over ørene, og kan dras langt ned. Korte luer er pyton! 

Felling gjør jeg litt sånn histen og pisten, men en måte å gjøre det på kan være  å dele masketallet i fire og plassere maskemarkører, og så felle på hver side av markøren (med to masker mellom så det ikke blir hull) annenhver omgang. Det gir en fin effekt, litt som Brooklyntweed´s Turn a square. En annen måte å felle på kan være å felle hver tiende maske, og så strikke en omgang. Så feller en hver niende, og strikker en omgang. Hvis en fortsetter sånn hele veien vil lua bli litt spiss. Det går an å felle annenhver omgang til en er kommet til hver femte maske, og så felle hver omgang i stedet.
Nuvel. Tilbake til februarlisten (straks, jeg skal bare strikke litt på den røde genseren først....)
God lørdag til dere!
PS har forresten tatt bilde med iPhone, ikke så verst syns jeg. Foretrekker dog vanlig kamera, bildet ble sånn passe.

Februarlisten

2/02/2011

Nå er februar her, og dermed er det på tide med en ny liste. Januarlisten så slik ut:

JANUAR

* Strikke ferdig voksejakken til Marsbabyen
* Strikke ferdig raglangenseren min
* Strikke ferdig det andre ermet på Mariusgenseren

Jeg ble ferdig med voksejakken og raglangenseren, 
og fikk strikket omtrent 20 cm på Mariusermet. Det er langt fra ferdig, jeg mangler et stykke igjen før jeg kan starte på mønsteret. I stedet strikket jeg litt smått til Eplabutikken, blant annet denne babyjakka:
 Mønsteret er løst inspirert av ulike jakker og gensere, men stort sett strikket ut fra eget hode etter prøv-og-feil-metoden. Denne gangen ble det riktig vellykket, men jeg har selvfølgelig ikke notert ned noe som helst. Jeg brukte grå entråds ull fra Sandnesgarn, Istra Kamgarn fra Rauma (den lilla, den er rødere i virkeligheten), Safir fra SparKjøp (den røde, nydelig farge) og det gule garnet er også Istra Kamgarn fra Rauma. Istra er utgått, men likner mye på 3-tråds Strikkegarn fra Rauma. Det tover fint, og er noe glattere i tråden. Knappene er kjøpt på Etsy, de er håndlagd i fimoleire, mens treknappene er fra Stoff og Stil. Jakka er omtrent størrelse 6-12 måneder. Her er februarlisten:

Februar
  • Strikke ferdig ermet på Mariusgenseren
  • Strikke to Shetland Triangle- forsinkede bursdagsgaver
  • Strikke ferdig ullbukse

Det holder, februar er tross alt kortere enn de andre månedene. Nu; til pinnene!