Nøstebarndress-en klassiker

3/23/2013


Et av mine favorittmønstre er Heil dress i dobbelt totrådsgarn, populært kalt Nøstebarndress, fra boka Strikk til nøstebarn. Jeg har dress nummer åtte på pinnene nå, og tenkte at det var på tide med en liten kavalkade. Informasjon om garn, pinner, flere bilder og eventuelle endringer i mønsteret ligger på Ravelrysiden til hver enkelt dress (se linken under hvert bilde):

Den første dressen jeg strikka, var til Oliver, og den var litt for stor til han. Den har visst blitt flittig brukt, og han var veldig fornøyd da han fikk den på seg. Den har knapper altså, vi gadd bare ikke kneppe dem. Her ser jeg tydelig hvordan strikkefastheten min har endret seg gjennom årene.

Dress nummer to ble strikka på treff hos skjønne Vigdis, og dessverre solgt (hva tenkte jeg på?) på Tou Marked, men heldigvis til et veldig søtt par som var der med sin bittelille babygutt. Jge husker at de vurderte frem og tilbake, kikka på den flere ganger før de til slutt slo til. Håper den har vært til glede og nytte for dem. 

Dress nummer tre ble strikket til Tuva, som nå er blitt stor jente, og dette var den første regnbuedressen (strikket med Kauni EQ, eller regnbue-Kauni), men definitivt ikke den siste!


Dress nummer fire gikk også til Oliver, som hadde vokst ut av den grønne dressen sin, og fått ei søster som arvet den. Hun må visst også få sin egen nøstebarndress snart.

Dress nummer fem (eller djessen, som mottaker kaller den) ble gitt til Ella i toårspresang, godt brukt og godt fornøyd med gaven sin, er det blitt meg fortalt.


Dress nummer seks, eller regnbuedress nummer to, ble strikket tiltenkt knøttet i magen, før vi visste hvem som bodde der. Vetle bruker den daglig, enten i vogna eller bilstolen og har enda god plass til å vokse inn i den.

Dress nummer sju er også til Vetle, tiltenkt neste høst og vinter. 

Dress nummer åtte er nettopp kommet på pinnene, og den er til ei lita snuppe som blir født i juni.
Jeg har planer om to til-minst- og er enda ikke gått lei mønsteret. Underveis kan det være litt kjedelig å strikke, men jeg har funnet ut at det beste er å ha ermer og bein ferdige før jeg starter på bolen, da er det bare å sette delene sammen og strikke i vei. Foreløpig har jeg bare strikket stripete eller flerfargede dresser, men jeg har sett mange fine ensfargede med en kontrastfarge på ribb og knappestolpe som inspirerer. Dessuten liker jeg godt disse dressene fra Molo, men ikke materialet (fleece) de er laget av. En sånn måtte det gå an å kopiere, vel?

I skrivende stund sover Vetle i vogna si, jeg har vært oppe siden halv seks, og ser frem til mer jevn døgnrytme en gang i fremtiden. Likevel-babykos midt på natta er veldig hyggelig, og selv om vi er stuptrøtte er det lettere å takle siden vi ser hvor fort tida går. Det lille knøttet vårt er tre uker gammelt i morra, og utvikler seg i rekordfart. Så vi nyter tida, på en måte ;)

God påske der ute-vi skal bare slappe av hjemme med trilling, snop og babykos- bypåske er best!Ullunge gullunge

3/16/2013

Bare en kjapp tur innom for å takke for alle lykkønskningene og de fine kommentarene til Vetles ankomst. Vi koser oss, det er travelt med en liten ny, han viser allerede stor personlighet og har vokst en hel haug siden sist. Han er rolig og fornøyd, og like utålmodig som mammaen sin.

 Her ligger han i teppe (Duo Silke/Merino, mykt som smør) fra tante Anne Marit i Kristiansand, det har vært i bruk døgnet rundt siden han fikk det. Selv om han har en storstrikkende mor, har han fått opptil flere strikkegaver, og det er stor stas. Flere bilder kommer etterhvert, mormor i Kristiansand har også strikka et flott teppe i deilig myk silkealpakka, og Margot her i Stavanger har strikka supporterutstyr til det eneste fotballaget som gjelder, nemlig IK Start. Så får vi se når det dukker opp noen rosenkåleffekter (laget who shall not be named på denne bloggen, fra Trøndelag).

Jeg har også fått strikket en sokk, nå er den andre på pinnen og jeg satser på den blir ferdig før han vokser ut av den. Mønsteret er det klassiske Babysokker som sitter på foten, og det lever opp til navnet sitt- det ene paret som passer Vetle er det eneste han ikke sparker av seg i løpet av natta. 

Denne helga har vi lillebror med samboer på besøk, koselig! Akkurat nå sover alle, og jeg får en liten luksuspause med kaffe og nerding-herlig. Formen min er allerede merkbart bedre, og neste uke starter jeg i behandling, så jeg aner trilleturene rundt nærmeste vann i det fjerne. Livet er godt!

God helg!

Vetle

3/11/2013


Endelig er han her! Søndag 3. mars klokka 17:18 kom Vetle til verden. Det gikk fort, og var en fantastisk opplevelse. Han har allerede rukket å bli en uke gammel, og vi begynner så smått å finne roen her hjemme. På bildet er vi på vei hjem fra sykehuset, han svømmer godt i hentesettet sitt, og ull er helt klart noe han liker.

Vetle er ikke store karen, 49 cm lang og 3575 kg, og dermed passet alle de minste plaggene jeg har strikket til han. Flere av dem har vært i bruk daglig, og regnbuedressen er uunnværlig til bilturer og trilleturer i kulda. Dessverre er formen min ikke helt god enda, bekkenløsning og muskelknuter har forverret seg etter fødselen, så vi har plundret litt for å få til en god ordning her hjemme. Det løser seg sakte men sikkert, og jeg får god hjelp, og er ved godt mot. Men jeg er utålmodig etter å ut og trille tur i det fine, kalde og klare været vi har her i Stavanger.