Vetles rom

10/28/2013

Mens vi rydder og pakker, planlegger jeg rommet til Vetle-han får nemlig eget rom vegg i vegg med vårt soverom, det blir både vemodig og herlig på en gang. Vi har noen forskjellige fargealternativer, en av dem er Sval sjø. (bildene er fra Jotun sine nettsider)

Et annet alternativ er Aladdin (veggfargen) eller Pilasterblå (fargen på stigen). Eventuelt blir det en varm mellomgrå nyanse, men rommet er ganske mørkt og ligger under en overbygd veranda, så fargene må testes før vi bestemmer oss.

Noe det ikke var plass til på soverommet vårt her i den gamle leiligheten, var en lenestol til å sitte i under nattmatingen, det er ganske tungt å sitte på sengekanten etterhvert. Derfor skal Strandmon lenesol med puff få plass på det nye rommet. Med saueskinn oppi og et varmt pledd tenker jeg at det blir en hyggelig plass å lese godnatteventyr før leggetid også.

På gulvet er det gammel linoleum i en kjip brunfarge, så det skal skiftes på sikt. I mellomtiden har jeg lyst på et Pinocchioteppe fra Hay til å varme føttene på. Så lenge Vetle er liten regner jeg med at han kommer til å leke mest i stua sammen med oss, så noe heldekkende teppe på rommet er det ikke behov for helt enda. Hvis vi får det som vi vil, blir det totalrenovering av kjelleren (og loftet, og hovedetasje....) om noen år, med betonggulv med varme og nytt bad. Vi kjøpte Stokkes Sleepi-seng brukt da Vetle ble født, og satser på at den kan vare noen år til, med utvidelser-den kan bli enda et hakk større enn på bildene. 

My Deer-lampa fra Ferm Living henger allerede over senga hans, og den får bli med på ferden videre.

Wallstickeren Animal Tower står på ønskelista den også

På kjøkkenet her har vi hatt Ikea sine Ribba-hyller til kokebøkene, de får bli med til lesekroken ved lenestolen. 

Speil er noe av det morsomste Vetle vet om, så et Ung Drill-speil fra Ikea må også med.


Her kommer strikkeblogg-alibiet inn, den heklede lampa som har hengt i stua skal henge på Vetles rom, enten som taklampe eller over lesekroken.


Heklepuffen skal få nytt liv, den har med skam å melde bodd i boden de siste årene.


Regnbueteppet som fungerer som ekstra varme oppå dyna nå i de kalde månedene blir med videre det også. Prikkene på veggen blir nok hengende, de har blitt flytta tre ganger, og har ikke så mye lim igjen på seg.

Ellers skal de gamle skapene få seg nye knotter, og sannsynligvis et strøk maling, jeg har et par fine trykk fra Norsk Grafisk Museum  som skal i glass og ramme, og et par gamle eplekasser på hjul som skal få seg litt ny maling de og, til leker og bamser. 
Jeg tror det blir bra-det kan så menn godt hende dere får se bilder når rommet er ferdig, selv om dette er en strikkeblogg. Det beste av alt med det nye huset er at jeg får mitt eget strikkerom (som også skal brukes til gjesterom)! Tapeten er allerede innkjøpt, men dette rommet blir nok ikke prioritert høyest i første omgang. Når det en gang er ferdig skal jeg nok vise dere.

God uke i høstværet!

5 kommentarer:

 1. Jeg har malt en fondvegg i sval sjø, nydelig farge :)

  SvarSlett
 2. Herlig farge og fine ting du har plukket ut til rommet! Håper du legger ut bilder av rommet når du er ferdig. Strikkere liker også interiør;)

  SvarSlett
 3. I do not have to understand your language to see that you have designed a beautiful baby's room! Everything is colorful and lovely. What a lucky baby!

  SvarSlett
 4. Så mange flotte ting du har funnet til barnerommet! Håper å få se det ferdige resultatet:)

  SvarSlett
 5. Her var det virkelig masse fin inspirasjon! :) Mange fine farger!Håper vi får se når rommet er ferdig :)

  Ønsker deg en fin helg :)

  SvarSlett