Høstinspirasjon

8/31/2013
Alle bildene er lånt fra Acne

Jeg kan jo ikke bare strikke barnehageklær, selv om det er både praktisk og morsomt. På ønskelista til meg selv står det til enhver tid mange ulike jakker og gensere, og denne høsten har jeg bruk for basisplagg med enkelt snitt og nøytrale farger som passer til det meste. Acne  har mye lekkert, men ikke alt matcher permisjonslommeboka mi. Flaks at jeg kan strikke da!
Har både tynn ull, alpakka og silkemohair i mengder i lageret, så noe liknende skal jeg da klare å produsere utover høsten.Jeg har allerede starta på noe til meg selv, en Redy designet av Ankestrick, i Pickles Merino Tweed i fargen Skare, og Drops Silkemohair i en støvete blåfarge. Det blir lekkert, og mer pusete enn på bildet.

Egentlig har jeg et hemmelig prosjekt på pinnene med deadline midt i september, men nå mangler jeg litt garn, og før det kommer i hus måtte jeg jo ha noe annet på pinnene. 

God strikkehelg!

Barnehagetøyalong august: Striper

8/29/2013

Nok et bidrag i Barnehagetøyalongen på Uformelt er ferdig. Augusttema var striper, og jeg så mitt snitt til å få brukt opp enkeltnøster og smårester av tynn ull. Brukt opp er vel å ta i, restegarnssirkelen er som kjent evigvarende, men et par enkle nøstebarngensere til barnehagekoffertene ble det, i str 2 år med ekstra lengde på bol og ermer. Denne gangen litt vel guttete/jentete, det var fargene som bestemte seg for å henge sammen sånn. 


Her er barnehagekoffertene; pappkofferter som skal fylles med ullplagg og andre nødvendigheter til barnehagestart august 2014 for Vetle og kusina.


Genserne har fått plass oppi etter at dette bildet ble tatt, her er halsene (Vetles til venstre, kusinas til høyre), og klistreetiketter med navn, nummer og monstre (skjult under halsene) til klær.

Og restene etter restegenserne? Det skal bli reste-reste-ribbebukser i dobbel tynn ull, DA må jeg vel få brukt opp noe garn.Barnehagekoffert: Hals

8/19/2013

Første bidrag til barnehagekoffertene er klare. Fire myke halser (to til hver), løselig basert på mønsteret fra Strikk til nøstebarn. De har litt ulik lengde, ettersom jeg har brukt rester etter vognteppet til Vetle. Garnet er Abuelita Tjukk Merino, i fargene Oljegrønn, Eple, Sitrondrops og Kremet mint.

Takk for fine ord igjen-det hjelper å høre at det er flere som ikke har hatt en rosenrød barseltid. Det går fremover, men sakte. Jeg holder meg fast i strikketøyet og vet at det går over. Og så koser jeg masse med babyen min, det hjelper også.

På pinnene har jeg enkle nøstebarngensere til koffertene, og planer om både ett og to tepper- Villsaujakka ble rekt opp og spares til en tid der jeg klarer å konsentrere meg om mønsterstrikk med to tråder. Ellers har jeg funnet frem alle enkeltnøstene mine i tynn ull, det var en salig fargeblanding som skal få bli laaaaange ribbebukser i dobbelt garn, tiltenkt et år eller to frem i barnehagen. 

Barnehagekoffert; en sånn pappkoffert som jeg hadde da jeg var liten- jeg skal kjøpe to store og fylle med hjemmestrikk og andre nødvendigheter til Vetle og kusina begynner i barmehagen neste høst.

August-pust!

8/08/2013

Takk for de fine ordene til det forrige innlegget mitt, både her på bloggen og andre steder. Fødselsdepresjon (nå tør jeg skrive det) er tøft! Men jeg vet at det blir bedre. Det blir bra til slutt, og vi har funnet noen løsninger som vil gjøre hverdagen enklere for alle, og jeg vil få ro til å bli frisk og få tilbake kreftene. Jeg har ikke så mye nytt å vise frem, bare mange halvferdige prosjekter-ironisk nok, siden UFOJULI egentlig var en stor suksess. Teknisk sett har jeg bare en UFO igjen, nemlig en heklepute i bomullsgarn. Fire tråder, hva tenkte jeg med? Jeg som ikke liker å hekle en gang. Den blir vel ferdig en gang den også.

På bildet er det spede starten på Villsaujakka til Vetlekusina, som jeg bare måtte starte på her en kveld jeg var lei ermestrikking. Det blir fint, jeg knota litt med sauemønsteret i starten, og det er ikke et babyvennlig strikketøy sånn sett-jeg må følge med i mønsteret. Med andre ord; et strikketøy for verdifull alenetid. Garnet er Pickles Pure Wool, deilig og skikkelig knitretørt ullgarn som jeg tror blir supermykt og fluffy etter vask. Bunnfargen jeg har valgt heter hvit nougat, den er småmelert og fin-fargen til sauene heter stamme og den er enda finere i meleringen-kald brun med hint av blått. 

Fortsettelse følger!