Artig skrue!

12/14/2013

Et kjapt lite strikketøy fløy av pinnene i løpet av to kvelder- Artig skrue hettelue har ligget i køen på Ravelry lenge, og nå trengte Vetle ei tykkere lue. Som vanlig er bildene av mobilkvalitet, kameraet er pakket ned i mystisk eske etter flyttinga. Det får være et nyttårsforsett for 2014 å bruke det mer, bildene blir så mye finere. Enn så lenge får dere holde ut med uklare actionbilder av sprellemannen vår.

Lua er strikka i dobbel tråd Ullteppegarn fra Gjesdal, her er den ikke vasket ennå. Garnet er overraskende mykt og deilig, navnet til tross. Den ble ganske trang, selv om jeg strikka størrelse 1-2 år. Det står i mønsteret at den vides ut i bruk, får håpe det stemmer. Uansett kan den brukes en liten stund i vinter.


Et litt bedre bilde, passformen på denne luehalsgreia er genial! Perfekt til soving i vogna på kjølige dager. Selv om vi ikke har snø her på Sørlandet akkurat nå er det bare noen få grader om dagene, så ulla må på. 
Sparkebuksa Vetle har på seg er vaska og gradvis tova mange ganger, men den holder fremdeles stand, Nøstebarns garn er og blir den beste tynne ulla-jeg syns den blir mykere og mykere jo mer plagget brukes. 

Et par matchende sokker i samme garnet ble det, også i dobbel tråd, løselig basert på Knitgirls oppskrift.  Jeg la opp 24 masker på pinne 4 og strikka 15 riller, deretter 15 riller kun over de 8 midterste maskene, og så fulgte jeg prinsippet for sålen i mønsteret. Jeg har sagt det før, disse sokkene er de eneste som ikke sparkes av her i huset, og brukes til de er tynnslitte. De vides godt ut underveis, så de varer lenge. Den observante bloggleser vil skimte nok et par i fars bukselomme ;)

I skrivende stund er det -endelig- ryddig i stua, lysene er tent, jeg krysser fingrene for at far får lov til å legge Vetle i kveld, og snart er det hjemmelaget Phad Thai på menyen. Jeg strikker sakte videre på Camomille, det blir fnugglett og deilig.

God lørdagskveld!


8 kommentarer:

 1. Ja denne lua er knall! Jeg strikket en for et års tid siden i Drops Merino Extra Fine, som jo er ganske elastisk, så den utvidet seg og formet seg godt etter mottakerens hode.
  Takk for sokketips -de skal jeg prøve ut!

  Fin søndag :)

  SvarSlett
 2. Denne luen er så søt! Kunne selv tenkt meg å strikke den, men enn så lenge så får den ligge på vent :)

  SvarSlett
 3. For et sjarmtroll! Så lurt me dette garnet til den luen :) Har litt slikt på lager kanskje det må prøves på nyåret!

  SvarSlett
 4. Flott lue på en skjønnas :) Den er jo superpraktisk i tillegg, umulig å rive av og hals og lue i ett.

  Ha en fin søndagskveld!

  SvarSlett
 5. Fin lue! Liker veldig godt det mønsteret. Yngstegutten min har to stykker som han bruker masse. De sitter så fint på:-)

  SvarSlett
 6. Flott lue! Jeg har selv strikket 3 slike luer - to til mine egne barn og en i gave. Synes de er helt geniale! Ser kule ut - og er supervarme!

  SvarSlett
 7. Så flott hettelue! Denne skal jeg lage selv en gang:)

  SvarSlett
 8. Neimenn hei lille søtnos! fin fin lue!

  SvarSlett