Nøstebarndress-en klassiker

3/23/2013


Et av mine favorittmønstre er Heil dress i dobbelt totrådsgarn, populært kalt Nøstebarndress, fra boka Strikk til nøstebarn. Jeg har dress nummer åtte på pinnene nå, og tenkte at det var på tide med en liten kavalkade. Informasjon om garn, pinner, flere bilder og eventuelle endringer i mønsteret ligger på Ravelrysiden til hver enkelt dress (se linken under hvert bilde):

Den første dressen jeg strikka, var til Oliver, og den var litt for stor til han. Den har visst blitt flittig brukt, og han var veldig fornøyd da han fikk den på seg. Den har knapper altså, vi gadd bare ikke kneppe dem. Her ser jeg tydelig hvordan strikkefastheten min har endret seg gjennom årene.

Dress nummer to ble strikka på treff hos skjønne Vigdis, og dessverre solgt (hva tenkte jeg på?) på Tou Marked, men heldigvis til et veldig søtt par som var der med sin bittelille babygutt. Jge husker at de vurderte frem og tilbake, kikka på den flere ganger før de til slutt slo til. Håper den har vært til glede og nytte for dem. 

Dress nummer tre ble strikket til Tuva, som nå er blitt stor jente, og dette var den første regnbuedressen (strikket med Kauni EQ, eller regnbue-Kauni), men definitivt ikke den siste!


Dress nummer fire gikk også til Oliver, som hadde vokst ut av den grønne dressen sin, og fått ei søster som arvet den. Hun må visst også få sin egen nøstebarndress snart.

Dress nummer fem (eller djessen, som mottaker kaller den) ble gitt til Ella i toårspresang, godt brukt og godt fornøyd med gaven sin, er det blitt meg fortalt.


Dress nummer seks, eller regnbuedress nummer to, ble strikket tiltenkt knøttet i magen, før vi visste hvem som bodde der. Vetle bruker den daglig, enten i vogna eller bilstolen og har enda god plass til å vokse inn i den.

Dress nummer sju er også til Vetle, tiltenkt neste høst og vinter. 

Dress nummer åtte er nettopp kommet på pinnene, og den er til ei lita snuppe som blir født i juni.
Jeg har planer om to til-minst- og er enda ikke gått lei mønsteret. Underveis kan det være litt kjedelig å strikke, men jeg har funnet ut at det beste er å ha ermer og bein ferdige før jeg starter på bolen, da er det bare å sette delene sammen og strikke i vei. Foreløpig har jeg bare strikket stripete eller flerfargede dresser, men jeg har sett mange fine ensfargede med en kontrastfarge på ribb og knappestolpe som inspirerer. Dessuten liker jeg godt disse dressene fra Molo, men ikke materialet (fleece) de er laget av. En sånn måtte det gå an å kopiere, vel?

I skrivende stund sover Vetle i vogna si, jeg har vært oppe siden halv seks, og ser frem til mer jevn døgnrytme en gang i fremtiden. Likevel-babykos midt på natta er veldig hyggelig, og selv om vi er stuptrøtte er det lettere å takle siden vi ser hvor fort tida går. Det lille knøttet vårt er tre uker gammelt i morra, og utvikler seg i rekordfart. Så vi nyter tida, på en måte ;)

God påske der ute-vi skal bare slappe av hjemme med trilling, snop og babykos- bypåske er best!18 kommentarer:

 1. Jeg er SÅ imponert over denne produksjonen :) ! De er så fine de du har strikket i striper - kanskje jeg må legge opp til å strikke en til sånn ca 6mnd str etterhvert... Koser meg foreløpig med All you knit is love. Så koselig at dere nyter tiden sammen, jeg skjønner at jeg ikke skjønner hvordan det kommer til å bli, men gleder meg likevel! GOD solskinnshelg og påskestart.

  SvarSlett
 2. Fantastiske dresser du har laget! Stor inspirasjon til oss andre :) Artig å se hvor ulike de blir med forskjellig garn og striper. Jeg har foreløpig strikket en, men føler på meg det må bli flere!

  Ha en fin påske og kos deg masse i babybobla ;)

  SvarSlett
 3. ÅÅåå gratulerer med guten din- nydelig fin liten tass! Og kjempe mangen flotte dresser. Eg liker godt den dressen eg også, men eg har ikkje strikka meir enn 1. Gog påske, kos deg med guten din.

  SvarSlett
 4. Jeg er imponert! Her var et utrolig mye fint. Og sånne hele dresser har man jo virkelig bruk for :-)

  SvarSlett
 5. Så flotte dresser i fine fargekominasjoner! Utrolig at du orker å strikke så mange av samme typen, men alle er jo blitt forskjellige likevel;)
  Kos deg i påsken!

  SvarSlett
 6. Wow!!! Du har virkelig spesialisert deg på disse!
  Og så koselig at du strikker dresser og gir bort til og med,
  Kjempefine gaver å få. Fikk lyst til å strikke dress jeg også nå....
  Mange fine varianter du har laget, og stripestrikking er jo
  morsomt, særlig på langdistanser...det gjør at det går fortere syns jeg.
  Kos deg med den lille søte!

  SvarSlett
 7. Oj, imponerende at du er på dress nummer 8! Mange fine dresser du har strikket, disse er virkelig anvendelige. Jeg er på min dress nummer 4, men det går ganske treeegt.

  Fin påske til deg og din lille familie:-)

  SvarSlett
 8. Koselig kavalkade om dresser :) Heldresser er morsomme å strikke, jeg har strikket flere etter Nøstebarnoppskriften før jeg laget en egen versjon med de endringene jeg ønsket. Min egen oppskrift er det vel blitt 8-9 dresser av til nå, men det blir garantert flere. En gave som alle setter stor pris på, får bestandig så mange positive tilbakemeldinger på dressene. (Tusler i stua for å feste trådene på den foreløpig siste dressen).

  SvarSlett
 9. Hei, når du strikker med kauni er det samme strikkefasthet eller legger du den dobbel? Har du prøvd med nepal fra drops?
  Jeg har så mye av det liggende,og tenkte det var slik ca det samme...men den blir enorm synes jeg..ikke helt proff på å gjøre om pinner/garn ennå;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nepal er ganske mye tykkere ja, da blir det nok stort. Jeg strikker med enkel tråd Kauni, da blir dressen litt luftigere og lettere. Skal du bruke Nepal må du nok regne litt ja, litt usikker når det r tykkere garn. Er dårlig på sånn regning sjøl ;)

   Slett
 10. Fine dresser alle sammen! Jeg har hatt boken lenge, men har ennå ikke strikket noe fra den... Fikk skikkelig lyst til å begynne på en nå, men har bestemt meg for å fullføre det jeg har liggende før jeg begynner på noe nytt. Påskeklem fra Lene ;)

  SvarSlett
 11. Sikke en masse fine dragter. Og helt sikkert også flot i ensfarvet med kontrastfarvede kanter! Jeg ville også gerne strikke den, men venter på at bogen kommer på lager igen/ankommer fra biblioteket...

  SvarSlett
 12. Herrefred! 8 dresser!! Og alle sammen så utrolig fine! Du er god! God påske:)

  SvarSlett
 13. Disse er så fine! Jeg har hengt med siden dress 3, og det har blitt regnbuedress hos oss og, etter inpirasjon fra den. (Men med restegarn i regnbuefarger og ikke kauni)

  SvarSlett
 14. Oi, du er en tålmodig sjel, ;-) der er vel en grense hos deg også, hi, hi... flotte dresser er de alle, jeg hadde aldri ork å strikke til mine to.... Ha en flott påske hos dere alle tre, jepp, bypåske er best, kanskje vi sees rundt vannet? For et par dager siden så vi et stort rådyr på vår vei rundt...

  SvarSlett
 15. Disse dressene er bare så herlige. Må innrømme at jeg har noen på samvittigheten jeg også. Når jeg teller etter sånn kjapt i hodet mitt så er jeg sikker på at jeg har strikket mer enn 5 stykker. Digger de!!

  SvarSlett
 16. Imponerende, de er kjempefine alle sammen :D
  Selv så har jeg bare strikket en dress av den her typen. Men, man vet jo aldri om det kommer på pinnene igjen. De er jo så anvendelige.
  Go helg!

  SvarSlett
 17. Wow! Det var litt av en samling nøstebarndresser! Fine :)

  SvarSlett