Lørdagsgodt

2/22/2014

 I går var Sissle og jeg en tur på det lokale senteret, og da måtte vi en tur innom garnbutikken der. Dermed fikk jeg med meg Leila Hafziheftet hjem, og nå pønsker jeg på hvilket garn jeg skal strikke kjolen i. Mønsteret oppgir minialpakka, men det blir for varmt for meg. Jeg lurer på Wollmeise, eller Malsens silkeull. Får tenke litt til. 

De hadde også fått et annet fint hefte, men det var ikke kommet inn i butikken ennå, med design av Lene Holme Samsøe og Hege T Larsen. Det skal jeg kjøpe når de får det, mye fint her også. Garnet på bildet over skal jeg bruke til å strikke genseren på bildet her, den var også i minialpakka, men jeg klarte ikke la være å ta med hjem litt silkealpakka, så det blir en litt blankere, men enda mykere genser. Vanligvis strikker jeg ikke så mye fra hefter, jeg bare kjøper dem. Men denne ganga tror jeg det blir flere prosjekter fra begge!

Jeg har lagt opp til Slumreteppet Unni, inspirert av fargene i det lekreste gulvteppet jeg vet om, nemlig dette fra Hay. Bunnfargen i teppet blir Blackhill Højlandsull i fargen Havregrød, og mønsterfargene blir Gollum, Konkylie, mellomgrå NZ Lammeull og Antracit (også NZ Lammeull). I tillegg funderer jeg på en rosafarge til, Konkylie er nemlig mer ferskenrosa enn den rosa i teppet, jeg vet at Malsen og mor har noen gode kandidater. Vi får se hva jeg ender opp med, foreløpig er det veldig gøy å strikke ugler, og da jeg bare kom på at jeg kan markere hver ugle med maskemarkører gikk tellinga mye enklere. Bilder kommer når jeg har fått strikket et par rader, akkurat nå er det ikke så mye å vise frem. 

Ellers er Kashmir ferdig, men den må skylles opp og blokkes litt før jeg vil vise den, og så har jeg lyst til å få tatt skikkelige bilder. På kilofronten minker det rundt livet (jippi!) mens det øker i garnlageret. Pytt pytt, ull får jeg aldri nok av.

Fin lørdag til dere som titter innom, min helg skal tilbringes i ro, og i selskap til lillebror som fyller 30 år i dag! På pinnene

2/19/2014

For tida har jeg mange forskjellige prosjekter på pinnene. Noen små, noen store, og noen som ikke haster med å bli ferdige. Sistnevnte kategori har jeg ikke bilder av her og nå, så det får bli et annet innlegg. 

Hovedprosjektet mitt for tida er Kashmir, kosejakka som ble påbegynt dels fordi jeg trengte et enkelt strikketøy som kunne fungere som tvstrikk (det var før jeg kom på at det var et Isagermønster jeg strikket etter...) og dels fordi jeg hadde mange odde nøster med tynn ull, silkealpakka og silkemohair i duse pastellfarger som aldri helt fant plassen sin i andre prosjekter. 
Nå nærmer jeg meg slutten, jeg har et halvt erme og lommene igjen. Jeg fulgte mønsteret en stund, og så gikk jeg over til å strikke etter eget hode, det ble for komplisert å skulle regne ut masketall for hver eneste vending. Men fint blir det likevel. Mer info om garntyper og sånn fins på Ravelry.

Neste prosjekt ut er en gave, lillebror fyller 30 år på lørdag, og må nok vente litt med å bruke genseren, jeg gidder rekker ikke å blir ferdig til da. En helt enkel raglan med egne justeringer etter mål på nevnte lillebror, som er tung å strikke for hendene, men som blir veldig fin. Planen er at den skal få grå ribbkanter på ermer, bol og hals. Mer info her

Siste prosjekt på pinnene er Lilla koftan, til Vetle som trenger ei tynn ulljakke til våren og forhåpentligvis høsten. Garnet som nektet å samarbeide  først skulle bli 70tallsjakke, deretter ullbukse, fant seg til rette i denne jakka, strikket fra toppen og ned. Her er det tweedrester som brukes opp, og det står mer på Ravelrysiden.

Jeg har mange strikkeplaner, som vanlig, og et av dem er å få strikket meg en vårkjole. Garnet er klart, jeg har lyst på en Chic kjole, og Leila Hafziheftet er ikke glemt, det er bare ikke kommet hjem til meg enda. Vi får se hva som blir de neste prosjektene, først må jeg få ferdig noen av disse. For tida er det store omveltninger hjemme hos oss, det er godt å ha strikketøyet å holde seg fast i, og alt ser heldigvis ut til å ordne seg, selv om veien både har vært, og er, ganske humpete. Midt oppi det hele er jeg glad for strikkeblogger, Ravelry og andre fora, og dere som er med på å gjøre fellesskapet til en fin plass å være. 
God lillelørdag til dere som titter innom, nå skal jeg strikke og spise litt sjokolade!

Her strikker jeg del I

2/12/2014

Monstermønster og flere andre har vist frem strikkekroken sin på bloggene sine, og det har jeg også lyst til. Jeg hadde ingen gode bilder av tv-kroken i stua der jeg strikker mest, men dette får duge- vi har en lang treseter med to puffer foran, som danner en skikkelig kosebinge, og her strikker jeg. Bonusen er at begge puffene har oppbevaring, og de er fylt til randen av garn, prosjekter, strikkebøker og annet nødvendig stæsj. 

Jeg er også en kjøkkenstrikker, liker godt å sitte ved kjøkkenbordet og strikke, drikke te og høre på radio.

 En tredje plass jeg strikker (dette bildet er fra i fjor sommer) er ute på verandaen. Jeg har ikke fått strikket inn den nye verandaen, naturlig nok-vi flyttet inn i nytt hus i november. Men jeg ser frem til mange fine strikkestunder i sommerkjole og solskinn!

 Men så; det berømte strikkerommet mitt, som fremdeles ikke er ferdig. Vi har begynt å male det, og tapeten skal på plass i neste omgang. Når det blir klart, skal jeg lage et skikkelig strikkerom-innlegg, forhåpentligvis med mindre rot og mer inspirasjon på bildene.Kashmir på pinnene

2/08/2014

For tida har jeg mange, mange prosjekter på pinnene. Ingenting blir ferdig, og nye blir starta opp. Som Kashmir, et deilig pausestrikk, men en håpløs oppskrift å følge. Dessverre har jeg hørt liknende ord om Helga Isagers oppskrifter tidligere, og jeg må si meg enig. Det mangler mye logikk (og tall som ville gjort det enklere å forstå mønsterkonstruksjon, og kanskje redusert antall mønstersider) i den, men jeg fant min egen måte å gjøre det på, og noen tips herfra, jeg strikker også icordkant rett på jakka underveis. 

Garnet jeg bruker er mange ulike variasjoner tynn ull, ull/silke, alpakka/silke og kidmohair fra lageret. Blant annet har forsmådde Camomille fått nytt liv i jakka. Jeg strikker i duse fargetoner; kremhvitt, lys rosa, pudderrosa, beige, lys kamel, lys lavendel. Det går MYE garn i denne, og det er en perfekt måte å bli kvitt enslige nøster i garnlageret på. 

For tida går livet litt i berg-og-dalbane, samme hvor mye jeg googler så føles det som å komme til kort. Så jeg holder meg fast i strikketøyet og håper det snart blir bedre, mens vi prøver å finne gode hverdagsløsninger. Men om litt over en måned skal jeg på husmorferie, det er strikketreff i Oslo og jeg gleder meg som en liten unge til å bo på hotell (enerom! sove i fred! spise frokost alene! strikke hele dagen! snakke med voksne folk!) og slappe skikkelig av. Jeg har fremdeles et målom å strikke så mye som mulig fra lageret, men jeg skal innom Picklesbutikken i Markveien en tur likevel.

God helg til dere som titter innom