Sommerferie

7/13/2013


Vi har sommerferie, og det er deilig! Jeg merker jo ikke store forskjellen, permisjon er permisjon, men kjæresten har fri og er hjemme-vi har endelig fått orden på terrassen med oljing og vasking, nå mangler bare litt blomster og lykter så er det klart. Foreløpig er det mest sjefen (Vetle) som bestemmer dagene, så de store prosjektene blir ikke igangsatt-men vi får ryddet og kastet litt inne, og grillet og kost oss i sola innimellom. Noen ganger har han tid til å sprelle i vogna og leke med favorittene nå for tiden; ugleuroen og rangla fra morfar.

UFOJULI går sakte, men jeg har iallefall satt sammen genserbol og ermer, og begynt så smått på fellingene. Denne skulle jo egentlig være en teststrikk, men trege meg ble ikke ferdig før mønsteret var gitt ut (beklager movale!). Nuvel, den blir fin, med noen knøttsmå endringer; lange ermer og streit raglanfelling opp til halsen, fremfor trekvartermer som er pent, men ubrukelig for meg som fryser på underarmene. Litt ekstra utfordringer var det også med fellingen, der en skulle strikke hver skulder for seg, men jeg vil helst slippe å strikke frem og tilbake og flytte masker av og på pinnene-siden mønsteret allerede er publisert så tillater jeg meg det.

Garnet til 17.maijakka er kommet, snakk om feilberegning, Pickles Silk Mohair var ikke så drøyt som jeg trodde  jeg kan visst ikke regne likevel. Men-to nøster mer enn jeg hadde i utgangspunktet og nesten ferdig med ett erme, da bør jeg klare å ferdigstille denne i løpet av måneden. To prosjekter er også rekket opp, angoragenseren ble jeg aldri fortrolig med, garnet skal få nytt liv sammen med en tråd med noe annet og bli til en tykk og god hals til vinteren tenker jeg. Kanskje noe tretråds merino fra Pickles i den fineste fargen, nemlig Vinterkinn? Vetles stripejakke røyk også, fargene ble for kjedelige sammen og nå er jeg litt lei av å strikke blått.

Jeg har bestemt meg for å bryte genserforbannelsen (ingen genser før ring på fingeren, men baby-det er greit) og dermed har kjæresten fått sine etterlengtede hesper med silkemerino fra Duo. Jeg planlegger å strikke Elizabeth Zimmermanns fine Seamless Saddle (tidligere tror jeg den het Seamless Hybrid?) fra Knitting without tears og Knitting workshop-bøkene. En tråd silkemerino sammen med en tråd tretrådsmerino (fargen heter Skumring) fra Pickles gjør susen, tenker jeg. Ironisk nok ser jeg jo at fargen blå blir en gjenganger, selv om jeg er litt lei.
Men først; til UFOene!

God sommer til alle som er innom

1 kommentar:

  1. Ah, deilig med ferie selv om man er i permisjon. Dagene blir litt forskjellige fra de andre når hele familien kan kose seg sammen. Nydelig garn og mange spennende prosjekter på vent. Blått blir det vel en del av med en hjerteknuser av hannkjønn i huset :)

    SvarSlett