FO: GAP-tastic hals

10/21/2011

GAP-tastic cowl snublet jeg over på Ravelry her en dag, og to nøster Malabrigo Worsted i fargen Blue Graphite har blitt til en favoritt. På pinne 12 mm og med 110 masker ble den perfekt (mønsteret sa pinne 9 og 131 masker, men den pinnen hadde jeg ikke).

 Her er halsen tatt i bruk, på flyplassen på vei til en helgetur i Trondheim.Enkel og grei oppskrift, perlestrikk til garnet tar slutt. Meget fornøyd med resultatet, en kan bruke hvilket som helst tykt garn til dette prosjektet.


10/17/2011

Nok et Shetland Triangle er ferdig, nr 27 i rekken... dette er til svigermor som hadde bursdag forrige uke, og det er strikket i dobbel tråd Filcolana New Zealand Lammeuld, den lyseste gråfargen, på pinne 6 mm. Åtte repetisjoner som mønsteret sier, med mindre spisser enn oppskriften. Håper gaven vil falle i smak, nå vil jeg strikke et til meg selv!

FO: Selebukse og puff!

10/12/2011

 Jeg er med i en samstrikk på Uformelt, der vi skal strikke store og små plagg til baby. Hver måned får vi et nytt mønster; et stort og et lite. Vi trenger ikke velge akkurat det mønsteret, men det vi strikker skal være i samme kategori. Denne gangen var det selebukse og lang lue. Den lange lua likte jeg ikke, og ser strengt tatt ikke bruksverdien av, så den droppa jeg. Selebuksa, Pepita (se link over) er veldig fin, men jeg hadde ikke lyst til å strikke den på så tynne pinner. Derfor fant jeg et mønster fra Drops, som jeg modifiserte litt.
 Knapper fra Snella og Petronella

 Knappene har jeg hatt liggende en stund, og syns de passet perfekt til ei lita snuppe som får denne buksa


 Jeg har strikka den minste størrelsen, men syns den ser ut som den passer noen på 6 måneder. Det er vanskelig å ta bilde av rødt, fargene er egentlig mer rød og korall enn her, jeg gjør et nytt forsøk seinere på bilder...jeg har brukt Shetland Soft i fargen Coral, og Blackhill Højlandsuld i rød.


 En annen sak er også ferdig, nemlig Puff Daddy (mønster fra Pickles). Enkelte i strikkeverden husker vel et visst gigahespel med Easy, kjøpt inn hos Sandnesgarn på strikketreff for noen år tilbake. Flere kjøpte hesplene, billige var de og toves skulle de, det var iallefall planen til mange. Problemet var bare at de ikke tovet. Jeg overtok garnet fra en strikkevenninne som var glad for å bli kvitt det, og dermed ble Puff Daddy født.


 Her er nok fargen mest korrekt. Jeg strikket med dobbelt garn for å få en stødigere puff, så den ble ikke så stor som jeg hadde håpet.


 Som fyll brukte jeg ei dyne som jeg stappa oppi en gammel, svart akrylgenser så ikke det hvite skulle syns gjennom maskene. Jeg er godt fornøyd, men det var vanskelig å få puffen rundt. Nuvel, den blir uansett flat når noen i dette huset setter seg på den ;)


 Til slutt vil jeg vise dere en gammel puff, den hekla jeg for noen år siden, tror ikke jeg har blogga den heller. Det er en Pallbo puff fra Ikea (som er grunnen til at jeg ikke har vist den, for det tok meg to år å få kjøpt en) med oldemorruter på.


 Puffen måler 50 x 50 x 50 cm, og da var det en enkel sak å hekle oldemorruter som passet. Jeg hekla fem stykker, i forskjellige farger, inspirert av et skjerf jeg så på Ravelry (som jeg ikke finner igjen nå, men de solgte det på Lindex eller Vero Moda, og det var ganske mange som heklet et liknende, det var trekantet).

Garnet er diverse rester i Smart-tykkelse, og jeg tror jeg kjøpte det meste av det på Spar Kjøp. Godt fornøyd med denne også, den er i bruk hver dag, og blir jeg lei av rutene, er det bare å dra a trekket, for puffen er mørk grå under.
Ha en fin dag i høstværet! Her er det frost og klar himmel, og jeg skal straks gå til jobb.

Søndag morgen

10/08/2011

Tidlig søndag morgen, og jeg er lykkelig over at jeg kan fyre i vedovnen og tenne stearinlys. Høsten er her, og selv om det stort sett betyr vind og endeløse mengder regn her i Rogaland, så er det den beste årstida. I går hadde vi en sjeldent fin dag med klar, frisk høstluft og sol, i dag er det meldt stiv kuling og pøsregn hele dagen. Det gjør imidlertid ingenting- for i går ble alt det kjedelige unnagjort; vasking, klesvask og brødbaking. Dagen i dag skal brukes til å lade opp til ei ny uke, med en liten tur ut i blåsten utpå dagen, og strikking og innekos.

Selebuksa jeg holder på med blir ferdig i dag, jeg mangler noen centimeter på bærestykket og seler. Den blir kjempesøt, jeg har gått bort fra deler av originalmønsteret fra Drops, og latt meg inspirere skamløst kopiert Beverline´s versjon. Ikke fargene, men stripene og rillene på ben og bærestykke. Jeg kan se for meg mange flere av disse i ulike fargekombinasjoner...

FO: Betty

10/03/2011

 Etter inspirasjon fra zilie har jeg strikket genseren Betty. 
Det gikk superfort, jeg har bare brukt et par dager på den. Som dere ser er det ikke så lett å ta ordentlige bilder av seg selv, men det kan tenkes at det kommer flere når jeg har en fotograf til å assistere meg..  Nå har jeg fått kjæresten til å ta ordentlige bilder, og de kommer nederst i innlegget =)

 Genseren er naturhvit, og fargen kommer best frem på dette bildet. Jeg har strikket str. M, på pinne 4.5 og 6 mm, og fulgt mønsteret til punkt og prikke, bortsett fra at jeg droppet ribbekanten i halslinningen og felte av rett etter raglan i stedet.


Jeg har brukt en tråd New Zealand Lammeuld fra Filcolana og en tråd Baby Alpaca Silk fra Garnstudi/Drops sammen. Deilig kombinasjon! Genseren er kort i fasongen, men den sitter likevel fint.

Her kommer et lite bilderas, jeg pleier vanligvis ikke blogge så mange bilder av en ferdig ting, men akkurat denne genseren er jeg superfornøyd med, så derfor....

 Hvis dere ser bort fra benklærne og de fine rosa sokkene, i tillegg til at jeg har kjærestens altfor store slippers på meg, syns jeg det ser riktig bra ut....
 Fotografen fokuserer på detaljer....

 Fin raglanfelling

 Litt lengre ermer enn oppskriften sa, fordi jeg alltid fryser på håndleddene


 Slippers-fashionista!
Ha en strålende helg, her er det duket for lammesteik, rødvin og film i kveld.

Babysokker som sitter på foten
Babysokker som sitter på foten er en favoritt å strikke, og her er et par jeg strikket tidligere i år tatt i bruk, måtte bare vise dere de fine bildene (som selvsagt publiseres med tillatelse fra mor)!