På pinnene

2/19/2014

For tida har jeg mange forskjellige prosjekter på pinnene. Noen små, noen store, og noen som ikke haster med å bli ferdige. Sistnevnte kategori har jeg ikke bilder av her og nå, så det får bli et annet innlegg. 

Hovedprosjektet mitt for tida er Kashmir, kosejakka som ble påbegynt dels fordi jeg trengte et enkelt strikketøy som kunne fungere som tvstrikk (det var før jeg kom på at det var et Isagermønster jeg strikket etter...) og dels fordi jeg hadde mange odde nøster med tynn ull, silkealpakka og silkemohair i duse pastellfarger som aldri helt fant plassen sin i andre prosjekter. 
Nå nærmer jeg meg slutten, jeg har et halvt erme og lommene igjen. Jeg fulgte mønsteret en stund, og så gikk jeg over til å strikke etter eget hode, det ble for komplisert å skulle regne ut masketall for hver eneste vending. Men fint blir det likevel. Mer info om garntyper og sånn fins på Ravelry.

Neste prosjekt ut er en gave, lillebror fyller 30 år på lørdag, og må nok vente litt med å bruke genseren, jeg gidder rekker ikke å blir ferdig til da. En helt enkel raglan med egne justeringer etter mål på nevnte lillebror, som er tung å strikke for hendene, men som blir veldig fin. Planen er at den skal få grå ribbkanter på ermer, bol og hals. Mer info her

Siste prosjekt på pinnene er Lilla koftan, til Vetle som trenger ei tynn ulljakke til våren og forhåpentligvis høsten. Garnet som nektet å samarbeide  først skulle bli 70tallsjakke, deretter ullbukse, fant seg til rette i denne jakka, strikket fra toppen og ned. Her er det tweedrester som brukes opp, og det står mer på Ravelrysiden.

Jeg har mange strikkeplaner, som vanlig, og et av dem er å få strikket meg en vårkjole. Garnet er klart, jeg har lyst på en Chic kjole, og Leila Hafziheftet er ikke glemt, det er bare ikke kommet hjem til meg enda. Vi får se hva som blir de neste prosjektene, først må jeg få ferdig noen av disse. For tida er det store omveltninger hjemme hos oss, det er godt å ha strikketøyet å holde seg fast i, og alt ser heldigvis ut til å ordne seg, selv om veien både har vært, og er, ganske humpete. Midt oppi det hele er jeg glad for strikkeblogger, Ravelry og andre fora, og dere som er med på å gjøre fellesskapet til en fin plass å være. 
God lillelørdag til dere som titter innom, nå skal jeg strikke og spise litt sjokolade!

7 kommentarer:

 1. Mye fint her :-) du er flink å strikke store plagg :-)

  SvarSlett
 2. Såspennende og ha flere prosjekt å strikke på ettersom. Jeg gleder meg til å se Kashmirjakken ferdig. Synes fargene du har valgt er ekstra fine.

  Håper du ander på alle fire når turmultene er over, nyt sjokoladen så lenge.

  SvarSlett
 3. Deilige OG delikate prosjekt du holder på med,
  skikkelig skjønne farger ;)

  KOS deg og ha ei flott uke videre ;)

  Klem Vibbedille ;)

  SvarSlett
 4. Åhhh, gleder meg sånn til å se den Kashmirjakken din! Nå fristet det veldig å fortsette på min egen kjenner jeg. Ønsker deg en fortsatt fin uke, og husk at alt ordner seg til slutt! Klem

  SvarSlett
 5. Flotte prospect du har ! Her er det rekke med prosjekt i sofaen, hvilket skal jeg ha nå….

  SvarSlett
 6. Her var det mange spennende prosjekter på gang, gleder meg til å se de ferdige:)

  SvarSlett
 7. Åh, den ser så fin uten jakken! Og spennende prosjekter du holder på med:)
  Jeg har også flere tin gpå gang og noen av dem skulle jeg ønske var ferdige. Det er jo så mye kjekt å starte på;)

  Kos deg videre!

  SvarSlett