Poncho til svigermor

11/22/2015

Ett av novemberprosjektene mine som ikke ble en UFO, var denne ponchoen. Riktignok ble den påbegynt seint i oktober, og var en temmelig forsinka bursdagsgave til svigermor. Nå ligger den pakket og klar til å sendes, bare flaks at jeg huska å ta et dårlig innebilde av den før den røyk i gråpapiret. Det er lite dagslys for tida, og når det er lyst nok til å ta bilder er jeg som regel ikke hjemme.

Ponchoen har lånt noen masketall fra denne oppskriften, og jeg har latt meg inspirere av Arvingen til fasongen. Ellers har jeg dikta, prøvd på og forsøkt å tilpasse den til svigermor som er litt lavere enn meg. Garnet er Drops Air-det likner veldig på Puno fra Rauma og Myk fra Sandnesgarn (sistnevnte er hakket tykkere tror jeg) og det gikk med fem eller seks nøster på pinne 6. Jeg strikka inn ermer for å få den litt mer praktisk, og med litt godvilje skal det gå an å bruke den som genser under jakka på de kaldeste dagene i Trøndelag.

Nå er jeg nede i tre UFOer til resten av november, det skal vel holde hardt å rekke mer enn en (halv) av dem-Mariusgenser til meg selv, Piajakka og det hemmelige røde prosjektet er alle store og jeg er ikke mer enn halvveis på noen av dem. Innimellom strikker jeg småprosjekter som luer og votter til den evigvoksende ungen min, pluss småstrikk som går i baby/gavekassa. Jeg har planer om å sende av gårde en del av det til Warm greetings, det var bare det å få somla seg på posten.

I dag er det kald søndag, far og sønn morgenbader (digg med boblebad!) og jeg drikker kaffe og spiser pepperkaker, før vi skal på julemarked seinere på dagen. Fin søndag!

Ugleshortsen

11/20/2015


Da Vetles bestillingsgenser var ferdig (jeg har oppdratt en ullunge som nå bestiller farger og plagg selv), ville han ha mer strikk. Han foreslo en hvit traktorgenser med hvitt mønster, og mammaen dro litt på det og mente det holdt med en genser. Kompromisset ble hvit og en farge til, og at jeg strikka en shorts til han. Som sagt, så gjort-han valgte seg en fin turkisfarge sammen med det hvite, og valget falt på Lanett. For et år siden hadde jeg aldri trodd jeg skulle strikke i verken Merinoull eller Lanett, begge superwashbehandlede garn, men etter å ha jobbet en stund i garnbutikk blir jeg naturlig nok påvirket. Det gikk med ett nøste turkis og bare et halvt nøste hvitt, shortsen har jeg improvisert frem etter et diagram funnet på Pinterest. Tanken var at den skulle være juleshorts, men jeg kom til å kjøpe en fin sak til det formålet i stedet. Så nå blir det hverdagsshorts til barnehagebruk.

Ufonovember skrider sakte, men sikkert frem-jeg er ferdig med traktorgenser, ullbukser, poncho og babykjole, så nå er det de store prosjektene igjen-Mariusgenseren og Piajakka, pluss det hemmelige prosjektet i rødt som tar sin tid. I helga blir det nok mer strikking på to av dem, vi har ingen planer bortsett fra julemarked på søndag. God fredag!

Ufonovember

11/11/2015

@einkopptetakk har dratt i gang #ufonovember på Instagram, og der har jeg kasta meg med. Først ut var ullbuksa til Vetlekusina, den ble ferdig på et øyeblikk (dobbelt garn og tykke pinner går fort) og overlevert forrige uke. Det er ei skikkelig restegarnsbukse, med tynn ull, sokkegarn og noe merinoull i en salig blanding. Myk, fin og oppskrift etter eget hode-snart må jeg kanskje skrive ned alle disse egenkomponerte mønstrene mine?

Stripefargene er Arwetta Classic, et deilig mykt sokkegarn som egner seg bra til barneplagg siden det er nylonforsterka, men mye mykere enn for eksempel Sisu fra Sandnesgarn. Fine farger og stort utvalg er det også. Vetle bestilte samme bukse til seg selv, vi får se om jeg gidder å strikke enda en-kanskje blir det ei lue av restene.

I skrivende stund holder jeg på å strikke ribbekant nede på ponchoen til svigermor, det tar sin tid men blir veldig fint. Håper å bli ferdig med den før helga er omme (selv om jeg trodde jeg skulle klare det forrige helg...). Jeg har fri i dag, og planen er å slappe av og strikke! God lillelørdag!

På pinnene

11/04/2015

I dag har jeg tatt en opptelling av alle prosjektene mine, totalt åtte stykker. Det er litt for mange, så nå skal jeg gjøre ferdig ett og ett før jeg legger opp noe nytt-forhåpentligvis før jul! De to ermene på bildet tilhører traktor-Mariusgenseren jeg skrev om i forrige innlegg, så langt har jeg kommet på den.

Neste prosjekt er også en Mariusgenser, fra toppen og ned til meg selv. Denne måtte jeg regne og styre litt med før jeg fikk til mønsteret som jeg ville, og dette er favorittprosjektet mitt for tida. Før jeg strikker mer på den skal jeg gjøre meg ferdig med prosjektene som ikke er til meg selv. Forøvrig er det Hifa sin Pelsull sammen med en tråd Karmin Supertynn Alpakka i bunnen, og naturhvit angoratweed fra Drops (utgått) i mønsteret.

Et par ullbukser til Vetlekusina er det som skal ferdigstilles først, de hun hadde fra før var for små, og så har hun fått et par som er for store-så da må det selvfølgelig strikkes noen som passer nå mens det er vær til å bruke dem! Garnet øverst er diverse rester av strømpegarn og tynn ull, mens beina og lommer skal strikkes i Arwetta strømpegarn, dobbel tråd. Denne går fort og fargene gjør det gøy å strikke, så jeg satser på å ha den klar i løpet av helga.

Siste Mariusprosjekt i denne omgang-votter i PT3 og Fritidsgarn som skal toves lett. Mønsteret er fra det siste juleheftet til Sandnesgarn, men det ligger gratis på nettsidene deres også. Ingen sak å strikke på pinne 6, men det var den berømte andrevotten da...disse har foreløpig ingen mottaker, men sannsynligvis blir det far i huset som stikker av med dem. 

Neste prosjekt er et skikkelig restegarnsprosjekt-en liten babykjole med innebygget body, denne blir nok ferdig fort også og havner i gavekassa.
Jeg har brukt tynn alpakka og silkemohairrester.

Syvende prosjekt er ei selvkomponert jakke til meg selv, i dobbel tråd silkwool/cottonwool fra Garnudsalg, og en tråd med Brushed Alpaca Silk fra Drops. Denne blir liggende helt til slutt, sannsynligvis, for den er aller morsomst å strikke på. Det åttende prosjektet er hemmelig, så det får jeg spare til etter jul!// p a u s e s t r i k k //

11/03/2015

Det jeg liker aller best å strikke, er gensere og jakker til meg selv, mini og av og til kjæresten. Men innimellom er det deilig å strikke noe bittesmått som blir ferdig på en kveld eller to, dessuten får jeg brukt opp alle garnrestene på denne måten. Jeg har ei kasse med små babyplagg i-noen spares til eventuelle småsøsken (neida, ingen på vei) og noen blir barselgaver. 
Shortsen på bildet er en teststrikk for Malsen og mor, Malsens vintershorts, eller Malsens høstshorts i mitt tilfelle. Jeg fikk i oppdrag å strikke minste størrelse, nyfødt, og det gikk med bittelitt Sterk fra DSA (en rest fra Snøløvgenseren til V). Morsom strikk, og fin detalj med riller over bleiefua.


En annen baby-og-restegarns-favoritt er Gros djevellue, en klassiker i strikkeverdenen. Den sitter godt på små hoder som virrer rundt i vogna, mønsteret er enkelt og så blir den veldig fin. Her har jeg strikket den i dobbel kasjmir, med dusk i en rest silkmohair. Luksusutgaven, med andre ord.
Størrelsen er sånn tre måneder-ish, ettersom jeg måtte endre litt på masketall for at den ikke skulle passe meg.

Samme mønster, størrelse 2 år omtrent. Her har jeg brukt Drops Alpaca, et arvenøste etter mammas tante som strikka mye. Dusken er samme som på forrige lue.

Helt til slutt-den ultimate restegarnslua! Størrelsen vil jeg tippe er omtrent 12-18 måneder, og jeg har brukt Faerytale i snor og dusk, bittesmå rester av Tumi, Rowan Felted Tweed og Minialpakka tweed, i tillegg til Sky fra DSA (det rosa) og en bitteliten rest Yndlingsgarn fra Rasmilla i toppen av lua. 

Her er restegarnsbollen min, hit kommer bare "finrester" som kan brukes i bittesmå babyplagg. Et godt eksempel på at restegarnsforbannelsen (når en strikker noe av restegarn, men ikke har nok og må kjøpe nytt, og ender opp med nytt restegarn) ikke alltid slår til!

Ha en god høstuke, her er det masse varm te og høstens tredje forkjølelse (hurra) som gjelder.