Pusterom

11/21/2013

Vi er ei langhelg hos svigers i Trondheim, her er snø og kaldt og fred og ro. I skrivende stund er far og sønn ute og tester arveskinnposen etter største onkel. Vetles første flytur gikk som en drøm-her sovnet han under landing(!) i Bergen. Alpakkateppet fra mormor var godt å
slumre under i kjølig flyluft, og jeg angra på at strikketøyet lå i kofferten.

Vi er ferdig med første del av malinga; soverom, stue, spisestue og pipe er klart. Når vi kommer tilbake kan vi så smått begynne å flytte inn, og det blir herlig. Det er koselig å bo hos mamma, men koffertlivet er ikke for meg i lengden. 
Både strikkerom, entre og kjellerstue gjenstår, men det tar vi litt etter litt. 

På pinnene har jeg litt småting til Vetle, og så nærmer det seg jul, så det er lite å vise frem her nå. 

Fin helg til dere som titter innom!

Strikkerom

11/10/2013

I går kom flyttelasset, og her er den spede start på det som skal bli strikkerom og gjesterom. Foreløpig tjener det som lagringsplass mens vi maler resten av huset, men jeg tror det blir veldig fint til slutt. Veggfargen har jeg ikke bestemt ennå, fargeprøvene på langveggen blir det ikke. Den veggen skal ha strikketapetet. Under vinduet blir det plass til ei dagseng som kan slås ut og bli dobbel, og et gammelt arveskap skal males når det blir varmere ute, og romme garn og utstyr. Ei hylle til strikkebøker må også på plass, og et lite bord til tekoppen og macen. Jeg må nok ha et mykt og deilig teppe til gulvet etterhvert, og noen fine lyslenker i vinduet. Det står ikke på planene iallefall! 


Det tar form

11/08/2013

Vårt nye hjem, altså. Vi maler på dagtid i den grad det er mulig med en aktiv krabat i hælene, og på kveldstid når han har lagt seg. Foreløpig bor vi hos mamma, så det blir litt kjøring frem og tilbake. Flyttelass ankommer lørdag, så vi skal male så mye vi bare klarer før den tid. Den svarte veggen skal være bak TV-en, og vi maler med Jotun Pure Color i fargen Dempet sort. Det blir lekkert, og jeg har lyst på flere mørke vegger. Muren bak vedovnen og trappa skal males til våren, det spørs om ikke det blir mer dempet sort der også. Resten av stua/spisestua/tv-stua blir hvit, det er et stort, åpent rom med gammel tapet og panel-så vi prøver å få et rent og enkelt uttrykk. Parketten er ikke helt min stil, men det blir ikke aktuelt å skifte noe gulv nå-små barn og trangt budsjett i noen år fremover gjør at det heller frister å vente litt. Sofaene vi har bestilt kommer i begynnelsen av desember, så enn så lenge blir vi boende hos mamma. Men det skal bli godt å komme på plass i større og nytt hus!

Vi skal male mye mer-Vetles rom skal få fargen Sval sjø (Jotun Sens) som jeg viste i et tidligere innlegg, og strikkerommet mitt skal enten få en nøytral gråfarge eller en dus, pudderfarget rosa som heter Bevegelse, også Pure Color. På den ene veggen kommer den fine strikketapeten fra i fjor, og jeg gleder meg noe helt enormt til å ha min egen lille hule. Det vil også fungere som gjesterom, og det blir bra å få et soverom i andre enden av huset slik at far og jeg kan bytte på å sove litt innimellom. Kjellerstue og entré i kjelleren skal også males, men det blir nok til våren. 

Jeg får strikket bittelitt, akkurat nå er en vest på pinnene til Vetle, i samme farge og garn som nikkersen. Jeg strikker dette mønsteret, utrolig enkelt og fint syns jeg det blir. 
Takk for alle fine kommentarer på den tjukke FWSS-luekopien, og for at dere gidder å legge igjen noen ord, jeg rekker ikke å svare alle nå for tida, men prøver å komme sterkere tilbake seinere.

Winter is coming-en tjukkere FWSSkopi

11/07/2013


Det er så gøy at mange har strikket FWSS-en skamløs kopi, så jeg tenkte at jeg kunne dele notatene mine til en tjukk versjon. Fremgangsmåten er stort sett den samme, med et par endringer i detaljene. Denne lua sitter litt tettere om øra enn den tynne versjonen, fordi jeg ofte syns at tykke luer har en tendens til å bli løse og slippe inn kald vind. Det er lett å tilpasse dette til sitt eget hode, jeg strikker ganske stramt og kunne nok gått opp en halv pinnestørrelse på lua. Vil du ha lua litt løsere kan du legge opp f eks 84 masker.

Sånn strikket jeg min:

Garn: Hexa fra Du Store Alpakka, eller annet tykt garn, ca 100 gram (avhengig av garntype, det går mindre enn 100 gram Hexa til en voksenlue, men mer enn 50)
Pinner: 5 eller 5.5 
Fire maskemarkører, en i en annen farge enn resten

Legg opp 76 masker og strikk rundt. Sett en maskemarkør der omgangen begynner. Strikk to-tre runder før du strikker en omgang vrangt. Dette gjøres for å unngå at kanten ruller for mye. Fortsett i glattstrikk til lua måler 25-27 cm, strukket ut-alt etter hvor baggy du vil ha den. Sett nå maskemarkører (mm) etter hver 19. maske, totalt fire, og pass på at den som markerer starten av runden har en annen farge enn de tre andre. 

Fell slik:

Strikk 1 m, strikk to rett sammen, strikk til 1 m før neste mm, ssk, strikk 1, flytt mm, strikk 1, strikk to rett sammen. Strikk som dette til du er rundt omgangen. Fell slik hver andre omgang til du har ca 8 masker igjen på pinnene, bytt til strømpepinner når det blir for trangt med rundpinne. Trekk tråden gjennom de 8 maskene, fest den og voila-en tjukk FWSS-kopi!

Julenikkers

11/03/2013

Nikkersen fra Den store guttestrikkeboka er ferdig, dette var et kjapt og morsomt strikketøy! Mønsteret er skrevet sånn at en kan velge ulik type ribb eller hullrad i livet, og den lengden og avslutningen en ønsker på beina. Jeg har som vanlig strikka litt ekstra lengde, og tatt utgangspunkt i str 6 mnd. Vetle er 8 mnd i dag, og nikkersen ble testa ut i oldemors 95-årsdag. Den er god å kravle rundt i på kalde gulv, og kan kombineres med mye fint. Til jul er det sannsynligvis enda mer bruk for den. Jeg har en matchende vest på pinnene nå, i resten av nøstet med Pickles Pure Wool, og har planer om sokker i tillegg. Fargen heter Stamme og har nyanser av grå og blå i seg, veldig fin.