Pausefisk

4/14/2014

I mangel av bilde på fisk, ble det sjø i stedet. Ikke så langt unna, og verdens fineste badeplass.

Jeg har bestemt meg for å slutte å blogge. Avgjørelsen har jeg veid for og imot lenge, og jeg har lenge kjent på at internett tar for mye av tida mi. I tillegg til Ravelry og Instagram, pluss diverse strikkefora, blir det for mye å oppdatere bloggen jevnlig (og litt smør på flesk?), og jeg får ikke tid til å lage ordentlige innlegg med skikkelige bilder, som jeg egentlig skulle ønske at jeg gjorde (hvor jeg bruker kamera og ikke telefonen, og tid på å formulere innleggene). Jeg er ikke 100% ferdig med denne bloggen, så jeg lar den stå åpen foreløpig. Tusen takk for alle fine kommentarer og all inspirasjon jeg får fra dere som leser og legger igjen spor, det setter jeg veldig stor pris på! Jeg fortsetter på Instagram, der heter jeg frksnupp1, og på Ravelry frksnupp. Takk for meg :)

God påske!

4/11/2014


Ville bare ønske dere en fin påskeferie (på bildet venter vi utenfor butikken på mormor, i det fine været, og poden har selvfølgelig påskegul body på, ganske tilfeldig)! Her er planene klare-bypåske med tur i Dyreparken, Aquarama (Kristiansand har mange fine plasser å dra med store og små!), familiekos, strikking og litt huslige nødvendigheter som vindusvask og oljing av teakstoler. Er vi riktig spreke kan det hende vi får kjøpt oss en hageslange og vasker terrassegulvene også (sannsynligvis ikke). Iallefall skal vi slappe av, spise påskesnop, forhåpentligvis drikke litt vin og kose oss ute i sola.

Siden sist har jeg blitt ferdig med knebuksene til Vetle, men de er ikke vaska og fotografert enda. Ellers har jeg rekt opp en genser, og blitt ferdig med den mintgrønne halsen. For å veie opp for denne effektive prosjekteringen har jeg bestilt litt abnorme mengder garn fra Garnudsalg og Pickles (jeg er dessverre ikke sponset av noen av dem). Pickles har en konkurranse gående frem til 16.april der en kan få refundert hele garnkjøpet sitt, altså blir garnet mitt gratis (håper jeg).
Et akutt behov for noe sitrongult garn fikk jeg tilfredsstilt på strikketreff, da jeg kjøpte deilig sitrongulArwetta hos God som ull, men å strikke en jakke til meg selv på pinne 2.5 er altfor tidkrevende, så jeg slenger på en tråd sitronfarget angora og satser på at det går kjapt å få til en fin jakke til vårbruk, og kanskje til 17.mai.

GOD PÅSKE!


Startitis*

4/06/2014

*startitis; et altoppslukende behov for å legge opp til eller begynne på nye prosjekter. Svært vanlig som bivirkning etter strikketreff, besøk i garnbutikk eller liknende.

Jeg har alltid flere enn ett prosjekt på pinnene. Men nå begynner det å gå over stokk og stein, på Ravelry registrerer jeg alle, og nå teller de 11 til sammen. Det er ti for mange! Neida. Men det begynner å bli trangt i strikkekurvapuffen, og jeg har mistenkelig få maskemarkører tilgjengelig. Til og med pinnemappa er uvanlig slarken og enkel å lukke. Jeg har kommet frem til at noen prosjekter må rekkes opp, men først en liten presentasjon:

Det nyeste prosjektet først; knebukser i Istex Kambgarn og Semilla økologisk merino fra Gustav og Berta sin nye strikkebok. Disse er tiltenkt Vetle til bruk på 17.mai, men med mer klær under enn jenta på bildet har. 

Videre til vårhalsen min, jeg fikk akutt behov for noe mintgrønt på pinnene, og har begynt på en rillestrikket hals (med glattstrikket felt innimellom rillene, det er bevisst ;) på pinne 6 til meg selv. La opp 40 masker og så strikker jeg til den er lang nok eller jeg går tom for garn.

Nok et vårprosjekt; en jakke strikket fra toppen og ned, med utgangspunkt i Ravello som egentlig er en genser, med garn fra strikketreffet i Oslo. Her vet jeg at det sannsynligvis ikke er nok garn, så jeg venter med å strikke ribbekanter på ermer og i halsen, så kan jeg supplere med et annet garn i en litt annen nyanse (og da får jeg kjøpe mer garn, hurra!) når den blir ferdig.

I tillegg har jeg en mohairjakke (uten mohair) på pinnene, den er ikke avbildet ennå. Mønsteret er fra Kamille Ideer, og den er kjempefin. Men jeg er usikker på garnvalget mitt, om det blir for tungt med to tråder alpakka/silkealpakka. Denne står i fare for å bli rekt opp og påbegynt i et lettere garn i stedet. Jeg har også en Alex på pinnene som har ligget stille siden jeg kom hjem fra sykehus, og den tror jeg blir rekt opp også.

Neste prosjekt ut er fortsettelsen på barnehagekoffertene, dette skal bli en ribbebukse til Vetle, og den er nærmest selvlysende i virkeligheten. Denne strikker jeg ikke på hjemme, kun på treff og i bilen (for det er så kjedelig). Barnehagekoffertene er et eget prosjekt på Ravelry, så strengt tatt har jeg vel 10 prosjekter gående.

Ugleteppet Unni hviler også for tiden, det er helt tilfeldig. Jeg liker mønsteret godt, men det egner seg best foran en tv-serie når jeg er aleine, og det er ikke så ofte nå om dagen. Jeg har kommet litt lengre enn på bildet, og strikker i nok en gråtone, så det blir sannsynligvis fem mønsterfarger på mitt teppe.

Et lite, men langtekkelig prosjekt, er en vimpelrekke til Vetle i dobbelt bomullsgarn. Urkjedelig, men kjekt å strikke på i en ledig stund (de er det heller ikke så mange av for tida). Den blir vel ferdig før komfirmasjonen hans, forhåpentligvis.

En Big Alfreds-genser har jeg på pinnene til Stian, i Alaska fra Drops. Det er et enkelt og greit mønster, men ganske tungt for armer og håndledd på pinne 5, og veldig varmt. Den strikker jeg bittelitt på når det er kjølig på kveldene, ellers blir nok denne tatt opp igjen til høsten.

Siste prosjekt ut er restegarnsforbannelsen, eller rilleteppet fra Arne og Carlos´Strikk i hagen-bok. Det har ikke vokst siden dette bildet ble tatt, men det gjør ingenting. Det er et langtidsprosjekt der jeg strikker inn smårester som ikke kan brukes i andre prosjekter, og dermed blir det et ganske eklektisk uttrykk, for å si det på en pen måte ;) planen er at det skal bo i kjellerstua når den en gang blir ferdig, sammen med bassforsterkere, bassgitarer, sykkel- og kajakkutstyr (altså er det ikke MIN hule ;)

I tillegg til de 10 prosjektene har jeg 76 i Ravelrykøen, og omtrent 100 til jeg har lyst til å begynne på. Og garn til omtrent det tidobbelte....

I skrivende stund har jeg konsumert dagens første kaffekopp, og nå trenger jeg mer. Vetle var våken lenge i natt, uten noen spesifikk grunn, så vi er ganske søvnige her. Far og sønn sover søtt nå, mens jeg stod opp 11:45 og ikke har planer om annet enn å strikke, drikke kaffe og kanskje dra dem med en tur til mormor som frister med nybakte boller.
Fin søndag til alle der ute!