Barnehagetøyalong 2013 mai-genser

5/27/2013

Enda et lite blått prosjekt er ferdig, enkel nøstebarngenser til Vetle i str 0-6 måneder. Den er for stor enda, så modellbilde får dere når den passer og det er litt kjøligere i været.
Jeg har brukt 50 gram Holst Supersoft i farge Iced sammen med en rest naturfarget Askeladden merino (eller nøstebarngarn). Godt fornøyd, genseren er skylt opp men ikke blokka, regner med den blir litt glattere i bruk. 

I skrivende stund ligger mottakeren under babygymmen og øver på å snu hodet til riktig side, med febrilsk sprelling attåt. Jeg ser at dette blir en travel vår!
Fin uke til alle sammen

Blåstrikk

5/25/2013

For tida går det i blått. Jeg strikker standhaftig videre på slanted sleeven, det går sakte på pinne 3, men det blir fint!

Rilletrøya er underveis, fra heftet Babystrik på pinde 3

Et restegarnspledd a la Arne og Carlos er såvidt påbegynt

En stripehals i to nyanser av blått til kjæresten er sommerens bilstrikketøy.
I kurva ligger det også en korallfarget angoragenser og en lysgrå teststrikkgenser som er underveis. 
Takk for alle fine ord til Vetle, det går stadig fremover så vi er ved godt mot.

God helg!

Nøstebarndresser i Kauni

5/13/2013


På Uformelt har det tatt av med regnbue-Kauni, folk strikker kofter og dresser og kjoler og masse fint av garnet, og jeg har fått spørsmål her på bloggen og andre steder om hvordan jeg har kombinert Kaunien med andre garntyper i heldressene fra Nøstebarn. Dermed tenkte jeg at det kan jeg jo lage et innlegg om. Jeg har brukt diverse ulltyper sammen med Kauni, og et av spørsmålene jeg har fått er om jeg har lagt garnet dobbelt. I mønsteret til heldressen skal nøstebarnulla legges dobbelt, men dette garnet er mye tynnere enn Kauni. Å legge Kauni med fargeskift dobbelt er vanskelig å få fint vil jeg tro, en ting er at en måtte ha nøsta seg forderva for å treffe nøyaktig med fargene, og en annen ting er at dressen ville blitt mye tykkere og dermed feil i størrelsen. Et annet spørsmål jeg fikk, var om jeg kombinerte enkel Kauni med dobbel nøstebarnull. Jeg har ikke gjort det så langt (med unntak av ribbkant og knappestolper på en av dressene, for å få brukt opp en rest) siden det ikke rimer helt med garntykkelsen det heller.
Garntyper som etter min mening passer fint å kombinere med Kauni, er (ensfarget Kauni, selvfølgelig) Rauma Finull, Gjestal Ullteppegarn og liknende. De garntypene som ligger mellom totrådsgarn og Smart/Peer Gynt i tykkelse vil fungere.
I dressen på bildet er det bare Kauni, ensfarget og regnbuefarget. På den har jeg ikke bretta halskragen dobbelt, syns det blir litt tykt og klumpete.

I Vetles dress har jeg kombinert Loft (Brooklyntweed) med Kauni, og her har jeg av en eller annen grunn bretta kragen dobbelt, men den er nokså smal så det fungerer fint. Dressen passer en god stund til heldigvis, jeg passer alltid på å strikke noen cm ekstra på ermer, bein og bol på Nøstebarn sine oppskrifter-de er ofte litt korte og brede syns jeg.

Det er altså ikke noen liten i min mave, men i min svigerinnes mave- og kosenavnet er "ho lille i maven". Her har jeg brukt Gjestal Ullteppegarn (grått) og Kauni EME (rød/rosa/burgunder) samt en rest NZ Lammeuld (holdt dobbelt) på ribb, ermer og knappestolpe. Dressen er ikke vaska enda på bildet, garnet fluffer seg opp en del og strukturen blir tettere etter vask.

Denne dressen strikka jeg i diverse rester tynn ull sammen med Kauni i blåtoner. Her gikk jeg ned en halv pinnestørrelse (til 3 mm på ribb og 3.5 mm på dressen) for å få den litt tettere. Jeg har nok triksa litt med økninger og sånn også, men kan ikke helt huske hva jeg gjorde. Denne dressen er heller ikke vaska på bildet. Angrer igrunnen på at jeg solgte den.
Glemte en ting; jeg dropper de forkortede radene for å få dressen høyere bak når jeg strikker striper, lar heller bolen få noen ekstra cm så blir det god plass til bleierumpe likevel, og stripene blir ikke ødelagte.

Sånn! Kauni/Nøstebarndress på min måte :)

Barnehagetøyalong 2013, del II: Diamanter og kirsebær

5/08/2013

Marsmønster nummer to i Barnehagetøyalongen på Uformelt var dress, og jeg valgte nok en gang Nøstebarn sin- den åttende i rekken! Dette er minste størrelse, med ekstra lengde som vanlig. Jeg har brukt Kauni (fargekode EME) og Ullteppegarn fra Gjestal, samt en rest burgunderrød NZ Lammeuld etter samboerens jakke (flere detaljer på Ravelry). Dressen er til niesa som ventes veldig snart, og knappene er fra farmorlageret-gøy å kunne fortelle seinere at de har vært oldemors, selv om hun aldri fikk møte oldebarna sine.

Diamanter og kirsebær er forresten en sang av John Olav Nilsen og gjengen, og det var fargesammensetningen som fikk meg til å tenke på den. Hadde en liten idé om å strikke inn kirsebær- og diamantmønster, men det ble for avansert i ammetåka. 

Jeg er også med på en mini-along på Uformelt der vi skal gjøre ferdig tre prosjekter før vi starter på et nytt. Så langt har jeg ferdigstilt dressen og en rullegenser til Vetle. I dag kom garnsmellenpakka fra Strikkenett, og det betyr at jeg endelig kan få ferdig alpakkajakka mi.

Vi har hatt en tøff start med Vetle, han har fått skader under fødselen som gjør at han trenger en del behandling. Ingenting alvorlig, og det kan repareres heldigvis, men om det ikke gjøres noe med kan han få permanente problemer med motorikk, konsentrasjon etc, så jeg er glad at magefølelsen ble fulgt og vi søkte hjelp. Far er hjemme en periode nå mens behandlingen pågår så vi kan avlaste hverandre litt. Det har blitt ekstremt lite søvn og mye skrik, så jeg er sliten-men optimist! Et stort pluss oppi alt er at når poden helst sover i fanget til mamma eller pappa, blir det mye strikketid på mor.