Klassisk genser

4/16/2016

Klassisk genser  er et mønster jeg har hatt lyst til å strikke lenge. Som en del av #javielskerlagerstrikk2016, har jeg klart å holde meg på matta og valgt lagergarn fremfor deilig Pickles Pure Wool som mønsteret er skrevet til. Garnet er Hoelfeldt Lunds kunstvevgarn, et skikkelig ullete og stikkete spælsaugarn som er ganske stivt, men luftig å strikke med. Etter en vask ble det mykere og mer loddent. Heldigvis er jeg ikke ullsart, jeg liker når det stikker litt. Fargen er fantastisk, jeg klarte ikke legge det fra meg da jeg og ei venninne var på besøk hos Annemor Sundbø for et par år siden. Jeg har to hespler igjen i fine grønntoner, de får ligge på vent til noe fint til Vetle (som heller ikke er ullsart, kryss i taket!).

Jeg har strikka bolen etter mønsteret, liker at den er litt snuppekort, da blir den nettere og fin. Ermene har jeg strikka lange, selv om jeg foretrekker å rulle dem opp litt. Strikka også en rullekant i halsen i stedet for ribb, for å variere litt.

På pinnene nå har jeg en variant av Prinsegenser fra Gustav og Berta, i lys grå Drops Alpaca. Jeg fant et topdown mønster på Ravelry og bruker kragemønsteret fra prinsegenseren, istedet for å strikke nedenfra og opp. Genseren er til Vetles 17.maiantrekk, sannsynligheten for at han får bruk for alpakkagenser er større enn at han kan springe rundt i tynn skjorte. Jeg har også garn (og pinne 15!) til Audreyjakka, jeg droppa Frøken Vinterseilergenser-jeg og Tweedy ble ikke helt venner, men sammen med en tråd Drops Brushed Alpaca Silk tror jeg det blir superfint til den fine, korte jakka her. Det er så deilig å bare ha et par prosjekter om gangen, da er det mye lettere å bli ferdig med ting-langtidsresteprosjektet mitt får noen omganger med heklenåla når jeg har smårester til det, men mange av restene spares til babyplagg, så det går ikke unna.

I kveld har vi barnefri, poden er levert til morfar med pysj og tannbørste, og vi skal slappe av med god mat, vin og boblebad-i morra skal det skures her, så vi lader opp etter ei travel uke. God lørdag!

2 kommentarer:

  1. Skikkelig flott genser !

    SvarSlett
  2. Nydelig farge. Jeg må snart prioritere å strikke til meg selv snart, jeg vil også ha sånn genser. :-)

    SvarSlett