Lilla koftan

9/27/2015

Lilla koftan ble ferdig til jul i fjor, men rakk nesten ikke bli brukt før den var for kort. Dermed måtte jeg forlenge bol og ermer, og det tok sin tid. Nye knapper måtte også til, og nå kan den endelig brukes igjen. Garnet er Geilsk Hamp og Uld, en deilig blanding. Shortsen han har på seg er en del av sommergarderoben, strikka i rester av silkeull og Madelinetosh Pashmina, og kan brukes året rundt med eller uten strømpebukser under.

Vi pleier å gå ned til den lille stranda rett ved der vi bor, og på veien står det to store gravemaskiner-de må alltid sjekkes ut. Det lille skjerfet V har på seg er resten av garnet etter høstjakka mi, som jeg snart skal få vist frem her.

Vi rakk å rense sluken også før vi gikk på tur (haha neida), litt kjølig på formiddagene nå-så Nøstebarnlua i ull og silke er god å ha.

I ettermiddag ventes besøk av yngste onkel, det blir koselig! Fortsatt fin søndag til alle dere som leser med, og takk for fine ord om Røldalsbuksa :)Røldalsbuksa

9/24/2015

Da Kofteboken kom ut i fjor, visste jeg med en gang at jeg bare måtte strikke Røldalkofta. Jeg la opp, strikka to ermer og så ble den liggende. Lenge. Jeg var på nippet til å rekke opp, men så fikk jeg en idé-hva med å lage en varm, god og fin ullbukse av ermene, det var jo lite strikking som gjenstod, og jeg fikk brukt det garnet jeg ellers hadde rekt opp og putta i en pose innerst i skapet.


Bildet er litt uklart, men det viser mønsteret som skal være øverst på bærestykket på kofta-det strikka jeg etter å ha satt sammen beina på en pinne, og så måtte jeg improvisere litt for å få en høy og god ribbekant og strikke buksa litt høyere bak.

Buksa er lang i beina (mine armer er lange, og jeg strikker alltid litt ekstra lengde på ermer), så den vil nok ikke passe før neste år-men det gjør jo ingenting, med en lang og smal unge vil den passe før eller siden. Garnet er Rauma Tumi, og flere detaljer ligger på Ravelrysiden min. Dette er Aprilprosjektet mitt i 12 months of knitting.

På pinnene

9/22/2015

Det begynner å likne på høst, og jeg har som vanlig masse strikkeplaner. I tillegg hadde jeg visst mer på pinnene enn jeg trodde, utrolig hvor mye som dukker opp når en rydder opp i krokene.
Det viser seg at det aller meste er til Vetle og meg, bare ei ussel lita lue er til far i huset-det må jeg nok gjøre noe med i løpet av høsten.

Her er ei restejakke til Vetle, størrelse 3-4 år sånn omtrent-i tynn ull og sokkegarn (Sisu tror jeg) om hverandre. Denne har ligget i bilen og bare fått noen omganger sporadisk, den er improvisert og det haster ikke med å få den ferdig, ettersom ungen er godt utstyrt med både ulljakker og gensere denne sesongen. 


Neste prosjekt er KK-genseren, en lang oversize raglangenser- mønsteret var i bladet tidligere i høst, og dette er en modell til butikken hvor jeg jobber. Dobbel Rauma Plum på pinne 6 er seigt å strikke med, men det blir fløyelsmykt og jeg gleder meg til å sprade rundt i denne på jobb. 

To par sokker er kommet på pinnene, til venstre Regiasokker fra Arne og Carlos (mitt eget mønster) og til høyre sitronsokker i Wollmeise til Vetle (også eget mønster). Sokker er (dessverre) ikke det morsomste jeg strikker, men her brukes de nesten hele året, så nå var det på tide med litt påfyll.

Videre teststrikker jeg et mønster for søte mamaknit (ninaisabellabrahamsen på Instagram), nemlig Guttefin kåpe. Den blir lekker, jeg må få tak i fine hekter og kantebånd til den, gleder meg til å vise den frem. Drops Nepal og pinne 6 gjør at det går relativt kjapt å strikke også.


Enda et Vetleprosjekt. Dette er Snøløvgenseren, som han selv har valgt farge til. Ikke noen overraskelser der altså. Planen er å strikke en i samme farge til meg selv, men det blir nok ikke med en gang. Løvene skal være hvite, og jeg strikker i Sterk fra Du Store Alpakka.


Siste prosjekt ut er Cille fra Lene Holme Samsøes bok Suveren strikk, dette er koseprosjektet som kun får noen pinner innimellom modell- og teststrikk om dagen. Etter å ha sett og prøvd en venninne sin fantastiske, lys grå versjon (må ha en lik også) på Sjølingstad, måtte jeg bare legge opp til denne-passende nok i fjorårets garnfangst fra strikkedagene, nemlig Hifa Pelsull. Det ryktes også at pelsulla skal lanseres i tynnere versjon neste år, jeg håper det stemmer!

Som dere ser så blir jeg ikke arbeidsledig med det første-og jeg har mange strikkeplaner utover høsten. Det gjelder å strikke i bilen og på bussen skal jeg bli ferdig med alt dette ;) 

Sommerstrikk til Vetle

9/20/2015

I år har jeg strikka noen sommerplagg til Vetle, i ull/bomull og ren bomull. Siden jeg har hatt en bloggpause er det en del prosjekter som er vist frem på Instagram, og de vil jeg gjerne vise dere også. Først ut er ei egenkomponert sommerdrakt,  i Geilsk Uld/Bomuld. Denne var god på de varmeste dagene, selv om vi ikke hadde så mange av dem. 

En sommertopp i bomull fra Søstrene Grene ble det også, den blir brukt over bodyer utover høsten også. Denne har jeg også strikket uten noe mønster.


Sommerplagget jeg er mest fornøyd med til han, er denne singleten strikka i Mandarin Petit, mønsteret er fra heftet 1507 Søte små i bomull, men jeg har dikta etter ermedelinga. Fargen er ekstra fin syns jeg, og denne har han bodd i gjennom sommerferien. 


Siste vår/sommerplagg ut er denne romperen, som ble brukt på 17.mai i år. Den er strikka i Tumi fra Rauma, også etter eget hode. En dag skal jeg skrive ned alle disse egne mønstrene mine og lage ei bok. Kanskje. 

Nå er det imidlertid høst, jeg strikker okergul Snøløvgenser og teststrikker ei finfin guttekåpe for mamaknit, i tillegg til knallgule sokker i Wollmeise, til Vetles høstgarderobe. 


12 months of knitting-halvveis

9/17/2015

I januar bestemte jeg meg for å prøve meg på 12 months of knitting, som går ut på at man bestemmer seg for 12 prosjekter man vil strikke i det påfølgende året. Jeg lagde meg ei liste, som riktignok har gjennomgått noen endringer underveis, men felles for alle prosjektene var at de skulle være til meg-så 2015 er egostrikkens år! I september er jeg ferdig med 7 av 12 prosjekter, og har lista klar til resten av året. Det mangler bilder av et par av dem, og det understrekes at ikke alle prosjektene ble ferdigstilt den måneden de ble påbegynt....fortsettelse følger!

Januarprosjektet var Arvingen av Pia Hernö, min er strikka i dobbel totrådsull fra Garnudsalg.dk, og det ligger flere bilder på Ravelry. Denne har jeg brukt masse-jeg strikka min lengre og smalere enn originalen.

Februarprosjektet ble en sommerlig Betty, strikket i Pickles Summer Wool (ull/bomull) og den er også brukt en del, dessverre nupper den såpass mye at jeg må fikse litt på den hvis jeg skal kunne bruke den. Noterer meg at sommerulla ikke tåler å strikkes på altfor tykke pinner.Marsprosjektet mitt var Ravello, med striper helt ned til ribbekanten. Denne er strikka i Rowan felted tweed og (dessverre utgåtte) Angoratweed fra Drops. Herlig myk, og så varm at jeg faktisk ikke har brukt den enda, med den våren vi hadde. Nå er det kanskje på tide å plukke den frem.


Maiprosjektet mitt ble Frøken Seilergenser fra Pickles, og denne er min absolutte favoritt! Garnet er Merino Tweed og Angora fra Pickles, og jeg elsker den. Jeg har litt Geilsk tweed liggende til enda en, men må nok supplere med stripefarge. Anbefaler mønster og garn til alle.


Juniprosjektet mitt er Featherweight cardigan av Hannah Fettig, en annen favoritt som jeg har strikka tidligere her og her. Denne gangen ble det deilige Rasmillas Luksusgarn, en ull/silkeblanding, og det gikk med 300 gram.

April, juli og august kommer etterhvert-og lista for september, oktober, november og desember står i koftestrikkingas navn-det blir spennende å se om jeg klarer å gjennomføre prosjektet når året tar slutt!


Frem og tilbake, tilbake og frem

Etter en liten tur innom Woolspire, fant jeg ut at det enkle er det beste-så nå er jeg tilbake på Blogger! Har overført noen innlegg manuelt, så beklager spam i feeden til dere som har meg der. 

Siden sist har jeg lagt opp til tusen (det føles iallefall sånn) nye prosjekter, og ett av dem er Cille  fra Lene Holme Samsøes bok Suveræn strik. Fjorårets fangst fra Sjølingstad, nemlig en melert rosafarge i Hifa Pelsull, skal bli til en av de fineste genserne jeg vet om. 

Blir veldig glad for tilbakemeldinger (om rss fungerer, som vanlig) :)

Strikkedager på Sjølingstad 2015


I helga var jeg på Sjølingstad Uldvarefabrik, i år som sist år var det strikkedager der, og årets tema var mønsterstrikk. Bildet viser vottetreet, med modeller fra Vottelaugets nye bok Eventyrvotter. Veldig inspirerende, og ekstra gøy å møte forfatterne bak boka (selv om de fleste var kjente fra før). Fredag kveld var det strikkekafé og garnhandel, og lørdagen var det foredrag og litt mer garnhandel. Veldig moro, dessverre ble det ikke tatt så mange bilder-jeg var mest opptatt med å høre på de ulike foredragsholderne og strikke, blant annet var Hillesvåg Ullvarefabrikk på besøk, og fortalte om bedriften, og nye garntyper som kommer neste år-jeg gleder meg vanvittig mye til å prøve tynn pelsull!


Tradisjonen tro bodde vi på ei hytte på den yderste nøgne ø på Lindesnes, nydelig utsikt og skikkelig høstvær, som i fjor. Stavangergjengen hadde tatt turen nedover, og det er ekstra stas å få kombinere strikketreff med strikkehyttetur!


En annen tradisjon på strikketurene våre er pakkeleken. Her er det mye fint og mye ikke fullt så fint, jeg fikk med meg en bit av hvert hjem. Den mindre fine delen spares til neste pakkelek!


Her er fangsten fra pakkelek og garnhandel. I fjor kjøpte jeg med meg en haug med Hifa Pelsull, og angret på at jeg ikke prøvde noe av garnet fra Telespinn. I år måtte jeg dermed sikre meg to hespler med Fivrel, som er et et entrådsgarn i deilig myk mohair-det får bli et sjal, eller en genser sammen med en tråd av noe annet. Cascadegarnet (Heritage Sock) vant jeg i pakkeleken sammen med strikkekaffen. Syns jeg klarte å modere meg ganske bra når det gjaldt shoppinga, men det har også sammenheng med at jeg jobber i garnbutikk nå, og kjøper nokså mye garn utenom.


Det ble strikka på litt av hvert, både en mohairgenser (KK-genseren, modell til butikken), høstjakka som ble ferdigstilt men ikke fotografert, og litt babystrikk-Vetle skal få en liten fetter i februar, og han bor på det kalde Østlandet-dermed må han få litt deilig varm ullstrikk til trilleturene. På bildet er en liten kortbukse i Karmin Supersoft, i tillegg har jeg strikka sokker og lue. Mer skal det nok bli!

Årets husmorferie nr 1 er dermed over (er så heldig at jeg skal på en til, men den er ikke strikkerelatert) og jeg er veldig fornøyd-gleder meg til neste års Sjølingstadsstrikk!

Kjappstrikka drakter


Kjappstrikka drakt fra Paelas må være et av de mest populære strikkemønstrene på Instagram, og jeg måtte bare strikke en til Vetle og en til kusina. Mønsteret går opp til 2 år, så jeg har forlenga begge draktene litt og strikka på et halvt pinnenr større for å få dem til å passe.Vetles drakt er strikka i en tråd Karmin Supersoft, som er et totrådet, tynt ullgarn på vei ut i butikken, og to tråder Drops Lace i lys grå. Fin kombinasjon, og passe mykt (min ullunge tåler tynn ull rett på huden, men for å få drakta litt mer lodden kombinerte jeg ull og silkealpakka). Den har fått en god del ekstra lengde, og en knapp ekstra i hver side. Han har allerede brukt drakta i konfirmasjon, sammen med fin body og strømpebukser, og jeg regner med at denne blir god å ha utover høsten.Kusinedrakta (med samme mønsterendringer, for å få omtrent samme størrelse, altså 2.5 år) er luksusutgaven, strikka i en tråd KoKo Babyalpaca og to tråder Isager Alpaca 1. Mjukt som smør og fin melering. Fargen er vanskelig å få frem, den er gammelrosa med skjær av dus lilla.

Mønsteret er morsomt å strikke, det går fort (derav navnet) og drakta sitter fint på. Det må nok bli en til minstekusina også (som vel egentlig blir Vetles tremenning). Fortsettelse følger!

SanderdraktaDa jeg teststrikka en kjole for Knittingmoments for en stund siden, fikk jeg velge et mønster fra sida hennes etterpå. Det måtte bli Sanderskjorta, som jeg har forlenget og strikka bein på så den kunne fungere som en fin og varm liten sak i overgangsperioder mellom høst og vinter, og vinter og vår. Den har ligget ferdig leeeeenge, det er først nå jeg har fått vaska den og prøvd den på Vetle.Den sitter som støpt (nesten litt for støpt), og mini har tatt av seg en del de siste ukene når han har vært syk og ikke spist noe særlig. Dermed vil den nok være for kort og trang til våren, men nå kan den brukes inne på kjølige dager.Drakta er strikka i BabyAlpaca Silk fra Drops som jeg fikk i garnbytte fra Dumlepus på Instagram, elsker det garnet! Det gikk med to nøster, og jeg kunne med fordel ha strikka den lengre. Bredden er det ikke så nøye med, strikk vider seg jo ut greit i bruk. Siden garnet er tynnere enn originalgarnet, tok jeg utgangspunkt i størrelse 4 år og tilpassa lengden (trodde jeg) etter Vetle.

Det blir en del småstrikk om dagen, og mye julegaver, så det kommer nok ikke så mye ferdig på bloggen på en stund. Vi har så smått begynt å pynte litt, og jeg planlegger å lage en del julepynt selv, så det vil jeg vise frem.

God adventstid!Elias sitt hentesettVanligvis strikker jeg ikke på bestilling, men da en venninne lurte på om jeg kunne strikke hentesett til sønnen hennes som kommer i begynnelsen av neste år, klarte jeg ikke motstå-babystrikk er noe av det morsomste å strikke, og særlig de minste størrelsene. Hun ønsket seg et nøytralt og enkelt sett, som samtidig skulle være litt søtt. Helst skulle det være lys grått, men mannen ønska seg lys blå, så da fant vi en fin isblå farge fra Dale. Mønsteret er henta fra det nyeste babyheftet til Sandnesgarn, jeg har strikka ei lue i tillegg, og sokkene er Babysokker som sitter på foten, nokså like de som hørte til settet, men jeg droppa snor siden jeg vet at disse faktisk sitter på, og da er det ikke nødvendig med mer dill for å kle på ungen. Nyfødte er jo ikke nevneverdig glade i å kles av og på, så jo enklere det kan gjøres, jo bedre er det.

Det gikk med litt over 5 nøster babyull fra Dale, i fargen 5711 Blågrå. Jeg har gjort flere små endringer, detaljer om det ligger på prosjektets Ravelryside. Knappene mistet dessverre litt av fargen sin i vask, men ikke så mye at det gjorde noe. Nå håper jeg på å få se den lille i settet sitt når han kommer!

Ellers strikkes det fortsatt på julegaver, jeg nærmer meg slutten nå og har igjen tre småplagg i tillegg til det jeg strikker på nå, Innimellom strikker jeg litt på en enkel, naturhvit genser til meg selv, mer om den senere!

Clover Earflap HatsVetle trenger alltid flere luer i garderoben, både til barnehagen og hjemme. Jeg liker å ha flere å variere mellom, da blir det gøy å kle han litt fint også, ikke bare praktisk i regn og ruskevær. To luer har det blitt til, jeg hadde noe rester igjen etter Vimpeldressen (som kommer på bloggen snart, må bare få tatt noen bilder i dagslys først), strikka i Raumas deilige ull/alpakkablanding Tumi. Det gikk med omtrent 50 gram garn per lue, og jeg har strikka glattstrikk mellom mønsterbordene i stedet for riller-en liten glipp, men jeg syns det ble fint likevel.

Clover Earflap Hat har herjet blogger og Instagram lenge, endelig fikk jeg strikka den. Mønsteret var så gøy å strikke at jeg bare måtte lage en til, først den sennepsgule, og så en mørk grågrønn, mer nøytral variant.Det blir nok flere av disse, siden både mønster og passform er så bra.På vei hjem fra barnehagen i dag var den på, og sitter som et skudd. Resten av plaggene er den fine Morosettgenseren som zilie har strikket til Vetle, den bruker vi masse. Smetteskjerfet strikka jeg tidligere i år, i Malsens silkeull, og det er jevnlig i bruk. Regnbueteppet har fått seg en omgang toving, og fungerer aller best som alternativt regntrekk når det dusker ute (og mor slipper brølende unge som ikke vil ha det på).

For tida strikker jeg julegaver, bretter papirstjerner og pønsker på hva som skal bli egostrikketøyet når julegaver og bestillingsstrikk (hentesett) er ferdig. Det bør være Malsenkofte eller Acnejakke, men jeg har så fryktelig lyst på en Supernova og en Ravello, i tillegg til at det ligger en haug angoratweed og roper i strikkepuffen, det skal bli vester og jakker til Vetle.

I morgen skal jeg på strikkedag hos ei venninne sammen med flere venninner, vi skal ha garnbytte, pakkelek og tapas! Gleder meg veldig, og på søndag har jeg bursdag, så det tegner til å bli en perfekt helg! Ønsker alle som titter innom en god en!Il Grande FavoritoNå føler jeg meg virkelig god på etterpåblogging her! Il grande Favorito ble ferdig i august, og har vært i bruk masse siden da-det er en grunn til at den har fått navnet sitt. Passe lett, passe myk og varm, og flatterende til de aller fleste kroppsfasonger.Som mange andre har jeg valgt å strikke forstykket i riller, det gjør seg ekstra godt i litt loddent garn syns jeg. Genseren er strikka i en tråd lys grå alpakka fra Drops, og en tråd lys blå Silkmohair fra Garnudsalg. En deilig kombinasjon, og fargeforskjellen gjør at den ser ørlite grann melert ut.

På denne har jeg faktisk gått ned en halv pinnestørrelse for å få en litt tettere genser, og så har jeg forma midjen ørlite grann. Denne genseren har også ekstra lengde over fua, det gjør den ekstra fin syns jeg.

SkappelgenserenJeg har nettopp rydda i garderobeskapet vårt, og dermed fått orden i alle de tjukke strikkegenserne og strikkejakkene. Denne genseren dukka opp, og jeg har visst ikke vist den på bloggen før. Den ble ferdig allerede i mars, og har vært brukt med ujevne mellomrom-det er først nå temperaturen gjør det mulig å ha den på. Mønsteret er Skappelgenseren, men jeg har strikket den kortere, og med mindre pinner enn originalen. Resultatet er ikke nødvendigvis mer flatterende enn den andre, men desto mer praktisk og veldig god å ha på.

Genseren er strikka i Raumas deilige Puno, og det gikk med ca 7 nøster på pinne 6. Jeg har lyst på en oversizeversjon i originalgarnet også, kanskje blir det en på nyåret.

HverdagsjakkaEtter å ha strikka Loppa, hadde jeg lyst på flere Pinnegurijakker. Hverdagsjakka har jeg hatt i køen lenge, og nå skulle det være. Jeg ville ha ei lengre jakke enn mønsteret sa, med lommer og lange, varme ermer. Jeg hadde et nøste Kauni i naturfarger som ble bunnfargen, etterhvert avløst av  et annet nøste Pickle Pure Wool i fargen Fjelltopp. I tillegg har jeg brukt samme garn i fargen Fennikel, en rest Navia Duo i mørk blågrønn, enda en rest Semilla Fino i rustrød, og et halvt nøste Pelsull fra Hifa i en olivengrønn farge.

Som på Loppa gikk jeg opp til pinne 3.5 og 4, da får jeg rett strikkefasthet i forhold til mønstrene til Ann (Pinneguri). Lommene er såkalte afterthought pockets, egentlig afterthougt heel, som er samme prinsippet minus fellinga (det ville blitt veldig smale og rare lommer). Kort og godt går det ut på å enten strikke inn en tråd der du vil ha lomma, som du etterpå rekker opp, plukker opp masker og strikker lomme rundt og rundt, ELLER, du kan være vågal og klippe opp en maske midt i der du vil ha lomma, og så rekke opp til hver side (på den måten får du to tråder som festes i hver ende av lomma. Begynner du å rekke opp i den ene sida, blir tråden for kort til å festes og lomma vil rakne). Det er ikke så lett å forklare, det aller beste er å søke metoden opp på YouTube. Den er simpelthen genial!

Knappene fikk jeg i et koselig garnbytte på instagram tidligere i høst, og jeg har supplert med et par fra eBay-og farmorlageret i tillegg. Jakka har jeg brukt som ytterjakke helt frem til nå (den ble ferdig strikket og vasket i slutten av september), og den blir bare mykere og deiligere jo mer jeg bruker den. Jeg har fulgt mønsteret frem til deling av bol og ermer, og litt på ermene (pluss noen ekstra cm), ellers har jeg improvisert og prøvd den på underveis. Jeg har også markert midjen ganske kraftig, selv om det ikke er så lett å se på bildet når jakka henger. I tillegg strikka jeg forkorta rader både på ryggen og nederst, så jeg fikk litt ekstra varme over fua, det anbefales!Damejakka LoppaLoppejakka mi har vært ferdig ei stund, det er først nå jeg har fått tatt bilder av den. Jeg har skrevet litt om den i innlegget om Sjølingstadtreffet tidligere i høst, men ikke detaljert om selve jakka, garnet og mine endringer.Jakka er strikka i Pickles Pure Wool i fargen Magnolia, som hovedfarge. Til kantene og deler av mønsteret har jeg brukt Malsen og mors Shetland Soft i fargen Coffee, Coral og Konkylie. En liten rest antrasittgrå Blackhill Højlandsuld er også en del av mønsteret, samt en enda mindre rest lys lilla ukjent totrådsgarn. Jeg strikka størrelsen etter brystmål 102 cm, og den sitter litt snaut på meg, men det var en del av planen. Jeg ville ha ei snuppekort jakke som kunne være fin til skjørt og kjoler, dermed er også ermer og bol strikka kortere enn mønsteret sier, for en gangs skyld-jeg som alltid strikker alt bittelitt lengre!Et nærmere blikk på mønsteret i salen, jeg har blandet fargene litt enkelte steder, men det er det ingen som ser. Selv om Pickles Pure Wool er bittelitt tykkere enn den andre totrådsulla jeg har brukt, syns jeg jakka tetta seg fint etter vask, og da gjør det ikke så mye.Over ryggen er det lagt inn forkorta rader flere steder, så jakka skal sitte pent bak. Jeg syns ikke det gjør noe med en bredere stripe ensfarget garn på baksida, så lenge det harmonerer med resten av mønsteret.

Knappene er en salig blanding fra farmorlageret og fra Etsy, dessverre ser det ut som at den ene stofftrukne knappen holder på å gå i oppløsning, så jeg må nok frem med synåla igjen!

Her går dagene med til strikking av julegaver, etter nesten to uker med sykt barn (og halvveis utslåtte foreldre) har det blitt god tid til strikking i sofaen med en liten inntil seg, veldig koselig tross alt! Bloggingen av ferdige ting går tregere enn før, men jeg fortsetter litt til likevel.

God november til dere!

Big AlfredsDen største og eldste UFOen min var Big Alfred´s, påbegynt i januar i år. Ett erme hadde jeg strikka, og der ble den liggende.Derfor passa det perfekt med UFOseptember, så jeg kunne få ut fingeren og gjøre den ferdig. Mottaker er kjæresten, og han har hintet lenge (egentlig siden januar) om at han gleda seg til genseren var klar. Jeg har fulgt mønsteret, men siden genseren er strikka ovenfra og ned, har jeg tilpassa den til kjæresten. På ermene har jeg strikka 1r, 1vr i stedet for mønster helt ned, så genseren ikke ble så klumpete med oppbrett eller inni jakka om vinteren.Her kommer både fargen og det fine strukturmønsteret i genseren frem. Jeg har strikka forkorta rader i ribben nederst, for å gi litt ekstra varme til fua, og for at genseren ikke skal krype oppover ryggen på min bredskuldra kjærest. Det gikk med nesten 17 nøster med Drops Alaska i en fin, kald brun farge-så dette er en tung og varm genser. Den tåler nok å krympe bittelitt i vask også, da blir den enda lunere.Bildene ble tatt  da jeg ble henta etter Sjølingstadtreffet, og Vetle hadde sovet i bilen og trengte å røre seg litt. Han har forøvrig på seg Milo, som ble strikka i 2011! Deilig modell som passer lenge, strikka i utgåtte (dessverre) Angora-Tweed. Favorittleken for tida er fang-meg-hvis-du-kan, så også her. Høye hvin og store smil!

Flere fakta om genseren ligger på Ravelrysida mi, og jeg må si at brun er en farge som har gjort comeback hos meg. Vi har et mørkebrunt kirsebærgulv (tror jeg) i stua, og jeg har lenge drømt om å bytte det ut. Men det har vokst på meg, og jeg beholder det gjerne noen år til. Det er rart hvordan farger kommer og går; rødt, brunt og grønt (fortrinnsvis de varme, høstlige og skogsaktige tonene) har lenge vært på nei-lista hos meg, men nå som høsten er her (og jeg er bittelitt lei blått og pasteller) vil jeg bare strikke med dem!

Flere september-ufoer er ferdige, de skal jeg vise etterhvert. God helg!