Vester

8/31/2012

Et lite innhugg i Sisiklageret har det blitt, og her er en vest i dobbelt garn. Den er basert på mønsteret Owlet, jeg bare kutta ut ermene og la opp samme antall masker over ermegapene for å lage vesten. Denne ble myk, varm og veldig søt. Størrelse 18-24 mnd. Garnet er utgåtte Sisik fra Dale, et tweedgarn i ull, mohair og noe mer som jeg ikke kommer på i farta. Mykt og fint.

Mini ble også en vest, av den enkle grunn at det ikke var nok garn igjen til ermer, og jeg har tenkt å strikke fra lageret så langt det lar seg gjøre fremover. Endringer i mønsteret jeg har gjort er at jeg strikket knapphull helt ned, og en ribbekant nederst fremfor riller. Felte av ermene når arbeidet skulle deles. Størrelsen er jeg litt usikker på, men sånn omtrent 1-3 mnd vil jeg tippe.

Nå tar jeg en liten pause i babystrikkinga, har begynt prosjekt-tømme-strikkekurven, og der er det flere store arbeider som venter. I skrivende stund er det sokker til meg selv og kjæresten som skal ferdigstilles, jeg har en av hver sokk og de blir fine i Knit Picks Felici, som er det fineste selvstripende garnet jeg vet om. Satser på å få dem ferdige i helga.

Her skal det feires med sushi fra Sabi at kjærestens siste eksamen er overstått, og at svangerskapskontroll nr. 2 gikk supert!
God helg

Stort og smått til liten og ny: juli og august og litt småstrikk

8/29/2012

Jeg er nesten ajour med Stort og smått-alongen, nå mangler kun maimønsteret før jeg er i rute igjen. Som sagt har det blitt en del strikking i sommer, men ingen blogging. I går fikk jeg tatt meg sammen og vasket alle plaggene, og i dag fikk jeg tatt bilder. Glemte å stille på ISOen på kameraet, så bildene ble litt for lyse, men pytt. 
Først ut er julimønsteret, som var tynn jakke i ull eller bomull. Valget mitt falt på Garter Yoke Baby Cardigan, som jeg har brukt som utgangspunkt for kjoler og tunikaer før, men aldri strikket jakken. Denne gikk det med skarve 50 gram Babyalpaca Silk fra Drops til, og knappene er fra farmors syskrin. Jakka er str. 0-6 måneder og tiltenkt knøttet i magen.

Augustmønsteret var noe som begynner på A- dermed passet OsloAnorakken fint inn. Den er strikket i en tråd Shetland Soft fra Malsen og mor i den fine fargen Porcelain, og en tråd Pickles Organic Cotton. Anorakken er størrelse 3-4 år og blir foreløpig liggende i gaveboksen. Godt fornøyd med denne!

Ellers falt jeg for fristelsen til å prøve det nye Lerkegarnet, LilleLerke, fra Dale. Det er tynnere enn originalen og utrolig mykt og deilig å strikke med. Det er samme blanding av 50 % ull og 50 % bomull. Av 100 gram fikk jeg et par sokker, det er Knitgirl sine som vanlig, ei lettstrikka lue fra Nøstebarnboka, og en Magic Troll Vest str nyfødt. Disse er også til knøttet.

Til slutt ei lita ribbebukse, også fra Nøstebarnboka, str. 0-1 år. Jeg har strikka beina lengre så den kan vare. Jeg droppa også å felle beina etter kilen da jeg syns de ser ganske smale ut fra før. Her har jeg også brukt Babyalpaca Silk fra Drops, litt over 50 gram. Drøyt garn! Jeg holder på med en Mini i resten av garnet, knappene til den venter jeg med til etter ultralyden i oktober =)

Sånn, et skikkelig oppsamlingsinnlegg! Dorthegenseren min er også ferdig, den ble fin syns jeg. Bilder kommer når formen bedres og innholdet (jeg) kan få på seg anstendige klær.
Fin høstuke til alle!
En stor, liten nyhet

8/22/2012


Siden jeg har begynt å få gratulasjoner i kommentarfeltet, og vi på mandag var hos jordmor og fikk se den store, lille nyheten vår for første gang, så kan jeg endelig røpe at vi skal bli foreldre!
Kjæresten og jeg venter en liten i midten av mars, og er veldig glade og spente. 
Nyheten fikk vi tre dager etter at vi var kommet til New York, så det ble en litt annerledes ferie, men veldig fin. Formen har vært sånn passe, men nå som jeg nærmer meg 3 måneder på vei begynner det heldigvis å bedres.

Det har ikke blitt mye blogging, men heldigvis bittelitt strikking. Den siste uka har jeg rydda meg gjennom køen på Ravelry og planlagt, og fått strikket noen bittesmå plagg. Ingenting er vasket eller fotografert ennå, så bloggingen får vente litt. Men et lite glimt av snuppa (?) som måler ca 4 cm og veier 20 gram kan jeg jo vise! Her ligger hun/han med hendene foran øynene, og den lille "halen" er navlestrengen. Alt så fint ut, høy puls og vill aktivitet, og det var en lettelse og veldig moro å se. Det blir nok en høst fylt med babystrikk, og jeg gleder meg!

Matilde Skår

8/21/2012

Før sommeren vant jeg en gi-bort hos flinke Matilde Skår, nemlig de fine Abra Alba-pulsvarmerne hun har designet og strikket. Nå ligger mønsteret på pulsvarmerne ute på bloggen hennes, og de matcher jakka med samme navn, Abra Alba.

Pulsvarmerne ble ved en feil med i kofferten, så de har reist langt i sommer, men heldigvis ikke blitt tatt i bruk. Jeg ser frem til å ha dem på meg på vei til jobb når høsten kommer og det er for varmt med votter men for kaldt uten.

Matilde designer og strikker mye fint, i tillegg har hun lagd egne strikkenett med kult motiv. Jeg har sikret meg fire stykker, noen skal jeg ha selv og noen blir gaver. De tror jeg hun fremdeles har flere av, de selges gjennom bloggen hennes.

Det var dagens reklame for en medstrikkerske! Her er det litt av hvert som er ferdig strikket og montert, men ingenting av det er blitt vasket ennå, heller ikke fotografert. Mer strikkerelaterte oppdateringer kommer snart!

Siden sist...

8/16/2012

(NB bildetungt innlegg)
 ....har vi sett fantastisk arkitektur og gode utstillinger (Rineke Dijkstra på Guggenheim)

Spist gode hamburgere på Brooklyn Diner

Sett enda mer fantastisk arkitektur (Flat Iron Building)

Og enda mer kunst (Donald Judd, en favoritt)

Fått skitne føtter etter trasking på Manhattan

Spist tidenes beste New York Cheesecake (levert på hotellrommet, spist i senga)

Spist "kontinental" frokost

Hatt jetlag og fjollet i Central Park

Observert dyrelivet i nevnte park

Reist New York-Island-Stavanger-Kristiansand-Oslo-München-Italia på to døgn (anbefales ikke)


Blitt belønnet for lang reise med eget basseng og slaraffenliv i Toscana

Badet 

Spist gelato (dette var minste porsjon...)

 Besøkt vingården Montechiari og drømt om å eie noe slikt selv en gang

Latt som vi har kjøpt nytt hus

Sjekket hvor skjevt tårnet i Pisa faktisk er

Vært glade for å komme tilbake til regn og normal sommertemperatur i Norge (ha!)

Tatt farvel med skabbete pusekatter som bodde utenfor inngangen til soverommet vårt

Grillet og slappet av i mamma og onkels hage på Sørlandet

Og så var ferien over. I det minste har sukkerertene fått rikelig med vann denne sommeren.
Strikking har det blitt litt av, det kommer seinere- både med besøk i newyorkske strikkebutikker og ferdige plagg.
Fortsatt god ferie til de som har det! Her nytes de siste solstrålende før det er meldt dårlig vær igjen i helga.