Livstegn

7/28/2013

UFOJULI nærmer seg slutten, jeg har fått ferdigstilt tre prosjekter og rekt opp to. Genseren  som jeg skulle teststrikke ble ferdig, lenge etter at mønsteret kom ut. Den ble bra, eget innlegg og bedre bilder seinere. Det samme ble jakka, her mangler vask, blokking og knapper. Luene til Vetle og S er også ferdige, men ikke fotografert-eget innlegg til dem også.

Angoragenseren og stripejakka rakk jeg opp. Godt fornøyd med innsatsen!
Nå er det tre dager igjen av juli, og jeg har kjøpt nytt garn til hekleputene mine, men det spørs om jeg rekker å ferdigstille. Livet har krevd sitt de siste månedene, og jeg er usikker på hvor mye jeg har lyst til å dele her. Mammalivet i Berlin, skrevet av Jona, er en fin blogg, og hun beskriver min vår i dette innlegget, på mange måter. Takk, Jona for at du er åpen om dette-det er ikke alltid at babytida blir som en hadde ønsket seg.  Vigdis har skrevet om noe liknende her. Det blir bedre, det vet jeg jo, men midt oppi det så er det ikke så lett å se. Heldigvis fins det god hjelp å få,  og strikketøy å holde seg fast i.

Sommerferie

7/13/2013


Vi har sommerferie, og det er deilig! Jeg merker jo ikke store forskjellen, permisjon er permisjon, men kjæresten har fri og er hjemme-vi har endelig fått orden på terrassen med oljing og vasking, nå mangler bare litt blomster og lykter så er det klart. Foreløpig er det mest sjefen (Vetle) som bestemmer dagene, så de store prosjektene blir ikke igangsatt-men vi får ryddet og kastet litt inne, og grillet og kost oss i sola innimellom. Noen ganger har han tid til å sprelle i vogna og leke med favorittene nå for tiden; ugleuroen og rangla fra morfar.

UFOJULI går sakte, men jeg har iallefall satt sammen genserbol og ermer, og begynt så smått på fellingene. Denne skulle jo egentlig være en teststrikk, men trege meg ble ikke ferdig før mønsteret var gitt ut (beklager movale!). Nuvel, den blir fin, med noen knøttsmå endringer; lange ermer og streit raglanfelling opp til halsen, fremfor trekvartermer som er pent, men ubrukelig for meg som fryser på underarmene. Litt ekstra utfordringer var det også med fellingen, der en skulle strikke hver skulder for seg, men jeg vil helst slippe å strikke frem og tilbake og flytte masker av og på pinnene-siden mønsteret allerede er publisert så tillater jeg meg det.

Garnet til 17.maijakka er kommet, snakk om feilberegning, Pickles Silk Mohair var ikke så drøyt som jeg trodde  jeg kan visst ikke regne likevel. Men-to nøster mer enn jeg hadde i utgangspunktet og nesten ferdig med ett erme, da bør jeg klare å ferdigstille denne i løpet av måneden. To prosjekter er også rekket opp, angoragenseren ble jeg aldri fortrolig med, garnet skal få nytt liv sammen med en tråd med noe annet og bli til en tykk og god hals til vinteren tenker jeg. Kanskje noe tretråds merino fra Pickles i den fineste fargen, nemlig Vinterkinn? Vetles stripejakke røyk også, fargene ble for kjedelige sammen og nå er jeg litt lei av å strikke blått.

Jeg har bestemt meg for å bryte genserforbannelsen (ingen genser før ring på fingeren, men baby-det er greit) og dermed har kjæresten fått sine etterlengtede hesper med silkemerino fra Duo. Jeg planlegger å strikke Elizabeth Zimmermanns fine Seamless Saddle (tidligere tror jeg den het Seamless Hybrid?) fra Knitting without tears og Knitting workshop-bøkene. En tråd silkemerino sammen med en tråd tretrådsmerino (fargen heter Skumring) fra Pickles gjør susen, tenker jeg. Ironisk nok ser jeg jo at fargen blå blir en gjenganger, selv om jeg er litt lei.
Men først; til UFOene!

God sommer til alle som er innom

UFOJULI-fremgang

7/04/2013


UFO-strikkingen min går sakte fremover, jeg hadde et par barselgaver som skulle ferdigstilles, og siste tråd ble festa om kvelden 1.juli. Dermed er resten av måneden (og august) viet UFOene i strikkekurva. Først ut er 17.maijakka, jeg har nå fått starta på ermene, og knappestolper og halskant strikkes underveis, så det er bare å ferdigstille dem, feste tråder og sy i knapper så er den ferdig. Fargen på bildet lyver, mørke blå- og rødtoner er utrolig vanskelig å fotografere, syns jeg. Den er kaldere og nesten blåsvart i virkeligheten.

Ellers er vi på sørlandsferie, med rogalandsvær- men det er god temperatur ute og vi følger stort sett sjefens befalinger, så veldig mye kaféliv og farting blir det ikke. Frekvensen er stort sett kos hos en av oss/babygymen/badebalja/senga :)

Waipi´O

7/01/2013

 Denne jakka med det snodig klingende navnet Waipi´O har vært ferdig helt siden oktober i fjor, men det er først nå jeg har fått fotografert den. Jakka ble påbegynt mai 2012 og tok sin tid å ferdigstille, ingen spesiell grunn til det annet enn at Lima er tungt å strikke med på tykke pinner og dermed en utfordring for fingrene mine som foretrekker tynnere garn. 


Jeg har fulgt mønsteret, men forlenget jakka og økt i sidene så den fikk en lett a-fasong. Ermene ble alt for lange så jeg måtte rekke opp og felle av på nytt. Mamma har brukt den mye på jobb i vinter, og den er visst god og varm. Lima faller fint, men blir lett tungt om det strikkes løst (som her) så jeg trengte ikke legge til veldig mange ekstra centimeter på lengden for å få den slik hun ville ha den.

Knappene er kjøpt i garnbutikk, fine perlemor med blomstermønster, jeg husker ikke hvor akkurat nå. Strukturen i ribben som går hver sin vei er fin syns jeg, og den sitter pent på de fleste fasonger.
For tiden er vi på ferie hos nevnte mamma (stolt mormor og farmor) og koser oss. På bildet er Una innpakket i det fine teppet mormor har strikka, og Vetle er mer og mer fascinert-her koser han med kusina si.

I dag er det 1.juli, noe som betyr oppstart på UFOJULI-alongen vår, og jeg henger bittelitt etter-har en babyvott som må bli ferdig, som en del av en barselgave som skal overleveres i slutten av måneden. Men-jeg har startet på ermene på 17.maijakka, og det er første UFO ut!

God strikkesommer!