Nøstebarndresser i Kauni

5/13/2013


På Uformelt har det tatt av med regnbue-Kauni, folk strikker kofter og dresser og kjoler og masse fint av garnet, og jeg har fått spørsmål her på bloggen og andre steder om hvordan jeg har kombinert Kaunien med andre garntyper i heldressene fra Nøstebarn. Dermed tenkte jeg at det kan jeg jo lage et innlegg om. Jeg har brukt diverse ulltyper sammen med Kauni, og et av spørsmålene jeg har fått er om jeg har lagt garnet dobbelt. I mønsteret til heldressen skal nøstebarnulla legges dobbelt, men dette garnet er mye tynnere enn Kauni. Å legge Kauni med fargeskift dobbelt er vanskelig å få fint vil jeg tro, en ting er at en måtte ha nøsta seg forderva for å treffe nøyaktig med fargene, og en annen ting er at dressen ville blitt mye tykkere og dermed feil i størrelsen. Et annet spørsmål jeg fikk, var om jeg kombinerte enkel Kauni med dobbel nøstebarnull. Jeg har ikke gjort det så langt (med unntak av ribbkant og knappestolper på en av dressene, for å få brukt opp en rest) siden det ikke rimer helt med garntykkelsen det heller.
Garntyper som etter min mening passer fint å kombinere med Kauni, er (ensfarget Kauni, selvfølgelig) Rauma Finull, Gjestal Ullteppegarn og liknende. De garntypene som ligger mellom totrådsgarn og Smart/Peer Gynt i tykkelse vil fungere.
I dressen på bildet er det bare Kauni, ensfarget og regnbuefarget. På den har jeg ikke bretta halskragen dobbelt, syns det blir litt tykt og klumpete.

I Vetles dress har jeg kombinert Loft (Brooklyntweed) med Kauni, og her har jeg av en eller annen grunn bretta kragen dobbelt, men den er nokså smal så det fungerer fint. Dressen passer en god stund til heldigvis, jeg passer alltid på å strikke noen cm ekstra på ermer, bein og bol på Nøstebarn sine oppskrifter-de er ofte litt korte og brede syns jeg.

Det er altså ikke noen liten i min mave, men i min svigerinnes mave- og kosenavnet er "ho lille i maven". Her har jeg brukt Gjestal Ullteppegarn (grått) og Kauni EME (rød/rosa/burgunder) samt en rest NZ Lammeuld (holdt dobbelt) på ribb, ermer og knappestolpe. Dressen er ikke vaska enda på bildet, garnet fluffer seg opp en del og strukturen blir tettere etter vask.

Denne dressen strikka jeg i diverse rester tynn ull sammen med Kauni i blåtoner. Her gikk jeg ned en halv pinnestørrelse (til 3 mm på ribb og 3.5 mm på dressen) for å få den litt tettere. Jeg har nok triksa litt med økninger og sånn også, men kan ikke helt huske hva jeg gjorde. Denne dressen er heller ikke vaska på bildet. Angrer igrunnen på at jeg solgte den.
Glemte en ting; jeg dropper de forkortede radene for å få dressen høyere bak når jeg strikker striper, lar heller bolen få noen ekstra cm så blir det god plass til bleierumpe likevel, og stripene blir ikke ødelagte.

Sånn! Kauni/Nøstebarndress på min måte :)

8 kommentarer:

 1. Jeg driver og strikker en Nøstebarndress i Kauni nå, etter inspirasjon fra deg. Jeg strikker med Kauni Solids, så det er jo ingen sak. Men hvordan gjør du det med de forkorta radene? De ødelegger vel for stripene bak?

  SvarSlett
 2. Du er altså bare helt RÅ på de dressene!!!

  SvarSlett
 3. Flott og instruktivt innlegg, takk! Kauni <3

  SvarSlett
 4. Forresten utrolig flotte dresser! Spesielt den i EME - nydelig!

  SvarSlett
 5. Tar av meg hatten for nøstebarndressene dine, mektig imponert! Like fine alle sammen ;)

  SvarSlett
 6. Nøstebarndressen er så fin! og for nokon fargerike eksemplar du har strikka fram, superlekkre! :)

  SvarSlett
 7. Som du produserer og koser deg med regnbuens farger!!
  Mye fint :O) den rosa var knall altså!!
  :O)

  SvarSlett
 8. Super fajne pasiaste ! Pozdrawiam ewa

  SvarSlett