På pinnene

2/27/2013

Noen små glimt av hva som befinner seg på pinnene mine:
Bare egostrikk, med andre ord. I løpet av dagen har jeg planer om å få en Mariusdress til knøttet på pinnene, må bare bestemme meg for farger først. Jeg har tenkt å strikke den fra toppen og ned med rundfelling, så her blir det litt triks og miks.

God lillelørdag der ute!
Den spede begynnelse

2/25/2013

Her er starten på sjalet fra forrige innlegg, så langt har jeg kost meg skikkelig med det. Perlestrikk er meditativt for meg, selv om det vokser sakte og ikke byr på noen utfordringer bortsett fra å passe på at en ikke strikker feil. Fargene er som vanlig på bærtur, jeg satser på dagslysbilder med bedre kamera når sjalet en gang blir ferdig. Til nå har jeg strikka opp en rest Madelinetosh Pashmina i fargen Pop Rocks, et halvt nøste Pickles Pure Thin Alpaca i fargen Frisk bringebær, holdt sammen med en tråd Rasmillas Yndlingsgarn i fargen Hindbær, og tredje stripe er tre tråder av samme yndlingsgarnet holdt sammen. Strikkefastheten blir litt så som så, jeg eksperimenterer med teksturer og garntyper sammen for å få rett tykkelse, og det er en av tingene som gjør sjalet morsomt å strikke. Mykt og deilig blir det også, og passe tungt så det faller fint. Et fint prosjekt til innimellom-strikk, eller når en trenger noe hjernedødt å holde seg fast i.

I det siste har jeg blitt bombardert med spam i kommentarfeltet her på bloggen, en del har blitt tatt i søppelposten, men da mer og mer slapp gjennom fant jeg ut at det beste var å godkjenne kommentarene selv før de legges ut. Jeg har imidlertid tatt bort ordbekreftelsen, det er noe av det mest irriterende jeg vet om selv når jeg vil kommentere på blogger, den var virksom en liten stund, men jeg ser ikke helt poenget med å ha både den og kommentarmoderering. 

På pinnene sånn ellers har jeg bare prosjekter til meg selv akkurat nå, en alpakkajakke som nærmer seg halvveis på bolen (ermene er ferdige), en genser som jeg teststrikker og som blir veldig fin, i tillegg til nok en Alex i deilig, korallfarget/neon angora. Ei halv pute ligger også og venter på mer garn, og et par sokker har visst fått hvileplass nederst i kurva. Jeg tror det er tanken på å få kroppen tilbake sånn etterhvert som gjør det så fristende å starte på plagg til meg selv. Det gjenstår bare å se når de blir ferdige, og ikke minst når de vil passe!

Amazing Seed Stitch Wrap

2/23/2013

Først; tusen takk for alle de fine kommentarene på regnbueteppet, og alle hjertene jeg har fått på Ravelry (116 i skrivende stund!). Det varmer, det er alltid moro for en strikker å få ros for et prosjekt, og særlig dette som jeg ikke var så fornøyd med da jeg startet med en idé som så annerledes ut i hodet mitt. Nå er teppet perfekt, og det ligger klart til å varme knøttet inne på babysenga.

Men, det var ikke teppet jeg skulle skrive om. Da jeg surfa gjennom blogglista mi (jeg bruker Google Leser) i dag kom jeg over et fantastisk sjal, eller snarere en stola, fra The Purl Bee, nemlig dette:

Bildet er lånt fra Purl Soho

Et sånt må jeg bare ha. Mønsteret er enkelt, perlestrikk frem og tilbake, og det er brukt 11 ulike farger og noen ulike varianter av kasjmir, merino og blandinger av disse to. Sjalet selges som kits, de har kun 12, og prisen gjenspeiler garnkvalitet og eksklusivitet. Hadde det ikke vært for at jeg gjør et forsøk på å strikke fra lageret, og sparer for hvert nøste jeg bruker opp, hadde jeg lukka øynene og trykka på Paypalknappen på null komma svisj her. Men, lagerslanking må til, så jeg har planer om å dykke ned i det og se hva som kan brukes

Bildet er lånt fra Purl Soho

Fargene er fantastiske sammen, jeg vet at jeg iallefall har noe rosa og lys grå Madelinetosh Pashmina og noe lys grønn silke/merino som kan brukes, og så må jeg nok supplere litt *kremt* med andre garntyper likevel. Like eksklusivt som originalen blir det ikke, men jeg har et bilde i hodet av hvor lekkert det KAN bli til slutt. Poenget er vel å få brukt opp NOE fra lageret, i det minste :)

Bildet er lånt fra Purl Soho

Her er fargene og garnet som er brukt i sjalet, og som selges som kit. Sukk hjerte, men brist ikke. Må visst vekke kjæresten så jeg kan få tak i stæsjet mitt (det bor i hyller over senga).

God strikkesøndag!


Regnbueteppe

2/21/2013

Sengeteppet til knøttet er ferdig, jeg fikk brukt opp all regnbue-Kaunien min og syns det ble kult. Det ble 20 lapper totalt, som før vask målte 20x20 cm hver. Jeg har ikke målt eller veid det etter vask, men det ble litt større og luftigere, og mye mykere.
Lappene heklet jeg sammen med resten av Kaunien, fastmasker ble finest og jeg vurderte å bruke den grå fargen til dette, men det ble ikke fint. Jeg hadde ikke nok garn til å hekle rundt hele kanten, så der brukte jeg dobbelt Ullteppegarn for å få en fastere form. Litt krøllete ble det, men det tror jeg er bra, da tåler teppet litt mer strekking og tøying.


Her er teppet på babysenga, det passer fint, selv om jeg mistenker at det kommer til å bo i sofaen. Det kan likevel være kjekt å ha på kjølige netter, til å slenge over skuldre under amming, eller over babydyna.

Et lite bilde av babykroken på soverommet, her mangler det en uro over senga, men ellers er det meste klart. Bamsen er det den kommende mormor som har kjøpt, og foreløpig den eneste han har. Det kommer nok flere i hus etterhvert.


Bare et bilde til slutt for å vise hvordan fargene er i virkeligheten, jeg var redd at det ville bli rotete med Kaunien langs kantene, men syns egentlig det ble veldig kult. Jeg hadde halvannet nøste Kauni da jeg starta, så grovt regnet har det gått med 250-300 gram, og ganske mye mindre av Ullteppegarnet, som er drøyere og bittelitt tynnere.
Sånn på tampen må jeg bare skryte litt; 100 hjerter allerede-wow! Tusen tusen takk til alle som har hjertet teppet på Ravelry, det varmer :)

Ellers har jeg fått ferdig et par små votter, på Uformelt er det startet opp en ny samstrikk i kjølvannet av Stort og smått til liten og ny-alongen som nå er ferdig, nemlig Barnehagetøy-alongen. Det passer fint, jeg som skal strikke barnehageklær i god tid (det vil jo vise seg) vil gjerne være med på det. Første mønster ut var votter, de skal jeg vise seinere.

God strikking!


God som ull

2/19/2013

Nå er garnbutikken God som Ull oppe og kjører! Masse fint garn og tilbehør, gratulerer til flinke Anne-Kristin som har startet den. Hun har også åpen butikk hver lørdag fra 10-16 i lokalene til Zpagetti frisør i Hinnasvingene i Stavanger. Nå må dere ile inn og handle :)

Jakker til kjæresten

2/15/2013

Helt siden april i fjor har denne jakka vært på pinnene. Emilien er et kjekt og enkelt mønster å strikke, men dessverre ganske kjedelig. Det er noe rart med hetta, den ble alt for stor denne gangen også, til tross for at jeg fulgte mønsteret til punkt og prikke. Men kjæresten er fornøyd, så da er det greit. 
Denne gangen ble det en ensfarget versjon, strikket i Drops Lima, og det gikk med nesten 800 gram garn. Deilig og mykt, men tungt å strikke med på tykke pinner (4.5 og 5 mm) og svart garn som hårer litt gjorde at denne ikke ble ferdig før på nyåret. Den har ligget en stund i påvente av den perfekte glidelåsen (opprinnelig skulle den være oransje, men det fant jeg ikke). 

Emilien har jeg strikka før, den gangen i Peer Gynt, og noe smalere. Denne er brukt masse, derfor sa jeg ja til en til, selv om det nok blir siste gangen jeg strikker en svart hettejakke(!).

Heldiggrisen har ikke bare fått seg hettejakke, han har også fått seg en meget modifisert Kerouac, strikket i dobbel New Zealand Lammeuld i fargen Bordeaux, på pinne 4.5. Denne gikk fort, bare et par uker tok det, og jeg koste meg hele veien. Endringene jeg gjorde i mønsteret står det mer om på Ravelrysiden min.

Jakka er egentlig ganske vanlig i fasongen, men den fine knappestolpen gir en ekstra stilig detalj, syns jeg. Den strikka jeg på underveis, fremfor å sy den på, som mønsteret sa. Knappene er fra Bernina i Stavanger sentrum, syns skinnknapper gjør seg fint på plagg med v-hals. Det gikk med i overkant av 450 gram lammeull, så dette er en lett og luftig jakke. Den kan brukes med skjorte under til jobb, eller som her, avslappet med t-skjorte eller genser. Kjæresten har allerede bestilt genser i samme garn, vi får se om jeg viker fra prinsippet om ingen ring, ingen genser. Både kjæresten og jeg er godt fornøyd med jakkene, han er en ullelsker så jeg er ikke i tvil om at de vil bli brukt. Dessuten har de fått et bad i deilige Soak og lukter kjempegodt!

Halsen på bildet er forresten Looped Loop av Kirsten Johnston, strikket av 100 gram Madelinetosh Pashmina i fargen Graphite, mens lua er strikka i Navia Duo, og i daglig bruk. Til den har jeg brukt standardmønsteret mitt til ribbeluer, 120 masker på pinne 3, hvor jeg måler underveis og feller fire steder når den er lang nok. 

I skrivende stund har jeg en heklepute på kroken, jeg hadde en del bomullsgarn fra Søstrene Grene liggende, og det ville jeg gjerne få brukt opp. Det ser ut til at jeg må handle mer, ettersom jeg hekler med fire tråder på heklenål nr 9, til ei pute som måler 40x70 cm. Men fint blir det! Ei jakke i alpakkarester til meg selv er også på pinnene, og regnbueteppet får en lapp nå og da. 
God strikkehelg!
Lille gåsunge

2/11/2013

En liten vest har flydd av pinnene, nemlig Lille gåsunge , designet av Line Berg/rarerusk.
Den har ligget i Ravelrykøen en stund, og garnet er Indiecita Alpaca, farge 235. Det gikk med litt over et nøste til denne, 63 gram veier herligheten.
Enkelt og godt skrevet mønster, jeg tulla litt med forstykkene men fikk det i orden til slutt. Jeg fulgte anvisninger til størrelse 1-2 år, men denne ble nok snarere 2-3 år. Det gjør ingenting, det er greit å ha noen plagg som passer i barnehagealder også.

Vesten strikkes fra vranga, for å unngå for mange vrangmasker, det liker jeg godt! Det eneste som forvirret meg innimellom var hvilken side som ble regnet som vrangsiden, og hvilken som var rettsiden. Knappene er fra farmorlageret, disse lyseblå var de to siste av sitt slag. 
Jeg har planer om å strikke flere plagg fra rarerusk, både vester og den fine septemberjakken.

I helga fikk jeg endelig sydd glidelås i hettejakka til kjæresten, og knapper i On the road-jakka. Må bare få tatt noen gode bilder så skal dere få se. Regnbueteppet vokser sakte, men sikkert, det er grei tv-strikk når jeg er for trøtt til å tenke (det er ganske ofte for tida) så jeg satser på å ha det klart til babyens ankomst som er om en drøy måned! Strikkeplanene er som vanlig mange, og de endrer seg annenhver dag, så vi får se hva som blir det neste nye på pinnene-jeg har lyst på en jakke til meg selv!

Sparealongprosjektet mitt har gått bra i desember og januar, jeg har fått ferdigstilt en del større plagg som har ligget en stund, og det gir uttelling både på gram og kroner. Riktignok har jeg ikke klart å holde meg unna garnkjøp, så hvor mye sparing det egentlig er i praksis er uvisst. Tallene oppdaterer jeg på Ravelry og inne på Uformelt, og jeg er et lite stykke på vei mot drømmeveska.

God strikkemandag der ute!

På pinnene

2/04/2013

Beklager dårlig bilde, men jeg måtte bare vise fremgangen på On the road-jakka til kjæresten. Så langt som dette varte 400 gram New Zealand Lammeull, holdt dobbelt. Godt jeg har gode kontakter som hadde mer på lager, med samme innfarging. Nå må jeg bare nøste opp den siste hespelen (og det er noe av det kjedeligste som finnes, så jeg utsetter det) så kan jakka bli ferdig. 

Denne har vært utrolig morsom å strikke, jeg var redd den kom til å bli en UFO siden mørke, ensfargede plagg har en tendens til å trekke ut hos meg. Der tok jeg feil! Garnet er deilig å strikke med holdt dobbelt, fargen er lekker (mye mørkere og dypere enn på bildet) og alle endringene mine har gått etter planen. Nå er det bare et lite stykke igjen på raglan før jeg kan strikke knappestolpe og halskant. 

Ellers vokser lappehaugen til regnbueteppet sakte, nå har jeg 11 lapper og tenker at jeg må ha 18-20 for å få et teppe som dekker sprinkelsenga. Dette er innimellomstrikk, nokså kjedelig, men godt garn å arbeide med, så det hjelper. Sprinkelsenga som står ferdig oppredd på soverommet er også en motivasjon, jeg vil jo gjerne ha det fine teppet liggende klart når knøttet kommer. Det burde gå på 6 uker!

Rare Rusk sine mønstre (se i margen til høyre på bloggen hennes, de ligger litt ned på siden) har jeg hatt i køen på Ravelry lenge. Da tidligere nevnte garnpusher (God som Ull) hadde fått inn deilige Indiecita Alpaca fra Filcolana måtte jeg ha med et par nøster hjem. Fargen (kode 235) er dusere i virkeligheten (og jeg må snart få fiksa det digitale kameraet mitt), mer dueblå enn turkis. Jeg har begynt på en liten vest, Lille gåsunge, i str. 1-2 år, tiltenkt knøttets barnehagegarderobe. Vesten blir luftig og lett på pinne 4, med et strukturmønster som er enkelt, men interessant nok til at det ikke blir kjedelig. Den strikkes med vranga ut, for å slippe for mange omganger med vrangmasker-slikt liker jeg! Line bak Rare Rusk-bloggen har flere kjempefine mønstre som ligger i køen min, og jeg har nok av tynn ull og alpakka til å produsere mange. Det begynner å bli en liten gjeng mottakere på vei også i omgangskrets og familie, ikke mindre enn tre babyer i tillegg til min egen er på vei i løpet av våren og sommeren, så jeg kan trygt produsere til de små. Babystrikk er så takknemlig også, det går fort og blir så fint, og en får brukt opp mange små enkeltnøster med deilig, myk ull.

Litt til meg selv blir det også-etter besøk hos jordmor i dag der jeg har lært dette og hint om amming, fikk jeg endelig ut fingeren og har lagt opp til ei undertrøye fra Nøstebarnboka til meg selv. Jeg har skjønt at det vesentlige er å holde seg varm for å unngå alskens plager, og jeg som i utgangspunktet foretrekker singlet innendørs bør passe meg litt. Derfor en tynn ulltrøye som luner, men som ikke blir for varm. For å ikke dø av kjedsomhet underveis og for å få brukt opp litt lagervare har jeg funnet frem diverse rester av ull og silkeull. Fra venstre Malsens silkeull, fargen tror jeg heter Granitt, deretter to nøster New Zealand Lammeull i den lyseste gråfargen og så en rest hvit Nøstebarn totrådsgarn. Til sammen veier disse 90 gram, så jeg må nok supplere med flere rester for å få trøya lang nok. Jeg skal strikke den noe lengre enn mønsteret også, kan ikke fordra singleter som kryper oppover magen. Så her er det bare å stålsette seg for kilometervis med ribbestrikk. I det minste kan jeg bytte farger innimellom, det hjelper litt. Hvem har sagt at undertrøyer til voksne må være ensfargede?

Tinderjakka som jeg hadde planer om å strikke, ble ikke som jeg hadde tenkt. For det første var lammeulla holdt dobbelt litt for tynt til å treffe strikkefastheten, og da jeg prøvde meg med dobbelt Ullteppegarn i stedet, ble det bare kjedelig. Dermed får den vente. Ponchoen i Puno ligger også på vent, det begynner å bli varmere i været og jeg har andre planer:

Et par Spice Man-sokker i Opal Neon til meg selv, en variant av Opalfamilien som dessverre er utgått, jeg liker fargene godt i denne serien. Nøstet på bildet har fargekode 1935, og det har jeg en gang fått av ei strikkende venninne på Østlandet. Målet mitt om et par sokker per måned blir det spennende å se om jeg klarer, det ville gjort underverker for sokkeskuffen som stadig tynnes ut, her i huset sliter vi ullsokker ganske fort, de blir brukt året rundt, hver dag. 

Siste strikkeplan ut er et par Let´s Rock-votter, designet av dyktige Jorid Linvik, til kjæresten. Jeg er ikke så glad i å strikke votter, men disse var så kule at de må bare på pinnene. Min vanligvis så fargeglade kjæreste valgte å kjøre safe denne gangen, som han sa, så det blir et par svarte og lysgrå rockevotter. Jeg mistenker også at Finullveggen hos Husfliden gjorde det vanskelig å velge, med alle de lekre fargene. 

Her i Stavanger er det klassisk vintervær, sludd og vind og begrenset dagslys. Perfekt strikkevær, med andre ord!