WIP: Hønsestrikket skjerf

1/30/2012

Nå er jeg halvveis på høneskjerfet mitt, og har markert med piler hvor mønstrene snur (for at de ikke skal vises opp-ned når en har skjerfet på seg). 
Jeg har brukt 150 gram av bunnfargen (Bly), og har 150 gram igjen til resten av skjerfet, pluss 50 gram til frynser. 

Sånn ser skjerfet ut nå, det er noe lysere og fargene er mer brutte i virkeligheten. Jeg har ikke strikket etter noe som helst slags system, men forsøker å jevne ut fargene litt. Det vil vise seg om jeg klarer det på resten av skjerfet! Morsomt strikketøy, men det krever en del tankekraft, og det går litt seint....likevel, jeg håper å få det ferdig før midten av februar!

Test: Pin it!

1/26/2012


Jeg er på Pinterest (frksnupp), og har forsøkt å legge til en "pin it"-knapp til blogginnleggene mine, slik at bildene mine kan publiseres på Pinterest med ett enkelt klikk....jeg fulgte fremgangsmåten herfra for å få det til, så dette er et testinnlegg for å se hvordan det fungerer.

Testbildet blir den rullende regnbuen....
Trykk "Pin it!"-knappen nede til venstre, så skal bildet publiseres på Pinterest.

FO: VÅTT-er og neonsokker

Siden sist har et nytt prosjekt kommet på, og av, pinnene. Jeg meldte meg på nok en knitalong (samstrikk) på Uformelt, VÅTT 2012, der vi skal strikke et par votter i måneden, og det er valgfritt hvor mange man ønsker å strikke. Første mønster ut var disse fine, fra Liselotte som skriver bloggen Slagt en hellig ko.
Jeg har valgt å strikke mine uten dekor, jeg liker best enkle ting har jeg funnet ut- da kan man kombinere flere knallfarger ;)

Vottene er strikket etter oppskriften, uten endringer, og de så ut til å bli litt snaue til meg i starten. Da jeg vasket dem videt de seg ut litt, så jeg har tovet dem litt for hånd i vanlig håndsåpe og litt hårbalsam. De er strikket i dobbel tråd Shetland Soft, en tråd i hver farge av Coral og Cantaloupe. De er ikke helt tørre, så jeg har ikke veid dem, men de er lette og varme, så det trengs ikke mye garn. 

Faren er noe dusere i virkeligheten, den nærmeste beskrivelsen jeg kommer på må være mangosmoothie. 


Neste prosjekt ut, som jeg viste frem garnet til i forrige innlegg, er neonsokkene. De er strikket etter inspirasjon fra violaviolas nydelige grå/gule/rosa sokker på Ravelry. Disse er til kjæresten, han har valgt farger selv, og de sitter som støpt. De er en størrelse 45-46, jeg la opp 64 masker på pinne 3 og strikka 20 omganger 1r, 1vr før jeg økte til 72 masker (8 m økt) og strikka videre 4r, 2 vr. Så strikka jeg en helt vanlig hæl og tå i kontrastfarger, etter kjærestens anvisninger ;)
Det gikk ikke mye garn her heller, ca 1,3 nøster grå Arwetta og bare bittelitt fra det oransje og det grønne nøstet. Dermed kommer det helt sikkert flere neonsokker i nærmeste fremtid, jeg skal ha meg et par copycatsokker (dvs nesten like som violaviola sine) men gikk litt lei, så det får bli etter at jeg er kommet litt lengre på hønseskjerfet. 
Arwetta er et godt garn, dette er superwashversjonen med 20 % nylon  og 80 % merino, det merkelige er at jeg som vanligvis skyr superwash, foretrekker strømpeversjonen av dette garnet- Arwetta som ren merino er dødt og ekkelt å strikke med. Snodige greier. Like fullt- jeg anbefaler sokkegarnet på det varmeste, 123knit.dk forhandler det, blant annet. Pin It

På pinnene...

1/23/2012


Jeg har begynt på et par sokker i neonfarger til kjæresten, med grå bunnfarge og oransje og grønt som stripefarger, inspirert av violaviolas neonsokker på Ravelry
De blir fine, bilder kommer etterhvert. Jeg skal strikke et par til meg selv også, med gul og rosa som mønsterfarger

Ellers har jeg en kragejakke fra Nøstebarn på pinnene til meg selv, strikker i en tråd NZ Lammeuld fra Filcolana og en tråd Shetland Soft i fargen chic. Den blir fin, kombinasjonen av de to gir et melert uttrykk og det liker jeg. 

På pinnene er også et hønsestrikkskjerf (hønsestrikk er egentlig strikking med restegarn, i to farger om gangen), strikkekit er kjøpt hos Rasmilla. Det går sakte fremover, og blir mykt og fint. Skjerfet skal bli over 2 meter langt, med frynser i bunnfargen.


Til sist et prosjekt som ligger og hviler litt, Ranger av Jared Flood, til kjæresten. Jeg strikker i Rowan Felted Tweed DK, et deilig og mykt garn. Jeg er ferdig med 1,5 erme, og gikk litt lei, så jeg satser på denne jakka som turstrikketøy fremover. 


Litt av hvert

I januar har jeg strikket veldig mye, av den enkle grunn at jeg er syk og ikke på jobb, og dermed har mye strikketid. Vottene på bildet ble imidlertid smugstrikket i romjula nattestid (da jeg hadde fri og kjæresten skulle på jobb, satt jeg oppe og strikka votter som ikke skulle oppdages) for å bli ferdig til bursdagen hans som er på nyåret. Vottene er Pirate Mittens av Adrian Bizilia, strikket i Vamsegarn fra Rauma, det gikk med i underkant av to nøster av hver farge, vottene veier 140 gram. 

På bildet skimtes også et marineblått skjerf, det ble strikka i desember, mønsteret er Scrunchable scarf av Susan Mcconne, superenkelt og veldig fint. Jeg brukte to hesper (200 gram) Abuelita Tjukk merino fra Pickles.

Her er lua fra forrige innlegg (Garfunkel Hat), strikket kun med to farger, ikke tre som mønsteret sier. Jeg droppa dusken etter kjærestens ønske, hadde kjøpt inn pelsdusk og alt som jeg tenkte jeg kunne fjonge meg med i vintermørket, men lua ble beslaglagt så fort den var tørr, så jeg får strikke meg en ny. Garnet er diverse rester, det lys grå som er inni ribben (det er dobbel ribb på denne lua, genialt og varmt) er en liten rest Abuelita Tjukk merino i fargen Gråpus, hovedfargen er koksgrå Sterk fra DSA og mønsterfargen er svart Tinde fra Gjestal.

Ellers har jeg også strikka meg en ny hals til den fine, røde kåpa mi (takk jobbjentene, som ga med gavekort på Syvende himmel til bursdagen, her ser dere hva det ble brukt på). Halsen er min egen, superenkle oppskrift:

Legg opp 25 masker på pinne 12 eller deromkring, strikk riller til garnet er nesten tomt, fell av og sy sammen. Voila-en hals. 

Garnet er Navia Passion, en blanding mellom ull, alpakka og mohair, supermykt på nøstet og klør som f**** på halsen, men jeg bryr meg ikke så mye om akkurat det. I glattstrikk klør det merkelig nok ikke, jeg har brukt garnet til votter og det ble helt perfekt og mykt. Kanskje en runde i vaskemaskinen vil hjelpe.

Øverst og nederst-alongen januar 2012: Garfunkel hat

1/18/2012


Inne på Uformelt har Bjørg og EllaBerella startet opp en knitalong (og jeg har meldt meg på denne også) der vi skal strikke seks sokkepar og seks luer i løpet av et år. Det er valgfritt hvor mange av mønstrene man vil strikke, jeg har valgt å bare strikke lua i første omgang.


Mønsteret er Garfunkel hat, og jeg har strikket lua i restegarn. Bunnfargen er koksgrå Sterk fra Du Store Alpakka, mønsterfargen er svart Tinde fra Gjestal og den lys grå ribbekanten (den er dobbel) inni lua er Abuelita Tjukk Merino fra Pickles. 


Det hører egentlig en dusk til, men jeg valgte å droppe den. Kjæresten snappa lua med en gang den var tørr, så da sparer jeg pelsdusken jeg kjøpte fra Marte Helgetun til noe annet.


Fellinga ble improvisert, siden jeg gikk tom for garn. Men lua sitter fint, kjæresten er fornøyd og den er myk, varm og god. 


På innsiden ser den slik ut som dette. Fargene er helt feil på bildene, jeg har brukt Hipstamatic for å unngå blitslys, men det gjør at bildene blir noe grønnaktige....snart er dagslyset her igjen og da blir det så mye enklere å ta fine bilder.

WIP: Funny scarf

Først må jeg få takke for alle de fine kommentarene på forrige innlegg med regnbueprosjektene mine- de varmer et strikkehjerte i en usedvanlig grå januar måned....


Inne i Oljebyen på Uformelt har vi en knitalong gående, vi er en gjeng som strikker Hønsestrikket halstørklæde (funny scarf) fra Rasmilla.dk. Jeg har kommet et lite stykke på mitt, skjerfet skal være langt (nærmere 2.5 meter) og mitt måler nesten 1 meter. Jeg har måttet bestille ekstra garn til bunnfargen (Rasmillas Yndlingsgarn, farge Bly) fordi strikkefastheten min ikke stemmer helt, jeg strikker visst strammere enn jeg skal. Det er gøy å holde på med, men litt krevende å sitte og følge med på diagrammer hele tiden. Skjerfet skal ha frynser i bunnfargen og enkelte av mønsterfargene til slutt, og når jeg kommer halvveis (når enn det blir) må jeg snu diagrammene opp-ned så de blir vist rett vei når jeg har skjerfet på. 

Garnet, som er halvparten ull og halvparten bomull, er mykt og deilig å strikke med, jeg liker motstanden det gir, og så er det utrolig lett og luftig, selv om garnet holdes dobbelt. Fargene er bittelitt melerte, og det gir litt ekstra liv til teksturen. Det kan dog være at jeg supplerer med litt bomullsgarn fra Søstrene Grene for å få litt mer spenstige farger, jeg er nemlig ikke helt fornøyd med fargesammensetningen. 

Giveaway hos Strikk og tøys

1/17/2012Strikk og tøys har en give-away for å feire 150.000 besøk. Det er et tall det står respekt av! Dessuten har jeg veldig lyst på garnet og målbåndnøkkelringen, så jeg lenker til henne her inne.
Gå inn i bloggen hennes og være med på trekning slik

Regnbueprosjekter...

1/16/2012

Under følger en liten kavalkade av alle prosjektene jeg har strikket med Kauni EQ (og diverse andre garntyper, ofte Finull eller liknende). Jeg har en forkjærlighet for Kauni fordi det er godt å strikke med, jeg liker at det er litt grovt og gir litt motstand. Fargeskiftene er en annen grunn til at det blir brukt jevnlig, selv om regnbuemønsteret kan bli voldsomt. Jeg syns det er fint å brekke det litt med striper i ensfarget, nøytralt garn eller annet mønster. Alle lenkene er til Ravelrysiden min, der står det mer om hvert prosjekt. Prosjektene jeg viser her spenner fra 2007-2012.

Fanakofte, strikket i 2007 i Kauni EQ og brun Kauni


Votter, i rester etter fanakofta over


Finlandshette fra Nøstebarn, strikket i rester etter dressen litt lenger ned


Babysokker som sitter på foten, strikket i rester etter nøstebarndressen under


Nøstebarndress, strikket i hvit Kauni og EQ


Regnbuegenser (rullegenser) fra Nøstebarn, strikket i Finull og EQ


Ullbukser, strikket i restene etter genseren over


Solnedgangkjole, strikket i restene etter regnbuegenseren


Fanakofte nr 2, strikket i diverse Kaunifarger og Rauma Gammelserie (hvit)


Nøstebarnteppe, strikket i EQ og diverse smårester ren ull


Babysokker som sitter på foten, strikket i rester etter regnbuegenseren

Ved å strikke striper der ermer og ben skal være like, blir det mange smårester og mange tråder å feste...(jeg nøster meg frem til rette fargeskift og bryter tråden). Det betyr at en får garn til matchende småprosjekter som de over. Nå har jeg strikket mye regnbue på en stund, men det dukker nok opp mer senere- jeg blir visst aldri lei!

FO: Solnedgang

Når man ikke er helt i form, blir det mye strikketid. For meg er strikking nærmest terapi, og i perioder der livet ikke alltid er like bra, strikker jeg som regel ganske mye. Denne gang intet unntak- dermed blir bloggen hyppig oppdatert og jeg får et oppbevaringsproblem....heldigvis er det mange som skal ha barn rundt meg, så alle babyplaggene får nok bein å gå på.

Siste rest av regnbue-Kaunien  er oppbrukt, av en eller annen grunn får jeg alltid et behov for å bruke opp alt garnet på en gang når jeg har strikket med akkurat denne fargen. De lange fargeskiftene gjør at restegarnet også kan brukes og bli til noe fint, og siste prosjekt ut er en babytunika (eller kjole) strikket med utgangs punkt i Lilla koftan, fra toppen og ned:


Den er improvisert frem, som flere av disse kjolene jeg har strikket tidligere, jeg har brukt mønsteret som utgangspunkt for bærestykket og deretter bare diktet. Såre enkelt, og forhåpentligvis brukbart resultat.

Neste innlegg blir en oppsummering av alle regnbueprosjektene mine- jeg må bare få en oversikt over dem først!
God mandag til dere som er innom.
Søndag

1/15/2012

Stikker bare innom for å takke for alle de fine kommentarene om buksa i forrige innlegg, de ble jeg veldig glad for! Ha en flott søndag, alle dere som er innom!

Stort og smått til liten og ny: Januar II

1/13/2012

Nok et Kauniprosjekt er kommet av pinnene, denne gangen bidraget mitt i Stort og smått til liten og ny-alongen på Uformelt. Buksa er strikket med utgangspunkt i dette mønsteret fra Garnstudio, men jeg har diktet en god del også. Det gikk med totalt 83 gram garn, og størrelsen vil jeg anslå til å være omtrent 6 måneder. 

FOs: Voksebody, djevellue og babysokker

1/11/2012

Min gode kollega som jeg jobber tett sammen med, skal ut i barselpermisjon om noen få strakser, og til den lille nye jenta som kommer i slutten av februar har jeg strikket noen helt enkle basisplagg....
En voksebody som passer etter noen uker og som kan brukes lenge, siden den har to sett med knapper.
Mønsteret kommer fra Fragaria Bergin og heter Benjamins voksebody, den er litt langdryg å strikke, men resultatet blir veldig bra.

Hun får også en djevellue, mønster fra boka Myk start av May B. Langhelle, dette er også mitt bidrag nr 1 til Stort og smått til liten og ny-alongen for januar. Bidrag nr 2 er på pinnene nå...


...og til slutt får hun også et par babysokker som sitter på foten, som etter hvert har blitt en klassiker i mitt strikkerepertoar. 
Alle plaggene er strikket i Askeladden Merinoull, lys grå, og knappene er fra Panduro.
Rrrrrrrrrrrrippp, rip, rip....

1/10/2012

Nytt år og nye muligheter medfører ofte opprydding i skuffer og skap, både fysisk og mentalt i mitt tilfelle. Rent fysisk rekker jeg opp UFOer- en nøstebarntunika til meg selv påbegynt september 2011, og bare en arm strikket så langt. Paulie-jakka ble også rekka opp i dag, ble aldri helt fortrolig med fargen og den så ut til å bli litt stor. 

Så dermed har jeg frigjort en del plass i strikkekurven, og innsett at forsetter om å kun strikke fra garnlageret ikke er for sånne som meg. Derimot har jeg begynt å registrere alt garnet jeg kjøper (nei, jeg har ikke veid opp og talt det eksisterende lageret....) og hvor mye jeg bruker per prosjekt i ei fin lita bok, som beskrevet her hos Merete

Den mentale oppryddinga innebærer andre, private ting- jeg har måttet innse at jeg ikke er noe supermenneske som kan klare alt jeg vil, og det er vanskelig, men nødvendig. Så nå er målet å gjøre ting jeg har lyst til, og slappe av mer!

Totalt bildeløst innlegg, men det får så være. Bilder kommer bare dagslyset viser seg igjen!

Giveaway hos Studio

1/08/2012

Vanligvis pleier jeg ikke hive meg drastisk på giveaways på nettet, men denne klarer jeg ikke stå i mot. Det er magasinet Studio som gir bort en rekke fine ting, blant annet knaggrekken fra Eames i valnøtt som jeg har ønsket meg lenge.
Dermed slår jeg på stortromma og trekker 5 lodd. For å gjøre det, måtte jeg følge disse reglene.

FO: Rullende regnbue

1/06/2012


Prosjekt nr 2 som ble ferdig i 2012 (romjulsstrikk) er denne rullegenseren fra Strikk til Nøstebarn (gratis oppskrift her). Jeg har strikket som oppskriften sier, men med 5 cm lengre ermer og bol, i tillegg til at jeg strikka ribb rundt halsen i stedet for glattstrikk. Genseren er størrelse 10 år, og forhåpentligvis vil den passer mottakeren en god stund fremover. Jeg har brukt totalt 220 gram garn- Kauni EQ (regnbue) og Rauma Finull (lys grå).


På dette bildet er fargene mer naturlige. For å få ermene til å matche stripene på bolen har jeg nøsta meg frem til hvert fargeskift, og brutt tråden på hver stripe. Det betyr to tråder å feste per stripe, og det er 15 striper på hvert erme, så det sier seg selv at det ble en del småplukk da genseren skulle ferdigstilles. Det er imidlertid verdt arbeidet, den ble veldig fin!

Rettelse: Her er et bilde av genseren i naturlige farger!FO: Babysokker som sitter på foten

1/05/2012

Godt nytt år! Første ferdige prosjekt i 2012 er et par små babysokker som sitter på foten i rester av Kauni etter det neste prosjektet jeg skal vise dere....bildet er grusomt, men det får stå sin prøve.

I år har jeg tenkt å forsøke å veie alt jeg strikker ferdig, og å skrive opp alt garnet jeg kjøper og bruker opp, sterkt inspirert av Monstermønsters ordensinnlegg. Innerst inne skulle jeg helst lagd enda mer system og statistikk over strikkingen min.... Til det formål har jeg kjøpt meg en nett liten sak i resirkulert lær og papir fra Paper Thinks (vi selger dem i museumsbutikken på jobb) og den finnes i alle regnbuens farger. Jeg valgte meg denne lavendelfargede, vårlige:

Foreløpig står det tre prosjekter under januar 2012 og de to andre kommer i senere blogginnlegg. Sokkene veier sølle 20 gram, kjekt å vite- man får en del par på et nøste Kauni, med andre ord.Etter juleferien er leiligheten kjemisk rensa for alt som lukter jul, men siden det fremdeles er mørkt og stusslig ute må levende lys til. Vårfarger og tulipaner er innkjøpt, bare ignorer det flekkete bordet...vårrengjøringen tar vi i april.


Til slutt et strålende bilde av venninna mi fra nyttårsaften- her likner hun seg selv på en prikk. Da vi ble kjent som seksåringer så hun akkurat slik ut, bare littegranne yngre....

Godt nytt år!