17.mai 2016

5/19/2016

 17.mai var en finfin dag, med sol og gode temperaturer-litt kjølig vind, perfekt for å få brukt hjemmestrikken på en festdag. Jeg hadde tenkt å gå med Audreyjakka mi som endelig er ferdig, men det ble for varmt. Dermed ble det mini som stakk av med hjemmestrikka festplagg-seieren i år. Bildet er tatt tidlig på morraen, før vi skulle se barnetoget i byen. Bestukket med blåse var det helt greit å bli fotografert før frokost.

Genseren er en hybrid av to mønstre, prinsegenseren fra Strikk til smårollinger (kragen) og en enkel topp-ned-genser for barn fra Ravelry, siden jeg ikke visste nøyaktig hvor mye garn jeg trengte. Den er strikka i Drops Alpaca, i den fineste lysgrå fargen jeg vet om. Halsen ble litt trang, selv om jeg lagde den videre enn i mønsteret, men det gikk akkurat. Småtten var strålende fornøyd og ville ikke ta den av seg inne, selv om det ble ganske varmt med ull/bomull under. Kysa er samme 17.maikyse han hadde på seg i 2014, mønster fra Ministrikk. Den er strikka i Lille Lerke, og dette er definitivt siste året den kan brukes, men jeg syns det er ekstra søtt at den sitter litt langt bak. Med silkebånd i blir den litt pynta også. Sandalene er fra Stups, og shortsen er fra fjorårets juleantrekk fra AlbaBaby. Strømpis og genser i ull/bomull fra Joha, perfekt i overgangsværet som er nå.

Et litt uklart bilde, mormor forsøkte å fotografere to treåringer som ville gå i tog selv, så da blir det sånn. Syns den røde og hvite hempa på shortsen er så søt, den har røde knapper foran også.


Alt i alt var det en fin feiring, vi så barnetog og spiste tapaslunsj etterpå, deretter bar det hjem til mormor for is, pølser til ungene og kaker. I år lagde jeg en pavlovakrans, oppskriften fant jeg på krem.no-pynta med melkehjerter etter mini sitt ønske :)

MeMadeMay får en oppdatering når uka er omme-været har vært så fint at det ikke har blitt brukt mye hjemmestrikk. Nå regner det imidlertid, så det spørs om det ikke dukker opp noen nye strikkeplagg i helga.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar