Vest-Agder bunad

4/30/2011 Jeg har vært så heldig å få arve farmors Vest-Agder bunad. Hun kan ikke bruke den lengre, og jeg har lenge ønsket meg en. Flere i familien har samme bunaden, med annet broderi, men med rød vest. Mitt broderi er Skjævesland, og det er farmors tante og onkel som har brodert den. Her prøver jeg den på etter at flinke og superhyggelige damer på Kjerrehjulet i Kristiansand har lagt den ned, tatt den inn, rettet på vesten og renset sølvet. Jeg kan anbefale dem, de yter fantastisk god service. Sjal og lomme lå igjen i Stavanger da bildene ble tatt.

Alt sølvet følger med, så dette er en fantastisk fin gave. Jeg ønsker meg en litt større sølje, og et ekstra spyd til lenken. Gleder meg veldig til å gå med den på 17.mai!
Som takk til farmor holder jeg på å strikke ei jakke til henne, bolen er nesten ferdig, og det kommer bilder når jeg har litt mer å vise frem.
Ha ei fin helg!

FO: Omslagsjakke

4/07/2011

 Jeg strikker meg gjennom Nøstebarnboka, etter en rask opptelling fant jeg ut at jeg har strikket nesten halvparten av mønstrene i boken, noen av dem flere ganger. Omslagsjakken har jeg derimot ikke prøvd før, det var et kjekt mønster, men drøye omganger på slutten. Syns jakka ser stor ut til å være str. 6 måneder, men snart kommer det flere små å prøve den på. 

 Jakka er strikket i Blackhill Højlandsgarn, fra Garnudsalg.dk, fremdeles i fargen Blommetomat, på pinne 3 mm. Anbefaler både mønsteret og garnet!

 Jeg strikka icord-snorer til knytingen fremfor å hekle dem, slik som vist på bildet i Nøstebarnboka.

 Jakka knytes inni og utenpå med snorene.Stash

I det siste har jeg forsøkt å begrense garninnkjøpet, mest fordi jeg har lyst til å bruke opp det jeg allerede har, og for at jeg ikke skal ende opp med et lager som MissKnitty her. Det har gått ganske bra, jeg har kjøpt inn litt til småprosjekter, og det meste er brukt opp, og nå er lageret (stashet) krympet ned til fire IKEA-kurver som ikke en gang er helt fulle. Lurer på om jeg kan klare å bruke det HELT opp, og i tilfelle, hvor lang tid det vil ta før jeg har strikket meg tom? Ikke at jeg har tenkt å gjennomføre det i praksis, jeg begynner å skjønne at sånne løfter til meg selv ikke akkurat er noe jeg holder. Men tanken er morsom, hva skjer hvis jeg går tom for garn? Kommer jeg til å fly panisk rundt i garnbutikkene, eller være fornøyd med å ha frigitt litt plass i hylla?

WIP: Farmors jakke

4/06/2011

Farmors jakke fra forrige innlegg vokser sakte, men sikkert. Jeg har valgt bort originalmønsteret, men bruker samme maskeantall. Har også lyst til å strikke raglan, og er usikker på om jeg skal ha knapper eller ikke. Enn så lenge så har jeg diktet litt mønster for å få struktur, og planlegger å ha samme mønsteret på ermene. Resten av jakka skal strikkes i glattstrikk.

På pinnene

4/05/2011


Jeg har flere prosjekter på gang, som vanlig, blant annet denne jakka fra Rauma. Jakka strikker jeg i 3tråds strikkegarn, samme fargen som på bildet. Den er til farmor, som en takk for at jeg har fått arve bunaden hennes. Det går litt tregt, mønsteret sitter ikke helt ennå, men det kommer seg. Garnet anbefales, det er veldig godt å strikke med og holder seg fint.

I tillegg strikker jeg på en omslagsjakke fra Strikk til nøstebarn, jeg strikker str 3-6 måneder og bruker Blackhill Højlandsgarn fra Garnudsalg.dk i fargen blommetomat. Den blir veldig fin, jeg er ferdig med bolen og har startet på ermene.

Alpakkalue, space invader Marius,  februar-og aprilsokker og en stripete herrejakke står på lista over de neste strikkeprosjektene. I mellomtiden kan jeg vise frem litt babystrikk, dette er små prosjekter som fungerer fint til pausestrikking, hvis jeg har behov for noe enkelt som ikke krever altfor mye tankevirksomhet. Både lua (lettstrikka babylue fra Strikk til nøstebarn) og Knitgirl´s babysokker som sitter på foten har jeg strikka utallige varianter av, og nå kan jeg dem utenat. I tillegg er de søte og praktiske små plagg som kan brukes lenge. Her har jeg brukt diverse rester av babyull og ren, entråds ull a la Askeladden merino, Duo og NZ Lammeuld.

Lettstrikka babylue, minste størrelse, babyull

Nå skal jeg strikke videre på omslagsjakka, ha en fin tirsdag!


Nye produkter i Eplabutikken

4/01/2011

Det går tregt med oppdatering av bloggen for tiden, men her er iallefall en liten smakebit på nye produkter i Eplabutikken!

Kjolen er blitt for stor, og blir ikke brukt. Den er i god stand (vintage) og passer fint med et belte i livet. Det er fremdeles litt vårsalg i butikken min, snart kommer flere nye varer inn.
Strikking blir det litt av, men jeg har ikke vært flink til å blogge tingene. Kommer sterkere tilbake! God helg til dere!