Frost

4/02/2016


Jeg har tidligere skrevet om at vi skal til Island i sommer på familietur-foreldrene mine (og lillebrors) fylte 60 i år og i fjor, og siden svigerinna kommer fra Island, fant vi ut at vi ville ta med hele gjengen på ferie. For en strikker er Island ensbetydende med deilig ull og garn, og selv om jeg ikke har planer om å tråle Reykjaviks garnbutikker (ok, bittelitt da) tror jeg det skal la seg gjøre å få med hjem litt lopigarn. Siden islandske sommere ikke er kjent for å være, vel, sommerlige, måtte selvfølgelig fetter og kusine ha matchende gensere, og valget falt på fine Frost, som mange har strikka etterhvert. Bildet er et sjeldent øyeblikk hvor begge stod noenlunde stille, og begge faktisk beholdt genserne på! Begge genserne er strikka i størrelse 3 år, men Vetle sin er litt lengre enn Una Dís sin, det er tre måneder og noen cm mellom dem både i høyden og bredden.

Et litt mer fargeekte bilde av Vetles genser, her er den fersk av pinnene, og den skulle rett på! Ingen ømfintlige ullunger her i huset altså. Jeg har strikka genserne i lagergarn OG restegarn, så her slår jeg to fluer i en smekk. Bunnfargen er Geilsk Hamp og Uld (også kalt Gamp i den lokale strikkegjengen), som er skikkelig ullete og litt stikkete på grunn av hampen, men som blir deilig og mykt etter vask. Det hvite, røde og burgunderrøde garnet er Alpakka Ull fra Sandnesgarn, det passa fint til strikkefastheten. Det grønne er faktisk Kauni EQ, møysommelig nøstet opp og lagt dobbelt-og det holdt akkurat. Genserne har jeg strikka på pinne 3.5 og 4.5, og jeg måtte trikse litt med mønsteret i halsen på begge for å få nok garn. Alt i alt er både jeg og mottakerne veldig fornøyde, nå gleder jeg meg bare til å handle Lettlopi til genser til meg selv og kanskje mannen, hvis han ikke syns det klør for mye.

Jeg satser på å få flere bilder av genserne med innhold på Island-og selvfølgelig vise frem garnfangsten. Nedtellinga er herved startet!

4 kommentarer:

 1. Flotte genserar!

  SvarSlett
 2. Kjempe flotte gensere, heldige deg som skal til ull-land

  SvarSlett
 3. Nydelige gensere på vakre barn. Island har bestandig vært et ønske om å besøke. Kos dere masse.

  SvarSlett
 4. Så flotte :) Både barn og gensere :D

  SvarSlett