FO: Stjerner og planeter

3/30/2012

Denne har vært ferdig en liten stund, jeg har bare manglet knapper. At det skulle være så vanskelig å finne nøytrale, grå plastknapper trodde jeg ikke, men omsider dukket de opp. Jakka er strikket etter Christellies anvisninger på Ravelry, og litt etter eget hode. Den er strikket fra toppen og ned, så jeg har kunnet prøve den på underveis hele tiden. Det har gått med ca 100 gram Noro Kureyon Sock og litt over 100 gram Spire fra Gjesdal, så dette er en lett og varm jakke. 

Ikke verdens beste bilder dette, det kommer nye og bedre når jakka har fått en vask og jeg har en fotograf i hus.
Ha en god fredag alle sammen, jeg strikker videre på den lange Bettykjolen min, skal starte på raglanfellingen nå, og satser på å ha den ferdig i kveld!

Rettelse: Her er nye bilder, kanskje ikke så mye bedre, men litt lettere å se stripene:
Jakka på baksida. Denne gangen tok jeg meg ikke bryet med å matche ermene, men siden fargene er ganske avstemte syns jeg ikke det gjør noe.


Her er jakka etter en tur i vaskemaskinen, den ble tettere og en anelse kortere, litt skjev på bildet her, men ellers fin.


En siste detalj- her kommer fargene ekstra godt frem.

FO: Babys uldne undertrøye

3/29/2012

Nok en liten vest er kommet av pinnene, knappe 22 gram NZ Lammeuld fra Filcolana gikk med til denne. Jeg har modifisert mønsteret bittelitt, som heter Model D og kommer fra danske Hjertegarn. 
Jeg strikket største størrelsen (24 mnd) , men med litt tynnere garn enn oppskriften sier, så jeg tipper denne vil passe en ettåring og kan vare en stund.

I originalmønsteret skal det festes en liten knytesnor øverst ved halsen, det syns jeg ikke er så veldig fint, så jeg lagde to knapphull i stedet. Knappene er fra lageret og kjøpt på Epla, i en fin blåfarge. Jeg syns vesten kan brukes til begge kjønn, knapper gjør mye i forhold til det. 

Jeg har fortsatt å veie alt jeg strikker, og i mars har jeg strikket opp totalt 511 gram. Den stripete jakka fra forrige innlegg er ferdig, men jeg har fremdeles ikke funnet perfekte knapper, så bilder kommer når den har  fått slike, og en tur i vaskemaskinen. Vesten er forresten heller ikke vasket, satser på at den blir litt tettere etter det.
Fin påske til alle som er innom, her skal vi ha bypåske med vårrengjøring, eksamenslesing (heldigvis ikke for min del) og ellers kos og avslapning!


Rettelse: Etter en tur i vaskemaskinen, på "premium ullprogram" har vesten plutselig blitt merkbart lodnere og tettere, og ikke minst krympet til en str. 6 mnd....ikke nok med det, favorittlua og mactchende hals strikket i Vikings Eco-Alpaca er krympet til det ugjenkjennelige, så nå må jeg strikke nytt...sukk. Vesten ble egentlig bare finere, men ullprogrammet på den vaskemaskinen kan visst ikke vaske alpakka....


På pinnene

3/16/2012

På pinnene har jeg etter all babystrikken kun prosjekter til meg selv og kjæresten. Det øverste bildet viser ei jakke strikket fra toppen og ned, med V-hals og ribbekanter. Jeg bruker Noro Silk Garden Sock til stripene og Spire fra Gjestal til bunnfarge. 

Neste prosjekt er en lang versjon av Pickles´ Bettygenser, strikket i en tråd Duo merino fra Design Club DK og en tråd ull/kasjmir fra Garnudsalg.dk. Begge ermene er ferdige, og jeg har strikket 15 cm på bolen. Jeg har imidlertid ikke nok Duo, så her må det bestilles mer før den kan ferdigstilles.Til kjæresten strikker jeg standhaftig videre på Ranger, design av Brooklyntweed/Jared Flood, et veldig kjedelig stykke strikk i mørk marineblå Felted Tweed fra Rowan, men fint blir det. Begge ermene ferdige, bolen gjenstår.Til slutt, et restegarnsprosjekt som det strikkes litt på hver gang jeg har en rest av rette fargen til bunnfarge eller striper. Halsen A million stripes strikkes rundt og rundt, med en vrangmaske i hver side for å få halsen flatere, og for å skjule fargeskiftene. Genialt! Jeg har en stripefordeling på 9 x 4 i bunnfargen, og 7 x 4 i mønsterfargen. På den måten overlapper stripene litt, uten at det blir for skjematisk. Fargene i bunnen går i lyse pasteller, hvitt, blått osv, mens mønsterfargene går i rød- og rosatoner, for å ha litt system. Dermed kan det ta en stund før denne blir ferdig, for stripeantall og garnmengde og tilsvarende farge må stemme overens for at jeg skal bli fornøyd. Det var noe med en indre autist.....

God helg til alle som er innom, jeg satser på å strikke videre på den øverste jakka, den brenner etter å bli ferdig!Babystrikkerier

3/15/2012

I det siste har det blitt mye babystrikk på meg, raske og enkle små prosjekter. Først ut er denne undertrøya fra Strikk til nøstebarn, den har jeg strikket i Blackhill Højlandsuld, farge piggy, og siden jeg gikk tom for den, supplerte jeg med Geilsk Tynd Uld i den syrinfargede fargen foran. Knappene har jeg kjøpt på Etsy, undertrøya er str. 2-4 år og skal til ei lita tulle i Trondheim.

Stort og smått til liten og ny-alongen har undertrøyer som tema, og jeg har brukt Ruth Sørensens mønster. Disse trøyene er ganske like, men et par små ulikheter i mønstrene har de jo. Jeg har brukt Arwetta Classic, dette er den minste størrelsen og passer en nyfødt. Knappene er fra Epla. 

En liten non-stop-top (mønster fra Torunn Espe) har det også blitt, i minste størrelse, men denne strekker seg veldig. Denne er også strikket i Arwetta Classic, som egentlig er et strømpegarn, men supermykt. Det er forsterket med litt nylon, og da vil jeg tro at plaggene holder lengre.

Ei monsterbukse (mønster fra Hrönn Jónsdottir) har det også blitt, riktignok uten øyne og tenner (foreløpig). Denne er strikket av opprekksgarn fra en gammel topp som jeg aldri brukte, men garnet er like fint. Det mørkegrønne er Cascade 220, stripene er Arwetta Classic. Størrelsen er ca 18 måneder, men jeg har strikket bena lengre så buksa kan vare. Dette er altså baksiden, der monsterets ansikt er (og munnen er forhøyningen som gir plass til bleia)

Til sist ei kragejakke fra Strikk til nøstebarn, minste størrelsen. Denne er strikket i Blackhill Højlandsuld, farge piggy og elefant, knapper fra lageret og Epla. Nå blir det en pause med babystrikk kjenner jeg, på pinnene har jeg flere store prosjekter....
Nøstebarndress reprise

3/10/2012

Denne nøstebarndressen ble strikket i fjor sommer, med henblikk på en mottager som skulle komme til verden i november. 

Lille Tuva kom, og nå passer dressen-litt lang ennå ser jeg, men det er bare bra- våren i Stavanger kan ofte være kjølig. En perfekt match, ser det ut til!


FO: Puff Daddy om igjen

3/07/2012

Puff Daddy (mønster fra Pickles) ble ferdig i fjor, strikket i Easy fra Sandnesgarn. Puffen holdt seg fin i en uke, og så begynte den å nuppe og samle støv.....etter det har den skammet seg bak sofaen, og jeg har lenge tenkt på å strikke nytt trekk til den. 

Problemet var bare at jeg ikke hadde nok garn i lageret til å dekke hele puffen, dermed ble løsningen å hekle halvstaver i restegarn.

Sånn ble resultatet, og jeg er veldig fornøyd, selv om det ikke ble så pent på undersiden. Garnet jeg har brukt er (fra toppen og ned) 50 gram rosa superwashgarn fra Gjesdal, 50 gram neonrosa Arwetta Classic, 150 gram oransje Freestyle, noen få gram guloransje Cascade 220, 50 gram neongul Arwetta Classic og til slutt en rest neongrønn Arwetta Classic på undersiden.

Sånn ser den ut under. Dette er nok ikke blant de peneste stykker arbeid jeg har gjort, men jeg er fornøyd og puffen får stå fremme. Den fungerer godt som fotskammel, og er faktisk god å sitte på. Inni den er to dyner og en gammel akrylgenser.