Ho lille i maven

6/24/2013

Niesa, lenge kalt ho lille i maven, kom til verden for litt over tre uker siden. Vi var heldige og fikk treffe henne og de nybakte foreldrene forrige helg, og barselgaven på bildet ble overrakt. 

For et par dager siden kom dette bildet-se så fin hun er i vesten sin (og ei flott mor)! Nå har hun fått navn også, ett som fungerer både på norsk og islandsk: Una Dis. Jeg syns det er dritkult! Etternavnet er også kult, norsk og islandsk det og, men det forblir privat. 

Vetle var dypt fascinert av kusina si, men det var best å betrakte henne på god avstand, trygt i mormor/farmors armer. Stolt far (lillebror) holder Una Dis.
Radarparets første møte måtte foreviges, selv om dette strengt tatt er en strikkeblogg ;)

Til helga reiser vi sørover igjen, da blir det mer kusine og fetter-treff og vi gleder oss!
I mellomtida strikker jeg på denne:

En nøstebarntunika til ei snuppe i Trondheim som blir storesøster i august. Lillebroren hennes skal også få noe strikka, jeg har bare ikke bestemt meg for hva det blir enda. Jeg strikker i Cinnia (deilig merino fra Filcolana)og Sisu, og har nesten kommet til ermfellingen.
Denne, og lillebrorgaven, må være ferdige før 1.juli og UFOJULI braker løs, så jeg får bare svinge pinnene. 
UFOJULI

6/21/2013

På Uformelt har vi i Oljebyen startet en samstrikk for juli, nemlig å ferdigstille UFOer (Uferdige Objekter for den uinnvidde). Jeg kommer ikke til å bli ferdig med alle mine, men har tenkt å fortsette inn i august før jeg starter på noe nytt. Unntaket er en barselgave med tilhørende storesøstergave som må på pinnene og være ferdig innen 22. juli, jeg strikker som en gal på dem nå for å ferdigstille før 1. juli. 

UFO-lista mi ser sånn ut:

Teststrikking for movale på Ravelry, finfin genser, mønsteret er allerede kommet ut så jeg er ikke mye tess som teststrikker! Her mangler ermer og raglan

Daddy Cool- Vetles lue er strikket tre ganger (grrrr) og står i fare for å bli en UFO. Dermed er den med på lista!

Alex i angora, her har jeg kommet ned til ermedelingen og må dermed strikke både bol og ermer.


17.mai-jakka, her er jeg ferdig med bolen men mangler ermene

Rilletrøje, her har jeg kommet et lite stykke ned på bolen, så den må strikkes, pluss ermene. 

God helg!


daddy cool

6/19/2013

I dag tester jeg blogging fra frisørstolen, på iPhone! Vurderte å legge ut et kledelig foto av meg selv med sølvfolie i håret, men tenkte at det er mer spennende med strikkebilder enn hårbilder. Lua på bildet er resultat av et sterkt behov for instant gratification (et godt norsk uttrykk for det kommer jeg ikke på), og jeg hadde lyst til å begynne på noe nytt. Pickles' deilige garn Cash Kid (85% kasjmir og 15% kid mohair) ble til ei enkel lue til kjæresten. Jeg hadde 100 gram (to nøster) og jammen ble det ikke nok til ei babylue av restene. Derav daddy cool, dere skal få se hvorfor når Vetles lue er ferdig. 

Lua er strikka med 2r, 1vr og kan lett brukes på begge sider. Jeg la opp 120 masker på pinne 3 til voksenlua og 80 masker på babylua. Den skal passe Vetle nå (3,5 mnd) og forhåpentligvis til høsten når han trenger den mer. Garnet er supermykt å strikke med og enda mykere når det blir vaska, jeg dyppa voksenlua i Soak, Vetle si skal få et bad i uparfyrmert Soak. Fargen på garnet er Myk gran og den er varmere grønn i virkeligheten. 

Nå tørker håret, jeg har fått deilig kaffe og ei bunke blader til. Kan anbefale Lang Lugg i Stavanger, finfin liten frisørsalong med flinke folk og god stemning. 

Daddy Cool

6/13/2013

Noe av stæsjet fra forrige innlegg er allerede på pinnene, Pickles Cash Kid er så mykt at jeg bare måtte få gang på noe. Ei enkel lue i 2r,1vr-ribb til kjæresten er ferdig, det gikk med litt over ett nøste. Nå er jeg i gang med matchende lue til Vetle av restene :) jeg la opp 120 m til voksenlua på pinne 3, og 80 på babylua.

Vi tar tidlig helg og stikker sørover for å se "ho lille i maven" som straks runder to uker. Fetter Vetle og kusina blir et radarpar! 

Stæsj

6/06/2013

Takk for alle fine kommentarer på vognteppet! Det har vært i bruk siden Vetle ble født, men jeg har ikke fått fotografert det før nå. Som takk for innsatsen i inspirasjonsstafetten (jeg syns jo det var stas nok å få være med!) fikk jeg prosenter på et kjøp i Pickles´ nettbutikk. Jeg har handlet litt snop til meg selv og bittelitt til kjæresten. Angoraen på bildet over går til en klassisk angoragenser, fargen heter Nougat og er veldig fin, en kald grå med litt lillaskjær i.


Cash-Kid hadde jeg lyst til å prøve, den fine fargen som heter Myk gran skal bli til ei lue til kjæresten, som helst vil ha luksusgarn ;)


Den nye sommerulla hadde jeg også lyst til å prøve, så garn nok til en Alex måtte hjem. Fargen er litt dusere i virkeligheten og heter Sienna.
I tillegg røyk det med ti fine treknapper med leopardmønster (som på denne jakka) og et nøste silk mohair som manglet til den mørkeblå jakka mi.
Godt fornøyd med fangsten, og supert med prosenter. Sommerstrikken er sikret!

Pickles´inspirasjonsstafett: Hjertelig vognteppe

6/03/2013

Før jul fikk jeg en hyggelig forespørsel fra Picklesjentene; vil du være med på inspirasjonsstafetten vår? Lag noe som er inspirert av Pickles, du har frie tøyler.
 Det ville jeg selvfølgelig, og overtok stafettpinnen etter Monstermønster. Dermed kan dere lese om meg på Picklesbloggen i dag!

Noen dager tidligere hadde jeg sett ei kjempefin varmeflaske på Ravelry, og tenkt at jeg snart måtte gjøre alvor av ideen om å strikke noe med hjertemønsteret fra Hjertelig hilsen-settet til Pickles. Dermed passet forespørselen fra de flinke strikkejentene supert, nå hadde jeg sjansen til å lage noe fint med hjertene på.

Fargene er, fra toppen og ned: Eple, Sjokolade (ble ikke brukt i teppet likevel), Kremet mint, Sitrondrops, Bamse Brakar, Oljegrønn (mønsterfarger) og Sølvrev (bunnfarge).

Jeg har prøvd mye av garnet til Pickles, og tenkte at jeg hadde lyst til å strikke hjerter i den myke, tjukke merinoen fra Abuelita. I tillegg hadde jeg lenge hatt planer om et vognteppe til knøttet, så det måtte det bli. Fargene skulle være kjønnsnøytrale, men det har visst blitt et litt guttete teppe likevel.

Jeg strikket teppet rundt og rundt, med riller i kantene, og heklet en omgang fastmasker rundt hele teppet til slutt. Her sjekker Vetle om teppet er godkjent som kravleteppet-det ble det!
Flere detaljer om fremgangsmåte (jeg har ikke laget et fullstendig mønster, her må en bare prøve seg frem) ligger her på Ravelrysiden min.


Teppet ble stort og godt, det kan legges dobbelt over vogna, og det er et bevisst valg; jeg ønsket meg et tykt teppe som kunne lune godt over dyna når det er for varmt å bruke dunpose, men fremdeles for kjølig til å bare ha dyne og et tynt teppe. Det passer perfekt til disse vårvarme, men forblåste junidagene vi har i Rogaland.


Her ligger teppet godt pakket ned rundt dyna på begge sider.
Totalt gikk det med 300 gram av bunnfargen (Sølvrev) og omtrent 50 gram av hver av de fem mønsterfargene.

Til sammen hadde jeg seks mønsterfarger, men droppet den ene brune da det ble litt for dominerende. Mønsteret med fem ulike hjertefarger ble repetert (nesten) fem ganger før jeg strikket rillekant øverst og felte av, fordi teppet ble for langt i forhold til bredden.


Skulle jeg strikket et teppe til hadde jeg kanskje valgt å strikke rundt og rundt, men strikke inn klippemasker så det bare ble hjerter på den ene siden og så foret teppet på den ene siden med ullfleece for å få det hakket lettere. Jeg hadde nok også lagt til et par hjerter i bredden i forhold til lengden, og eksperimentert litt mer med hvordan jeg kunne få skjult fargeovergangene  i sidene godt-det fungerte bra med hekling til slutt, men likevel tittet et par av de mørkeste fargene frem her og der. Sparkebuksa Vetle har på seg er forresten fra Strikk til nøstebarn.

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med det ferdige prosjektet, det var kjempemorsomt å få utfordringen fra Pickles, og jeg ble både smigret, stolt og glad over å bli spurt. Tusen takk til Picklesjentene Anna og Heidi, og takk til Monstermønster som anbefalte meg :)


Mon petit gilet rayé

6/02/2013

...eller "min lille stripete jakke" som jeg tror mønsteret egentlig betyr, sånn fritt oversatt. Jakka er ferdig, jeg har brukt alpakkarester fra Pickles, Filcolana, DSA og Drops (måtte spe på med Dropsgarnet som er hovedfargen, og fikk ikke brukt opp det grønne og blå, så denne jakka ble også en del av restegarnsforbannelsen). De grønne og blå stripene er ikke alpakka, men en rest Sky fra DSA og noe ukjent silke/merinolacegarn. 
Den er myk og god, passe luftig og sitter pent. Jeg har ikke fått tatt noen skikkelige bilder av meg med jakka på, dermed får dere detaljbildene nå og modellbilde ved en annen anledning

Jakka ble påbegynt da jeg var høygravid og fikk et alvorlig anfall av startitis (begynte på fem prosjekter samtidig) og har ligget en stund ettersom jeg gikk tom (hmpf) for det grå garnet. Da Dropssalget var et faktum sikret jeg meg et kilo nøste og ble ferdig. Knappene er fra farmorlageret som vanlig.

Jeg har fulgt mønsteret sånn omtrentlig, knappestolpen ble jeg ikke helt fornøyd med, men gidder ikke strikke den om igjen. Dessuten er jakka aller finest med bare de øverste knappene kneppet, så det syns ikke så godt i bruk.

FAKTA
Mønster: Mon petit gilet rayé av Isabelle Milleret
Garn: Alpakkarester fra Drops, Filcolana, Pickles og DSA samt Sky fra DSA og litt ukjent merinolace
Pinner: 3 (ribb og knappestolper), 3.5 (bol)og 4 mm (ermer) for rett strikkefasthet

I skrivende stund er far ute på trilletur med Vetle som endelig har funnet seg til rette i vogna igjen, jeg har en fredelig formiddag med strikketøy og brystpumpe!
God søndag til alle der ute