Strikkeplaner i 2014

12/31/2013

I mangel av bilder av ferdige prosjekter i det nye året får dere dette nokså tilfeldige fra stueveggen rett over midnatt den 1.januar 2014. 

Tradisjonen tro har jeg planer og ideer om hvordan året kan bli, og strikkeplanene skorter det ikke på. Jeg skal være med på DUGG (en samstrikk på Uformelt der vi prøver å bruke mest mulig lagergarn og kjøpe minst mulig, kort fortalt) og nå har jeg rydda Ravelrykøen min ned til 16 prosjekter. En tanke slo meg mens jeg satt i mørket og bysset Vetle i søvn tidligere på kvelden-hva om jeg strikker meg gjennom den køen i år, så langt jeg kommer med lagergarnet mitt? De fleste prosjektene har ligget der en stund, og er planlagt litt etter garnlageret, litt etter behov og ønsker. Det er verdt et forsøk, ikke sant? 

Køen ser sånn ut (minus linker, hele Ravelrykøen med mønstre og info ligger her

1. Høstjakke fra Pickles
2. Spire (vest)
3. Lille frø (vest)
4. Lark vest (vest)
5. Big Alfreds (genser)
6. Islænder (genser)
7. Bukser i glatstrik
8. Raven (kjole)
9. Lady Marple (jakke)
10. Knebukser til alle mann
11. Babydrakt
12. Flygerhjelmen
13. Windmill quilt (putetrekk)
14. Il grande favorito (genser)
15. Kashmir (jakke)
16. Klassisk angoragenser

Rekkefølgen er tilfeldig, og jeg kommer til skal prøve å ferdigstille (eller rekke opp) prosjektene jeg har med meg fra 2013 før jeg starter på køen. Det kan hende den blir endret etterhvert også. Ønsk meg lykke til!


Årskavalkade 2013

I år som i fjor presenterer jeg strikkeårskavalkaden fra Clara Stickar, her får dere 2013:

ÅRETS SJAL
    Camomille av Helga Isager blir årets sjal for meg. Faktisk det eneste jeg strikker i år, og det er ikke ferdig før 2013 er omme. Likevel-det får bli, for det tegner til å bli en ny favoritt. Mykt, lekkert og varmt i en fin, dus pudderfarge. Jeg strikker i BabyAlpaca Silk og KidSilk fra Garnstudio.

ÅRETS LUE


Revelua fra Malsen og mor er årets lue. Rask, morsom og enkel å strikke- og fint resultat! Lua er strikket i Semilla økologisk merinoull fra Malsen og mor.


ÅRETS GENSER
Årets genser er Tværstrikket poncho av Lene Holme Samsøe, som ble for stor til meg men perfekt til mamma. Den er strikka i Puno fra Rauma.


ÅRETS STOLTHET
Årets definitive stolthet er Vetle som ble født i mars. På bildet har han teppe i silkeull fra Nøstebarn, strikket av tante Anne Marit.


ÅRETS GARN
Årets garn var vanskelig å velge, det stod mellom pusete garn med alpakka og silke, eller et nytt garn for meg i år, nemlig Pickles Pure Wool. En ny favoritt, og brukt i flere prosjekter allerede

ÅRETS MEST NERDETE

I år har det ikke blitt så mye nerdeprosjekter, det nærmeste er vel reveskjerfet i angoratweed. Det ble en julegave fra fetter Vetle til kusine Una Dís, så får vi se om Vetle får et senere han også.

ÅRETS UFO
Årets ufo er rillejakka fra Lene Holme Samsøe. Så enkel, så rask å strikke og likevel ble den bare aldri ferdig. For lengst rekket opp.

Årets fiasko og årets klage er tatt bort fra kavalkaden, jeg fant ikke noen prosjekter som matchet beskrivelsen-kanskje har jeg bare fortrengt dem? Iallefall har dette vært et år fullt av kontraster, på godt og vondt-men jeg ser tilbake på det med glede, et barn, en ny start i nytt hus og nye muligheter er gode ting å ta med seg inn i det nye året. 
Og samstrikkene? Som vanlig har jeg falt av lasset, både på Sparealongen (jeg skulle spare til ei flott veske), VÅTT-alongen (ett par votter hver måned) og DUGG.  Men tradisjonen tro har jeg meldt meg på DUGG for 2014, så får vi se hvordan det går med lagerstrikking :)

Godt nytt år til alle som leser, tusen takk for alle de fine ordene dere legger igjen her-det betyr mye for meg!Tidligere år:


Heathered

12/30/2013

Heathered er ferdig, myk og god og helt perfekt. Jeg har strikka den i Pickles Pure Wool, og det gikk med rett over tre nøster (altså litt mer enn 300 gram). Jeg har strikka den uten lommer, og rundt og rundt etter at økningene til hals var ferdige. Strikka knappestolper og vaska den i maskinen før jeg klippa opp uten hekling, det funker fint!

Knappene er fra lageret, og jeg har strikka jakka litt lengre enn mønsteret, som vanlig. Vottene kjøpte jeg i Riga for noen år siden, selv om jeg gjerne skulle ha skrytt av å ha strikka dem selv. Lua er den tjukke FWSS-versjonen min.

Jakka er enkel i fasongen, med et fint teksturmønster på for- og bakstykke. Kardinalfeilen min syns på dette bildet, men heldigvis ikke så godt i virkeligheten. Fargen jeg har brukt heter Hvit nougat, og den er hakket varmere i tonen enn på bildene her. Halsen har jeg strikka for lenge siden, men den er i bruk nesten hver dag. 
Jeg har lyst på flere av denne jakka, den er perfekt å slenge på seg for en tur ut eller når det er litt kjølig og jeg ikke gidder å fyre i peisen.

Julen 2013 i bilder

12/29/2013

Vetles første jul har vært (og er) fin, vi har kost oss sammen med familien og har fremdeles ei uke til med juleferie før hverdagen starter igjen 6.januar. Lille julaften flytta vi inn til mamma for noen dager, og julaften ble feira i etasjen under hos onkel. Ellers har vi vært i juleselskaper hos familie og venner, og til og med fått tid til å hilse på to små babyer på 2 og 4 måneder, Vetle var stor gutt i forhold til dem. Her kommer et bilderas fra jula vår!
Et forsøk på familiebilde foran juletreet hos onkel

Lykken er stor når tantekusine har hekla en fin bamse!


Det samme gjaldt for gyngesauen fra mormor


En liten luftetur på lekeplassen

Sjekker at alt er på plass på juletreet hos mormor


Hvor er Tassen?

Pause for mor

Den første julegrøten smakte godt

Vetle har funnet pakka si


Trønder er lykkelig for sokker, men mener at de gule stripene bør byttes ut med hvite


Fine kopper fra kusina


Mormors briller er også stas

Briovogn lå i den store pakka

Ei fin jul!

Første juledag

12/25/2013


Julaften er overstått med god mat, fine gaver og koselig selskap. Vetles første jul gikk over all forventning-han spiste julemiddag sammen med oss og fikk et par gaver før senga ventet. Her har han fått gyngesau fra mormor, stor stas!

Bildet er mørkt, men han har på julenikkersen-vesten måtte av da det ble for varmt. Far og sønn hadde matchende sløyfer, iallefall en liten stund. 

Det ble pakket opp både heklede og strikker gaver, de skal jeg vise frem seinere! Jeg er halvveis i den forsinkede strikkegavehaugen, det blir fint!

Nå har vi spist kalkun og flytter hjem til egen stue igjen. Men først; dessert!

God jul!

12/24/2013


Vil bare ønske alle som er innom en riktig god jul! Vi har flyttet inn hos mamma for jula, og Vetle har så smått fattet interesse for juletreet. Han har funnet en av gavene til seg selv, pynten er mest spennende.

Jeg strikker -fremdeles-på julegaver, de blir nok ferdige, men ikke i dag. Denne jula skal vi slappe av så mye som mulig, og kose oss med familien. 

Håper alle får en fin feiring!

Ull som funker!

12/18/2013

Ribbestrikka ullbukse og ribbestrikka vest (Nøstebarn sitt mønster)

I mangel på dagslys til fotografering (og ferdige prosjekter å vise frem) tenkte jeg at jeg ville vise et utvalg av hvilke hjemmestrikka plagg vi har brukt mye til Vetle. Fra han ble født har han bodd i ull, og mye har funka mens andre ting har vært mindre nyttige. Først ut er vesten og buksa på bildet over, ribbestrikk med enkel design, men det sitter godt og varer lenge. Begge mønstre er fra Strikk til nøstebarn.Nok et mønster fra Nøstebarn; heil dress i dobbelt totrådsgarn. Jeg har brukt enkel tråd i denne dressen, men litt tykkere garn så det ble tettere. Vetle har to dresser, og regnbuedressen på bildet ble brukt og vasket så mye at den er helt lodden. Super som ytterste plagg i vogn eller bæresele, og denne varer også lenge hvis en strikker noen ekstra cm på bol, ermer og bein.Og der var det sannelig enda et Nøstebarnmønster! Skulle tro jeg var sponsa. Dessverre er jeg ikke det, men jeg reklamerer gjerne for dem likevel. Sparkebuksa skal egentlig ha fot, men for at den kunne vare lengre har jeg strikka den uten. Denne varte virkelig lenge; på det øverste bildet er Vetle bare noen få uker gammel, og det nederste ble tatt i forrige uke. Ei bukse som kan brukes i over 9 måneder er ikke verst! Denne er også godt lodden og brukt, men ikke slitt ennå. 


Jeg har prøvd mange luer, og denne sitter aller best på hodet av de med knyting. Mønsteret er fra boka Myk start, og jeg har strikka i BabyAlpaca Silk fra Drops, som jeg i utgangspunktet var skeptisk til som babygarn, men det har fungert utrolig godt. Vi har et teppe i samme garnet, og det er det mest brukte av de ullteppene vi har.Sist ut er de fortreffelige babysokkene til Knitgirl, disse har jeg strikka så mange av at jeg har mista tellinga. Jeg har variert garntyper, tykkelse og antall riller, og har kommet frem til at jeg liker dem best når de ikke er bretta ned (da sitter de best på). Disse gir jeg ofte som barselgaver, og har fått tilbakemelding på at det er favorittsokkene mange ganger. Vetle har mange par, og disse slites rett og slett ut, uten at jeg helt kan forstå hvordan. Iallefall, de er supermyke og varme- vi bruker dem både utenpå pysjen om natta, utenpå tynne ullsokker inne om dagen, og som ekstra varmelag i vogna når det er kaldt ute. Kort sagt hele tida. På barselhotellet hadde Vetle på seg de små sokkene på bildet under hele oppholdet. Kanskje jeg skulle strikket et par i voksenstørrelse?

Konklusjonen blir vel at enkle, lette plagg i tynn ull og liknende garn er det vi har brukt aller mest. Vester, tynne bukser og sokker brukes hver dag, innimellom tynne gensere-men sjeldnere jakker. Ullunger er tingen!

Jeg ser frem til en rolig julefeiring hos onkel sammen med nær familie, rent praktisk betyr det at vi kan være med på julefeiringa seinere enn kl 19, fordi han bor i samme hus som mamma og vi kan legge Vetle oppe og fortsette feiringa nede. Veldig kjekt for oss, og moro for alle å endelig feire sammen igjen etter mange år. Vi har få planer; to familieselskaper og en rolig nyttårsaften med god mat og sovende baby ;) 
Det har blitt lite juleforberedelser bortsett fra gaver-litt pynt har jeg fått opp, og når kjæresten endelig avslutter en måneds pendlertilværelse i morra skal jeg bake cookies og lage mandelsnacks med lakris. Blir det vellykka kan det til og med hende jeg viser det frem her! Det blir herlig med to ukers ferie (jeg har faktisk ferie, putta inn i permisjonen) før nytt år og nye muligheter.

God jul til alle!

Artig skrue!

12/14/2013

Et kjapt lite strikketøy fløy av pinnene i løpet av to kvelder- Artig skrue hettelue har ligget i køen på Ravelry lenge, og nå trengte Vetle ei tykkere lue. Som vanlig er bildene av mobilkvalitet, kameraet er pakket ned i mystisk eske etter flyttinga. Det får være et nyttårsforsett for 2014 å bruke det mer, bildene blir så mye finere. Enn så lenge får dere holde ut med uklare actionbilder av sprellemannen vår.

Lua er strikka i dobbel tråd Ullteppegarn fra Gjesdal, her er den ikke vasket ennå. Garnet er overraskende mykt og deilig, navnet til tross. Den ble ganske trang, selv om jeg strikka størrelse 1-2 år. Det står i mønsteret at den vides ut i bruk, får håpe det stemmer. Uansett kan den brukes en liten stund i vinter.


Et litt bedre bilde, passformen på denne luehalsgreia er genial! Perfekt til soving i vogna på kjølige dager. Selv om vi ikke har snø her på Sørlandet akkurat nå er det bare noen få grader om dagene, så ulla må på. 
Sparkebuksa Vetle har på seg er vaska og gradvis tova mange ganger, men den holder fremdeles stand, Nøstebarns garn er og blir den beste tynne ulla-jeg syns den blir mykere og mykere jo mer plagget brukes. 

Et par matchende sokker i samme garnet ble det, også i dobbel tråd, løselig basert på Knitgirls oppskrift.  Jeg la opp 24 masker på pinne 4 og strikka 15 riller, deretter 15 riller kun over de 8 midterste maskene, og så fulgte jeg prinsippet for sålen i mønsteret. Jeg har sagt det før, disse sokkene er de eneste som ikke sparkes av her i huset, og brukes til de er tynnslitte. De vides godt ut underveis, så de varer lenge. Den observante bloggleser vil skimte nok et par i fars bukselomme ;)

I skrivende stund er det -endelig- ryddig i stua, lysene er tent, jeg krysser fingrene for at far får lov til å legge Vetle i kveld, og snart er det hjemmelaget Phad Thai på menyen. Jeg strikker sakte videre på Camomille, det blir fnugglett og deilig.

God lørdagskveld!


Julevest

12/04/2013

Vetle har fått seg ny vest til jul, den matcher julenikkersen jeg har vist frem tidligere. Vesten er tatt i bruk allerede, men mangler knapper, som er på vei i posten. 

Han har det travelt for tida, med ordning og flytting og krabbing-og nå øver han seg på å stå. Actionbilder får en ny betydning! Sokkene som kan skimtes er som vanlig babysokker som sitter på foten fra Knitgirl, i samme garn. De har jeg strikka ekstra lange (30 riller på hvert skaft) så de skal vare enda litt til. 

Her har han oppdaget telefonen min og fekter vilt for å få tak i den. Men det var ikke det jeg skulle skrive om, vesten er strikka i Pure Wool fra Pickles, og jeg tror det garnet er på vei til å bli en ny favoritt. Det er melert og lekkert i fargen (denne heter Stamme og er kald brun med blå og grå spetter), passe tørt som ren ull skal være, og mykt og grovt samtidig. Mønsteret heter baby-slipover og ligger ute på nettsidene til danske Hendes Verden. Den er lang og god i modellen, og jeg har lyst til å strikke flere. 

På pinnene har jeg ei jakke, Heathered, i en annen farge av Pure Wool, og nå feller jeg snart av en FWSS-kopi i Alpaca Silk fra Garnstudio. 

Fin uke til alle!
Første søndag i advent

12/01/2013

Det er første søndag i advent, første desember og to dager til Vetle fyller ni måneder! Jøss så mye som har skjedd på de månedene. Ny baby, ny by, ny heim og ny jobb for en av oss. Vetle krabber og er på vei til å reise seg, og i går kom endelig ei tann!

Vi er langt fra ferdig innflytta, men det meste er ferdig malt (strikkerom, kjellerstue, garderoberom og entré gjenstår) og mye er på plass. Kassa med julepynt står klar, men i dag fikk det holde med stjerna i vinduet. Hvis en ser bort fra Kiwiposen med søppel, verktøyrotet på gelenderet og gardintrappa begynner det å bli ganske koselig. Ingen rom er helt ferdige, så jeg venter med å vise frem-men jeg gleder meg til å lage et innlegg med før- og etterbilder!

God adventstid!