Basisgarderobe

3/24/2016

I fjor strikket jeg meg gjennom 12 months of knitting, og selv om det kom mange fine plagg til meg selv ut av det prosjektet, var jeg visst ikke helt ferdig med temastrikking likevel. Til nå i år har jeg strikket plagg med rene, enkle snitt (iallefall de til meg selv), og det gikk opp for meg at jeg er i gang med å strikke meg en basisgarderobe. Altså, ikke den klassiske basisgarderoben med hvit skjorte, den lille sorte og de plaggene-men en strikkegarderobe med klassikerplagg. Første plagg ut er bringebærskya, som er en nett genser i silkealpakka og silkemohair, og som passer til både skjørt og bukser.

Neste plagg var Hverdagsjakka i sommervariant, strikket i fnugglett Pickles Merino Bliss, også et basisplagg.

Deretter strikka jeg Lunt ribbeskjørt i koksgrå merinoull, her sammen med Frøken Seilergenser, også en klassiker.

Pudderdrømmen var et spontant prosjekt etter at jeg fikk 10 nøster Cinnia (tynn merinoull) i gave, strikket sammen med en tråd Isager Alpaca 1 i dus pudderrosa ble det en fin og enkel raglangenser som passer til alt. Den er ikke fotografert enda (som resten av plaggene, jeg drømmer om både nytt kamera og ny telefon...) men allerede brukt masse.

På pinnene nå har jeg en Skappelgenser, riktignok i printfarge, men den må også kunne sies å være en klassiker i en strikkers garderobe etterhvert. I dag har jeg også lagt opp til -ironisk nok- Klassisk genser fra Pickles, i ren ull fra Hoelfeldt Lund. Ravelrykøen min inneholder stort sett liknende plagg som de jeg allerede har strikket eller har på pinnene, det blir spennende å se hvordan basisgarderoben har utviklet seg når året er omme!

God påske til alle der ute, vi får storfamiliebesøk, og har ingen spesielle planer bortsett fra en minifeiring av V og ellers bare kose oss.

3 kommentarer:

  1. Så mange fine basisplagg du har strikket. Jeg tenker de passer til hverdags og dermed også brukes ofte:)

    SvarSlett
  2. Så mye fint du strikker til deg selv, skikkelig inspirasjon til noe til egen garderobe.

    SvarSlett
  3. Takk for sist, lenge siden nå, ser at du er like ivrig med pinnene, så mye flott du har strikket!

    SvarSlett