Ull i bruk og andre behov

10/22/2013

Takk for fine tilbakemeldinger på forrige innlegg om ull i bruk, moro at flere har tatt stafettpinnen videre og blogget om sine plagg. Da jeg lagde innlegget tenkte jeg på hva slags plagg jeg trenger  ønsker meg flere av, og svaret ble enkelt-myke, varme gensere som fungerer til kos og skjørt eller bukser. Dermed var veien kort til garnlageret.

Jeg begynte på et prinseteppe til Vetle i september (tepptember), men måtte gi meg-lekkert mønster, men uff så kjedelig å strikke. Jeg kjenner meg selv såpass godt at jeg vet at dette aldri kom til å bli ferdig. Dermed rakk jeg opp den spede start, og la opp til en raglansweater  a la Liselotte Weller. Jeg strikker med en tråd Rasmillas tynne ull og en tråd DSA Air.
Modellen er vid og kort, men jeg vil gjerne ha den litt smalere og lengre, så jeg tar utgangspunkt i str S og prøver den på etterhvert.

Betty nr 3 i rekken er ferdig, men jeg har ikke fått fotografert den ennå. Dette er også en enkel raglangenser, strikket fra bunnen og opp (heter det det?). Den ble lett, varm og deilig myk, i en tråd DSA Air og en tråd Rasmillas Yndlingsgarn.

Lene Hammertrø la ut bilde og mønster på sin finfine jobbgenser, og en sånn måtte jeg ha. Saturdayjakka mi fra heftet Grey Days av Susie Haumann ble helt feil i Rauma Puno, så jeg satser på at denne genseren er en bedre match. 
Egentlig skulle jeg jo strikke julegaver...
7 kommentarer:

 1. Der er helt klart potentiale for nogle lækre sweatre. Det er også den slags jeg ønsker mig flere af. Må hjem og kigge lidt nærmere på garnlageret - og ikke mindst få strikket noget af alt det, der fylder på pindene, færdigt!

  SvarSlett
 2. Så mye spennende på gang hos deg. Blir nok flott alt sammen. Her vest har vi et forferdelig regnvær i dag, med vind som gjør at det regner på tvers! Måtte finne en ullgenser å krype inn i etterhvert. Men siden utvalget mitt er dårlig (se innlegg på bloggen) er fristelsen fryktelig stor til å ta en runde i garnlageret...

  SvarSlett
 3. Ååå, så mye fin egostrikk du har på pinnene:-)

  Inspirerende å lese alle "Ull i bruk"-innleggene. Kanskje jeg også må finne frem min beholdning.

  SvarSlett
 4. Hihi, det er mye kjekkere å strikke til seg selv;) Spennende prosjekter du har på gang! Likte godt fargen på den første, lyserosa pus;)

  SvarSlett
 5. Åååå du e så flink å strikke til deg selv, spennende!

  SvarSlett
 6. Og vips så får du 3 nye gensere til deg selv! Imponerende at du bare iverksetter flere store prosjekt til deg selv sånn helt plutselig :)

  SvarSlett
 7. Så mye fine farger og fibre, dette blir fine plagg tror jeg!

  SvarSlett