FO: Voksejakke/growing jacket

6/29/2011

I dag tester jeg blogging gjennom Flickr, med å vise bilde av nok en voksejakke som smatt av pinnene her en dag. Den er tiltenkt en babyjente som blir født i august, og jeg har allerede fått bestilling på en ny, til ei novemberjente. Morsomt og raskt strikketøy, når en bare forstår konstruksjonen-jakka strikkes fra erme til erme og sys sammen etterpå. Knappene er fra Kreaktiv og garnet er Schachenmayr Nomotta Rheuma Thermal-Wolle, som skal være bra for allergikere.

FO: Men´s striped cardigan

6/27/2011Men´s striped cardigan (Ravelrylink) har vært ferdig en stund, nå først er den fotografert. Mottaker har valgt garn, farger og knapper og er godt fornøyd med resultatet. 

Fakta:

Mønster: Men´s striped cardigan (Ravelrylink) 
Garn: Debbie Bliss Cashmerino DK, grå og marine, 476 gram
Pinner: 3.5 mm på ribb, 4.0 mm på glattstrikken
Endringer: Ingen


Garnet var deilig å strikke med, og det blir veldig jevnt og fint. Ulempen er at trådender fort smetter ut på forsiden der man har festet dem, litt av samme problemet får man med alpakka. Neste gang fester jeg trådene i kantene av plagget (eller strikker ensfarget, av en STOR garnkon, så jeg slipper).

På pinnene

I mangel av ferdige prosjekter å vise frem, får dere herved et par dårlige iPhonebilder på sida av noe av det som er på pinnene for tiden:

 Mønster: Emilien (Ravelrylink)
Garn: Peer Gynt, naturhvit og koksgrå
Pinner: 3.5 og 4.0 mm
Størrelse: XL/XXL
Jeg strikker jakken på mindre pinner enn mønsteret tilsier, derfor går jeg for en blanding av de to største størrelsene. Jakken er til kjæresten, og den blir fin! Den skal ha glidelås, og det blir en utfordring.
Nok en ribbestrikka ullbukse fra Strikk til nøstebarn, dette er den minste størrelsen (til baby) og den er ikke tiltenkt noen spesielle, men det dukker alltids opp en mottaker. Garnet er Blackhill Højlandsuld fra Garnudsalg.dk, ispedd et par små Kauni EQ-rester, på pinne 3 og 3.5 mm.
Ellers strikker jeg på en liten Marius, en kjøkkenklut og en alpakkagenser til meg selv. Siden sist har jeg blitt ferdig med to prosjekter som mangler fotografering.
Ha en god sommer!

FO: Nøstebarndress, finlandshette og babysokker som sitter på foten

6/12/2011


Nok et Nøstebarndress er ferdig, minste størrelse i Kauni EQ (regnbue) og AA (kremhvit). Resultatet ble kjempefint syns jeg, og Kauni er alltid godt å strikke med. Jeg måtte nøste litt for å få stripene noenlunde like.

Jeg digger de lange fargeskiftene til Kauni, og regnbuefargene er fine og klare. Hvem som blir mottaker av dressen er ennå uvisst, men en ting er ihvertfall sikkert: Tilhørende sokker og lue får han/hun også!


For å få brukt opp restene (jeg hadde et 160 grams Kauninøste i EQ, og litt mer i den hvite. Det er mer igjen av den hvite, mens Kaunien er tom nå) strikket jeg et par babysokker som sitter på foten, fra Knitgirl. Det er en super oppskrift, og jeg vender tilbake til den om og om igjen. Dette er den minste størrelsen, men Kauni er litt tykkere enn garnet som opprinnelig er til oppskriften, så jeg tipper disse sokkene vil passe litt lengre enn bare de første månedene.


Det ble også nok garn til en finlandshette fra Nøstebarnboka, den har jeg aldri strikket før, og det var gøy! Fint ble det også med blå- og grønntonene sammen.


I morra reiser jeg til Riga og er spent på om det fins noe fint garn å handle der...me lyt sjå. Spa og feiring av oss selv er planen, ei venninne og jeg fyller 25 *kremt* i år og gir oss selv tre dager i Riga i presang.

FO: Farmorjakke

 Endelig ferdig med denne jakka, den har jeg strikket på siden mars i år. Den er til farmor, som takk for bunaden jeg har fått arve av henne. Jakka er strikka i 3tråds strikkegarn fra Rauma, det var hardt å strikke med, men etter vask ble det mykt og lunt. Knappene er fra Kreaktiv. 


 Jeg har tatt utgangspunkt i et mønster fra Rauma, men dikta videre etter vrangborden ettersom jeg ikke klarte å lære meg mønsteret utenat....


 ...dessuten ville jeg ha knapper i jakka, og det hadde ikke originalmønsteret....


 Jakka er blitt en slags hybrid mellom Nøstebarns kragejakke til voksne, Raumas mønster og min egen fantasi. Fargen er litt mørkere i virkeligheten, vanskelig å fange i gråvær.


Hvis en ser bort fra særs søndagsaktiv antrekk (og da snakker jeg ikke om søndagsantrekk som i pent) og uglete hår, er jakka ganske fin på. Faktisk så fin at jeg har mest lyst til å beholde den selv. Men jeg vet at farmor kommer til å bli kjempefin i den, og veldig glad for den. Håper bare den passer....

God søndag til alle sammen!