Ull som funker!

12/18/2013

Ribbestrikka ullbukse og ribbestrikka vest (Nøstebarn sitt mønster)

I mangel på dagslys til fotografering (og ferdige prosjekter å vise frem) tenkte jeg at jeg ville vise et utvalg av hvilke hjemmestrikka plagg vi har brukt mye til Vetle. Fra han ble født har han bodd i ull, og mye har funka mens andre ting har vært mindre nyttige. Først ut er vesten og buksa på bildet over, ribbestrikk med enkel design, men det sitter godt og varer lenge. Begge mønstre er fra Strikk til nøstebarn.Nok et mønster fra Nøstebarn; heil dress i dobbelt totrådsgarn. Jeg har brukt enkel tråd i denne dressen, men litt tykkere garn så det ble tettere. Vetle har to dresser, og regnbuedressen på bildet ble brukt og vasket så mye at den er helt lodden. Super som ytterste plagg i vogn eller bæresele, og denne varer også lenge hvis en strikker noen ekstra cm på bol, ermer og bein.Og der var det sannelig enda et Nøstebarnmønster! Skulle tro jeg var sponsa. Dessverre er jeg ikke det, men jeg reklamerer gjerne for dem likevel. Sparkebuksa skal egentlig ha fot, men for at den kunne vare lengre har jeg strikka den uten. Denne varte virkelig lenge; på det øverste bildet er Vetle bare noen få uker gammel, og det nederste ble tatt i forrige uke. Ei bukse som kan brukes i over 9 måneder er ikke verst! Denne er også godt lodden og brukt, men ikke slitt ennå. 


Jeg har prøvd mange luer, og denne sitter aller best på hodet av de med knyting. Mønsteret er fra boka Myk start, og jeg har strikka i BabyAlpaca Silk fra Drops, som jeg i utgangspunktet var skeptisk til som babygarn, men det har fungert utrolig godt. Vi har et teppe i samme garnet, og det er det mest brukte av de ullteppene vi har.Sist ut er de fortreffelige babysokkene til Knitgirl, disse har jeg strikka så mange av at jeg har mista tellinga. Jeg har variert garntyper, tykkelse og antall riller, og har kommet frem til at jeg liker dem best når de ikke er bretta ned (da sitter de best på). Disse gir jeg ofte som barselgaver, og har fått tilbakemelding på at det er favorittsokkene mange ganger. Vetle har mange par, og disse slites rett og slett ut, uten at jeg helt kan forstå hvordan. Iallefall, de er supermyke og varme- vi bruker dem både utenpå pysjen om natta, utenpå tynne ullsokker inne om dagen, og som ekstra varmelag i vogna når det er kaldt ute. Kort sagt hele tida. På barselhotellet hadde Vetle på seg de små sokkene på bildet under hele oppholdet. Kanskje jeg skulle strikket et par i voksenstørrelse?

Konklusjonen blir vel at enkle, lette plagg i tynn ull og liknende garn er det vi har brukt aller mest. Vester, tynne bukser og sokker brukes hver dag, innimellom tynne gensere-men sjeldnere jakker. Ullunger er tingen!

Jeg ser frem til en rolig julefeiring hos onkel sammen med nær familie, rent praktisk betyr det at vi kan være med på julefeiringa seinere enn kl 19, fordi han bor i samme hus som mamma og vi kan legge Vetle oppe og fortsette feiringa nede. Veldig kjekt for oss, og moro for alle å endelig feire sammen igjen etter mange år. Vi har få planer; to familieselskaper og en rolig nyttårsaften med god mat og sovende baby ;) 
Det har blitt lite juleforberedelser bortsett fra gaver-litt pynt har jeg fått opp, og når kjæresten endelig avslutter en måneds pendlertilværelse i morra skal jeg bake cookies og lage mandelsnacks med lakris. Blir det vellykka kan det til og med hende jeg viser det frem her! Det blir herlig med to ukers ferie (jeg har faktisk ferie, putta inn i permisjonen) før nytt år og nye muligheter.

God jul til alle!

9 kommentarer:

 1. Så kjekt med et erfaringsinnlegg! Flotte og gode plagg:) fin jul til deg og dine:)

  SvarSlett
 2. Flotte favoritter, mange av dem er favoritter her i huset også :) God jul til dere!

  SvarSlett
 3. Flotte ullplagg, og nydelige lille Vetle, veldig koselig innlegg. Ullunger er supert!

  SvarSlett
 4. Så skjønn liten skatt, og så mange fine ullplagg!
  God jul med masse kos til dere!

  SvarSlett
 5. Akkurat samme favorittene som ble mye brukt her i huset! Eneste "problemet" for denne strikkende mammaen var en unge som fra naturens side var så varm at noe mer ull enn vest og sokker inne ble alt for varmt.. Mye kokt unge før mor innså det!

  SvarSlett
 6. Så praktisk at du deler dette, nå som eg har mindre enn 4 uker igjen til termin :) Har allerede strikka ett par av desse til sistemann men nå fikk eg altså litt tips til siste liten-strikk :)

  SvarSlett
 7. Fiine og gode plagg i tynn ull er gull! Likte veldig godt den sparkebukseversjonen uten fot - lurt og kult. Good jul til deg og dine!

  SvarSlett
 8. Så artig å få se det i bruk

  SvarSlett
 9. Så artig å få se det i bruk

  SvarSlett