Strikkepodcaster-med pinner

1/26/2014

Forrige innlegg var så kjipt at jeg fluksens måtte skrive et nytt. Jeg har endelig fått begynt å lytte til Pinneguris nye podcast Med pinner(som også er navnet på bloggen hennes), og det var kjekt! Jeg har bare hørt episode 1, der hun snakker med Marianne med bloggen Tante Ull. Siden sist har også Marianne startet egen podcast, den ligger i egne innlegg på bloggen hennes (rett meg hvis dette ikke stemmer).

Marianne sa en fin ting i podcastepisoden; strikk det du har lyst til! Som sagt, så gjort-så da har jeg begynt på noe jeg har tenkt på lenge, nemlig en vimpelrekke. Jeg har en del bomullsgarn fra Søstrene Grene liggende, og har hatt lyst til å pynte med noe mer hjemmelaget på Vetles rom. Det strikkes etter innfallsmetoden, blir det bra legger jeg kanskje ut en fremgangsmåte. Inntil videre får dere et skumringsbilde fra kjøkkenet:

Det anbefales-både strikkepodcast og vimpelstrikking!

God søndag!

Nyttårsforsetter og hvorfor jeg aldri holder dem

Dette er et innlegg om brutte løfter. Det er ikke så seriøst som det høres ut, heldigvis. Jeg bestemte meg for at jeg skulle følge den gamle overtroen om å ikke strikke genser til kjæresten før vi var forlovet eller gift. Vel, det fins så mange fine gensere der ute at jeg ikke klarer å holde meg lengre, ring eller ei. Så nå er Big Alfred´s på pinnene, i Drops Alaska som har bodd en stund i lageret. Den blir god, varm og myk-og jeg tror kjæresten blir superkjekk med den på!
Ett løfte brutt der altså. 

Bildet er tatt med iPhone, jeg som skulle bli flinkere til å fotografere med kameraet mitt i år gidder ikke dra det frem hele tiden. Det får nøyes med å komme frem til de ferdige prosjektene.

I år (som så mange andre år) skulle jeg være med i DUGG, der man veier, måler, regner ut balanse, og generelt er streng med seg selv hva garnkjøp og lagerstrikking angår. En god ting egentlig, for oss som ikke har begrep om hva ordet nok betyr i garnsammenheng. Problemet er bare dette: I starten elsker jeg å systematisere, å følge de reglene jeg har satt for meg selv, og å se at tallene henger sammen. Så går det en liten stund og så blir det kjedelig, og så faller jeg av lasset. Det er litt som å strikke på bestilling; jeg vet at mottaker blir veldig glad, men jeg har sjelden stor glede av å produsere noe mot betaling. Hadde jeg hatt det, ville jeg nok hatt en annen utdannelse enn den jeg valgte. Så, nok et løftebrudd-jeg hoppa av DUGGingen, men forsøker fremdeles å se fornuften i å strikke fra lageret-det er ikke vanskelig i det hele tatt, jeg har jo så mye fint garn! 

Jeg skulle også strikke fra Ravelrykøen min. Problemet er bare at den endrer seg fra dag til dag, og plutselig kjentes det som at jeg ikke kunne legge til eller fjerne noe fra den før jeg hadde strikket noe. Så bort med det løftet også. 

For et innlegg altså. Konklusjonen er vel at nyttårsforsetter sjelden har noe for seg i min verden, jeg følger dem aldri og ender opp med å bli gretten på grunn av det-de fjerner hele strikkegleden. Dermed fortsetter jeg som før, og strikker etter innfallsmetoden :)

God søndag til dere der ute!

Leila Hafzi for Sandnes Garn

1/24/2014

Bildet er lånt hos Sandnes Garn
Leila Hafzi  har samarbeidet med Sandnes Garn om to nye hefter med nydelige mønstre, og jeg er solgt! Kjolen på bildet heter Olaug og den skal på pinnene så snart jeg får kjøpt heftet.


Genseren Nora likte jeg også veldig godt. Tro om jeg ikke har lagergarn både til kjolen og genseren?

I tillegg til heftet jeg har hentet bildene fra (vol.2 Leila Hafzi) har hun designet et bryllupshefte (vol.1 Bryllup og selskap), det har jeg ikke sett så nøye på, men det er sikkert mye lekkert i det også!


Lune striber

1/15/2014

Det siste plagget jeg fikk ut av de to nøstene med Pickles Pure Wool er denne lille lua, en del av Lune striber-settet fra Babystrik på pinde 3,5-4 av Lene Holme Samsøe. En søt liten sak syns jeg, men selv om jeg strikket str 12 mnd er den for liten til Vetle. Den havner i gavekassa, eller spares-jeg har ikke bestemt meg. Mønsteret er velskrevet og enkelt å følge, og det går ikke mye garn på denne heller. Lua ble strikket i romjula, så den teller ikke med på årets garnveiing. Jeg funderer på å sy på en liten pelsdusk på denne, hva syns dere?

Jeg hadde et nøste med silkeull fra Malsen og mor, som egentlig skulle bli til en vest. Det var ikke nok, og jeg fikk mer av en venninne. Problemet var bare at det var feil farge, så da ble vesten kassert og smetteskjerfet fra samme mønster som lua til. Det gikk med 27 gram garn til denne, og resten av nøstet er på vei til å bli striper i en snorkedress. Ingen av disse ligger i Ravelrykøen min, men det er kjekke småprosjekter å holde på med innimellom. 


Milo

1/09/2014

Etter at jeg var ferdig med Heathered hadde jeg en rest igjen av Pickles Pure Wool. Det var litt igjen etter nikkersen, vesten og sokkene til Vetle
som ble ferdig tidligere i fjor. Vester trenger han alltid, så det ble nok en Milo, denne gangen i str 12 mnd. Den kan brukes allerede nå, litt for vid men god på lengden. Hvor mye garn som gikk med vet jeg ikke, vesten ble ferdig i fjor og teller dermed ikke med i årets DUGG, så jeg har ikke veid den. 

Ett av mange mål for året er å huske gidde å sy på merkelapper på plaggene jeg strikker. De er kjøpt hos Mina namnband og jeg har mange av dem. De gjør seg godt på de fleste strikka plagg, kanskje bortsett fra sokker og små luer. Dessuten gir de et ekstra personlig preg, og det liker jeg. 

Jeg kan ikke få rost Pickles Pure Wool nok, det er et deilig garn og jeg gleder meg veldig til jeg skal til Oslo i mars- da skal jeg innom butikken og handle mer, fordi jeg skal på strikketreff og da er det lov å kjøpe garn! Den fine kleshengeren er fra mamma eller pappas barndom, og henger i Vetles klesskap.


Restegenser

1/04/2014

Første prosjekt i 2014 er ferdig, en varm restegenser til Vetle som kan passe til høsten. Jeg begynte på den i romjula, og strikket meg gjennom smårester av tynn ull, silkeull og silkealpakka. Utgangspunktet for genseren ligger i Rajas raglan  av Lene Holme Samsøe, men det er bare maskeantall og kanter som er like. Jeg droppa teksturmønsteret siden jeg strikker striper, og syns det ble fint.

Genseren er strikka med en tråd tynn ull (Pickles Pure Wool og nøstebarnull) og en tråd restegarn i stripefarger. Størrelsen er 24 mnd, men jeg tror denne kan brukes allerede fra høsten. Fint med plagg som varer!

Jeg har et lite mål for året, og det er å bli flinkere til å bruke kameraet mitt, og lære meg mer om hvordan jeg kan ta bedre bilder med det. Disse bildene er et lite skritt på vei mot målet, og en oppgradering fra iPhonebildene. 
Genseren er også en del av DUGGprosjektet, den veier totalt 173 gram, men bare 73 av dem er strikket i år. Flere detaljer om genseren ligger på Ravelry.