WIP: Betty

9/29/2011

Etter inspirasjon fra zilie måtte jeg bare strikke Betty fra Pickles. Jeg hadde ikke noe passende bomullsgarn, genseren skal strikkes i to tråder garn- en merino og en bomull. Istedet har jeg brukt en tråd Askeladen merino fra Nøstebarn/NZ Lammeuld fra Filcolana og en tråd BabyAlpaca Silk fra Drops. Deilig kombinasjon som blir myk og får fint fall. Genseren strikkes på pinne 4.5 og 6 mm, så dette går unna! Det er en kort modell, med ermer der ribben skal brettes opp, og jeg ser for meg at den blir fin til skjørt og shorts utover høsten. Fargen er naturhvit, og det blir definitivt ikke siste Betty dersom passformen er fin. Jeg strikker i str. M, det gjorde zilie også, så jeg håper den passer.

I dag er det fredag, været er fint og jobb i dag omfatter blant annet galleribesøk og iPadkontroll, så jeg gleder meg. Planene for kvelden er enkle; grilling, vin og strikketøy i solstolene på verandaen som må hentes opp fra kjelleren igjen. Indian summer!!
God helg til alle!

WIP: Høstprosjekter på pinnene

9/25/2011

 Emilienjakka til kjæresten har vært på pinnene en stund, siden juni faktisk, og den har ligget og hvilt seg ganske lenge nå. Det begynner å bli kjøligere, og kjæresten har hinta litt om at han trenger den snart ;)
Dermed har jeg tatt meg sammen og strikka ferdig begge ermene, nå mangler bare hetta, knappestolpe foran og å sy i glidelås....

 ...glidelås har jeg aldri sydd i et strikketøy før, så jeg skal en tur ut på Kreaktiv på Kvadrat og be damene der om hjelp. Jeg tror jakka blir kjempefin, iallefall sitter den som et skudd.
 Garnet jeg har brukt er Peer Gynt fra Sandnes Garn, i koksgrå og naturhvitt. Jeg mistenker at mottakeren har forsøkt å snike inn et supportermønster her (han er trønder), men jeg nekter å sy på noen form for gule stjerner eller andre Rosenborgeffekter. Nuvel. Jeg tror det blir litt garn til overs, og dermed kan det hende han får seg et par piratvotter også. Hettejakke er ikke det eneste jeg har på pinnene (jeg har en Atelier til meg selv som ligger og hyler i korga og et par sokker som mangler garn), jeg har endelig fått begynt på Missoniteppet mitt. Med god hjelp fra jadeblade på Ravelry har jeg fått tak i de rette fargene i Cascade 220, og så sper jeg på med diverse enslige nøster av Navia 3tråds, Istra kamgarn og Safir. Det blir et godt og varmt teppe, og det går overraskende kjapt å strikke på pinne 6 mm. Mønsteret sier pinne 4.5, men jeg syns det ble for tett (og faren er stor for at jeg aldri hadde blitt ferdig) og ønsket meg et større teppe. Nå måler det ca 110 cm i bredden, lengden blir så langt jeg har garn til, eller så langt jeg gidder. Det går faktisk ikke så mye garn heller, siden en bytter farge så ofte. Jeg har et mål om å få brukt opp alle restene, selv om jeg ikke tror jeg blir kvitt den halvkiloen med lilla Istra i dette teppet.


Det begynner å bli tungt (og varmt) å strikke teppet, men det er fremdeles så gøy at jeg ikke helt klarer å legge det fra meg, og bare må strikke en stripe til.

Strikkeplanene fremover er å bli ferdig med hettejakka, og strikke videre på teppet, og så har jeg lyst på et par nye gensere og sjal til meg selv nå som det begynner å bli kaldere i lufta.

Ha en fin søndag!

Min ABC

9/23/2011

Noe må man jo gjøre når man sitter her og snufser under pleddet....denne har jeg rappet inne hos Stitches of Violet. 
Om du vil kan du gjerne rappe den du og =) jeg gidder ikke oversette, men svarer på norsk.

The ABC of me

A: Age: 29
B. Bedsize: 180
C: Chore that you hate: Vaske opp og tømme søppel
D: Dogs: Ingen
E: Essential to start your day: Kaffe og frokost
F: Favorite color: Mange ulike, akkurat nå er det rosatoner
G: Gold or Silver: Gull
H: Height: 1,71 m
I: Instruments you play: Piano, men slutta å øve for 10 år siden.
J: Job title: Formidlingskonsulent
K: Kids: Ikke ennå, men vil gjerne ha
L: Live: Som om hver dag var den siste ;)
M: Mom's Name: Connie
N: Nicknames: Frøken Snupp (derav bloggnavn), Pianøtt
O: Overnight hospital stays: Kun da jeg ble født
P: Pet Peeves: Hm. FrPs uttalelser generelt?
Q: Quote from a Movie: "Zed´s dead, baby. Zed´s dead."
R: Right or left handed: Høyrehendt
S: Siblings: En lillebror, Christian
T: Take-Out food: Thaimat eller sushi
U: Underwear: Jeg sier som Stitches of Violet; cotton for comfy, lace for pretty
V: Veggies you hate: Paprika og asparges på boks
W: What makes you run late: Vekkerklokka og strikketøy jeg ikke klarer å legge fra meg
x: Xrays: Kun i tennene
Y: Yummy food: Sjømat, thaimat, alt med rotgrønnsaker, sushi
Z: Zoo Animals: Helst ingen, men sjøløver er fryktelig søte!

Det er fredag, og helgen min skal brukes til å bli ordentlig frisk, og strikke videre på det finfine teppet jeg har begynt på. God helg til alle sammen!

WIP: Missoniteppe

9/19/2011

Jeg kom over mønsteret til Missoni Inspired Chevron Blanket ved en tilfeldighet på Ravelry, etter å ha sett jadeblade (linken over) sin fine versjon. Jeg har skamløst kopiert hennes fargevalg, og bestilte en haug med Cascade 220. I tillegg sper jeg på med diverse rester av Navia, Istra Kamgarn og Safir i passende farger.Her er noen av fargene i Cascade 220, fullstendig oversikt over fargenavn er nederst i innlegget.


 ...og her er mine egne rester i samme tykkelse, og med noenlunde matchende farger. Jeg har lyst på et større teppe enn oppskriften tilsier (omtrent 80 x 130 cm), derfor strikker jeg teppet på pinne 6 mm, ikke på pinne 4.5 mm. Det ser ut til å bli fint, og ikke altfor løst slik jeg fryktet. Mønsteret er enkelt å memorere, og det er morsomt å strikke på tross av alle vrangmaskene.

Missonis offisielle hjemmeside, her kommer inspirasjonen til mønsteret fra

Her er en oversikt over fargene jeg bruker:

Cascade 220 

Ett nøste av hver farge- black(1771), anis blue(8908),citron green(8910),pear yellow(8412),white(8505),california poppy orange(7826),granny smith green(8914),lilac mist(8912), tibetan rose(9422), magenta(7803), cerise(7802),caribbean blue(8907)

Navia
Ett nøste av hver farge- gul (318), oransje (330) og grønn (320)

Istra kamgarn
Så mange nøster jeg gidder, har omtrent 1 kg lilla (2042)

Safir
Ett nøste rødt, så mange jeg trenger av hvitt og svart

3tråds strikkegarn
2 nøster, bondeblå (138)

Tepper til Utøya


Etter å tilfeldig ha kommet over et blogginnlegg hos Figgapia, bestemte jeg meg for å delta i et fellesprosjekt til støtte for Utøyaofrene, og ungdommene som skal tilbake til øya i årene fremover. Gjennom Hobbyboden har Figgapia startet prosjektet, der flere strikkere lager lapper til tepper som skal bo på Utøya og varme ungdommene når de er der på sommerleir. Prosjektet er igangsatt med tillatelse og klarsignal fra AUF og Utøya, og dermed syns jeg det er ok å kunne bidra bittelitt til noe positivt i alt det tragiske. 

Jeg har heklet seks lapper, svarte og hvite, i Fritidsgarn, på heklenål nr 5. De måler 15 x 15 cm, og skal sendes til en av damene på Hobbyboden for montering. Hvis du vil være med på prosjektet, følg lenken til Hobbyboden over. Flere lager egne tepper også, så det er mulig å bidra med et helt teppe fremfor lapper. Det går også an å strikke lappene.

FO: Fuglemammas omslagsbody

9/14/2011

 Dette er et mønster jeg har hatt liggende i Ravelrykøen lenge, og endelig fikk jeg strikket det. Fuglemammas omslagsbody fra boken Myk Start av May B. Langhelle ble strikket på ei knapp uke.


 Mønsteret er lettfattelig, men det er lurt å følge godt med- enkelte små detaljer utelates, og det er et minus syns jeg. Jeg har flere venninner som har strikket disse noen ganger, så jeg hadde en viss anelse om hvordan resultatet (og konstruksjonen) skulle bli, og det tror jeg hjalp.


 Jeg har brukt 2tråds Askeladden Merino fra Bånsull, pinne 2.5 og 3 mm og treknapper fra Panduro.


Bodyen er strikket i minste størrelse (0-3 mnd) til en baby som kommer i november.

Ha en god kveld i høstmørket!

WIP: Sokkelageret 2011

9/11/2011

Midt i flyttekaos, nye møbler, gamle møbler, pappesker, utpakking, innpakking og nedpakking har jeg altså begått et par ullsokker. Jeg som var lei av sokkestrikking fant ut at et nytt garnbekjentskap muligens kunne hjelpe, og det stemte. Sterk fra Du Store Alpakka er et blandingsgarn; ull og alpakka, omtrentlig halvparten av hver. Det var deilig å strikke med, passe luksusfølelse og sokkene ble fine og glatte. Imidlertid ble vrangborden litt slapp, så om en skal strikke med dette garnet, anbefaler jeg å gå ned en halv pinnestørrelse på vrangborden. Sokkene er strikket av nesten to nøster, på pinne 3.5 og passer en str 41. Flere sokker er på pinnene, og under planlegging forøvrig- derav Work In Progress.

På pinnene er det for tiden en omslagsbody (Fuglemammas, for de som kjenner boken "Myk start" der mønsteret er hentet fra) i tynn, hvit merino til en baby som kommer i november. Stripejakka til kjæresten og Atelierjakka til meg selv ligger i posene sine og skuler, de får en pinne nå og da, til slutt blir de vel ferdige.Travelhøst på jobb og flytting gjør sitt til at strikkingen ikke prioriteres like mye som før, men det roer seg nok etterhvert.

 God søndag til alle som leser med, her er det fyr i peisen og snart take-away og DVD med kjæresten!

Stille på bloggen..

9/01/2011

Hvis dere syns det har vært litt stille på bloggen i det siste, er det bare fordi jeg har forberedt dagen i dag. Vi overtar den nye leiligheten, og har pakket og pakket og endelig skal vi inn i noe eget og opp av kjellermørket. Jeg får strikka litt, men fotografering og sånn blir nedprioritert frem til vi kommer litt i orden. På pinnene har jeg fremdeles Atelierjakke til meg selv og Emilienjakke (begge Ravelrylenker) til kjæresten, pluss at strømpeproduksjonen for vinteren er i gang. Jeg har oppdaget Sterk fra Du Store Alpakka, herlig garn og passelig pinnetykkelse for en som ikke liker å strikke to like ting....

Om et par timer overtar vi, og så er det bare å sette i gang med pappeskene...